Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
spitzer
Member
Ну вот шо, звучать она не будет? Как-то ж раньше слушал на внутренних картах музыку. А вообще сопоставил стоимость нормального цапоуся с реальным временем прослушиванияя музыки и решил что отноcительно свежая внутрянка мне за красивые глаза. Попадётся норм цап за норм цену - докуплю в пару и оставлю шо-то одно.Hotspur: ↑ 11.08.2025 16:25карта то норм питання що вона внутрішня і це погано
Востаннє редагувалось 11.08.2025 18:15 користувачем spitzer, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
легко. при падінні напруги буде 0Scoffer: ↑ 11.08.2025 17:43Тому пошкоджень бітів на USB не дочекаєтесь
Відправлено через 40 секунд:
буде. шо за акустика/навушники ?spitzer: ↑ 11.08.2025 18:10Ну вот шо, звучать она не будет?
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
питання наводок актуальне але я згоден що SPDIF загалом кращеScoffer: ↑ 11.08.2025 17:43Тим часом в SPDIF проблеми розсинхрона не водиться, і більш того, деякі джерела можуть бути зворотньо затактовані для мінімізації джиттеру, також SPDIF має, на жаль лише опційно, корекцію помилок. Але, відверто кажучи, на тій слоупочній частоті що працює SPDIF, оптика має помилки приблизно раз на кожне народження трампа на планеті, так що можна не паритись
-
Scoffer
Member
Hotspur
Протокол USB не передбачає отримання битих даних. Якщо контрольна сума не співпаде, то клієнт має запросити повторну передачу пакета і так до посиніння поки не співпаде.
Протокол USB не передбачає отримання битих даних. Якщо контрольна сума не співпаде, то клієнт має запросити повторну передачу пакета і так до посиніння поки не співпаде.
-
spitzer
Member
Акустика немецкиий винтаж Heco P3302 SL (вполне неплохой звук), усилитель дешманский Sven 5.1 с сабом (замена присмотрена).Hotspur: ↑ 11.08.2025 18:13буде. шо за акустика/навушники ?
Итоговая хотелка - слушать полноценное стерео без доп. саба.
-
Kirakishou
Member
Маю таку звукову вже років чотири чи п’ять і звучить вона чудово. На Windows 11 версії 24H2 працює і WASAPI, і ASIO. Використовую в парі з Beyerdynamic DT 770 PRO.spitzer: ↑ 11.08.2025 18:10Ну вот шо, звучать она не будет?
-
Hotspur
Member
3 полоска, ну має бути не поганоspitzer: ↑ 11.08.2025 18:20Heco P3302 SL
Відправлено через 23 секунди:
поміняйspitzer: ↑ 11.08.2025 18:20усилитель дешманский Sven 5.1
-
Radio Bay
Member
У фантазіях про переможний асінхронний режим, який все вирішує. Чекали, чекали та не дочекалися. Був в мене Audio GD D77 Full Upgrade на Amanero. Теж самеScoffer: ↑ 11.08.2025 17:43Биті пакети повинні пересилатись повторно
Відправлено через 2 хвилини 47 секунд:
У принтері так, цап сприймає струм, як річка, що випало, то пропало. Що у дитячий садок попавScoffer: ↑ 11.08.2025 18:13Протокол USB не передбачає отримання битих даних. Якщо контрольна сума не співпаде, то клієнт має запросити повторну передачу пакета і так до посиніння поки не співпаде.
-
Scoffer
Member
Radio Bay
Маячня. Це специфікація протоколу USB. Ніяких інших варіантів не передбачено. Будь-який пристрій USB зобов'язаний працювати тільки так і ніяк інакше. Якщо спробує працювати не так, то консорціум відізве sid/pid і перестане працювати взагалі. Хочеш щоб без повторної передачі пакетів то це виключно SPDIF. Більш того, це його опція за замовчуванням.
Маячня. Це специфікація протоколу USB. Ніяких інших варіантів не передбачено. Будь-який пристрій USB зобов'язаний працювати тільки так і ніяк інакше. Якщо спробує працювати не так, то консорціум відізве sid/pid і перестане працювати взагалі. Хочеш щоб без повторної передачі пакетів то це виключно SPDIF. Більш того, це його опція за замовчуванням.
-
spitzer
Member
да, надеюсь что оба канала с "ае-5 плюс" будут с низами (ессно с новым стерео усилителем, т.к. 5.1-саб/усь будет рубить низы отбирая их на свой саб)Hotspur: ↑ 11.08.2025 18:323 полоска, ну має бути не погано
-
tablestikus
Member
А аудіо гнати стали вже не в асінхронному режимі?Scoffer: ↑ 11.08.2025 17:43 tablestikus
Корекції немає, зато контрольні суми є. Биті пакети повинні пересилатись повторно. Тому пошкоджень бітів на USB не дочекаєтесь, а от розсинхрон в часі - легко. Це доволі специфічні на слух помилки, це затикання/зависання, а ніяк не зміна тону інструменту чи щось подібне.
Тим часом в SPDIF проблеми розсинхрона не водиться, і більш того, деякі джерела можуть бути зворотньо затактовані для мінімізації джиттеру, також SPDIF має, на жаль лише опційно, корекцію помилок. Але, відверто кажучи, на тій слоупочній частоті що працює SPDIF, оптика має помилки приблизно раз на кожне народження трампа на планеті, так що можна не паритись![]()
І за виявлення помилок я тіки бачив що вони не перезапитують дані, а просто дропають биті.
Відправлено через 4 хвилини 16 секунд:
Покажи де те що ти кажеш тутScoffer: ↑ 11.08.2025 18:45 Radio Bay
https://www.usb.org/document-library/au ... -agreement
-
Hotspur
Member
я вже спитав а що буде при пониженні напругиScoffer: ↑ 11.08.2025 18:45 Ніяких інших варіантів не передбачено.
-
Radio Bay
Member
Ржач, і чому тоді моя карта Jcat Femto працює, та це й окремому живленні ефект від якого чутно навіть із космосу дива показує? Різниці ж не повинно бути. Шах та матScoffer: ↑ 11.08.2025 18:45Маячня. Це специфікація протоколу USB. Ніяких інших варіантів не передбачено
Вигадав якусь нову дурню, давно вже не чув дурниць про пакетну передачу даних в аудіо по USB, аде залишились ще крейзі мамонти
-
Scoffer
Member
А до чого тут синхронізація? Можливо ти мав на увазі ізохроний трансфер. В ньому дійсно немає повторної передачі, але все ще є контрольні суми. Девайс точно знає прийшли до ного вірні дані чи ні і може вирішити що з цим робити. Як правило це означає що дані треба тупо викинути бо це не аналог, шум не десь там на фоні, а в будь-якому біті, в тому числі в старших. Не приколько буде якщо девайс в процесі роботи почне видавати потустороні звуки максимальної гучностіtablestikus: ↑ 11.08.2025 20:03А аудіо гнати стали вже не в асінхронному режимі?
А от вже в ізохроному трансфері клоки можуть бути і синхроними, і асинхроними. Асинхроний означає привіт джитерам, а синхроний що треба цю синхронізацію звідкись добути, і тут постає питання а звідки ж. I²C тягнути? Багато бачили компів з I²C?
Відправлено через 9 хвилин 28 секунд:
Radio Bay
USB це строго пакетна передача даних і ніяк інакше. Навіть в ізохроні це все одно пакети або, частіше, групи пакетів. Читай спеку протоколу.
Потокова передача даних це S/PDIF.
За твої слухові галюцинації я не відповідаю
Відправлено через 2 хвилини 57 секунд:
В комп'ютері взагалі майже всі шини пакетні. Без пакетів ще можна згадати хіба що ранній LPT
-
Radio Bay
Member
Це абсолютно зайва для мене інформація, немає часу. Або треба глибоко вивчати, або зовсім не лізти, та потім дурниці не нести. Дріт перемкнув між портами.Scoffer: ↑ 11.08.2025 23:13Читай спеку протоколу
Зрозуміло, для мене повністю достатньою, щоб скласти А та Б. Витрачений час 10 сек
Відправлено через 4 хвилини 36 секунд:
Останній галюциноген від Pink Faun
-
tablestikus
Member
$1к?
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
Ну от, вже дійшли що дані відкидують, я не можу поки зрозуміти де ж можна побачити перезапит битих даних при передачі аудіо. А ще більше зрозуміти от іде поток, щось бите, його перезапитують воно коли переприйшло - а там вже дохера іншого вже пішло в дак і що робити з цим перезапитаним - воно ж вже не треба.Scoffer: ↑ 11.08.2025 23:13А до чого тут синхронізація? Можливо ти мав на увазі ізохроний трансфер. В ньому дійсно немає повторної передачі, але все ще є контрольні суми. Девайс точно знає прийшли до ного вірні дані чи ні і може вирішити що з цим робити. Як правило це означає що дані треба тупо викинути бо це не аналог, шум не десь там на фоні, а в будь-якому біті, в тому числі в старших. Не приколько буде якщо девайс в процесі роботи почне видавати потустороні звуки максимальної гучностіtablestikus: ↑ 11.08.2025 20:03А аудіо гнати стали вже не в асінхронному режимі?![]()
А от вже в ізохроному трансфері клоки можуть бути і синхроними, і асинхроними. Асинхроний означає привіт джитерам, а синхроний що треба цю синхронізацію звідкись добути, і тут постає питання а звідки ж. I²C тягнути? Багато бачили компів з I²C?
-
Ostin
Member
Наскільки я знаю все своє аудіожиття, то в аудіо USB не перевіряє потоки, а воно якраз і ллється річкою, як і в spdif. Тому різниця в бітах може мати місце. Навіть якщо мова йде про пакети, то вони не звіряються з джерелом, а просто "з'їдаються" в тому вигляді, як дійшли. Що призводить до важливості якості USB кабеля і всієї підсистеми USB передачі.
-
Scoffer
Member
tablestikus
Ostin
USB, якщо не рахувати ід пристроїв, нічо не знає ні про які аудіо, йому глибоко пофігу. USB має 4 режими: control, interrupt, bulk i isochronous. З першими двома думаю зрозуміло з назви, а в останні можна запхнути будь-які дані. В режимі bulk цілісність перевіряється і перезапитується апаратно. В isochronous перевіряється але не перезапитується, в одночас цей режим має купу своїх тарганів з синхронізаціями кадрів, подвійними буферизаціями і отим всим, його додали в спеки сильно пізніше, і, наскільки мені відомо, до останнього часу його мало що юзало. Також ВСІ режими USB підлягають джиттерам. Протокол не гарантує час доставки. Навіть в ізохроні, навіть з зовнішньою синхронізацією.
В реальності ж помилки в передачі USB призводять до наступного: в балк девайс запинається і продовжує з того місця на якому запнувся, а ізохроні девайс запинається і продовжує з наступного місця після запинання. Запинання будуть розміром в пакет, ви точно це не пропустите. В жодному з варіантів гітара з барабаною грати якось інакше не стане.
Ostin
USB, якщо не рахувати ід пристроїв, нічо не знає ні про які аудіо, йому глибоко пофігу. USB має 4 режими: control, interrupt, bulk i isochronous. З першими двома думаю зрозуміло з назви, а в останні можна запхнути будь-які дані. В режимі bulk цілісність перевіряється і перезапитується апаратно. В isochronous перевіряється але не перезапитується, в одночас цей режим має купу своїх тарганів з синхронізаціями кадрів, подвійними буферизаціями і отим всим, його додали в спеки сильно пізніше, і, наскільки мені відомо, до останнього часу його мало що юзало. Також ВСІ режими USB підлягають джиттерам. Протокол не гарантує час доставки. Навіть в ізохроні, навіть з зовнішньою синхронізацією.
Це максимально погана ідея. Помилка може бути в старших бітах, на слух такі артефакти будуть якоюсь пилорамою.Ostin: ↑ 12.08.2025 09:35з'їдаються" в тому вигляді, як дійшли
А хто сказав шо USB - гарний транспорт для аудіо?tablestikus: ↑ 12.08.2025 09:28що робити з цим перезапитаним - воно ж вже не треба.
В реальності ж помилки в передачі USB призводять до наступного: в балк девайс запинається і продовжує з того місця на якому запнувся, а ізохроні девайс запинається і продовжує з наступного місця після запинання. Запинання будуть розміром в пакет, ви точно це не пропустите. В жодному з варіантів гітара з барабаною грати якось інакше не стане.
-
Radio Bay
Member
Так, тому цап не принтер. Я вважав, що вже усі ці принципи дітсадового рівня вивчилаOstin: ↑ 12.08.2025 09:35Наскільки я знаю все своє аудіожиття, то в аудіо USB не перевіряє потоки, а воно якраз і ллється річкою, як і в spdif. Тому різниця в бітах може мати місце. Навіть якщо мова йде про пакети, то вони не звіряються з джерелом, а просто "з'їдаються" в тому вигляді, як дійшли. Що призводить до важливості якості USB кабеля і всієї підсистеми USB передачі.
Ритм-секція просила передати, що вона трохи затримується, але бек вокалистки будуть вчасноtablestikus: ↑ 12.08.2025 09:28а там вже дохера іншого вже пішло в дак і що робити з цим перезапитаним - воно ж вже не треба
4
Щось з глузду з'їхали, але в них є "молодший". Тестив з тим же БЖ, мені Jcat більше до вподоби. Не вбивця, яле більш до смаку.
У Пінків цілі лінійка бріджів
-
Scoffer
Member
Якщо затримка всього виводу, скажімо, в секунду-іншу не критична, а для музону вона рідко критична. То більшість косяків USB можна нівелювати просто буфером пакетів на клієнті в балк-режимі. Наскільки мені відомо топові аудіви саме цим і займаються.
-
Ostin
Member
Та, здається, більшість пристроїв намагаються буферизувати потік. Навіть аудіоплеєри в ОЗУ закидають певну кількість даних, щоб не залежати від стабільності швидкості зчитування з носія.
Щодо режимів, то не впевнений, що там саме вказаний bulk режим з перезапитом. Можливо, річ дійсно про якісь дорогі девайси
Щодо режимів, то не впевнений, що там саме вказаний bulk режим з перезапитом. Можливо, річ дійсно про якісь дорогі девайси
Ну той же згаданий джиттер може впливати на кінцевий результат. Але це вже не про кабель в загальному.Scoffer: ↑ 12.08.2025 10:08грати якось інакше не стане