Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Hotspur
Member

соула всім. вона чудова
SERGBILL
Member

Hotspur: 02.08.2025 17:44 люди понакупляють ЦАПів і забувають що навушники-колонки мають бути в 2-5 разів дороще :lol:
це те, у чому 90% звуку, ще 7-8% у підсилювачі, а цапи - 2-3%, це так, звісно, образно, ніхто ці відсотки не міряв)
Radio Bay
Member

SERGBILL: 05.08.2025 15:19це те, у чому 90% звуку, ще 7-8% у підсилювачі, а цапи - 2-3%, це так, звісно, образно, ніхто ці відсотки не міряв)
Дурниці це все міряти ті проценти
Hotspur
Member

Radio Bay: 05.08.2025 18:10Дурниці це все міряти ті проценти
ну точно % це дурниці а загальну уяву дає. тут пів форума сидить з звуковою за 100 доларів і колонками за 100 :weep:. а це абсолютні дурниці в плані витрачання грошей
Radio Bay
Member

Hotspur: 05.08.2025 18:12а це абсолютні дурниці в плані витрачання грошей
Треба дивитися по реальній ситуациї. Наприклад, до iLoud MTM брати Musician Pagasus можна сміливо, ще й DDC конвертер підключити, так що "не фсё так адназначна".
Martix
Member

Hotspur: 05.08.2025 18:12пів форума сидить з звуковою за 100 доларів і колонками за 100 . а це абсолютні дурниці в плані витрачання грошей
Дурниці міряти звук грошима. Дурниці накупувати собі дороге обладнання, а слухати різний шрот через YouTube. Слухайте, в прошу чергу музику :laugh:
Hotspur
Member

Martix: 05.08.2025 18:43Дурниці міряти звук грошима.
а чим ще його міряти. грошима звичайно і результатом

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Radio Bay: 05.08.2025 18:26Треба дивитися по реальній ситуациї. Наприклад, до iLoud MTM брати Musician Pagasus можна сміливо, ще й DDC конвертер підключити, так що "не фсё так адназначна".
тут 1 власник iLoud на весь форум і 1000 Едіфаерів. Половині цих Едіфаерів звукова не треба взагалі як ти знаєш. при бюджеті на все менше 800-1200 про звукову можна забути якщо це не навушники
Martix
Member

Hotspur
В первую очередь удовлетворённостью, затраченными усилиями ( в основном очередь опытом прослушивания) и потом уже деньгами. Первые два понятия сравнить на форуме невозможно, да и в звуке это не нужно, т.к. каждый слышит по своему, а последнее понятие относительно. Мне вот усилители класса D ну совсем не лезут в душу, хотя на бумаге там все отлично. Как это измерить? Как сравнить AK4493, CS43198 и SB9038? На графике они почти одинаковые, из тих находятся за пределами человеческих возможностей, но звук все равно разный.
tablestikus
Member

Hotspur: 05.08.2025 18:46
Martix: 05.08.2025 18:43Дурниці міряти звук грошима.
а чим ще його міряти. грошима звичайно і результатом
Ну є ще прошарок що міряє графіками. Учора тіки дивився якийсь спітч ображенки в якого "більше 50 доларі за ЦАП віддавати нема сенсу тому що він грає краще за все інше чи так само - я лічна графікі АЧХ правірял".
Rucha
Member

tablestikus
Графіки відображають характеристики, а такий параметр як "подобається/не_подобається" взагалі ніякої інформації не містить. Чи може є якась характерістика, яка не може бути виміряна у вигляді графіка чи цифрового показника?
tablestikus
Member

Rucha: 05.08.2025 19:13 tablestikus
Графіки відображають характеристики, а такий параметр як "подобається/не_подобається" взагалі ніякої інформації не містить. Чи може є якась характерістика, яка не може бути виміряна у вигляді графіка чи цифрового показника?
Ну мені подобається чи не подобається тільки те що я вживу послухав)
Hotspur
Member

tablestikus: 05.08.2025 19:00Учора тіки дивився якийсь спітч ображенки в якого "більше 50 доларі за ЦАП віддавати нема сенсу тому що він грає краще за все інше чи так само - я лічна графікі АЧХ правірял".
чого ти рішив що він не правий ?
Ostin
Member

Я слухаю маленькі навушнички вкладиші, немає нічого дорожчого за 5к грн (120 баксів найдорожчі). І я можу сказати, що між моїм свисточком за 30 баксів, балансним свисточком за 80 баксів і маленьким плеєром відчуваю різницю в подачі звуку. За 30 грає нормально, але балансний його взуває геть відразу. Причому, це легко можна сказати і в навушниках за 50.
Як на мене, відсотки відсотками, але якийсь рівень джерела має бути. Я думаю, буде достатньо десь 50-баксового нового свистка з можливістю баланса. Далі йде більш смакове вже, а технічно воно буде норм швидше за все.
SERGBILL
Member

Martix: 05.08.2025 18:53 Как сравнить AK4493, CS43198 и SB9038? На графике они почти одинаковые, из тих находятся за пределами человеческих возможностей, но звук все равно разный.
в основному відмінності через різні схемотехніку та прошивки апаратів. послухати їх в одному апараті, з даташитними фнч, уніфікованою прошивкою і відмінності вже будуть значно меншими.
Hotspur
Member

Ostin: 05.08.2025 20:28Я слухаю маленькі навушнички вкладиші, немає нічого дорожчого за 5к грн (120 баксів найдорожчі). І я можу сказати, що між моїм свисточком за 30 баксів, балансним свисточком за 80 баксів і маленьким плеєром відчуваю різницю в подачі звуку. За 30 грає нормально, але балансний його взуває геть відразу. Причому, це легко можна сказати і в навушниках за 50.
навушники це окрема тема, там є питання в підсиленні. спробуй те саме з колонками
Ostin
Member

Hotspur
Так, згоден, навушники тема окрема і більш про підсилювачі. Але я в загальному про відсотки. Тому не бачу нічого страшного, якщо цап 100, і колонки 100. Бо там же ще коробка, інтерфейси, якісь крутилятори. Все це коштує, і за 10 баксів навряд чи буде. А от вже якщо далі апгрейдити, то так, тільки все в колонки. Ну тобто певний рівень звукової має бути, і він зазвичай не 10 баксів, якщо це не просто свисток. Якщо по-чесному, то свисток за 10-20 теж може норм грати з колонками за 100, але не факт, що влаштує по зручності використання. А це спокійно може витягнути ту згадану сотку в грошах, і нічого там крутого всередині ще не буде при цьому. Просто зручний девайс з необхідними кнопками та інтерфейсами.
tablestikus
Member

Hotspur: 05.08.2025 20:11
tablestikus: 05.08.2025 19:00Учора тіки дивився якийсь спітч ображенки в якого "більше 50 доларі за ЦАП віддавати нема сенсу тому що він грає краще за все інше чи так само - я лічна графікі АЧХ правірял".
чого ти рішив що він не правий ?
А в чому він правий?
Hotspur
Member

Ostin: 05.08.2025 21:15 Тому не бачу нічого страшного, якщо цап 100, і колонки 100.
в цьому випадку треба ЦАП 0 колонки 200

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
tablestikus: 05.08.2025 21:23А в чому він правий?
різниця щоб була очевидною за ЦАП за 50 доларів і за ЦАП за 200 доларів треба колонки дуже великої вартості (читати як дуже детальні)

Відправлено через 2 хвилини 46 секунд:
Ostin: 05.08.2025 21:15 і він зазвичай не 10 баксів, якщо це не просто свисток.
просто USB свисток за 3-5 доларів абсолютно досить для всього що менше 1000-1200 доларів якщо мова про колонки. і сучасні встроені звукові цілком достатні, без жартів

Відправлено через 28 хвилин 30 секунд:
Тепер в більш зрозумілі моменти - є Beyerdynamic Dt 990 Pro - Beyerdynamic Dt 880 Pro, в них рівне звучання, трохи посилені верхи, певна детальність є, ціна 10 000 грн нових. А є активна акустика ADAM Audio A7V, рівне звучання, детальність є, ціна 70 700 грн. Оце і є різниця
tablestikus
Member

Hotspur: 05.08.2025 22:18 Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
tablestikus: 05.08.2025 21:23А в чому він правий?
різниця щоб була очевидною за ЦАП за 50 доларів і за ЦАП за 200 доларів треба колонки дуже великої вартості (читати як дуже детальні)
Так як би людина топила за те що без різниці до яких колонок - що всі цапи однакові що дорогі що дешеві)
Hotspur
Member

tablestikus: 05.08.2025 22:49Так як би людина топила за те що без різниці до яких колонок - що всі цапи однакові що дорогі що дешеві)
якщо не брати до уваги ціну колонок та навушників які потрібні - дорогі ЦАП це потрібна річ.
Ответить