Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

murzik
У мене кавоварка десь за тищу, гарно варить, рекомендую
спойлер
Зображення
:D
Rex
Member

Повідомлення

murzik
Особисто для себе я дійшов висновку, що кавоварка для дому на 1-2 людини - сумнівне придбання. Скільки чарок на добу будете пити? 1-2? По хорошому, кожен день туди треба заливати свіжу воду, бо на 2-3 день воно вже не те. Також, контейнер з відходами треба теж регулярно чистити, бо випивши чарку зранку і пішовши на роботу, наприклад, ввечері воно вже підсмерджуватиме. Те саме з відпрацьованою водою в піддоні. Ну і місця воно займає.
Короче, автоматичні кавоварки для дому - таке собі.
Ріжкові або крапельні - ще ок
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Rex: 30.07.2025 03:08Скільки чарок на добу будете пити? 1-2?
На досвіді Saeco Lirika з 2014 року (файний апарат за 300 дол.),кожен день від 1 чашок до 10, були дні що і 1-2. Регулярно купувати каву в кав’ярні (50-70 грн) нема сенсу, кавомашина швидко окупиться при 2 чашках \ день мінімум за 5 місяців, зазвичай менше 3).
Rex: 30.07.2025 03:08кавоварка для дому на 1-2 людини - сумнівне придбання.
"Зернова кавомашина або ріжкова дає набагато кращий результат, ніж розчинна або капсульна кава". Тим паче завжди експериментував з помолом, сортами, пропорціями щоб знайти золоту середину.
Rex: 30.07.2025 03:08По хорошому, кожен день туди треба заливати свіжу воду, бо на 2-3 день воно вже не те.
Вам ніхто не забороняє наливати 500мл води, і за пару діб їй нічого не буде. А так, бак миють щотижня.
Rex: 30.07.2025 03:08Також, контейнер з відходами треба теж регулярно чистити, бо випивши чарку зранку і пішовши на роботу, наприклад, ввечері воно вже підсмерджуватиме. Те саме з відпрацьованою водою в піддоні.
Варто чистити щонайменше раз на тиждень або одразу після сигналу машини про його заповнення. Крапельний піддон як правило щодня або при появі індикації. При навантажені більше 2 чарок / день варто робити щомісяця глибоку очистку кавоварки. І нічого там не смердить :shuffle: .
Rex: 30.07.2025 03:08Короче, автоматичні кавоварки для дому - таке собі.
кожному своє, живемо 1 раз).
Scoffer
Member

Повідомлення

спойлер
Відправлено через 4 хвилини 11 секунд:
А на рахунок турки я не жартую, до речі. Кава з турки відрізняється за смаком від тої що може робити кавомашина хоч автоматична, хоч не дуже. Спробуйте, може кому більше сподобається. Це ж чиста смаковщина, особисто мені от більше заходить.
Турку підбирайте з високою вузькою шийкою. Там увесь цимес в тому шо коли піна підіймається, вона присмажується об розігріту шийку і дає свій смак/аромат. І мідну бажано.
Ще б пісочницю, але то вже якісь високі матерії, я до такого ще не дійшов.
nochnik89
Member

Повідомлення

Всем привет. Есть старое DVD. Нужно подключить его к монитору по вга. На DVD только тюльпанчики. Есть какие-то конверторы. В инете вроде нашел такие, но многие говорят что не всегда они работают.
waryag
Member

Повідомлення

murzik: 29.07.2025 22:04чому кавоварки такі доррогі?
чи вони просто надійні машини для бізнесу-офісу, а не дому?
Вони для естетів, що не хочуть ні розчинної кави, ні заморочуватися з турками.

Хоча гейзерні дешеві.
_VlaD_
Member

Повідомлення

waryag: 10.08.2025 18:04ні заморочуватися з турками.
Ха! А відмивати ту кавоварку щодня?
У нас в офісі була якийсь час кавоварка. Прибиральниця вранці то все чистила.
Тобто, заморочуватись треба і там і там. Але якщо у тебе є підлеглі які те роблять, то нема значення у турці та кава зроблена чи у кавоварці. Мити не тобі.
Виключно діло смаку. :gigi:
waryag
Member

Повідомлення

_VlaD_: 10.08.2025 21:04Ха! А відмивати ту кавоварку щодня?
У нас в офісі була якийсь час кавоварка. Прибиральниця вранці то все чистила.
Тобто, заморочуватись треба і там і там. Але якщо у тебе є підлеглі які те роблять, то нема значення у турці та кава зроблена чи у кавоварці. Мити не тобі.
Виключно діло смаку. :gigi:
Достатньо сполоснути під краном.
Заморочуватися не треба з розчинною, але смак і ефект не ті.
_VlaD_
Member

Повідомлення

waryag: 10.08.2025 21:20Достатньо сполоснути під краном.
Так і з туркою те саме.
З кавоваркою складніше, якщо в офісі є таргани.
А ще кавоварка більш складна ніж турка.
У нас кавоварка була в прокаті від якоїсь фірми.
Так ось - половину часу вона була в ремонті.

Отправлено спустя 19 минут 10 секунд:
Є ще кавоварки що працюють з "таблетками". Чи як там його. Пігулки виходить українською.
Там такі пласкі циліндри, наповнені кавою, що вставляються в кавоварку. Пар крізь ті "пігулки" проходить та отримуємо каву.
Це спеціальні кавоварки котрі саме з тими "пігулками" або "капсулами" працюють.
Коротше, способів заварити каву вигадали десятки.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

murzik: 29.07.2025 22:04чому кавоварки такі доррогі?
чи вони просто надійні машини для бізнесу-офісу, а не дому?
Які саме дорогі?
Ну хіба що автоматичні кавомашини дорогі, ну і то це відносно.

Турка - від 150 грн
Гейзерна - від 300 грн
Френч-прес - від 300 грн
Крапельна - від 450 грн
Ріжкова - від 1300 грн
Капсульна - від 3000 грн
Автоматична кавомашина - від 10к грн

Автоматичну має сенс купувати лише якщо там реально хоча б десяток чашок кожен день буде готуватись, тобто це або дуже велика сім'я або офіс.
Бо її треба регулярно чистити, промивати капучінатор і т.д. Це треба робити кожен день.
Заради 1-2 чашок в день воно того не варте.

Ще і досягнути гарного смаку в автоматі важко.
Особисто перепробував в офісі з десяток автоматичних кавомашин різних брендів ціною від $1к до $3к (нам їх виробники на тест періодично шлють) - в усіх кава гірша, ніж в кав'ярні поруч з професійною кавомашиною і толковим баристою.

Вдома дешевше і смачніше в френч-пресі заварювати.
Yalg
Member

Повідомлення

Подскажите, эвакуация с оккупации ещё существует?
https://t.me/helpingtoleave_bot не отвечает( Писал ещё в конце июля.
Earanak
Member

Повідомлення

Собираюсь продавать свой файловый сервер, и вштал вопрос. А как быть с гарантийным талончиком ?
Прост там половина железа из заказа которое у меня остается, а половину я продаю. Как в таких случаях поступают ?
Прост типа сделать фотку талончика и выдать ее при продаже ? :think: Магаз если что CAN.ua, если это имеет значение.
Sachem
Member

Повідомлення

Earanak: 20.08.2025 02:43Прост типа сделать фотку талончика и выдать ее при продаже ?
CAN.UA:Нам понадобятся следующие документы, пожалуйста, возьмите их с собой, перед посещением нашего сервисного центра или вложите в посылку вместе с товаром, если будете отправлять его нам Новой Почтой:
1. гарантийный талон (оригинал);
2. товарный чек (копия);
3. заявление в свободной форме, в котором будет указана:
* причина обращения: возврат в течение 14 дней, гарантийный ремонт, ремонт, др.
* товар не подошёл по типу/цвету/конфигурации или детальное описание проблемы/дефекта, максимально подробное и понятное для сервисного инженера
* контактный номер телефона
* номер товарного чека
* номер карты или другие реквизиты, по которым можно будет вернуть вам деньги, в случае если вы хотите вернуть товар или выяснится, что он не подлежит ремонту.
Отправлено спустя 3 минуты 59 секунд:
Я попадал на "гарантию на комплект". Продавец обязан оформлять отдельные гарантийки на отдельные товары. Гарантийка на комплект - это прицел на кидалово на гарантию. То есть, я покупал духовой шкаф и варочную панель. В одном магазине. В один заход. Одного бренда. Одной модели. Одного цвета. Короче комплектом. В сервисном центре не ремонтировали по гарантии, пока не выбил из магазина отдельные гарантийки.

Новому покупателю придётся забыть о гарантии.

Отправлено спустя 2 минуты 27 секунд:
Хотя по новым законам вроде для гарантийного ремонта достаточно чека. Во всяком случае так говорят во всех сетях электроники, и гарантийки не заполняют.
shnok
Member

Повідомлення

Достатньо тільки чека. Коробки та гарантійні талони в минулому
Sachem
Member

Повідомлення

Кто-то работает со станочным профилем. Хочу сделать тумбу из профиля 2020. Там внутренние уголки есть под М4 и под М5. Закладные Т-гайки от М3 до М6. Выбираю всё между М4 и М5. Для нагрузок всегда предпочитаю М5. М4 так для "приклеить" что-то к чему-то. А тумба нужна под нагрузки. С другой стороны, чем толще винт, тем тоньше стенки у закладных. Подкиньте аргументов в пользу какой-то схемы.
12val12
Junior

Повідомлення

Сдохла батарея в ноутбуці HP (куплений в 09.2021 , дата на батареї 05.2020 Вага 300 грам )
Хочу купити нову,проблеми - замовчують вагу
добився в одних продавції вагу - 270 грам,брати чи ні ?
Взагалі цікаво вага ноутбуків , телефонів, моніторів, навіть SSD M2 (6-7 Грам) вказана з великою точністю
Вага більшості батарей до ноутбуків що є в продажі -НІТ !
Це я занадто прискіпливий або мене хочуть надурити ?
Shpoker
Member

Повідомлення

12val12
Та надурят полюбому, не переживай, китайцы всегда делают облегченные варианты для комфорта пользователей :laugh:
12val12
Junior

Повідомлення

Поставив куплену батарею ПРи загрузці ошибка 601(вага 305 грам)
в WIN10 Батарея не виялена ,при цьому працює як мінімум 15 хвилин без Блока живлення
2300 грн на вітер и немає вирішення
HP вібішує
бойкотуйте цю погань
DDt
Member

Повідомлення

12val12
покупал у нас или с али? если у нас, в чём проблема вернуть?
Pandemium77
Junior

Повідомлення

Доброго дня порадте місцевіх(перевірених оверлокерс) майстрів з ремонту відео карт, Зміна термопрокладок та встановлення фазово переходу rx 6900 xtx :shuffle:
Відповісти