А де порівняння з М4?
Новини
Останні статті і огляди
Вийшли огляди процесорів AMD Ryzen Threadripper 9000 для HEDT-систем
-
Nekros
Member
Пропоную обговорити Вийшли огляди процесорів AMD Ryzen Threadripper 9000 для HEDT-систем
А де порівняння з М4?
А де порівняння з М4?
-
unclejeni
Junior
Nekros
У AMD тоді не було б і шансів против такого звіра
У AMD тоді не було б і шансів против такого звіра
-
sergqk
Junior
Порівнювати такі проци в іграх це як порівнювати швидкості їзди літаків по дорозі
-
Donate
Member
Щось інтелу на також навідь відповідати нічим. А я впевнений що на таку дуру попит огого 
-
Afit
Member
Не дуже великий попит на них. Адже M4 затьмарює цей тупіковийDonate: ↑ 30.07.2025 16:51 Щось інтелу на також навідь відповідати нічим. А я впевнений що на таку дуру попит огого![]()
-
mt53de6
Junior
Истребитель на авианосце обгонит любой балит еще не взлетев))sergqk: ↑ 30.07.2025 16:39 Порівнювати такі проци в іграх це як порівнювати швидкості їзди літаків по дорозі
-
Afit
Member
Он имеет ввиду перегоны самолётов. Болид тут не причёмmt53de6: ↑ 30.07.2025 17:28Истребитель на авианосце обгонит любой балит еще не взлетев))sergqk: ↑ 30.07.2025 16:39 Порівнювати такі проци в іграх це як порівнювати швидкості їзди літаків по дорозі
-
yariksom
Member
З М4 не можна порівнювати, якщо б цей тредріпер хоча б в парі був з 5090Ti goldcrystaldiamondлакшеріspecедишон - тоді б були шанси.
А так і не варто.
А так і не варто.
-
-orion-
Member
Энергопотребление М4 в бусте 40Вт, а у сабжа 350Вт. Это как 9 М4 от эпл. Из этого выходит что процессор откровенный мусор, как и весь х86. Арм это прогресс и будущее. и скоро их будут ставить и в ПК и в ноуты, и в головы вживлять.
P.S. Володь, я по канону все расписал или что то упустил?
-
leif
Member
Де там хлопець з Порошенко на аватарці?The Threadripper 9000 series chips are known for serious performance, but they definitely don’t hold back on power use. With a rated TDP of 350 watts, these CPUs can draw up to 500 watts with a fully loaded PC— that’s with all cores firing at full throttle. Even when idle, the platform still consumes around 100-125 watts, which feels pretty high and is something we hope motherboard makers can improve through BIOS updates. How much power the processor pulls at any given moment also depends on the BIOS and how it handles power states. If those states are stretched out longer than necessary, energy use and heat output both go up. That said, keeping the chip cool isn’t too tough. Using a 360mm liquid cooler (we used the SilverStone Technology XE360-TR5 cooler), we saw peak temps land around 80°C under full load.
Тести 420мм аіо від термалтейк для тредріперів ще не підвезли, але дивлячись на оце, я вже здогадуюсь що в них буде
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
-orion-
По перше, там пишуть що 9980 кушав у них до 500вт в стоці.
По друге, володька то про "перший ешелон" (с), про м4 це інший товаріщ
-
-orion-
Member
А, я напутал получается...Ну главное что почерк узнаваемый, и половина коментариев обычно состоит из стеба над кем то из них, кто опять вылез накидывать на вентилятор за любимку. Как говорится защитить любой ценойleif: ↑ 30.07.2025 17:56Де там хлопець з Порошенко на аватарці?The Threadripper 9000 series chips are known for serious performance, but they definitely don’t hold back on power use. With a rated TDP of 350 watts, these CPUs can draw up to 500 watts with a fully loaded PC— that’s with all cores firing at full throttle. Even when idle, the platform still consumes around 100-125 watts, which feels pretty high and is something we hope motherboard makers can improve through BIOS updates. How much power the processor pulls at any given moment also depends on the BIOS and how it handles power states. If those states are stretched out longer than necessary, energy use and heat output both go up. That said, keeping the chip cool isn’t too tough. Using a 360mm liquid cooler (we used the SilverStone Technology XE360-TR5 cooler), we saw peak temps land around 80°C under full load.
Тести 420мм аіо від термалтейк для тредріперів ще не підвезли, але дивлячись на оце, я вже здогадуюсь що в них буде
Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
-orion-
По перше, там пишуть що 9980 кушав у них до 500вт в стоці.
По друге, володька то про "перший ешелон" (с), про м4 це інший товаріщ![]()
-
Nekros
Member
«Не важливо де threadripper швидше, головне де швидше М4» 
-
tornadox
Member
Я думаю і тут викрутиться і почне говорити що ці системи споживають дуже багато, а м4 може працювати від акумулятора зібраного з пару картоплин. 
-
alexeygalas
Member
Про нагрів забули. М4 вентилятори не запускаються навіть, а в тредріпера запустятьсяtornadox: ↑ 30.07.2025 18:16Я думаю і тут викрутиться і почне говорити що ці системи споживають дуже багато, а м4 може працювати від акумулятора зібраного з пару картоплин.
Зараз з M4 Pro маю мороку на новому макбуку. Кабель USBC-DP не працює, на якому у мене все працювало від USB до TB4. А виявлється що M4 TB4, а в M4 PRO/MAX - 5 версія. І ця гидота хаб в кабелі бачить, бо в system info він світиться - але картинку кікає. Не дає handshake робити. Взяв оду модельку на розетці - молюсь, щоб запрацювала.
-
VRoman
Member
Архитектура есть, но когда софт под ARM оптимизируют? Пока что Snapdragon X Elite никак не может обойти обычные ноутбучные х86-процессоры без костылей и значительная часть программ вообще не работают. Получается что потребляя одну девятую энергии он работает безупречно только в одной девятой программ.-orion-: ↑ 30.07.2025 17:53 Энергопотребление М4 в бусте 40Вт, а у сабжа 350Вт. Это как 9 М4 от эпл. Из этого выходит что процессор откровенный мусор, как и весь х86. Арм это прогресс и будущее. и скоро их будут ставить и в ПК и в ноуты, и в головы вживлять.
-
Polyaan
Member
Троллинга мастер чат в вошёл. Правильно все и сделал. Но силу великую Володьки не видно в тебе-orion-: ↑ 30.07.2025 17:53 Энергопотребление М4 в бусте 40Вт, а у сабжа 350Вт. Это как 9 М4 от эпл. Из этого выходит что процессор откровенный мусор, как и весь х86. Арм это прогресс и будущее. и скоро их будут ставить и в ПК и в ноуты, и в головы вживлять.
-
Kullerok
Member
Я так и не понял святой м4 пижее или неть
поясните
-
Nekros
Member
Навіть пізже ніж 5090
-
den888
Member
«Ціни» як раз для поціновувачів як якого … lamzu, з сусідньої теми
))
-
dext
Member
Якщо "M4" це не відомий карабін або авто від BMW - ви приділяєте цьому більше уваги, ніж та поробка того вартує