AMD представила Radeon RX 7400 — компактну відеокарту для 1080p-геймінгу

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
SergN
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AMD представила Radeon RX 7400 — компактну відеокарту для 1080p-геймінгу
Як то кажуть, "дорога крашанка до Великодня".
Якщо змогли вжати 7600 до заводських 55Вт з незначним урізанням чіпу, а насамперед частотами, але вже на неактуальному поколінні, то чом би вчасно не випустити таку ж модель, але саме в новому поколінні, зроблену з 9060? Поціновувачі рішень з таким ТДП є, там не гоняться за ультимативною продуктивністю, але якщо їм підкидати лише щось з старого, то і продажі будуть відповідно нижчими за потенційні.
Megaclite
Member

Повідомлення

аналог 1070 десь
Skiff93
Member

Повідомлення

SergN: 09.08.2025 15:08 Пропоную обговорити AMD представила Radeon RX 7400 — компактну відеокарту для 1080p-геймінгу
Як то кажуть, "дорога крашанка до Великодня".
Якщо змогли вжати 7600 до заводських 55Вт з незначним урізанням чіпу, а насамперед частотами, але вже на неактуальному поколінні, то чом би вчасно не випустити таку ж модель, але саме в новому поколінні, зроблену з 9060? Поціновувачі рішень з таким ТДП є, там не гоняться за ультимативною продуктивністю, але якщо їм підкидати лише щось з старого, то і продажі будуть відповідно нижчими за потенційні.
Браку назбиралось, ніша пустує. Чому б і ні... Добре хоч 9040 не назвали.

Зараз НВбої знову будуть з піною з рота кричати який це кал. :gigi:

А що є у вас? 10річна 1030? Чи ультраубога 1630? Яка по ціні RX 6400 жерла в півтора рази більше і в майже тих же півтора рази зливала "червоному" конкретну навіть з pci-e 3.0.

А згадати 7750, 6670, 5670 - конкуренти від "зелених" були не дуже :-/
Ультрабюджетні карти в АМД майже завжди були дуже хороші.

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
Megaclite: 09.08.2025 15:13 аналог 1070 десь
Та ні, максимум 1060
Scoffer
Member

Повідомлення

Для 1080р ретро-геймінгу?)
Yalg
Member

Повідомлення

Прикрутить 6/8 пин и за $139 будут улетать.
Earanak
Member

Повідомлення

Я вот сейчас неспешно подыскиваю специфичный вариант видяхи затычки и немного приуныл. Думал есть какие то варианты с 16гб видеопамяти на слабом чипе. То есть условный уровень GT 1030 но на 16GB какой нить там медленной памяти. То есть мощность вообще пофигу, лишь бы просто впитывала VRAM и минимум памяти скидывала в Shared GPU Memory (т.е не заполняла ОЗУ). Там нужен просто статичный DirectX 9 вьюпорт :D Но все 12-16GB видяхи как то больно уж толстенные и излишние под мои нужды. RTX 2060 на 12 GB оказывается редкая птица. Среди 16GB все видяхи толстенные. Ну вот смотрю ещё 3060 12GB есть мелкие на 1 вертушку, но и они требуют доп.питание. Перебирать что ли какие то Квадры древние на помойке :dontknow:
Востаннє редагувалось 09.08.2025 16:00 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

Yalg: 09.08.2025 15:46Прикрутить 6/8 пин и за $139 будут улетать.
Карта не будет дешёвой. по чипу она всего процентов на 20 слабее 7600, но сильно порезана по жору и скорости памяти.
Yalg
Member

Повідомлення

waryag
Это 7нм чип, он вполне себе очень дешевый. Память тоже копеечная. Разводка и охлад тоже.
Dobivatel
Member

Повідомлення

Нормально, тільки занадто повільну GDDR6 збираються ставити, таку хиба хтось ще виробляє?
Afit
Member

Повідомлення

Dobivatel: 09.08.2025 17:13 Нормально, тільки занадто повільну GDDR6 збираються ставити, таку хиба хтось ще виробляє?
Так не складно будь яку пам'ять обмежити по частоті
Tetronga
Member

Повідомлення

От би ще варіант з пасивним охолодженням і ціну не більше 130 :lick: Була би модернова 1030. Щось я замріявся :tomat:
kak_tak
Member

Повідомлення

Для *YouTube гейминга
Afit
Member

Повідомлення

Tetronga: 09.08.2025 17:52 От би ще варіант з пасивним охолодженням і ціну не більше 130 :lick: Була би модернова 1030. Щось я замріявся :tomat:
Потужна затичка, для любителів "F" версій процессорів :super:
the lamer
Member

Повідомлення

Earanak: 09.08.2025 15:48 Среди 16GB все видяхи толстенные. Ну вот смотрю ещё 3060 12GB есть мелкие на 1 вертушку, но и они требуют доп.питание. Перебирать что ли какие то Квадры древние на помойке :dontknow:
Чего древние? Если тоненькую на 16Гб - это только свежие...
https://wccftech.com/nvidia-silently-la ... d-display/
https://www.reddit.com/r/MiniPCs/commen ... rtx_2000e/

Ну или RTX A2000 с ебея + https://n3rdware.com/components/single- ... 000-cooler
Robostyle
Member

Повідомлення

Yalg: 09.08.2025 16:22 waryag
Это 7нм чип, он вполне себе очень дешевый. Память тоже копеечная. Разводка и охлад тоже.
Не мешает картелю продавать все єто гивно втридорога, на пару с 5060
DDt
Member

Повідомлення

the lamer: 09.08.2025 21:01
Earanak: 09.08.2025 15:48 Среди 16GB все видяхи толстенные. Ну вот смотрю ещё 3060 12GB есть мелкие на 1 вертушку, но и они требуют доп.питание. Перебирать что ли какие то Квадры древние на помойке :dontknow:
Ну или RTX A2000 с ебея + https://n3rdware.com/components/single- ... 000-cooler
ващет это только кулер для RTX A2000 :rotate:
а сама RTX A2000 коштуе не дёшево, на олх как-то по 8-10к б/у попадались

Отправлено спустя 2 минуты 19 секунд:
перечитал два раза )) увидел что ты про карту отдельно и кулер отдельно имел ввиду
yariksom
Member

Повідомлення

Я не знаю як коментувати.
Двадцять років тому у мене був бюджет на ПК в 600 доларів.
Яб мав за велике щастя придбати таку карту на 720р.
Хотів сказати, що якщо гра цікава то пофіг абсолютно на фреймрейт.
Правда зразу ж заперечу сам собі, в Planescape: Torment грати не зміг саме через графіку, а в NVN2 рази чотири грав.
У 2007 купив 8800гтс і спалив її за півроку, гнав сильно без належного охолодження CRYSIS хотілося :gigi: , за те в NVN награвся.
Питання смаку. :rotate:
123456
Member

Повідомлення

Як завжди люди вигадують якісь фейкові супер компактні системи(які им не всралисьь взагали вдома) де би им такий вот огризок був би потрібен - де прямо один - 4 пиновий молекс и все.Це все в 2025 році маразм и бред.
Devijack
Member

Повідомлення

Давай вгадаю, знов 4 лінії як у RX 6400 і королева бюджетного фуллхд буде потребувати 5й пісіайекспрес шоб якось крихтіти-пердіти та працювати? Я звичайно сподіваюсь хочаб на 8, і люто не розумію чому не 16 бо 16 ліній не вимагають додаткових грошей на щось більш потужне, лише плату друкувати і все. Тупо ріжуть заради зарізати. В мене після RX 6400 досі неприємний осадок.
AssayMAS
Member

Повідомлення

Devijack: 10.08.2025 03:27В мене після RX 6400 досі неприємний осадок.
я её как пример максимального штрафа в 40..60% ФПС на древнюю писи 2,0 vs 3.0 приводил. Но Интел так смогли превзойти с требованием в ReBAR\SAM у карт за $200 минус... там вааще на Интеле играть невозможно фреймрейт рваный и лагает, когда у 6400 на писи 2,0 просто мало ФПС.
Відповісти