Ostin
Різниця між "задрот" та "олдскульний геймер" як я це розумію
"
Олдскульний геймер":
- погано сприймає будь-які внутрішньоігрові покупки у грі з онлайн-елементом, які не можна отримати просто граючи у неї - особливо, якщо це ігри з щомісячною платою;
- ігнорує будь-які варіанти daily-квестів, бо грає для фану і робить тільки те, що вважає цікавим. Повторення однакових дій у грі кожень день - це нездорово і нецікаво.
- любить офлайн-ігри набагато більше ніж MMO;
- виступає за те, щоб гра на релізі вже була повноцінною і без серйозних технічних помилок а доповнення до гри були повноцінними і вносили нову історію, нову расу, нові карти, механіки і т.п.,
а не були набором бронетрусів для головної героїні;
- грає у ігри різних жанрів паралельно;
- не дуже переймається тим, щоб у грі вирахувати оптимальний варіант дій і застосовувати тільки його. Головне для олдскула це фан, щоб було цікаво грати;
- говорить з усіма NPC, читає внутрішньоігрові журнали, нотатки та вникає у історії ігрових світів, бо йому цікаво знати сеттінг;
"
Задроту" це все нецікаво (є вийнятки, але їх мало). Він грає днями і ночами у одну-дві гри (зазвичай це онлайн-ігри), може вкидати купу грошей щоб бути у чомусь першим (якщо це онлайн-гра),
витрачає купу часу на те, щоб зібрати найефективніший білд, нафармити максимум якогось ресурсу, закрити усі daily-квести ну і т.д. Йому дуже важко перейти на іншу гру, він не любить пробувати інші жанри (тим більше ті,
де немає онлайн-піпіськомірства) і вважає це марнуванням часу. Він буде скрипіти зубами, але обов'язково кожень день заходитиме на чергову порцію daily-квестів, хоча йому гра вже в печінках сидить. Але він продовжує грати,
це для нього вже як частина життя і "він стільки вклав, як же ж це все покинути".
Це, звісно, суто моя точку зору
Щодо матеріальних благ - це більше стосується минулого а не сьогодення

Наприклад, колись ATARI випустила гру, за найкращє проходження якої давали дуже дорогі призи:
- спойлер
- https://www.reddit.com/r/Snorkblot/comm ... in_prizes/
От таке випробування саме для олдскульного тру-геймера
MMO для мене вже давно мертве як жанр (хіба що у Guild Wars 2 щє можна іноді пограти) і не викликає жодного зацікавлення.
А от офлайн-ігри і по цей день радують, я щє стільки легендарних хітів повністю не пройшов