Стратегія Stormgate від вихідців із Blizzard погано стартувала в Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 08.08.2025 11:40Що це за логіка така взагалі, кажеш комусь про статистику, тобі як доказ неправоти вказують виключення
Єдина причина чому в АОЕ2 грають бо це культова гра, для десятків мільйонів людей гра дитинства, це все. Одне виключення не робить РТС популярними, після смерті СК2 і жанр помер, виходили десятки РТСок останню декаду і всі вони на смітнику історії.
Age of Empires IV, онлайн - 10,607 чоловік. Це ніяка не культова гра. Ще й в Геймпасі її можна безкоштовно грати, де я це і робив.

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
skyod69: 08.08.2025 15:28А Готика Ремейк,то не рахується?
Це ARPG.
skyod69
Member

Повідомлення

avuremybe: 08.08.2025 15:57
skyod69: 08.08.2025 15:28А Готика Ремейк,то не рахується?
Готика - це нормальна РПГ, а не ото така як балдурс гейт.
Крч не те, що вони там обговорюють)
Ага,перша нормальна РПГ-для нормальних людей,а не для гіків які з калькулятором вираховують що дасть оте +2 Харизми :)

В той же БГ1 чи навіть БГ2 я не зміг грати ще в 2000 році,бо скучно було...а от БГ3 переграв три рази,скорше за все просто стало в рази менше цікавих ігр.
waryag
Member

Повідомлення

kairo: 07.08.2025 23:32Так ця медійність і вдихнула друге життя в жанр CRPG. Про існування Шедоуранс я дізнався з роздачі Епіків за багато років, про ДОС1, коли пройшов ДОС2.
Ми вже вияснили, що CRPG виходили і приносили непогані гроші як до, так і після. Коли зірка обсідіан вже зайшла. Так що вони були лише однією зі студій, що відродили піджанр.
kairo: 07.08.2025 23:32Та нічого ААА в жанрі CRPG не очікується. БГ3, це виключення з правил. Про розробку третього Балдурс Гейта трубили усі ЗМІ за роки до виходу. Що в нас зараз анонсоване рівня ААА в даному жанрі?
За роки у БГ3 був непоганий сарафан і його піарили профільні (і не надто популярні) по РПГ блогери і стрімери.
В загальноігрові він почав потрапляти ближче до релізу, після того, як завірусилося відео з Астаріоном і ведмедиком, а потім і інші. А вже на хвилі успіху підтягнулася і решта хайпожерів.
kairo: 07.08.2025 23:32 Так гру не сеттинг продав, а ім'я студії. Там на попередніх замовленнях гру відбили фінансово.
Ім'я, як же... Масштабна рекламна компанія з голівудськими зірками і крутим артом і роликами по Найт сіті тут взагалі ні при чому? :rotate:
kairo: 07.08.2025 23:32Обидві частини Пілларсів шикарні. Тіранія шикарна. Проблема якраз в тому, що CRPG, це нішовий жанр. І таким іграм важко відбиватись. Тому студія переключилась на більш популярний ARPG жанр.
Є доволі популярна думка, що другі стовби похоронили графоманія і уход Авелона.
kairo: 07.08.2025 23:32 В обох піковий онлайн 45к, що недалеко відійшло від Пілларса з його 42к, який вийшов 10 років тому.
Це дуже гарні цифри для кривих багодромів. :laugh:

Відправлено через 10 хвилин 22 секунди:
Барбарис: 07.08.2025 21:28 Саме тому що рускі, то нащо то грати.
Не буду сперечатися. І я не агітую за неї (бо російська і бо в свій час задушила). Але мені не подобається критика гри по вигаданим причинам. Тим більше, там величезна купа реальних проблем.
Ну і сама гра з активною паузою - фуфло(не варте навіть піратити його).
Барбарис: 07.08.2025 22:38в грі немає нічого цікавого, примітивний сюжет і геймплей, битви майже не контролюєш - поки нажав паузу і щось скомандував, перси пиз... ячать що хочуть. Там і немає чому подобатись.
Там є покровий режим.
daesz: 07.08.2025 22:13Я в якомусь 15 році дивився на твічі її ну може з годинку-півтори у якогось рандомного стрімлера і там була якась глобальна карта, він їздив по ній своїм персонажем на коні між різними замками чи то просити у місцевих царьків якоїсь допомоги, чи щось таке. Мене одним словом не дуже вразила :D
Реліз був у 18-му. А після нього гра з рік чи два була практично непроходимою через неймовірну навіть для жанру кількість багів. Частину з яких не пофіксять. :laugh:
kairo
Member

Повідомлення

waryag: 09.08.2025 07:56 Ми вже вияснили, що CRPG виходили і приносили непогані гроші як до, так і після. Коли зірка обсідіан вже зайшла. Так що вони були лише однією зі студій, що відродили піджанр.
Як ми це вияснили? Кому вони приносили непогані гроші?
За роки у БГ3 був непоганий сарафан і його піарили профільні (і не надто популярні) по РПГ блогери і стрімери.
БГ3 була анонсована в 2019му. В ранній доступ вийшла в 2020му. Що в нас зараз анонсовано рівня ААА в жанрі CRPG?
Є доволі популярна думка, що другі стовби похоронили графоманія і уход Авелона.
Думка серед кого? Оцінки в обох частин однакові - 87%. В обох іграх багато тексту. Друга в цілому мені краща.
daesz
Member

Повідомлення

waryag: 09.08.2025 07:56Реліз був у 18-му.
Може бути, я не сперечаюсь, суть що це було дуже давно :)
Відповісти