FSP випустила 2500-ватний блок живлення Cannon Pro з чотирма кабелями 12V-2x6

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

Пропоную обговорити FSP випустила 2500-ватний блок живлення Cannon Pro з чотирма кабелями 12V-2x6

Все псує трирічна гарантія. Конкуренти пропонують 10 чи навіть 12 років, а три це зовсім мало за недешевий блок живлення.
StingerYar
HWBOT OC Team

Повідомлення

nazar-pc: 15.08.2025 12:29Все псує трирічна гарантія. Конкуренти пропонують 10 чи навіть 12 років, а три це зовсім мало за недешевий блок живлення.
Зате воно буде продовжувати тащити, а не бабахне, чи аварійно вимкнеться, коли йде серйозний бенчинг на рідкому азоті. Мої Rosewill Hercules вийшли десь у 2012, і все працює навіть у 2025 (один з них навіть вбив мені ДБЖ стартовим імпульсом, хех), а головне... ПОТУЖНОСТІ вдосталь навіть для ненажер рівня 14900K, або Dominus Extreme та W-3175X. Але так, хочеться відповідний ATX 3.1 коли тестуєш 5080, і на таке чудовисько від FSP то дійсно хочеться апгрейдитись, а не на ті дитячі платінуми-титаніуми по 1.2 КВт з 10-річною гарантією :gigi: :laugh:
Dragobes
Member

Повідомлення

StingerYar: 15.08.2025 12:44 ...ті дитячі платінуми-титаніуми по 1.2 КВт з 10-річною гарантією :gigi: :laugh:
Seasonic Prime TX 1,3 кВт :-P :-P :-P
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

StingerYar: 15.08.2025 12:44
nazar-pc: 15.08.2025 12:29Все псує трирічна гарантія. Конкуренти пропонують 10 чи навіть 12 років, а три це зовсім мало за недешевий блок живлення.
Зате воно буде продовжувати тащити, а не бабахне, чи аварійно вимкнеться, коли йде серйозний бенчинг на рідкому азоті. Мої Rosewill Hercules вийшли десь у 2012, і все працює навіть у 2025 (один з них навіть вбив мені ДБЖ стартовим імпульсом, хех), а головне... ПОТУЖНОСТІ вдосталь навіть для ненажер рівня 14900K, або Dominus Extreme та W-3175X. Але так, хочеться відповідний ATX 3.1 коли тестуєш 5080, і на таке чудовисько від FSP то дійсно хочеться апгрейдитись, а не на ті дитячі платінуми-титаніуми по 1.2 КВт з 10-річною гарантією :gigi: :laugh:
В інших виробників теж є моделі для різних потреб та гаманців.
Seasonic PRIME PX-2200, наприклад, теж все потягне, і при навантаженні 2500 Вт скоріше за все теж вусом не поведе, в таких пристроях є запас судячи з тестів.

Я про впевненість виробника у своїй продукції, гарантійний термін це прямо відображає.
Тому не треба про дитячі блоки живлення, для європейського ринку з 230В є вибір блоків живлення за 1500Вт/
StingerYar
HWBOT OC Team

Повідомлення

nazar-pc: 15.08.2025 15:33В інших виробників теж є моделі для різних потреб та гаманців.
Seasonic PRIME PX-2200, наприклад, теж все потягне, і при навантаженні 2500 Вт скоріше за все теж вусом не поведе, в таких пристроях є запас судячи з тестів.

Я про впевненість виробника у своїй продукції, гарантійний термін це прямо відображає.
Тому не треба про дитячі блоки живлення, для європейського ринку з 230В є вибір блоків живлення за 1500Вт/
Ок, "вусом не поведе" і дасть ті самі 2.5 КВт в піку, відповідно FSP потенційно витримає всі 3 КВт. Seasonic коштує 580 EUR (FSP = 460), при цьому має лише два 12V-2x6 (4 у FSP), також FSP має додаткові шкурки EPS12V. Ось чим реально згаданий Seasonic виграє - так це двома додатковими шнурками 12V-2x6 > 2хPCIe 8-pin в комплекті, так би мовити більший асортимент для усіляких 3/4-way CF/SLI, не потрібно буде кастомні робити власними рученятами. Щодо впевненості - нехай Seasonic самі зроблять 2.5 КВт, чи більше, і дадуть 10-річну гарантію на цей новий БЖ, поки що ж цей 2.2 КВт самий потужний, наскільки я зрозумів з асортименту на сайті виробника.

Беремо кейс - ось наш ненажера 14900 в 6.5 ГГц з'їсть 0.5, від дуплету 5090 ще 2.0 (0.8-1.0 з карти), ще 0.1 на накопичувач/плату/ОЗП (забуваємо про додаткові цифри зі сторони БЖ). Особисто я не ризикнув би живити все це одним власним Hercules, або PX-2200, а ось цьому Cannon Pro довірив би. :)

Між іншим на фоні що PRIME PX-2200 що Cannon Pro ці самі Hercules є тими самими дитячими несерйозними БЖ, ще й дідами :gigi: :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

Dragobes: 15.08.2025 12:59
StingerYar: 15.08.2025 12:44 ...ті дитячі платінуми-титаніуми по 1.2 КВт з 10-річною гарантією :gigi: :laugh:
Seasonic Prime TX 1,3 кВт :-P :-P :-P
У СМ є 1.3 кВт в СФХ форматі, якісно також хвалять :)
https://www.coolermaster.com/en-global/ ... inum-1300/
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

StingerYar: 15.08.2025 17:00 Ок, "вусом не поведе" і дасть ті самі 2.5 КВт в піку, відповідно FSP потенційно витримає всі 3 КВт. Seasonic коштує 580 EUR (FSP = 460), при цьому має лише два 12V-2x6 (4 у FSP), також FSP має додаткові шкурки EPS12V. Ось чим реально згаданий Seasonic виграє - так це двома додатковими шнурками 12V-2x6 > 2хPCIe 8-pin в комплекті, так би мовити більший асортимент для усіляких 3/4-way CF/SLI, не потрібно буде кастомні робити власними рученятами. Щодо впевненості - нехай Seasonic самі зроблять 2.5 КВт, чи більше, і дадуть 10-річну гарантію на цей новий БЖ, поки що ж цей 2.2 КВт самий потужний, наскільки я зрозумів з асортименту на сайті виробника.

Беремо кейс - ось наш ненажера 14900 в 6.5 ГГц з'їсть 0.5, від дуплету 5090 ще 2.0 (0.8-1.0 з карти), ще 0.1 на накопичувач/плату/ОЗП (забуваємо про додаткові цифри зі сторони БЖ). Особисто я не ризикнув би живити все це одним власним Hercules, або PX-2200, а ось цьому Cannon Pro довірив би. :)

Між іншим на фоні що PRIME PX-2200 що Cannon Pro ці самі Hercules є тими самими дитячими несерйозними БЖ, ще й дідами :gigi: :laugh:
Для такого буйного зоопарку більш раціонально, мабуть, взяти два БЖ ніж намагатися всунути все в один
Melofon
Member

Повідомлення

nazar-pc: 15.08.2025 17:20
StingerYar: 15.08.2025 17:00 Ок, "вусом не поведе" і дасть ті самі 2.5 КВт в піку, відповідно FSP потенційно витримає всі 3 КВт. Seasonic коштує 580 EUR (FSP = 460), при цьому має лише два 12V-2x6 (4 у FSP), також FSP має додаткові шкурки EPS12V. Ось чим реально згаданий Seasonic виграє - так це двома додатковими шнурками 12V-2x6 > 2хPCIe 8-pin в комплекті, так би мовити більший асортимент для усіляких 3/4-way CF/SLI, не потрібно буде кастомні робити власними рученятами. Щодо впевненості - нехай Seasonic самі зроблять 2.5 КВт, чи більше, і дадуть 10-річну гарантію на цей новий БЖ, поки що ж цей 2.2 КВт самий потужний, наскільки я зрозумів з асортименту на сайті виробника.

Для такого буйного зоопарку більш раціонально, мабуть, взяти два БЖ ніж намагатися всунути все в один
Никак нет, два бп таки не всегда лучший вариант чем один но мощный, сейчас есть бп и на 2600вт и вроде есть и помощнее, а так не всем же нужна именно такая постоянная мощность , обычно если берут 2500вт то рнально максимум 2000 используют, значит хватает и 2200вт бп без проблем, я уже не говорю про то что они могут работать 24/7 и в перегрузе на 200-300 ватт сверх номинальной мощности.
Dragobes
Member

Повідомлення

StingerYar: 15.08.2025 17:00 Щодо впевненості - нехай Seasonic самі зроблять 2.5 КВт, чи більше, і дадуть 10-річну гарантію на цей новий БЖ, поки що ж цей 2.2 КВт самий потужний, наскільки я зрозумів з асортименту на сайті виробника.
Поки що так, але:
спойлер
https://www.overclockers.ua/ua/news/sea ... onnectors/
Sharkoff
Member

Повідомлення

StingerYar
З урахуванням що Ви оверлокер то згоден, такі потужні блоки потрібні. А нам, простим геймерам 850-1000 достатньо.

Хоча дійсно дивно, японські конденсатори та 3 роки гарантії, підозріло. Однак ця фірма блоки випускає років мабуть з 20. Погуглив, з 2003 року. Можна було б і розширити хоча б до 5-8. Для конкуренції. А так блок більше для майнінгу, я так розумію.
saren
Member

Повідомлення

StingerYar
Я бы уже, под эти игрища, брал бы серверный ужас. Там спокойно, в формате 3х пачек масла, лежит 1400+Вт. А если вспомнить хпшную "лыжу" на 2500+...
StingerYar
HWBOT OC Team

Повідомлення

Dragobes: 15.08.2025 22:47
StingerYar: 15.08.2025 17:00 Щодо впевненості - нехай Seasonic самі зроблять 2.5 КВт, чи більше, і дадуть 10-річну гарантію на цей новий БЖ, поки що ж цей 2.2 КВт самий потужний, наскільки я зрозумів з асортименту на сайті виробника.
Поки що так, але:
спойлер
https://www.overclockers.ua/ua/news/sea ... onnectors/
Йой, а це дійсно круто, дивно що пропустив повз очей в травні, дякую що вказали що таке потенційно вийде в майбутньому :up:
saren: 16.08.2025 06:51StingerYar
Я бы уже, под эти игрища, брал бы серверный ужас. Там спокойно, в формате 3х пачек масла, лежит 1400+Вт. А если вспомнить хпшную "лыжу" на 2500+...
Понимаю, но это будет комплекс шахта + 2 БП (или колхозинг и распайка одного/двух). Забываем про потенциальный шум при работе, держать на столе дуплет лыж по пол метра каждая... не очень удобно, это ж не майнинг-фармила :gigi:
saren
Member

Повідомлення

StingerYar
ага, не ферма, но и ине комп на повседнев :)
Yalg
Member

Повідомлення

Смотря на такие вещи всё крепче верую в то что видюхи которым нужно больше чем 2х8 пин не для геймеров вообще.
Экстрим-некуда деть деньги-понты. Либо именно что не для игр.

4х 12V-2x6 это либо для проф деятельности типа очень тяжелого рендера, причём я слабо представляю насколько именно тяжелого, как первого Аватара в реалтайме?
Либо для ИИ, тут-то тоже понятно что никакие мощности лишними не будут.
erkins007
Member

Повідомлення

StingerYar: 15.08.2025 12:44Зате воно буде продовжувати тащити, а не бабахне, чи аварійно вимкнеться
При всем уважении, но если бы все так и было, то ничего не мешало бы производителю поставить 8-10 лет гарантии, как на большинство блоков сегмента выше среднего.
А брать БП за который и сам производитель не шибко то уверен не очень хочется.
Это все равно что брать водянку с гарантией в год, в том время как у всех 6.
Відповісти