Новини
Останні статті і огляди
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
radical
Member
У мене був монітор daewoo 14", там кабель знімався, і вилки були не однакові, той кінець, що йшов до монітору, до карти не підходив.
-
offece-trader
Member
Не, лучше попортить кабель, кабелей у меня многоacidburn: ↑ 13.08.2025 15:37Старий VGA без DCC, ще на монохромних моніторах він використовувався. Найпростіше розпеченим шилом додати два отвори та і все, якщо автентичність не так важлива. Якщо важлива, то відламати піни на кабелі.
- спойлер
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
По моєму був кабель без пінів, пізніше гляну.
-
Бумик
Member
Так,добрався до двох карток
Перша-вишезазначений розєм,можливо це і є EGA (все ж таки без одного отвіра,а не двох і так,вище я писав,що пін відповідає за идентифікацію монітора,не більше)
Друга- розєм CGA .Він відсутній,хтось випаяв,але бачимо розєм має 9 пінів,як то у СОМ _овському.
Згодом хочу впаяти розєм,щоб перевірити картку.Але там троха ще не вистачає *розсипухи*
Перша-вишезазначений розєм,можливо це і є EGA (все ж таки без одного отвіра,а не двох і так,вище я писав,що пін відповідає за идентифікацію монітора,не більше)
- спойлер
Друга- розєм CGA .Він відсутній,хтось випаяв,але бачимо розєм має 9 пінів,як то у СОМ _овському.
Згодом хочу впаяти розєм,щоб перевірити картку.Але там троха ще не вистачає *розсипухи*
- спойлер
-
ApostolCV
Member
Бумик, цікаво , що карточка має каретки під відео чіпси так сказати конструктор.
Хоча в більшості випадків їх ніхто не апгрейдив.
Хоча в більшості випадків їх ніхто не апгрейдив.
-
acidburn
Member
Перша - то Tseng Labs 8817 https://theretroweb.com/expansioncards/ ... s-tli-8817Бумик: ↑ 13.08.2025 19:41 Так,добрався до двох карток
Перша-вишезазначений розєм,можливо це і є EGA (все ж таки без одного отвіра,а не двох і так,вище я писав,що пін відповідає за идентифікацію монітора,не більше)Зара,коли почав фоткати розєм та додивився,що там начебто хтось до мене чи намагався втикнути повний 15 пін,чи все ж втикнув,бо видно,що там аж смужка в розємі видавилася.Тобто,пін,для якого нема отвору ,зігнувся то так і вставили шнура...
- спойлер
- IMG_20250813_192159.jpg
IMG_20250813_192352.jpg
- спойлер
- IMG_20250813_192505.jpg
Комбинована EGA/VGA, але на ретровеб замість кварца на EGA є інший на режим 800 на 600, більш модна версія?
Друга - Paradise Pega 2A, звичайна EGA без аналога. Не дуже цінується, бо EGA моніторів майже не залишилося живих
-
Бумик
Member
На моїй картці ще стоїть кварц 40 мГц (я його тимчасово випаяв ,бо пробував розігнати шину на мамці 486 заміною кварца 33 мГц на цей 40 мГц,раніше тут в топіку описував цю процедуру,та шина дійсно женеться з 33 до 40 ,тому проц 66 мГц робить на 80 мГц,бо іншим чином проц не погнати,множник тільки х2 на мамці).acidburn: ↑ 13.08.2025 21:39 Перша - то Tseng Labs 8817 https://theretroweb.com/expansioncards/ ... s-tli-8817
Комбинована EGA/VGA, але на ретровеб замість кварца на EGA є інший на режим 800 на 600, більш модна версія?
А відяшка ця Тсенг повністю робоча,але не зважаючи аж на 8 чіпів відеопамяті,в неї всього 256 Кб памяті,бо чипи малої єності.
А на Ретровебі відяшка з 512 кБ.
Відправлено через 20 хвилин 40 секунд:
Гадаю,що марно буде на картку розпаяти 15 піновий розєм за допомогою шлейфу хоча б - воно не *поїде*,бо не буде вистачати сигналів *ID 0/1/2*,так?acidburn: ↑ 13.08.2025 21:39 Друга - Paradise Pega 2A, звичайна EGA без аналога. Не дуже цінується, бо EGA моніторів майже не залишилося живих
-
spoglyadach
Member
-
ApostolCV
Member
Cool
-
radical
Member
А знаєте, чим бувають прикольні молодші торобреди типу 1700-2200+, особливо на 133 шині? У них буває назаблокований множник.
-
spoglyadach
Member
Так а що толку, всеодно їх сильно не поганяєш, чи там прям результат сииильно кращий виходить?
-
radical
Member
Їх можна ставити на КТ133(А) і підтягувати множником до необхідної частоти. А потенціал у кожного камінчика різний, деякі до 2ГГц не дотягують, деякі більше двох дають при штатній напрузі.
-
Бумик
Member
radical
торобред 1700 стабільно робить на 2258 мГц без підняття напруги та й не перегрівається й проходить усілякі тести.
торобред 1700 стабільно робить на 2258 мГц без підняття напруги та й не перегрівається й проходить усілякі тести.
-
radical
Member
Я ж кажу, вони всі різні, багато навіть 2ггц не їде на штатній напрузі.
-
Бумик
Member
radical
Ну то звісно,що не всі.Я для прикладу привів,що деякі можуть навіть частоту топового Бартона перевищити.
То подивився на ОЛХ того проца за 600 гривнів,там ще й продавець пише бозна що,мовляв проц випуску 1991 року
Та ще до того,що він на проці не бачить дату випуску - 07 місяць 2003 року.
Ну то звісно,що не всі.Я для прикладу привів,що деякі можуть навіть частоту топового Бартона перевищити.
То подивився на ОЛХ того проца за 600 гривнів,там ще й продавець пише бозна що,мовляв проц випуску 1991 року
Та ще до того,що він на проці не бачить дату випуску - 07 місяць 2003 року.
-
spoglyadach
Member
Оце й мені в основному такі попадались, єдиний був що не пробував ганяти але випадково його сколов, не здивуюсь якщо він і був анлокомradical: ↑ 15.08.2025 13:11 Я ж кажу, вони всі різні, багато навіть 2ггц не їде на штатній напрузі.
Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Якщо дійсно стабільно то можна сказати пощастило, мабуть пустили в обрізки доволі вдалий екземпляр з якоїсь незрозумілої причини бо це ж по суті був 2200+Бумик: ↑ 15.08.2025 12:44 radical
-
Бумик
Member
spoglyadach
Я трохи не дописав-це не проц з частотою 1700,а проц Атлон ХР 1700+ з частотою 1466 мГц
Я трохи не дописав-це не проц з частотою 1700,а проц Атлон ХР 1700+ з частотою 1466 мГц
-
radical
Member
Гадаю, що феномен вільного множника у процесорів з 133 шиною пов'язаний з тим, що тоді вже проци вже масово випускались під 166 шину і такі проци робили сумісними з застарілими платами, які підтримували лише 133 шину. Багато плат взагалі не вміли на авто розпізнавати шину проца, яку перемичками виставиш, така й буде.
-
saren
Member
вырвал сегодня на поиемке утиля, за 27 грывэнь
- спойлер
-
offece-trader
Member
Не, если бы это было с приемки, то планочки задней бы не былоsaren: ↑ 16.08.2025 15:40вырвал сегодня на поиемке утиля, за 27 грывэнь