Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 07.08.2025 18:40 алексотос он його теж нещодавно нахвалював на всі гроші
Це той що записує відео зі стрімів? Крутий дядько, дивився його відео з neo80, коли збирав борд, і по evo80 перед придбанням, сподівався там побачити як працює підсвітка, але…
leif: 07.08.2025 18:40 а які світчі стоять?
Gateron yellow pro
Це якась біда з габаритами корпусів в гатеронів, що cj що milky yellow намертво сідають в pcb, oil kings трохи краще (на відміну від durock, які нормально демонтуються)
leif: 07.08.2025 18:44 непогано) а що входило в комплект? кейс, пцб, плейт і стаби? тобто пребілд мінус кейкапи і світчі?
Коробка :teacher: кейс, стаби, плата, pom плейт, кабель, донгл, дешевий пулер для свічів/кейкапів (це вже суто моя претензія до qwertykeys, не знаю як в qk серії, але комплектні пулери для neo/evo це нереальне сміття, комплектний від neo погнув під час першого використання з заміною свічів).
По суті так, повний пребілд без свічів і кейкапів, і саме того кольору, який я був психологічно налаштований купити, як другий борд :D (якщо в когось є фіолетовий алю кейс від neo80 - не задумуючись обміняю на свій з доплатою з моєї сторони)
Що ще помітив з відмінностей, в neo кейкапи трохи нижче посаджені, ніж в evo (орієнтовно десь на міліметр, обидва борди зі всіма комплектними фомами), що робить використання борду трохи зручнішим без підставки під запʼястя, хоча фронтальна строна висотою в 18мм в обох бордах
Востаннє редагувалось 07.08.2025 19:11 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.08.2025 18:53по evo80 перед придбанням
але гарний білд вийшов з марс кадетом :up:
:pray:
7mindfields: 07.08.2025 18:53Це якась біда з габаритами корпусів в гатеронів, що cj що milky yellow намертво сідають в pcb, oil kings трохи краще (на відміну від durock, які нормально демонтуються)
в деяких випадках це навпаки плюс) от у мене є мілл-максшені пцб де сокети вже реально втомились від збірок-перезбірок (звичайні ХС так теж роблять) і за ноги контактів світчі вже там ледве-ледве тримають, але ставиш на таку пцб гатерони мілкі йелоу -- все сидить міцно і належним чином суто завдяки тому, що 3 пластикові піни щільно сидять в пцб :D тобі треба просто обзавестись гарним пуллером, і тоді цей момент викликатиме набагато менше напрягу.
7mindfields: 07.08.2025 18:53 (це вже суто моя претензія до qwertykeys, не знаю як в qk серії, але комплектні пулери для neo/evo це нереальне сміття, комплектний від neo погнув під час першого використання зі зміною свічів)
комплектні погані у всіх, я гарних і не зустрічав, мабуть, окрім, як не дивно, асуса azoth, де він на диво з гарного металу зроблений :lol: такий би навіть за жорсткої експлуатації мав би послужити довго

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
7mindfields: 07.08.2025 18:53По суті так, повний пребілд без свічів і кейкапів, і саме того кольору, який я був психологічно налаштований купити, як другий бор
тоді дуже вдале придбання, бо імхо мілкі йелоу дадуть прикурити будь-якому світчу, які ставлять у ево80, і він по своєму характеру туди пасує до маунту і до борду в цілому

Відправлено через 49 секунд:
7mindfields: 07.08.2025 18:53Що ще помітив з відмінностей, в neo кейкапи трохи нижче посаджені, ніж в evo (орієнтовно десь на міліметр, обидва борди зі всіма комплектними фомами)
в ево це завдяки ліф-спрінг маунту, скоріше зав все. має бути хід у нього

Відправлено через 54 секунди:
7mindfields: 07.08.2025 18:53якщо в когось є фіолетовий алю кейс від neo80 - не задумуючись обміняю на свій з доплатою з моєї сторони
ти всі фіолетові хочеш? а як же різноманіття? дайвьорсіті і оце от все?))
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 07.08.2025 19:14 ти всі фіолетові хочеш? а як же різноманіття? дайвьорсіті і оце от все?))
Потужно обирати кольори кейсу, під які важче потім знайти притомний сет кейкапів (якщо не розглядати універсальні, типу сірий, bow, wob etc) - моє кредо
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 07.08.2025 19:15важче потім знайти притомний сет кейкапів
під фіолетові ще нічого, от з блакитним це так, той ще квест (якщо з знову ж таки відійти від універсальних варіантів). все реально, офк, але навіть з blue-gray геоном ф2-84 все досить складно у мене, незавжаючи на те, що кейкапів в шафі маю певну кількість. Я для себе вирішив, що ніяких більше синіх/блакитних/нейві дошок, практично будь-які тільки не ці :gigi:
murzik
Member

Повідомлення

https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 0AQAvD_BwE
655 грн клава AULA F3261
+25 грн доставка
leif
Member

Повідомлення

murzik
шо, вже від 100% перейшов на 60% лейаут? :D

Відправлено через 20 секунд:
murzik: 08.08.2025 11:23655 грн клава AULA F3261
+25 грн доставка
а де ти бачив таку ціну? у мене 1000+
murzik
Member

Повідомлення

leif
точно. залогінився і вже 1018 з фрі шипінг

додаткова панель мені не критична

сиджу на такій
https://pc.com.ua/ua/klaviatura-dell-rt7d50
:gigi:
для форумів і танків хватає
leif
Member

Повідомлення

murzik: 08.08.2025 11:34додаткова панель мені не критична
що значить "додаткова панель"? 60% лей це не просто без нав кластеру і ф-ряду, це навіть без стрілочок! останнє мені особисто не зручно. тобі підійде?

Відправлено через 28 секунд:
murzik: 08.08.2025 11:34для форумів і танків хватає
так а для чого тобі нова тоді?
Kosdnepr
Member

Повідомлення

murzik
Якщо для гамінгу, то може тоді взяти модну магнітну за $35?
https://www.aliexpress.com/item/1005009616512090.html
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 08.08.2025 11:31 murzik
шо, вже від 100% перейшов на 60% лейаут? :D
Прогресивний

Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
Kosdnepr: 08.08.2025 12:01 murzik
Якщо для гамінгу, то може тоді взяти модну магнітну за $35?
https://www.aliexpress.com/item/1005009616512090.html
Vgn це не самий поганий виробник периферії, але я не розумію яка тобі собівартість, якщо магнітний борд с хотсвапом коштує $35? :eek:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

7mindfields
Мабуть дешевше, ніж ми уявляємо. Периферія це завжди високомаржинальний продукт.
VGN я б сказав цілком хороший виробник.
$35 це тому що "рання угода" (тільки 3 шт.) та купон на $5 (AFUA05), так за неї від $60 ціна.
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 08.08.2025 12:21 Периферія це завжди високомаржинальний продукт.
Як мінімум не завжди. А з нинішнім насичення ринку в усіх сегментах без виключення — то і взагалі дуже спірне твердження.

Якщо ж брати периферію від ААА-брендів, тут треба рахувати не собівартість-ціна продажу а враховувати скільки компанії довелось інвестувати часу і ресурсів в бренд, щоб потім клавіатуру чи мишу можна було продавати з гарними націнками як той же епл.
murzik
Member

Повідомлення

leif: 08.08.2025 11:39так а для чого тобі нова тоді?
РГБ нема(
leif
Member

Повідомлення

murzik: 09.08.2025 08:05РГБ нема(
я думаю, що знайти щось подібне з +ргб не мало б бути великою проблемою. елітний лакшері бренд APAYADO мав би тобі запропонувати щось підходяще :idea:

Відправлено через 41 хвилину 28 секунд:
не розповів один прикол про збірку F1-8x v2. ця клавіатура підтримує 2 види пцб:
- з usb-c портом на самій пцб
- звичайні H87-стайл пцб (які серед моїх клавіатур сумісні ще з глейром, ф2 та біасом) з jst коннектором для підключення яких потрібно купити ще додатковий дотер:
спойлер
Зображення
оцих "звичайних h87" пцб в різноманітних варіантах і виконаннях у мене чи то 11 чи то 12 шт сумарно (колись рахував, але зараз не згадаю) і тому я, звісно, вирішив не купувати ОГ пцб для f1-8x з інтергованим юсб-с портом, а піти шляхом з дотером. прикручувати його дуже просто, картинка вище все пояснює. коли збирав, прикрутив, все склав, закриваю кришку, а воно не закривається. перевірив 5 разів плейт, viton о-рінг гаскети. з усіх боків роздивився, ще разок спробував -- ніфіга. потім бачу, що заважає саме дотер, стирчить занадто сильно сам роз'єм юсб і заважає верхній половині закритись :mad:

коротше, без невеликого DIY нікуди, зняв дотер, спиляв міліметр-півтора роз'єму:
спойлер
Зображення
після чого все стало як треба і закрилось нормально.
пізніше знайшовся як мінімум ще один власник такого конфігу, який стикнувся з аналогічною проблемою, тому, видно в якійсь партії цих дотерів були використані трохи довші юсб-ц роз'єми ніж ті, які були в початковому дизайні. отака фігня :kbd:
PerfectO
Member

Повідомлення

leif
1) подскажите, пж, как мне настроить Rapid trigger или другие нужные опции, чтобы кнопка переставала нажиматься как только клавиша на 0.1 мм поднимется вверх? на срине сейчас видно, что я настроил, чтобы кнопка срабатывала, когда опустится на 0.8 мм. теперь надо, чтобы отключение нажатия срабатывала, когда кнопка поднимается (когда я ее отпускаю) на 0.1 мм на любой дистанции нажатия в диапазоне от 3.4 мм до 0.1 мм - не важно будет это с 3.4 мм до 3.3 мм, с 2.5 мм до 2.6 мм или 0.2 мм до 0,1 мм.

Сейчас я вкл. Non-stop Rapid Trigger c параметрами 0.3 и 0.2, но я не совсем понимаю как работает эта функция - в подсказке написано, что если эта опция вкл., то RT остановится только, когда я полностью отпущу кнопку.

Надеюсь, я смог обьяснить свою мысль.
спойлер
{4E158A07-BEE3-41F3-9028-CD650892F36E}.png
2) была инфа у обзорщика магнитки, что в настройках некоторых других клав есть задержка срабатывания функции SOCD, но у Mongeek нет такой опции. или я не нашел?
leif
Member

Повідомлення

PerfectO: 10.08.2025 17:32подскажите, пж, как мне настроить Rapid trigger или другие нужные опции, чтобы кнопка переставала нажиматься как только клавиша на 0.1 мм поднимется вверх?
все як у вас зараз на скріні, тільки реліз дістанс 0.1мм а не 0.2мм як зараз. це означає, що кнопка активується перший раз після протискання на 0.8мм, потім скидається, якщо підіймається вище на 0.1мм, потім для її активації знову (вже в будь-якому місці ходу) достатньо її ще раз протиснути вниз на 0.3мм.

якщо ж відпускаєте кнопку повністю, тоді знову повертається до актуації на 0.8мм.

Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
PerfectO: 10.08.2025 17:32была инфа у обзорщика магнитки, что в настройках некоторых других клав есть задержка срабатывания функции SOCD, но у Mongeek нет такой опции. или я не нашел?
я теж не бачив, ніби немає такого у fun60. клавіатура не для чітаків, а для чесних гамерів B-)
leif
Member

Повідомлення

провтикав лофрі флоу 2 купити по VIP ціні, закінчився кікстартер. от халепа! треба було одразу закинути і забути про це, але ж ні, я подумав "а чо це я їм буду гроші на місяць раніше кидати?! кину потім" і забув. подарував 40 грн (як штани!) китайцям :weep:
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 11.08.2025 13:33 провтикав лофрі флоу 2 купити по VIP ціні, закінчився кікстартер. от халепа! треба було одразу закинути і забути про це, але ж ні, я подумав "а чо це я їм буду гроші на місяць раніше кидати?! кину потім" і забув. подарував 40 грн (як штани!) китайцям :weep:
Тому що треба в apayado інвестувати, lofree вже все, як і intel :rotate:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 11.08.2025 13:48Тому що треба в apayado інвестувати
одразу видно, що людина розбирається :beer:
пішов на алі, чекнути новинки, і тут одразу ця імба:
спойлер
Зображення
- лоу-профайл, навіть ще більше LOW ніж лофрі, а як відомо чим нижче тим краще :learn:
- є РГБ, в той час як у нещасного лофрі одноколірна підсвітка
- 307 грн
- міцна
- підходить для шутерів
- крутіший бренд
- безкоштовна доставка

вибір однозначний. Бог одвів (с) від нераціонального витрачання коштів на лофрі :pray:

Відправлено через 3 хвилини 32 секунди:
ой, вибачаюсь, недодивився, що це версія з білою підсвіткою також за 307 грн, підступна фотографія ввела в оману. викреслюємо пункт про ЛГБТ, паритет з лофрі
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 11.08.2025 14:07 пішов на алі, чекнути новинки, і тут одразу ця імба
Головна кілер фіча - там лейаут співпадає з сучасними макбуками (принаймні схоже), melgeek o2 подає я це як чималу перевагу над конкурентами в цій ніші, але коштує вже $130
Відповісти