Медичні фахівці пішли шукати іншу роботу.До ChatGPT часто звертаються як до медичного консультанта, і нова модель стала точнішою у своїх оцінках і порадах. При цьому OpenAI робить акцент на тому, що чат-бот не може замінити повноцінного медичного фахівця.
Новини
Останні статті і огляди
OpenAI представила GPT‑5 — найкращу модель ШІ на сьогоднішній день
-
KimRomik
Member
Предлагаю обсудить OpenAI представила GPT‑5 — найкращу модель ШІ на сьогоднішній день
-
FOX16
Member
Вчера спрашивал чат гтп про пятую версию, он мне сказал что ее не выпустили и не анонсировали 
-
YAYA
Member
Смішки смішками, але якщо порівнювати безкоштовну медицину першої ланки, де сидять старі бабети і виписують всяку фігню, що навпаки шкодить здоров'ю, та ще й отримують 20+ ЗП, то я б усіх їх давно замінив Чат ЖПТ ( в Європі інша проблема- іноді до базового спеціаліста треба чекати 3-5 місяців прийом, тому теж користуються (( ). Той в кого малі діти і пройшов шлях адаптації до садочків та набуття імунітету з походами до безкоштовних та платних лікарів це зрозуміють. Особливо коли є можливість запитати по симптомам 24/7.KimRomik: ↑ 08.08.2025 10:15 Медичні фахівці пішли шукати іншу роботу.
Молодь (я колись теж був в лікаря раз в 5 років) холоста цього не зрозуміє.
Ще якби ЖПТ підключили можливість слухати легені через прибор і міряти температуру та оцінювати візуально тіло (а як думаю це скоро), то ось ця перша ланка старого медичного непотребу давно б відійшла в минуле.
Високопрофесійних лікарів, майстрів своєї справи, які можуть і вміють приймати іноді ризикові рішення, наразі, воно ще замінити не зможе.
-
dead_rat
Member
А звідки у майбутньому візьмуться високопрофесійні лікарі, якщо ми зараз викинемо усіх початківців?YAYA: ↑ 08.08.2025 10:38 Високопрофесійних лікарів, майстрів своєї справи, які можуть і вміють приймати іноді ризикові рішення, наразі, воно ще замінити не зможе.
(Окей, ви пропонуєте викинути не зовсім їх, але ж компаніям по барабану)
Ладно, викинути погроміздів, програмування швидко змінюється і грець з ними. А от втратити компетенцію в медицині це біда
-
Juv4uk
HWBOT OC Team
четверта генерація навіть зараз стверджує що найсучасніша версія чату це v.4 омніяFOX16: ↑ 08.08.2025 10:16 Вчера спрашивал чат гтп про пятую версию, он мне сказал что ее не выпустили и не анонсировали![]()
-
YAYA
Member
Я відповів суто тільки на репліку щодо рівня медицини 1ї (а іноді і 2ї) ланки в Україні з власного досвіду та не узагальнював на всі сфери.dead_rat: ↑ 08.08.2025 10:46
А звідки у майбутньому візьмуться високопрофесійні лікарі, якщо ми зараз викинемо усіх початківців?
(Окей, ви пропонуєте викинути не зовсім їх, але ж компаніям по барабану)
Кожна окрема ситуація вимагає окремого розгляду, якщо потрібен детальний аналіз, а не загальні гасла.
-
sagifire
Member
Я думаю що варто ще врахувати що завдяки ЖПТ скоро зміниться якість освіти, тому скоріше всього не буде втрати першої ланки компетенції в кадрах, скоріше просто зміниться структура цієї компетенції. В програмуванні це вже проглядається, появилась ідея замість навчання джунів перейти на навчання зразу мідлів з актуальним практичним досвідом. Думаю в багатьох інших нішах будуть подібні процеси.
-------------
Я вже попробував користуватись режимом навчання ЖПТ і воно дійсно непогано працює.
-------------
Я вже попробував користуватись режимом навчання ЖПТ і воно дійсно непогано працює.
Востаннє редагувалось 08.08.2025 11:10 користувачем sagifire, всього редагувалось 1 раз.
-
KimRomik
Member
так в цьому і приколYAYA: ↑ 08.08.2025 10:38та ще й отримують 20+ ЗПKimRomik: ↑ 08.08.2025 10:15 Медичні фахівці пішли шукати іншу роботу.
багато людей отримують зп просто "за нічого", і це як то підтримує та годує їх, а разом з цим і економіка країни
Інше питання, якби вони робили ШІ щоб шукати для кожної людини заняття і зп (можна варіант де людина використовує ШІ для покращення своєї діяльності), то це ймовірно був б корисніший ШІ, а поки спостерігаємо обернену тенденцію
-
Vlaad13
Member
Ти можеш взяти градусник і тонометр, поміряти і відправити йому данні. Інша річ коли тобі може бути так погано що тобі діагноз поставлять але сам ти в аптеку не сходиш, та і іноді крапельниця потрібна, тому без лікарів все ще ніякYAYA: ↑ 08.08.2025 10:38Смішки смішками, але якщо порівнювати безкоштовну медицину першої ланки, де сидять старі бабети і виписують всяку фігню, що навпаки шкодить здоров'ю, та ще й отримують 20+ ЗП, то я б усіх їх давно замінив Чат ЖПТ ( в Європі інша проблема- іноді до базового спеціаліста треба чекати 3-5 місяців прийом, тому теж користуються (( ). Той в кого малі діти і пройшов шлях адаптації до садочків та набуття імунітету з походами до безкоштовних та платних лікарів це зрозуміють. Особливо коли є можливість запитати по симптомам 24/7.KimRomik: ↑ 08.08.2025 10:15 Медичні фахівці пішли шукати іншу роботу.
Молодь (я колись теж був в лікаря раз в 5 років) холоста цього не зрозуміє.
Ще якби ЖПТ підключили можливість слухати легені через прибор і міряти температуру та оцінювати візуально тіло (а як думаю це скоро), то ось ця перша ланка старого медичного непотребу давно б відійшла в минуле.
-
dead_rat
Member
Я вибачаюся, шта?!sagifire: ↑ 08.08.2025 11:06 появилась ідея замість навчання джунів перейти на навчання зразу мідлів з актуальним практичним досвідом.
В іт зʼявилася ідея влаштувати голодні ігри і позвільняти усіх кого можна. Чи хочаб порізати зп, бо якось занадто добре живуть.
Щодо освіти, гадаю вона скотиться в саме дно. Бо прості речі за тебе зробить чат, а складні ти вже не осилиш, бо не тренував мозок з простих
-
YAYA
Member
Не дуже цікавить доли тих хто отримує ЗП "за нічого", особливо якщо від їхнього нічого можуть постраждати треті особи.KimRomik: ↑ 08.08.2025 11:08 так в цьому і прикол
багато людей отримують зп просто "за нічого", і це як то підтримує та годує їх, а разом з цим і економіка країни
ШІ, як і інтернет чи лопата - це інструмент. Як особа ним будеш користуватися, чи ні - залежить тільки від неї. Хтось копає, а хтось ломає.KimRomik: ↑ 08.08.2025 11:08 Інше питання, якби вони робили ШІ щоб шукати для кожної людини заняття і зп (можна варіант де людина використовує ШІ для покращення своєї діяльності), то це ймовірно був б корисніший ШІ, а поки спостерігаємо обернену тенденцію
-
dead_rat
Member
Але ж це приблизно 90% людей.YAYA: ↑ 08.08.2025 11:14 Не дуже цікавить доли тих хто отримує ЗП "за нічого", особливо якщо від їхнього нічого можуть постраждати треті особи.
Назовіть хто з усіх нас отримує гроші справді за щось? Щось важливе.
Ви вирощуєте їжу? Будуєте дома? Робите на станку щось справді необхідне? Ні? То вітаю у категорії дармоїдів
-
YAYA
Member
Є різні рівні медицини. Як і в будь якій професії. Тому я спеціально вищезазначив, що, наразі, це не стосується emergency чи висококваліфікованих спеців, які вчилися 6-7 років, постійно вчасться і практикуються.Vlaad13: ↑ 08.08.2025 11:10
Ти можеш взяти градусник і тонометр, поміряти і відправити йому данні. Інша річ коли тобі може бути так погано що тобі діагноз поставлять але сам ти в аптеку не сходиш, та і іноді крапельниця потрібна, тому без лікарів все ще ніяк
Відправлено через 4 хвилини 49 секунд:
Не згоден.dead_rat: ↑ 08.08.2025 11:17 Але ж це приблизно 90% людей.
Занадто багато часу потрібно щоб описувати з визначенням що для вас є важливе і що є насправді об'єктивно важливим. Це може бути занадто довга дискусія.
В мене основний напрямок - енергетичні проєкти. Керую командою, розробляю рішення, чи кручу провода - тут вже не принципово. Але в мої роботі головне не процес, а результат і тільки за це платять гроші.dead_rat: ↑ 08.08.2025 11:17 Ви вирощуєте їжу? Будуєте дома? Робите на станку щось справді необхідне? Ні? То вітаю у категорії дармоїдів![]()
-
KimRomik
Member
подобається тобі це чи ні, але прийдеться тримати їх на зп, бо це невід"ємна частина оптимізації бізнесу (на кшталт зайві витрати на пошук нових співробітників через спалах замовлень т.д.)YAYA: ↑ 08.08.2025 11:14Не дуже цікавить доли тих хто отримує ЗП "за нічого", особливо якщо від їхнього нічого можуть постраждати треті особи.KimRomik: ↑ 08.08.2025 11:08 так в цьому і прикол
можливо в масштабах малого бізнесу це не актуально, але в середньому та великому це стандартна практика
навіть в держустановах є деякий процент "зп паразитів"
-
sagifire
Member
Великі технічні компанії регулярно звільняють працівників (причому різних, не тільки програмістів) для того щоб мобілізувати ресурси для гонки ШІ. Це продиктовано станом ринку та настроями інвесторів, якщо не будеш це робити то твої акції впадуть в ціні.dead_rat: ↑ 08.08.2025 11:11 В іт зʼявилася ідея влаштувати голодні ігри і позвільняти усіх кого можна. Чи хочаб порізати зп, бо якось занадто добре живуть.
Скавуління інфоциган про те що робота програміста знеціниться далека від істини тому що переважно оплачують години а не кількість зробленої роботи, просто є очікування що в середньому на простих задачах продуктивність роботи має вирости.
У нас вже давно є доступ до дешевих масових калькуляторів, але рахувати ми чомусь ще вміємо, причому досить не погано ))dead_rat: ↑ 08.08.2025 11:11 Щодо освіти, гадаю вона скотиться в саме дно. Бо прості речі за тебе зробить чат, а складні ти вже не осилиш, бо не тренував мозок з простих
-
Vlaad13
Member
Панове підкажіть будь ласка чи може він нормально переводити тексти з української на англійську? Можливо у когось є якийсь досвід? Чи там рівень Гугл перекладача: моя піти в магазин взяти рука швидко купити дорого.
-
MqM
Member
Але й не всі 90% сидять в офісах.dead_rat: ↑ 08.08.2025 11:17Але ж це приблизно 90% людей.YAYA: ↑ 08.08.2025 11:14 Не дуже цікавить доли тих хто отримує ЗП "за нічого", особливо якщо від їхнього нічого можуть постраждати треті особи.
Назовіть хто з усіх нас отримує гроші справді за щось? Щось важливе.
Ви вирощуєте їжу? Будуєте дома? Робите на станку щось справді необхідне? Ні? То вітаю у категорії дармоїдів![]()
У нас правда значну частину державного апарату ші здатні замінити, бо там справді перекладання паперів і безліч банальних консультацій
-
dead_rat
Member
Отут не згоден.sagifire: ↑ 08.08.2025 11:26 У нас вже давно є доступ до дешевих масових калькуляторів, але рахувати ми чомусь ще вміємо, причому досить не погано ))
Навички в порівнянні з «динозаврами» просто дно. Особливо в ІТ, хоча і на виробництві так само. Я от намагаюся з командою підтягнути процеси в Дістрібюшн центрах більш схоже до Toyta production system котру описали ще в 1960х.
Відправлено через 38 секунд:
З гпт перекладом все досить добре.Vlaad13: ↑ 08.08.2025 11:54 Панове підкажіть будь ласка чи може він нормально переводити тексти з української на англійську? Можливо у когось є якийсь досвід? Чи там рівень Гугл перекладача: моя піти в магазин взяти рука швидко купити дорого.
-
MqM
Member
Всі рази коли звертався до минулої ще версії перекладаа точнг не гірше deepl, а зачасту навіть кращеVlaad13: ↑ 08.08.2025 11:54 Панове підкажіть будь ласка чи може він нормально переводити тексти з української на англійську? Можливо у когось є якийсь досвід? Чи там рівень Гугл перекладача: моя піти в магазин взяти рука швидко купити дорого.