Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Shpoker
Member

Повідомлення

nam5580: 14.08.2025 09:11Дуже дорого. Оце і блок живлення 12В 2.5А з олх відчутно дешевше буде.
В китайских гигабитных шнурках не все так просто как в 100 мегабитных, в которых можно накрутить вольт и ампер с одного конца, что б добило до второго. В этом гигабите выше того что китайцы заложили не прыгнешь
Carlos10
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 14.08.2025 12:46 Carlos10
Linksys Hydra Pro 6 на olx ровно 2500.

Отпаянных антенн в xiaomi не видел и по цене до 2500 ничего лучше не будет. Но если переживаете за китайскую телеметрию и ТД, то лучше не брать.
Ref. точно не хочу, ну его. А про какой конкретно Сяоми вы говорите, ВЕ6500?
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Carlos10: 14.08.2025 12:56
Bruno Banani: 14.08.2025 12:46 Carlos10
Linksys Hydra Pro 6 на olx ровно 2500.

Отпаянных антенн в xiaomi не видел и по цене до 2500 ничего лучше не будет. Но если переживаете за китайскую телеметрию и ТД, то лучше не брать.
Ref. точно не хочу, ну его. А про какой конкретно Сяоми вы говорите, ВЕ6500?
Вы даже от работы AX3000T будете удивлены — на гигабитном подключении он выдает по воздуху около 930 Мбит/с. Далее — BE5000, а затем BE6500 (если готовы заплатить около 3 тыс.).
Gold_Star
Member

Повідомлення

Carlos10: 14.08.2025 12:41Сейчас заказал Cudy WR3000S
А чому не WR3000H? На противагу Сяомі АХ3000Т матимете підтримку від виробника, можливість легкого переходу на опенврт і 2.5 гбіт порт.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Gold_Star: 14.08.2025 13:24
Carlos10: 14.08.2025 12:41Сейчас заказал Cudy WR3000S
А чому не WR3000H? На противагу Сяомі АХ3000Т матимете підтримку від виробника, можливість легкого переходу на опенврт і 2.5 гбіт порт.
Как ни странно, но на Xiaomi AX3000T вышло уже около пяти прошивок, и обновления продолжают выходить. Это, вероятно, самый обновляемый роутер Xiaomi. B-)

Upd. На китайскую версию — 4 прошивки, на глобальную — 6.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri: 14.08.2025 00:18Серйозно? Це все що потрібно щоб створити РоЕ мережу з пристроїв що не підтримують таку технологію? Якось неочікувано просте рішення. Єдине що недуже зрозумів куди що тикати.
Можна піти ще легшим шляхом, простіше не буває. Купуєте точку доступа Mikrotik WAP AX, у комплекті до якої входить фірмовий гігабітний PoE інжектор і блок живлення на 24В. Інжектор підключаєте на вихідний езернет ВЕ6500, живлення подаєте з мікротіковського блоку, з інжектора вже прокладаєте LAN до точки доступу. Сама ж точка розрахована на роботу в малих офісах, тому по покриттю вона точно не буде гірша за ВЕ6500, і по ціні вона вийде так само як окремо ВЕ6500 з додатковими штуками :)
0kie
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 14.08.2025 13:40Это, вероятно, самый обновляемый роутер Xiaomi.

Upd. На китайскую версию — 4 прошивки, на глобальную — 6.
Не совсем так. Есть с аналогичной статистикой выхода обновлений. Не знаю точно дату выхода последней, но точно скажу, что в течении последних 12 месяцев вышла. Хотя модель уже старая, но тем не менее.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

0kie
Сколько лет модели Redmi AX6? Пять? За пять лет вышло шесть прошивок.
Для сравнения, на Xiaomi AX3000T за два года (модель выпущена в 2023 году) вышло от четырёх до шести прошивок.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 14.08.2025 13:42
Dante_Salyeri: 14.08.2025 00:18Серйозно? Це все що потрібно щоб створити РоЕ мережу з пристроїв що не підтримують таку технологію? Якось неочікувано просте рішення. Єдине що недуже зрозумів куди що тикати.
Можна піти ще легшим шляхом, простіше не буває. Купуєте точку доступа Mikrotik WAP AX, у комплекті до якої входить фірмовий гігабітний PoE інжектор і блок живлення на 24В. Інжектор підключаєте на вихідний езернет ВЕ6500, живлення подаєте з мікротіковського блоку, з інжектора вже прокладаєте LAN до точки доступу. Сама ж точка розрахована на роботу в малих офісах, тому по покриттю вона точно не буде гірша за ВЕ6500, і по ціні вона вийде так само як окремо ВЕ6500 з додатковими штуками :)
жахливий варіант. Меш не буде, буде дві окремі мережі. І вай фай від мікротік жахливий. У мене була WAP AC, по центру 3-х кімнатної квартири, навіть через дві стіни вже майже не добивало. У той же час мій сяомі 7000 (не думаю що він кращий за BE6500) слабенько, але з 1 рисочкою добивав з 10 поверху до входу у під'їзд на вулиці.
Востаннє редагувалось 14.08.2025 14:30 користувачем Ortyomko, всього редагувалось 1 раз.
Bender911
Member

Повідомлення

Avenger80: 14.08.2025 11:23
sanya555: 14.08.2025 08:40продам дорого ветерана 3G :laugh:
Кстати, с USB было бы возвращение легенды Mi 3G. :laugh:
Це деформація сприйняття реальності. Якщо вам чи мені щось треба, це не означає, що тисячі інших людей підуть таке купувати.
Декілька роутерів зараз з USB, жодного разу не знайшов йому застосування.
Gold_Star
Member

Повідомлення

0kie
Bruno Banani
Міряєтеся прошивками? :gigi:
У WR3000H, виявляється, за рік існування моделі вже вийшло 3 оновлення.

Отправлено спустя 6 минут 50 секунд:
Ortyomko: 14.08.2025 14:29У мене була WAP AC
У нього Antenna Gain по 2 dbi на кожен діапазон, а у WAP AX цілих 7 dbi, ну і набір чіпсету та підсилювачів кардинально відрізняються.
Ortyomko: 14.08.2025 14:29Меш не буде, буде дві окремі мережі.
Нічого страшного, якщо WAP AX дійсно покаже себе у справі, ВЕ6500 можна продати і взяти ще один WAP AX для мешу.
0kie
Member

Повідомлення

Bruno Banani
Это говорит о качестве прошивок. Мало за 5 лет? Значит больше не нужно. Торопились с новой моделью, чтобы опередить или быстро догнать конкурента и слепили кривую прошивку? Ну так потом полируют и заодно тестируют на хомячках. Обычное дело. Могу ошибаться. но выглядит именно так. ;)
Avenger80
Member

Повідомлення

Bender911: 14.08.2025 14:30Декілька роутерів зараз з USB, жодного разу не знайшов йому застосування.
Ну потому что у вас стоит NAS. :)
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 14.08.2025 14:37 Нічого страшного, якщо WAP AX дійсно покаже себе у справі, ВЕ6500 можна продати і взяти ще один WAP AX для мешу.
і тоді ще маршрутизатор, бо WAP AX це тільки AP.
І треба дивитись тести, бо я чомусь все одно впевнений, що все одно китайські антени, без європейських обмежень по потужності, будуть сильніші за WAP AX.
Gold_Star
Member

Повідомлення

0kie: 14.08.2025 14:46 Bruno Banani
Это говорит о качестве прошивок. Мало за 5 лет? Значит больше не нужно. Торопились с новой моделью, чтобы опередить или быстро догнать конкурента и слепили кривую прошивку? Ну так потом полируют и заодно тестируют на хомячках. Обычное дело. Могу ошибаться. но выглядит именно так. ;)
(c) crumd

Насправді все залежить від бажання виробника роутера додавати патчі з SDK конкретного чіпсету, а оскільки у квалкома він не так часто оновлюється і в розробці він складніший, ось і виходить що найкраща підтримка у бюджетних роутерів тільки на медіатеку.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Это говорит о качестве прошивок. Мало за 5 лет? Значит больше не нужно. Торопились с новой моделью, чтобы опередить или быстро догнать конкурента и слепили кривую прошивку? Ну так потом полируют и заодно тестируют на хомячках.
Ха-ха-ха, пишите ещё! 😄
Похоже, в моём бывшем роутере Redmi AX5400 (Qualcomm IPQ5018) была идеальная прошивка с завода, раз за всё время использования (с 2022 по 2025 год) не вышло ни одного обновления! 😉
Молодцы, Xiaomi — могут, когда захотят! 😂
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko: 14.08.2025 14:57і тоді ще маршрутизатор, бо WAP AX це тільки AP
Не потрібно, бо він може працювати як повноцінний роутер
Ortyomko: 14.08.2025 14:57я чомусь все одно впевнений, що все одно китайські антени, без європейських обмежень по потужності, будуть сильніші за WAP AX
Так у "китайських" антен зазвичай коефіцієнт підсилення 5 dbi, а підкрутити хоч до 30 dbm потужності в РоутерОС нічого не заважає :)
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 14.08.2025 15:01 Так у "китайських" антен зазвичай коефіцієнт підсилення 5 dbi, а підкрутити хоч до 30 dbm потужності в РоутерОС нічого не заважає :)
я у свого мікротіка підкручував, нічого воно не давало :dontknow:
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ortyomko: 14.08.2025 15:10я у свого мікротіка підкручував, нічого воно не давало
Вірно, бо у вашого WAP AC коефіцієнт підсилення антен всього 2 dbi, щось на рівні USB адаптера
Ortyomko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 14.08.2025 15:15
Ortyomko: 14.08.2025 15:10я у свого мікротіка підкручував, нічого воно не давало
Вірно, бо у вашого WAP AC коефіцієнт підсилення антен всього 2 dbi, щось на рівні USB адаптера
сорі, трохи провтикав, то був CAP ac. Але, як я бачу, там такі ж характеристики що і у WAP.
Просто цікаво, що ця точка доступу, наче для офісів, мала настільки низьку потужність антенн. Про що вони думали..
Відповісти