Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
YumaX
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 02.08.2025 22:54Якщо ніколи не пробували взламувати паролі, або не чули за софт типу ighashgpu, то вам то CUDA не тре, хлопці
Прямо неоціненний геймінг експіріенс :lol:
LiquidStorm
Member

Повідомлення

YumaX: 03.08.2025 12:08неоціненний геймінг експіріенс
Ой, забув, що вузьколобі відеокарту лише для потеребонькати купують :shuffle:
TepH
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 03.08.2025 13:09
YumaX: 03.08.2025 12:08неоціненний геймінг експіріенс
Ой, забув, що вузьколобі відеокарту лише для потеребонькати купують :shuffle:
Ага, і тільки широколобі в 2025 році рекомендують купувати застарілі карти з підтримкою не актуальнних технологій. В чому проблема використання актуального професійного програмного забезпечення з підтримкою 64-бітних CUDA залишається загадкою. Нвідіа розпочала міграцію ще 10 років назад, а остаточно припинила підтримку 32-бітної CUDA 3 роки тому:
Nvidia припинила підтримку 32-бітних CUDA-додатків, починаючи з CUDA Toolkit 12.0, випущеного в грудні 2022 року.
Більш надуманої проблеми для ігрової карти важко придумати
спойлер
CUDA 6.0 - April 2014 - Support for developing and running 32-bit CUDA and OpenCL applications on x86 Linux platforms is deprecated.

CUDA 9.0 - September 2017 - CUDA Toolkit support for 32-bit Linux CUDA applications has been dropped. Existing 32-bit applications will continue to work with the 64-bit driver, but support is deprecated.

CUDA 10.0 - September 2018 - 32-bit tools are no longer supported starting with CUDA 10.0.

CUDA 12.0 - December 2022 - 32-bit compilation native and cross-compilation is removed from CUDA 12.0 and later Toolkit. Use the CUDA Toolkit from earlier releases for 32-bit compilation. CUDA Driver will continue to support running existing 32-bit applications on existing GPUs except Hopper. Hopper does not support 32-bit applications. Ada will be the last architecture with driver support for 32-bit applications.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

TepH: 03.08.2025 14:50 рекомендують купувати застарілі карти
Шановний, ніхто вам не забороняє купляти 50хх і радіти життю.
В конкретному кейсі В450 + R5 3600 чи 5500 цілком норм RTX 3070, а не 5060, із можливою кривою роботою РСІе на старому залізі.

Ось до вашого 7945HX було б дивно брати 30хх серію, а на старе залізо, як на мене,- цілком норм.
Volodya811
Member

Повідомлення

Партнери NVIDIA та AIB планують агресивне зниження цін на відеокарти RTX 50 на тлі тиску на запаси, спричиненого зниженням продажів, наслідки якого очікуються вже цього місяця.
https://wccftech.com/nvidia-and-aib-par ... rice-cuts/
alumem
Member

Повідомлення

Volodya811
Наш володя золотой души человек, так сильно переживает за то что бы к моменту когда интел поднимется на колени они не стали сразу монополистом и у них были хотя бы такие маленьких и слабые конкуренты в лице инвидиа.

Не стоит так переживат по поводу продаж других контор, а то нервы не восстановить.

Ps кто-то обосрался и новость уже потерли
AlexxUnder
Member

Повідомлення

На фоне слухов о том, что Nvidia выпустит обновленные Blackwell уже в конце 2025 года, тайваньский ресурс BenchLife сообщил, что Хуанг не собирается торопиться. SUPER-карты еще в разработке, до массового производства далеко, к тому же у Nvidia огромные запасы обычных RTX 50 – на фоне этого ждать релиза обновленных карт с увеличенным объемом видеопамяти в этом году точно не стоит.
Kash_666
Junior

Повідомлення

Привет всем!

Раньше видел, что был промокод на покупку в Click-юа. Он еще действует?
Может кто-нибудь скинуть?
Volodya811
Member

Повідомлення

AlexxUnder: 04.08.2025 15:19 На фоне слухов о том, что Nvidia выпустит обновленные Blackwell уже в конце 2025 года, тайваньский ресурс BenchLife сообщил, что Хуанг не собирается торопиться. SUPER-карты еще в разработке, до массового производства далеко, к тому же у Nvidia огромные запасы обычных RTX 50 – на фоне этого ждать релиза обновленных карт с увеличенным объемом видеопамяти в этом году точно не стоит.
Питання. А як щодо стабільності роботи 5070 та 5070 ТІ? Чорні екрани, зависання та інше?
На АнандТеч на форумі пишуть таке:

utahraptor
Golden Member Вчора о 23:42
#4,377
Отже, після кількох днів користування орендованим 5060ti, поки мій 5090 ремонтувався, просто вау. Він набагато стабільніший. Жодних збоїв, мінімізація клієнта VMware Horizon для роботи. Жодних випадкових чорних екранів під час увімкнення або вимкнення HDR. Наче все просто працює. Не знаю, чи драйвери 5090 погані, чи моя відеокарта Gigabyte настільки погана, але я міг би жити з PNY 5060ti. Майже не чекаю повернення 5090. Як і ви, моя графіка в Marvel Rivals гірша, але fps той самий, бо зараз у мене низькі налаштування.
AlexxUnder
Member

Повідомлення

Volodya811: 05.08.2025 15:43
AlexxUnder: 04.08.2025 15:19 На фоне слухов о том, что Nvidia выпустит обновленные Blackwell уже в конце 2025 года, тайваньский ресурс BenchLife сообщил, что Хуанг не собирается торопиться. SUPER-карты еще в разработке, до массового производства далеко, к тому же у Nvidia огромные запасы обычных RTX 50 – на фоне этого ждать релиза обновленных карт с увеличенным объемом видеопамяти в этом году точно не стоит.
Питання. А як щодо стабільності роботи 5070 та 5070 ТІ? Чорні екрани, зависання та інше?

utahraptor
#4,377
Отже, після кількох днів користування орендованим 5060ti, поки мій 5090 ремонтувався, просто вау. Він набагато стабільніший. Жодних збоїв, мінімізація клієнта VMware Horizon для роботи. Жодних випадкових чорних екранів під час увімкнення або вимкнення HDR. Наче все просто працює. Не знаю, чи драйвери 5090 погані, чи моя відеокарта Gigabyte настільки погана, але я міг би жити з PNY 5060ti. Майже не чекаю повернення 5090. Як і ви, моя графіка в Marvel Rivals гірша, але fps той самий, бо зараз у мене низькі налаштування.
Два месяца пользуюсь RTX 5070 Asus Prima - ни одного зависания и черного экрана.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Володя - ну де ти береш всю ту дичину? Мені здається якщо хтось обкурився та почав писати рандомні тексти про залізо - там і то було б більше правдивої інфи.
Краще іди в Батлу тренуйся
Volodya811
Member

Повідомлення

Vlaad13: 05.08.2025 16:17 Володя - ну де ти береш всю ту дичину? Мені здається якщо хтось обкурився та почав писати рандомні тексти про залізо - там і то було б більше правдивої інфи.
Та це "золотий учасник форуму" понад 1000 повідомлень. Тому, я і питаю, як зараз справи. Можливо, не повезло лише частині власників нового покоління Нвідіа. Новини про "чорні екрани" і зависання ми ж не забули. Це було декілька тижнів тому.
SPEC1AL1ST
Member

Повідомлення

utahraptor
#4,377
У меня в сравнении с 1080 на 5070ти начал кс зависать при переключении с браузера. Не всегда, лечится еще переключением-вторым... Но все же...
Хотя у кума 3050мобайл, то там та же проблема. Может просто драйвера... Но если 3050 можно откатить то 5070ти нет. Хотя, не скажу что прям супер проблема, тем более одна.
Vlaad13
Member

Повідомлення

SPEC1AL1ST: 05.08.2025 16:25

utahraptor
#4,377
У меня в сравнении с 1080 на 5070ти начал кс зависать при переключении с браузера. Не всегда, лечится еще переключением-вторым... Но все же...
Хотя у кума 3050мобайл, то там та же проблема. Может просто драйвера... Но если 3050 можно откатить то 5070ти нет. Хотя, не скажу что прям супер проблема, тем более одна.
В мене таке було дуже недовго - пофіксилось якимось драйвером, зараз все норм. :dontknow:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Volodya811: 05.08.2025 16:24
Vlaad13: 05.08.2025 16:17 Володя - ну де ти береш всю ту дичину? Мені здається якщо хтось обкурився та почав писати рандомні тексти про залізо - там і то було б більше правдивої інфи.
Та це "золотий учасник форуму" понад 1000 повідомлень. Тому, я і питаю, як зараз справи. Можливо, не повезло лише частині власників нового покоління Нвідіа. Новини про "чорні екрани" і зависання ми ж не забули. Це було декілька тижнів тому.
Ну ти подумай логічно - які чорний екрани. Якби у зелених вались чорні екрани їх би ніхто не купляв, бо нащо мені дивитись на чорний екран??? :banghead:
Ти ж все одно 5090 купувати не будеш - в будеш сидіти чекати 5070 супер, яка тобі різниця що там з нею відбувається.
Volodya811
Member

Повідомлення

SPEC1AL1ST: 05.08.2025 16:25 У меня в сравнении с 1080 на 5070ти начал кс зависать при переключении с браузера. Не всегда, лечится еще переключением-вторым... Но все же...
Дякую! Значить у Нвідіа гарантовано стабільні лише 5060 і 5060 Ті. Тепер треба думати, що робити. БФ6 на підході.
Volodya811
Member

Повідомлення

Vlaad13: 05.08.2025 16:32 Ну ти подумай логічно - які чорний екрани. Якби у зелених вались чорні екрани їх би ніхто не купляв, бо нащо мені дивитись на чорний екран??? :banghead:
Ти ж все одно 5090 купувати не будеш - в будеш сидіти чекати 5070 супер, яка тобі різниця що там з нею відбувається.
Проблема в тому, що у АМД не краще. А 50ХХ серія від Нвідіа має апаратні проблеми, які активно фіксяться драйверами. Нових ревізій чипів не буде, адже на маски треба витратити десятки, а то й більше сотні мільйонів доларів і це час. Хуанг на це не піде. Тому, наскільки я зрозумів - зараз є два гарантовано стабільних варіанти у Нвідіа - 5060 та 5060 Ті.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Volodya811: 05.08.2025 17:17Тому, наскільки я зрозумів - зараз є два гарантовано стабільних варіанти у Нвідіа - 5060 та 5060 Ті.
Шикарная шутка про стабильность! :lol:

А как же десятки 5070Ti/5080 которые отлично работают вокруг меня? Народ продолжает их покупать и просто счастлив - всё летает и в работе, и в игрушках... существующие глюки (ну а как же без этого :) ) более/менее оперативно фиксятся дровами... ну в общем - абсолютно привычная картинка: относительно новые видяхи под Win 11 24H2 вполне себе стабильны, насколько это возможно в зоопарке периферии и софта...

Но шутка хорошая... :rotate:
ilcattivo
Member

Повідомлення

Хто тут недавно питав про 3060 vs 5050? Так, у 3060 12 Гб а не 8. Так, вона може бути швидшою в середньому на 20% якщо виставити "правильні" налаштування. Але при реальному користуванні майже немає сценаріїв де 3060 могла б видати комфортні 60+ ФПС коли б карта з 8 Гб провалювалась. При середніх налаштуваннях 5050 буде трішки попереду. Якщо виставити максимальні – обидві карти ніякі

Не хочу захищати 5050, бо є 5060 і 9060XT зі значно кращим відношенням фпс/ціна. Говорю лише про те що купувати 3060 новою в 2025 мало сенсу, бо навіть 12 Гб її вже не спасуть

leif
Member

Повідомлення

Volodya811: 05.08.2025 17:17 наскільки я зрозумів - зараз є два гарантовано стабільних варіанти у Нвідіа - 5060 та 5060 Ті.
а чому саме ці дві карти стабільні, а решта ні?Ти так вирішив тому що один юзер щось десь заявив? І все? Тобі достатньо?

І взагалі, що ти таке пишеш ніби апгрейд плануєш? А як же
Volodya811: 29.07.2025 09:46 А я казав: "Ті, хто чекає - економить гроші сьогодні, а завтра купить краще" (С) :learn: :beer:
Це вже не актуально? Ти вже передумав економити сьогодні і до 27 року, як планував ще недавно?

як же можна так поступатись своїм ідеалам і принципам? :-/ Так же ж і процесор від амд купиш, якщо підеш цією стежкою :nunu:

Я думаю треба чекати як мінімум до 27го року, Володя, не вигадуй оце від хуанга карту купувати
Відповісти