Новини
Останні статті і огляди
RX 9070 XT, допомога з БЖ
-
Fallen1996
Junior
В мене таке питання,зараз у мене стоїть блок живлення Gigabyte 850W 80+ Gold (UD850GM) і живить відеокарту rx 7700 xt(вже як рік) підключеним 1х8пін розділеним кабелем(незнаю як правельно назвати),збираюсь купити відеокарту ASUS PCI-Ex Radeon RX 9070 XT TUF Gaming OC Edition 16GB GDDR6 (256bit) (20000) (HDMI, 3 x DisplayPort) (TUF-RX9070XT-O16G-GAMING).Питання якщо я підключу кабель 1х8пін розділеним(2 підключеня) и один розділений кабель(одне підключеня) все буде нормально?Чи потрібно буде міняти бж чи купувати кабелі?
Кабеля 2 таких в мене розділених https://m.media-amazon.com/images/I/71niHDwYLkL.jpg
Фото як зараз підключено https://pixeldrain.com/l/11Ht6781
Кабеля 2 таких в мене розділених https://m.media-amazon.com/images/I/71niHDwYLkL.jpg
Фото як зараз підключено https://pixeldrain.com/l/11Ht6781
-
my4a4oc
Member
Заживляйте двума окремими кабелями, взагалі не розумію навіщо виборник вішає 2х8 пін на один кабель, в яких ситуаціях це безпечно..
А, там 3х8 пін, ну у 9070хт 330-360 ват споживання, один кабель на 150 ват розрахований, то ж я б не єксперементуава з цим
А, там 3х8 пін, ну у 9070хт 330-360 ват споживання, один кабель на 150 ват розрахований, то ж я б не єксперементуава з цим
-
Fallen1996
Junior
Дивно в мене відеокарта може споживати до 250 ват і це з одним 2х8 кабелем,і вже як рік стабілно без вилетів.
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
То що ви порадите купувати новий блок живлення,чи окремо потрібно купити ще один кабель або краще 3 ?
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
То що ви порадите купувати новий блок живлення,чи окремо потрібно купити ще один кабель або краще 3 ?
-
Hotspur
Member
кабелі мають йти в комплекті БЖ. Якщо немає тут на форумі люди роблять кастомніFallen1996: ↑ 05.08.2025 13:12То що ви порадите купувати новий блок живлення,чи окремо потрібно купити ще один кабель або краще 3 ?
-
Vlaad13
Member
в нас колись був срач на цю тему в відеокартах
взагалі кожен кабель тягне 150 ват плюс піська 75 ват, тобто в суммі виходить 375 ват
але наскільки я знаю по інструкції цю карту потрібно підключати трьома різними кабелями
взагалі кожен кабель тягне 150 ват плюс піська 75 ват, тобто в суммі виходить 375 ват
але наскільки я знаю по інструкції цю карту потрібно підключати трьома різними кабелями
-
Fallen1996
Junior
А 1 кабель докупити чи 3 окремо по 8 пин?Бачив на олх продають.
-
Ostin
Member
Fallen1996
З блоком йде два кабелі, згідно специфікації. Їх можна безпечно використати для підключення, кожен в окрему "дірку" відеокарти і окрему "дірку" в БЖ. Виходячи з специфікацій, це має дати 150+150+75 (чи скільки там плата дає) = 375Вт. Теоретично, має вистачити два повноцінні кабелі від БЖ.
Цікаво, а у вас там що, один роз'єм лишається вільним і до нього немає комплектного кабелю? В такому разі достатньо докупити один кабель. Ну, тут дивитись по потребі.
Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Це той приклад, коли розумієш, навіщо почали придумувати якісь нові інтерфейси. Бо якщо в комплекті з БЖ не йде повний комплект кабелів - як підключати оце все? Тим паче, БЖ на 850, а не якийсь офісник. Дурня, коротше кажучи
З блоком йде два кабелі, згідно специфікації. Їх можна безпечно використати для підключення, кожен в окрему "дірку" відеокарти і окрему "дірку" в БЖ. Виходячи з специфікацій, це має дати 150+150+75 (чи скільки там плата дає) = 375Вт. Теоретично, має вистачити два повноцінні кабелі від БЖ.
Цікаво, а у вас там що, один роз'єм лишається вільним і до нього немає комплектного кабелю? В такому разі достатньо докупити один кабель. Ну, тут дивитись по потребі.
Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Так. І кожен кабель має йти від окремої дірки БЖ.Vlaad13: ↑ 05.08.2025 13:16по інструкції цю карту потрібно підключати трьома різними кабелями
Це той приклад, коли розумієш, навіщо почали придумувати якісь нові інтерфейси. Бо якщо в комплекті з БЖ не йде повний комплект кабелів - як підключати оце все? Тим паче, БЖ на 850, а не якийсь офісник. Дурня, коротше кажучи
-
Fallen1996
Junior
Да дурня якась,там ще 3 роз'єми є,тоді буду купувати ще один кабель.Дякую за допомогу всім!
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Але дивно всетаки що в мене з одним 2х8 кабелем напруга може бути на відеокарті до 270ват а то буває до 300 і нічого невилітає =)магія якась...
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Але дивно всетаки що в мене з одним 2х8 кабелем напруга може бути на відеокарті до 270ват а то буває до 300 і нічого невилітає =)магія якась...
-
Hotspur
Member
ахахахаха. боже. вони не універсальні. спалиш карту і БЖ. ти читаєш погано ? їх роблять на замовлення під кожний БЖ окремоFallen1996: ↑ 05.08.2025 13:17 А 1 кабель докупити чи 3 окремо по 8 пин?Бачив на олх продають.
-
Vlaad13
Member
саме тому 12 вповер круте рішення від зелених - береш кабель - підключаєш до блоку - користуєшсяOstin: ↑ 05.08.2025 13:28
Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:Так. І кожен кабель має йти від окремої дірки БЖ.Vlaad13: ↑ 05.08.2025 13:16по інструкції цю карту потрібно підключати трьома різними кабелями
-
Ostin
Member
Vlaad13
Воно мало бути крутим, але щось пішло не так
Воно мало бути крутим, але щось пішло не так
-
Vlaad13
Member
не знаю що в кого пішло не так в мене і в моїх друзів все відмінно працює - жодних нарікань немає
чую нарікання про цей роз'єм тільки від червоних - які його в очі ніколи не бачили
-
strang
Member
кляті амудешникиVlaad13: ↑ 05.08.2025 14:30чую нарікання про цей роз'єм тільки від червоних
overclockers.ua:
Зафиксирован первый случай оплавления разъёма питания на видеокарте GeForce RTX 5090 Founders Edition
Кабель питания GeForce RTX 5090 может нагреться до 150°C даже при правильном подключении
Seasonic рекомендует использовать фен при сгибании кабеля 12VHPWR
Производители начинают выпускать переходники 12VHPWR с радиаторами
-
Геральт
Member
360/2=180. Аж цілих 30Вт "перебор", це якщо споживанням PCI повністю знехтувати і тримати карту постійно на макс. споживання.my4a4oc: ↑ 05.08.2025 12:51 А, там 3х8 пін, ну у 9070хт 330-360 ват споживання, один кабель на 150 ват розрахований, то ж я б не єксперементуава з цим
Крім того карта і так в даунвольті цікавіша. Я б поексперемнтував, а тоді б вже йшов за новим БЖ.
Можна і докупити кабель для "вільної дірки" в БЖ, але попередньо прозвонивши і порівнявши з комплектним кабелем. Бо розпіновка дійсно може бути різна
-
Vlaad13
Member
Всі новини взяті з редіту, роз'єми горіли тільки на 4090(5090) і то у декількох осіб і то незрозуміло що вони з ним робили ( скоріше всього хайпу ради)strang: ↑ 05.08.2025 14:53кляті амудешникиVlaad13: ↑ 05.08.2025 14:30чую нарікання про цей роз'єм тільки від червоних![]()
overclockers.ua:Зафиксирован первый случай оплавления разъёма питания на видеокарте GeForce RTX 5090 Founders EditionКабель питания GeForce RTX 5090 может нагреться до 150°C даже при правильном подключенииSeasonic рекомендует использовать фен при сгибании кабеля 12VHPWRПроизводители начинают выпускать переходники 12VHPWR с радиаторами
На форумі у жодної людини нічого не згоріло, а ось карти які були неправильні підключені горіли аж бігом і багато разів. Але ви можете і далі думати що цей роз'єм погана ідея.
-
strang
Member
хм, чого б так вишлоVlaad13: ↑ 05.08.2025 15:21Всі новини взяті з редіту, .......На форумі у жодної людини нічого не згоріло,
Reddit nvidia - 2.3M Members
Форум - Всього учасників 64640
ага особливо: Seasonic рекомендует использовать фен при сгибании кабеля 12VHPWR і Производители начинают выпускать переходники 12VHPWR с радиаторамиВсі новини взяті з редіту
кляті хайпожери за місяць спалали 50 відях і навіть не думали зупинятисьскоріше всього хайпу ради
Перший випадок вигоряння цього конектора був зафіксований майже місяць тому, а на сьогодні Nvidia відомо приблизно про півсотню таких інцидентівроз'єми
хм, чогось хайпожери не палили решту моделей але то таке.горіли тільки на 4090(5090)
а може просто топ карти жруть багато, вірогідність поломки вища. чи то занадто просте пояснення?
в цілому прогрес то гуд, але не відміняє факт шо перші користувачі по факту були бетатестерами
-
Vlaad13
Member
Редіт це ще більший збір неадекватів зі всього світу які чудять різну хню... Те що у десятка людей із декількох мільйонів згорів перехідник( і при тому що незрозуміло які були умови при цьому) ви можете і далі розглядати як доказstrang: ↑ 05.08.2025 15:48хм, чого б так вишлоVlaad13: ↑ 05.08.2025 15:21Всі новини взяті з редіту, .......На форумі у жодної людини нічого не згоріло,![]()
Reddit nvidia - 2.3M Members
Форум - Всього учасників 64640
ага особливо: Seasonic рекомендует использовать фен при сгибании кабеля 12VHPWR і Производители начинают выпускать переходники 12VHPWR с радиаторамиВсі новини взяті з редітукляті хайпожери за місяць спалали 50 відях і навіть не думали зупинятисьскоріше всього хайпу ради
Перший випадок вигоряння цього конектора був зафіксований майже місяць тому, а на сьогодні Nvidia відомо приблизно про півсотню таких інцидентівроз'ємихм, чогось хайпожери не палили решту моделей але то таке.горіли тільки на 4090(5090)
а може просто топ карти жруть багато, вірогідність поломки вища. чи то занадто просте пояснення?
в цілому прогрес то гуд, але не відміняє факт шо перші користувачі по факту були бетатестерами
Те що там щось з радіаторами випускають це теж хайпу ради.
Я повторюсь у жодної людини з форуму не горів і не грівся цей перехідник, але ви можете і далі думати і вірити в що завгодно.
-
strang
Member
Верить никому нельзя, мне можно (с)Vlaad13: ↑ 05.08.2025 16:11Редіт це ще більший збір неадекватів зі всього світу які різну хню
верю ,вот тут верю (с).Vlaad13: ↑ 05.08.2025 16:11Те що там щось з радіаторами випускають це теж хайпу ради.
Кабель живлення GeForce RTX 5090 може нагрітися до 150°C навіть за правильного підключення
-
Vlaad13
Member
Може нагрітися - а може і не нагрітисяstrang: ↑ 05.08.2025 16:17Верить никому нельзя, мне можно (с)Vlaad13: ↑ 05.08.2025 16:11Редіт це ще більший збір неадекватів зі всього світу які різну хнюверю ,вот тут верю (с).Vlaad13: ↑ 05.08.2025 16:11Те що там щось з радіаторами випускають це теж хайпу ради.Кабель живлення GeForce RTX 5090 може нагрітися до 150°C навіть за правильного підключення
Це новина із розряду - до нас летить метеорит який може знищити всю планету
Але може і не знищити
А може і не летить...
Десь такий же рівень
Востаннє редагувалось 05.08.2025 16:21 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
-
Геральт
Member
Можна посилання на опитувалку?Vlaad13: ↑ 05.08.2025 16:11 Я повторюсь у жодної людини з форуму не горів і не грівся цей перехідник