Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
denizen
Member

Повідомлення

Ось цією штукою завжди чищу, і ніяких розводів.
https://rozetka.com.ua/ua/colorway_cw_5200/p13270056/
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 08.08.2025 17:55Ты хотел - я сделал.
:up:
судячи з цього, що ти нафоткав-натестив, аналог з комфі це не рівня ісусій еплівській тряпці, бо вона прям дуже добре забирає будь-які розводи без дихання на монітор чи інших додаткових рухів
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 09.08.2025 10:47судячи з цього, що ти нафоткав-натестив, аналог з комфі це не рівня ісусій еплівській тряпці, бо вона прям дуже добре забирає будь-які розводи без дихання на монітор чи інших додаткових рухів
Абсолютно точно. И мое ИМХО, что искать что то в области между "уход за винилом", уход за фото оптикой, уход за линзами. В Люксоптике мне пару раз предлагали тряпки "что то для богатых", и я брал у них что то не дорогое и маленького формата. Но надо будет еще зайти - посмотреть чо у них.
И я там выводы сделал - вода (даже дистилят) - категорически нет. Не по площади, максимум соплю от чихания точечно оттереть и сразу насухо.
XAPAKTEPHUK
Junior

Повідомлення

Вітаю, панове!
Намагаюсь обрати собі монітор для геймінгу, ведення документації.
Найголовниший критерій - це комфорт очей.
Старий монітор Samsung S22F350F використовую при 10% яскравості та 150% масштабування. https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... 350fhixci/

Після перегляду відео нижче, звузив вибір до декількох варіантів.
ASUS ROG Strix XG27ACS https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
MSI MAG 274QRF-QD E2 https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-mag- ... 422528760/
MSI MAG 275QF https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about

В останнього приємна ціна, але й це насторожує, тому що аналоги на кільки тисяч дорожче.
В цілому, подібних моніторів ціла купа, але особливої різниці я між ними не бачу. Тому й звертаюся за порадою.
StTechnik
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK: 13.08.2025 18:50В останнього приємна ціна,
Так это обычный IPS монитор даже не миниЛЭД, с 1440 строк. МАГ - это бюджетная линейка. Что в нем может стоить? IPS надо смотреть глазами на засветы, неравномерности и прочее. Можно получить очень много сюрпризов если брать неглядя.
Tonny
Junior

Повідомлення

Щодо MSI має сенс почитати відгуки (ті що негативні) хоча б на тій же Розетці.
В мене був (і є, зараз вже як запасний) монітор MSI 24", все було чудово, але через досить тривалий час (можливо, біля року) почали з'являтися горизонтальні полоси знизу (кілька рядків типу битих пікселів). Коли почав шукати що воно таке, то знайшов досить багато відгуків з такою ж проблемою про зовсім різні моделі MSI. Тобто це була проблема не конкретної моделі (наскільки зрозумів, відходять контакти від матриці). З часом "вигорівше" місце все зростало, зараз воно знизу більше 1см, і почали з'являтися полоси зверху.
FirstTDM
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK: 13.08.2025 18:50Намагаюсь обрати собі монітор для геймінгу, ведення документації.
В обозначенном бюджете стоит посмотреть на:

Alienware AW2725DM (210-BQWQ)
XAPAKTEPHUK
Junior

Повідомлення

StTechnik: 13.08.2025 19:39 IPS надо смотреть глазами на засветы, неравномерности и прочее. Можно получить очень много сюрпризов если брать неглядя.
Я б залюбки, проте проживаю в селі і такої змоги немаю. Тому обираю надійний варіант, щоб один раз замовити і не отримати при цьому сюрпризів.
Tonny: 14.08.2025 04:53 Щодо MSI має сенс почитати відгуки (ті що негативні) хоча б на тій же Розетці.
Дякую, почитав. Більше не розглядую MSI.
FirstTDM: 14.08.2025 09:44 В обозначенном бюджете стоит посмотреть на:
Alienware AW2725DM (210-BQWQ)
Я так розумію це щось новеньке? Відгуків майже немає, проте знайшов ось один досить детальний на Реддіт.
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... dm_review/

Напевно, варто зазначити, що бюджет — до умовних 20000 грн.
Але не думаю, що моя Radeon RX 6800XT буде нормальною під щось краще. Тобто вузьким місцем є відеокарта, а не ціна. Поправте, якщо помиляюсь.
0kie
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK
Забудь за бюджетные IPS. Там всё уныло. Снова в этой теме рекомендую глянуть на этот монитор. У меня два таких. Первый уже более двух лет трудится, второй полтора года. Ноль проблем. Равномерная подсветка, нет битых пикселей, полноценный чёрный цвет, благодаря современной VA матрице отсутствуют шлейфы и прочие "детские болезни".
alexander-magnus
Member

Повідомлення

Поменял свой Монітор 27" Philips E-Line 275E1S /00/01 на Монітор MSI PRO MP275 E2. Как по мне то MSi даже лучше картинка хотя он 1080. да и засветов в сравнении с Philips нет
FirstTDM
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK: 14.08.2025 11:14Напевно, варто зазначити, що бюджет — до умовних 20000 грн.
Dell UltraSharp U2724D (210-BKVB)
ASUS ROG Strix XG27ACMS (90LM0BE0-B01171)
Dell UltraSharp U2724DE (210-BKTV)
STARL1GHT
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK: 14.08.2025 11:14 Напевно, варто зазначити, що бюджет — до умовних 20000 грн.
Але не думаю, що моя Radeon RX 6800XT буде нормальною під щось краще. Тобто вузьким місцем є відеокарта, а не ціна. Поправте, якщо помиляюсь.
Якщо знайдете Xiaomi G PRO 27Q (2025) — сміло беріть. Це MiniLED QHD IPS'27, підтримує HDR та має 10 біт матрицю(8-bit+FRC). Покриває 100% sRGB, 99% DCI-P3 і 97% Adobe RGB.

Це рестайлінг Xiaomi G PRO 27i, у якого відсутній «баг» прошивки. Огляд можна подивитися на rtings. Якщо не бавитися з режимами, то можна і стару версію взяти — вони з заводу чудово відкалібровані.

Є ще Titan Army P275MS+, але кроме як в Китаї та боліт — він поки у нас не представлений.

Якраз недавно собі притіг собі з Китаю — по враженню, то він краще ніж G PRO 27i, з яким я мав змогу зрівняти.

Більш відомі не згадую так як за ту ціну, що за них просять — далеко не завжди це цікава пропозиція, але якщо питання гарантії на першому місці — то Xiaomi G PRO 27i. Обновлена версія, вангую, з'явиться у нас може під новий рік а то і далі.
0kie
Member

Повідомлення

спойлер
Забавный эксперимент. И вполне рабочий. :)
shnok
Member

Повідомлення

0kie: 14.08.2025 11:58 XAPAKTEPHUK
Забудь за бюджетные IPS. Там всё уныло. Снова в этой теме рекомендую глянуть на этот монитор. У меня два таких. Первый уже более двух лет трудится, второй полтора года. Ноль проблем. Равномерная подсветка, нет битых пикселей, полноценный чёрный цвет, благодаря современной VA матрице отсутствуют шлейфы и прочие "детские болезни".
Досить рекомендувати свій ва монітор, він нічим не цікавий, на ртінг зазначають що в нього шлейфи на темних сценах . Я розумію, що кожна жаба хвалить своє болото, але то занадто.
0kie
Member

Повідомлення

shnok: 16.08.2025 17:16на ртінг зазначають що в нього шлейфи на темних сценах
Точно! Не буду смотреть свой монитор - лучше побегу читать какой-то дурацкий сайт, где "всё плохо!". Ты серьёзно? :laugh:
Достали вы своими "хватит рекомендовать". Дома у себя полы подмети, голову помой, научи домашних готовить пищу. В интернете все равны и имеют право высказывать свои мысли, соображения и домыслы. Для этого он создавался, а не для того, чтобы один Васян другому что-то указывал или тем более запрещал.
Не зря я тебя в ЧС занёс - ничего толкового всё равно не пишешь, поэтому глаза не мозолишь.
Больше отвечать не буду - иди повзрослей. :)
shnok
Member

Повідомлення

0kie
Так краше почитати сайт, де зрівняються монітори, та проводяться різноманітні тести, чим повірити людині з форуму, який рекомендує монітор на ва. Ви користувались miniled? Якісним ips? І стверджуєте що ваш застарілий ва чимось кращий? Притому що на редіті пишуть про шлейфи в темних сценах.

Отправлено спустя 6 минут 10 секунд:
Я наприклад свій acer не рекомендую, не тому що монітор поганий, а банально є вже мінілед, олед, та фастіпс, нові матриці де ситуація буде кращою, сам обираю для себе монітор, але дивлюся в сторону 32, але то вже інша історія
Gold_Star
Member

Повідомлення

0kie: 16.08.2025 16:26Забавный эксперимент. И вполне рабочий.
Є ще один "забавніший" і не менш робочий експеримент. Так би мовити, наверстаємо упущене ;)
спойлер
XAPAKTEPHUK
Junior

Повідомлення

FirstTDM: 14.08.2025 13:40
XAPAKTEPHUK: 14.08.2025 11:14Напевно, варто зазначити, що бюджет — до умовних 20000 грн.
Dell UltraSharp U2724D (210-BKVB)
ASUS ROG Strix XG27ACMS (90LM0BE0-B01171)
Dell UltraSharp U2724DE (210-BKTV)
В першого 120ГЦ, не малувато за таку ціну?
В другого, навпаки 320ГЦ, не думаю що мій сетап норм для такого.
А третій жере 255ВТ! Вважаю, це занадто для монітора. Особливо в наших умовах.

Все ж за варіанти дякую!

Відправлено через 1 хвилину 41 секунду:
STARL1GHT: 15.08.2025 13:34
XAPAKTEPHUK: 14.08.2025 11:14 Напевно, варто зазначити, що бюджет — до умовних 20000 грн.
Якщо знайдете Xiaomi G PRO 27Q (2025) — сміло беріть. Це MiniLED QHD IPS'27, підтримує HDR та має 10 біт матрицю(8-bit+FRC). Покриває 100% sRGB, 99% DCI-P3 і 97% Adobe RGB.

Це рестайлінг Xiaomi G PRO 27i, у якого відсутній «баг» прошивки. Огляд можна подивитися на rtings. Якщо не бавитися з режимами, то можна і стару версію взяти — вони з заводу чудово відкалібровані.

Є ще Titan Army P275MS+, але кроме як в Китаї та боліт — він поки у нас не представлений.

Якраз недавно собі притіг собі з Китаю — по враженню, то він краще ніж G PRO 27i, з яким я мав змогу зрівняти.

Більш відомі не згадую так як за ту ціну, що за них просять — далеко не завжди це цікава пропозиція, але якщо питання гарантії на першому місці — то Xiaomi G PRO 27i. Обновлена версія, вангую, з'явиться у нас може під новий рік а то і далі.
Що за «баг» прошивки?
І дякую за rtings! Не чув за цей вебсайт до цього моменту, але бачу що досить корисний ресурс.

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
Чесно кажучи, найбілш мені імпонує Alienware AW2725DM (210-BQWQ), рекомендований раніше. Єдине що бентижить - це відсутність відгуків.
FirstTDM
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK: 17.08.2025 23:34В першого 120ГЦ, не малувато за таку ціну?
В другого, навпаки 320ГЦ, не думаю що мій сетап норм для такого.
И 120Гц - это не мало, и 320 - это немного. Я серьезно - это вопросы позиционирования. Dell - более универсальный монитор, Asus ROG - более игровой.
XAPAKTEPHUK: 17.08.2025 23:34А третій жере 255ВТ! Вважаю, це занадто для монітора. Особливо в наших умовах.
Да ну... там же ясно написано: Потребляемая мощность (в рабочем режиме) 24.4Вт - максимально 225Вт... тут бояться нечего - это нормально.
https://www.dell.com/en-uk/shop/dell-ul ... cs_section
XAPAKTEPHUK: 17.08.2025 23:34Чесно кажучи, найбілш мені імпонує Alienware AW2725DM (210-BQWQ), рекомендований раніше. Єдине що бентижить - це відсутність відгуків.
Ну, обобщенно это Dell, но в игровом варианте. Довольно свежий монитор. Отзывы можно посмотреть на reddit:
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... dm_review/
walkman3000
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK: 17.08.2025 23:34Чесно кажучи, найбілш мені імпонує Alienware AW2725DM (210-BQWQ), рекомендований раніше. Єдине що бентижить - це відсутність відгуків.
є мінілед сяома на ips, є мінілед AOC Q27G3XMN/BK на va. ні, хочу делл з шильдом елієнвер за х1.3 від ціни його характеристик.
Відповісти