Новини
Останні статті і огляди
Ігрові міні-ПК ASUS ROG NUC 2025 офіційно доступні в європейських магазинах
-
Аціо
Member
Пропоную обговорити Ігрові міні-ПК ASUS ROG NUC 2025 офіційно доступні в європейських магазинах
Ага 5060 з 255 ультра та 16гб ОЗП усього за 2200 доларів, так заліза на 600 доларів продаємо за 2200, що може піти не так?
Ага 5060 з 255 ультра та 16гб ОЗП усього за 2200 доларів, так заліза на 600 доларів продаємо за 2200, що може піти не так?
-
Ostin
Member
Все стабільно з новинами про асусь 
Здається, нещодавно бачив ноутбук з подібною конфігурацією, але відчутно дешевший, у наших магазинах
Це вже якась градація користувачів:
- звичайні: купив ПК за 1000+ і граюсь
- мобільні: з якоїсь причини ПК не катить (хочу носити з собою, десь на зйомі живу і т.д.), купив ноутбук за 1500+ і граюсь
- незвичайні: а чи не купити мені якийсь міні-пк зі звичайними характеристиками, але щоб коштував 2000+?
Здається, нещодавно бачив ноутбук з подібною конфігурацією, але відчутно дешевший, у наших магазинах
- мобільні: з якоїсь причини ПК не катить (хочу носити з собою, десь на зйомі живу і т.д.), купив ноутбук за 1500+ і граюсь
- незвичайні: а чи не купити мені якийсь міні-пк зі звичайними характеристиками, але щоб коштував 2000+?
-
alexeygalas
Member
Не H а HX. Подивись різницю в ТТХ і цінах. А тоді пиши свої "геніальні" висновки
https://shop.lenovo.ua/notebooks/noutbu ... 079ra.html
https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki ... d1-m005n0/
Забери у нього дисплей і всеодно вийде дорожче ніж сабж (NUC на 275HX + 5080 коштує 3200 оленячих шкур на B&H)
Востаннє редагувалось 13.08.2025 16:43 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
Gapon_Aleks
Junior
І хтось купе це за такі гроші 
-
Аціо
Member
В мене є морозиво, а учора я їв салат - давай поспілкуємось за антиматерію...alexeygalas: ↑ 13.08.2025 16:34Не H а HX. Подивись різницю в ТТХ і цінах. А тоді пиши свої "геніальні" висновки
https://shop.lenovo.ua/notebooks/noutbu ... 079ra.html
https://hotline.ua/ua/computer-noutbuki ... d1-m005n0/
Забери у нього дисплей і всеодно вийде дорожче ніж сабж (NUC на 275HX + 5080 коштує 3200 оленячих шкур на B&H)
Асус виробник, він взагалі все це закуповує за вартість кристалу, розхідників у великих партіях, Асусу як приклад 5060 та 255 ультра коштує доларів 100 + 100 усе інше, але зараз я вам розповім? Ні друже, дякую - це не до мене, не мамонтів шукайте далі.
І так як приклад компактних систем - Apple Mac mini M4 за 550 ойро цікавіше.
-
Геральт
Active Member
Яка дорога плойка 
-
alexeygalas
Member
Все. Далі не продовжуйте. Я пішовАціо: ↑ 13.08.2025 17:09І так як приклад компактних систем - Apple Mac mini M4 за 550 ойро цікавіше.
-
Аціо
Member
Бачиш який я потужний тощо!?alexeygalas: ↑ 13.08.2025 17:18Все. Далі не продовжуйте. Я пішовАціо: ↑ 13.08.2025 17:09І так як приклад компактних систем - Apple Mac mini M4 за 550 ойро цікавіше.![]()
-
alexeygalas
Member
А, схоже я не викупив, що то жартАціо: ↑ 13.08.2025 17:28Бачиш який я потужний тощо!?
-
Евгений King
Member
Не може бути ноут значно дешевшеOstin: ↑ 13.08.2025 16:25 Все стабільно з новинами про асусь
- незвичайні: а чи не купити мені якийсь міні-пк зі звичайними характеристиками, але щоб коштував 2000+?![]()
Ось наприклад у нас на ринку є зараз доступна Asus NUC 2025 275HX / 5080 / 16Gb / 2Tb NVME за 125500 грн
Починаємо рахувати і розуміємо що десктопний 285й проц це 25к, 5070ti така щоб була норм 45к, до купи +- Ок плату, пам'ять і SSD, а ще корпус і БЖ і якусь СО на проц. І вийде десь 100-105к ATX або M-atx системник. Але ж NUC це компактна портативна система, тому нам треба порівнювати з ITX...
А якщо полізти в ITX, то там треба накинути ще 5к на норм плату, ще 5к на норм блок, ще 5к на норм корус і ще й умудритись найти норм корпус, куди влізе 5070ti і достатньо маленьку версію відеокарти.
В результаті у нас буде ITX збірка, де 285й проц так чи інакше буде або обрізаний дууже сильно лімітами, або на грані робочих температур, відеокарта теж не буде в захваті і температури будуть трохи вище за просторий десктоп, а оскільки ми брали маленьку карту - то вона сама по собі в плані шуму/температур/продуктивності зірок з нема не хапає. І ця збірка буде всеодно набагато більша на NUC, а по ціні дешевше на скільки, тисяч на 5-7? Та краще я вже NUC візьму аніж колупати собі мозок як впихнути невпихуєме і щоб воно хоч якось адекватно працювало.
-
Аціо
Member
Евгений King
Так мобільне буде відчутно поступатись швидкодією - не забувайте врахувати.
Евгений King
І так в новині вам пропанують 5060 за 100000.
Евгений King
І так в новині вам пропанують 5060 за 100000.
-
Евгений King
Member
Коли заставите в ITX системі з наближеним літражем до даного NUC працювати 285й проц і 5070ti прямо на повну, без компромісів та з адекватними температурами і рівнем шуму - тоді ми з вами побалакаємо.Аціо: ↑ 13.08.2025 17:44 Евгений King
А на поки, ваші зауваження не приймаються, бо аналогічного розміру цього NUC ITX систему зі хоча б наближеними TTX зібрати не вдастся. Хіба купити ноут і відірвати екран, але вийде тільки ДОРОЖЧЕ.
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Хай пропонують що хочутьАціо: ↑ 13.08.2025 17:48 І так в новині вам пропанують 5060 за 100000.
У нас на офф сайті доступна тільки ця модель: Ціна 125500 грн, як я і казав раніше
-
Аціо
Member
Ааа зрозумів, так то на оглядах 90+ градусів то адекватно працювати, та утискання по споживанню щоб воно не палало прям з коробки то без компромісів, буду знати!Евгений King: ↑ 13.08.2025 17:52
Коли заставите в ITX системі з наближеним літражем до даного NUC працювати 285й проц і 5070ti прямо на повну, без компромісів та з адекватними температурами і рівнем шуму - тоді ми з вами побалакаємо.
-
alexeygalas
Member
Ну в даному літражі - тільки мобільне залізо. Якщо збирати самому під такий кулер це був би 265T і двослотова відеокарта задушена по тдп. Але не все так погано, до прикладу я в 10л корпусі 265K під ID-Cooling SE-207-XT Slim + Noctua шляхом андервольту вивів на стокові показники по сіне-гікбенчах при прийнятному рівні шуму, які зазвичай тестувальники отримують під водянками або гігантськими башнями в стоку. І насправді був дуже приємно вражений.Евгений King: ↑ 13.08.2025 17:52Коли заставите в ITX системі з наближеним літражем до даного NUC працювати 285й проц і 5070ti прямо на повну,
Але якщо в такому корпусі - то тільки Т серію. Тому сюди мобільна платформа реально показана і сюди тільки вона і згодиться. Бо важливий кожен мм, а BGA все ж компактніше ніж те що ми маємо на звичайних платах
-
Евгений King
Member
Минулорічний NUC тримав проца в 80-05 градусів, тому знову мимоАціо: ↑ 13.08.2025 17:57Ааа зрозумів, так то на оглядах 90+ градусів то адекватно працювати, та утискання по споживанню щоб воно не палало прям з коробки то без компромісів, буду знати!Евгений King: ↑ 13.08.2025 17:52
Коли заставите в ITX системі з наближеним літражем до даного NUC працювати 285й проц і 5070ti прямо на повну, без компромісів та з адекватними температурами і рівнем шуму - тоді ми з вами побалакаємо.
![]()
Факти, пруфи де?
-
Аціо
Member
А це вже клініка, пишете ви а соромно мені за вас, обміркуйте чому.Евгений King: ↑ 13.08.2025 18:11
Минулорічний NUC тримав проца в 80-05 градусів, тому знову мимо
Факти, пруфи де?
А ще доросла людина, може за вас ще і їсти, і зарядку робити?
- спойлер
90 градусів з 60% навантаження процесор, так я сильно недооцінив таку адекватну та без компромісів працю.
- спойлер
-
Ostin
Member
Заходимо на розетку і бачимоЕвгений King: ↑ 13.08.2025 17:37Не може бути ноут значно дешевше
https://rozetka.com.ua/ua/acer-nhqvueu007/p524383624/
https://rozetka.com.ua/ua/lenovo-83f0002ura/p527457064/
https://rozetka.com.ua/ua/asus-90nr0lt1 ... 519425069/
Причому третій варіант це вже від самого асусь. Недешево, але чим воно гірше приведеного нюка?
-
MaksymCR
Member
А я думав PS5 pro дорогаЕвгений King: ↑ 13.08.2025 17:37
Не може бути ноут значно дешевше
Ось наприклад у нас на ринку є зараз доступна Asus NUC 2025 275HX / 5080 / 16Gb / 2Tb NVME за 125500 грн
Починаємо рахувати і розуміємо що десктопний 285й проц це 25к, 5070ti така щоб була норм 45к, до купи +- Ок плату, пам'ять і SSD, а ще корпус і БЖ і якусь СО на проц. І вийде десь 100-105к ATX або M-atx системник. Але ж NUC це компактна портативна система, тому нам треба порівнювати з ITX...
А якщо полізти в ITX, то там треба накинути ще 5к на норм плату, ще 5к на норм блок, ще 5к на норм корус і ще й умудритись найти норм корпус, куди влізе 5070ti і достатньо маленьку версію відеокарти.
В результаті у нас буде ITX збірка, де 285й проц так чи інакше буде або обрізаний дууже сильно лімітами, або на грані робочих температур, відеокарта теж не буде в захваті і температури будуть трохи вище за просторий десктоп, а оскільки ми брали маленьку карту - то вона сама по собі в плані шуму/температур/продуктивності зірок з нема не хапає. І ця збірка буде всеодно набагато більша на NUC, а по ціні дешевше на скільки, тисяч на 5-7? Та краще я вже NUC візьму аніж колупати собі мозок як впихнути невпихуєме і щоб воно хоч якось адекватно працювало.
-
Евгений King
Member
На PS5 ігри дорогі і підписка
-
Lekrs
Member
Дизайн цікавий, але одним дизайном такий лютий оверпрайс не виправдати.