Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tesseract
Member

Повідомлення

Gold_Star
Насправді я б порадив Асус за 5К, але людина хотіла крутий роутер за копійки, відповідно довелось іти на компроміси.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Tesseract
За 1700 на олх be 5000 - это действительно крутой роутер
Filabatya
Member

Повідомлення

не знаю що ви від хлаомі бе5К хочете, шикарний роутер(якби був чорний), холодний, мало жре, швидкості топові. поcтавив як Окі писав всі налаштування, знизив 2,4 на стандарт а 5 в максимум, всі девайси в хаті шепчуть, пів гігабіта за 3ма стінками панелі :up:
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Filabatya
И блока питания стандартного хватает, верно?
А то страшилок написали на 4пда, теперь боятся, что не хватит мощности)
Filabatya
Member

Повідомлення

я від марсріви юзаю від самого початку) тут не підскажу, все там хватить думаю для 95% користувачів
strang
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 31.07.2025 17:02А то страшилок написали на 4пда, теперь боятся, что не хватит мощности)
В be5000 процессор 6нм, один из самых продвинутых в плане техпроцесса, соответственно там в простое до 5 ватт, а при нагрузке - до 10.
А то, что там чел намерял 13 - это копирование по wifi больших файлов.
и наклейку сверху роутера - большие файлы по воздуху не копировать... :laugh:
Gold_Star
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 31.07.2025 17:02А то страшилок написали на 4пда, теперь боятся, что не хватит мощности)
Знаєте яку ще страшилку я там прочитав? О, після цього дійсно стало страшно...
спойлер
На ВЕ5000 не встановити OpenWRT :eek: :weep:
vdemeshko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 31.07.2025 18:21
Знаєте яку ще страшилку я там прочитав? О, після цього дійсно стало страшно...
спойлер
На ВЕ5000 не встановити OpenWRT :eek: :weep:
:horror:
Smok
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 31.07.2025 12:22Рассчитаны, просто они ставят впритык, без особого запаса. По факту люди пользуются и проблем нет.
Хотя я себе поставил блок дойче телеком 12v 2.5a - просто так, потому, что есть такой в наличии.
Filabatya: 31.07.2025 17:05 я від марсріви юзаю від самого початку) тут не підскажу, все там хватить думаю для 95% користувачів
поки що впевнені в комплектному БЖ тільки ті, хто його замінив :D
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Smok
У меня на xiaomi be6500 стоит комплектный 12V 2A
Avenger80
Member

Повідомлення

del
vdemeshko
Member

Повідомлення

Bruno Banani
ну дык - он 24Вт даже в пике не будет потреблять (ну может 17-18Вт как пик кратковременный максимум.. а так думаю до 12-14Вт максимум в типичной нагрузке).. в отличии от BE5000 который по ватметру из розетки до 13.4Вт в пиковой нагрузке с 12Вт блоком питания... как то так
Gold_Star
Member

Повідомлення

Китайці вже розібрали 28-доларовий ТП-Лінк з Wi-Fi 7 та 5х4 на 5 ГГц. Начинка таки виявилась неочікуваною - вперше бачу чіпсет від Реалтеку на Wi-Fi 7 роутері, а разом з цим підтвердилось моє припущення щодо використання AX модуля на 2.4 ГГц :)
Bruno Banani
Member

Повідомлення

ну дык - он 24Вт даже в пике не будет потреблять (ну может 17-18Вт как пик кратковременный максимум.. а так думаю до 12-14Вт максимум в типичной нагрузке).. в отличии от BE5000 который по ватметру из розетки до 13.4Вт в пиковой нагрузке с 12Вт блоком питания... как то так
Он даже и не сильно греется, тот же ах3000т более теплый.
Возможно, что такая компоновка новых роутеров xiaomi лучше отводит тепло
Китайці вже розібрали 28-доларовий ТП-Лінк з Wi-Fi 7 та 5х4 на 5 ГГц. Начинка таки виявилась неочікуваною - вперше бачу чіпсет від Реалтеку на Wi-Fi 7 роутері, а разом з цим підтвердилось моє припущення щодо використання AX модуля на 2.4 ГГц :)
Так что, уже нужно бежать в мясной отдел за новым tp-link или пока подождем? :laugh:
Gold_Star
Member

Повідомлення

Bruno Banani: 02.08.2025 14:14Так что, уже нужно бежать в мясной отдел за новым tp-link или пока подождем?
Враховуючи що модель випущена тільки для Китаю, купити її можна буде хіба у продаванів з олх :(
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Gold_Star
У продаванов с олх-подворотни :lol:
Dante_Salyeri
Member

Повідомлення

Вітаю панове та пані. Порадьте будь ласка роутер на площу 95 м2. Попередньо роутер буде знаходитись в кімнаті в кінці квартири. Тому одразу постає питання чи вистачить одного пристрою щоб ловити пристойний сигнал в протилежному кінці приміщення. На перспективу вже прокинув туди ethernet щоб заживити другий роутер через PoE. Роутер потрібен для побутового використання. З обов'язково це підтримка PoE. Швидкість від провайдера - гігабіт. Бюджет - щоб не коштував як крило від літака. Дякую.
0kie
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri
Здесь описан сценарий, который тебя ожидает. Точно все клиенты современные? Стенок много, мешающих прохождению сигнала? У меня сейчас 100 кв. метров покрывается китайским (для их рынка без ограничений излучения) роутером, который установлен в прихожей, что почти середина квартиры. Скорости "по воздуху" не более 400 Мбит/сек, что с учётом планировки вполне нормально. Если рядом или в прямой видимости к роутеру - примерно 750 Мбит. Для максимальных скоростей на критически важных устройствах типа ПК лучше протянуть кабель. Тогда будет почти гигабит.
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Dante_Salyeri
Рекомендую xiaomi be6500 за 3000 с олх (на Али он сейчас дороже, чем на олх, так иногда бывает).
Для такой площади - идеальный вариант по цене и качеству покрытия.
Bender911
Member

Повідомлення

Bruno Banani
Наче людина написала, що обв'язково PoE.

Тим паче якщо роутер буде не по центру, а збоку, я б на таку площу ставив або 2 роутери, або нормальний роутер та точки доступа, а не один потужний.
Відповісти