Цього року обсяги поставок системних плат MSI вперше досягнуть 10 мільйонів штук

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Seva1223
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Цього року обсяги поставок системних плат MSI вперше досягнуть 10 мільйонів штук
А що, цілком можливо не знаю, наскільки це заслуга MSI, чи прорахунки конкурентів!? Якщо розглядати материнські карти середнього класу (В 550, 650, 850) формату ATX, (пересічному користувачеві з початковими знаннями overclockу, що від часу дивится огляди заліза) йому соромно зізнаватись, що був фанатом гігабайт, асус пропонує чи сміття чи оверпрайс тощо.
leif
Member

Повідомлення

теж цього року вперше з 2010р і вдруге в житті купив мат. плату MSI, а у цьому 13-річному проміжку (з 12го коли продав p55 і до тепер) і до 2010го користувався лише материнками asus. і якщо своєю msi P55-GD65 я був скоріше незадоволений ніж задоволений, то з томагавком на x870 все виглядає досить таки непогано за свої гроші (тьху-тьху-тьху), поки що я радий, що вирішив не переплачувати за асус. тим паче, що стрікс мені зовсім не сподобався по дизайну (ну скільки можна цих гамерських світєлкопєрдєлок і підліткового стилю?), а хіро який принаймні пристойно виглядає коштує вдвічі дорожче ніж томагавк :horror: томагавк же ультра-потужно збалансований у всьому в моїх очах. та і в відеокартах теж ось вже другу поспіль купую від МСІ, хоча до літа 2021р ставився до них скоріше скептично. отак от все змінюється :write:
Lorichic
Member

Повідомлення

leif: 29.07.2025 10:26 та і в відеокартах теж ось вже другу поспіль купую від МСІ, хоча до літа 2021р ставився до них скоріше скептично. отак от все змінюється
Я их 5070ти очень доволен, не знаю это заслуга чипа или СО msi, но получилась очень холодная карта, даже в жару и без андервольта до 70 градусов, с андервольтом игры 50 градусов, бублик чуть за 60, это при 1200-1300 оборотах, времена когда они экономили на защите видеокарт прошли, теперь можно брать
leif
Member

Повідомлення

Lorichic: 29.07.2025 10:37не знаю это заслуга чипа или СО msi, но получилась очень холодная карта, даже в жару и без андервольта до 70 градусов, с андервольтом игры 50 градусов, бублик чуть за 60
:up:

я від 5090 супрім теж кайфую. як для 600вт карти вони зробили просто щось неймовірне на повітрі :pray:

а до цього я 4 роки володів 3080ті супрім і, за вийнятком того, що він був таки досить шумний у порівнянні з 5090 (хоча і кушав 440 вт проти 600вт), карта теж просто відмінна. стрікси/атсрали, на мій погляд, програють мсі в топових виконаннях вже третє покоління поспіль, та й інші виробники не пропонують серйозних альтернатив на нашому ринку ¯\_(ツ)_/¯ тому все цілком заслужено у МСІ
Геральт
Active Member

Повідомлення

Lorichic
5000 "холодні", бо хотспот випиляли. 70 по чіпу це і 90 хотспот може бути і 95. Для верхнього мідла, фактично
leif
Member

Повідомлення

Геральт: 29.07.2025 11:4170 по чіпу це і 90 хотспот може бути і 95
150 :laugh:
ось що у мене було з хотспотом на супрімі 3080ті, це більше ніж через рік після покупки, тест без кондішона, влітку (звідси такі високі оберти кулеру), як бачиш, по запиту сумнівающєгося товариша:
viewtopic.php?p=3423525#p3423525
Lorichic
Member

Повідомлення

Геральт: 29.07.2025 11:415000 "холодні", бо хотспот випиляли.
Да понятно, раз не мониторится хотпот, остаётся мерять по чипу\памяти, у меня ранее была 3080ти, там разница чип\хотпот ноль градусов, зазор в 20 и выше это если необслуживалась давно, или радеон как у тебя
спойлер
leif
Member

Повідомлення

Lorichic: 29.07.2025 11:49ноль градусов
перший раз таке бачу, щоб прям 0 градусів :spy: :eek:
MSiAventador
Member

Повідомлення

То-ма-гавк! То-ма-гавк! :laugh:
Lorichic
Member

Повідомлення

leif: 29.07.2025 11:50перший раз таке бачу, щоб прям 0 градусів
На воздухе у этого экземпляра было около 10 градусов разницы, а это на воде и замена пасты на PTM7950, у меня сейчас на 5070ти в стрес тесте примерно такие же темпы по чипу как с 3080ти на воде было
leif
Member

Повідомлення

Lorichic: 29.07.2025 12:00а это на воде и замена пасты на PTM7950
аа, тоді ясно, я ще й думаю, а шо це при 350вт навантаження такі температури низькі :laugh:
Геральт
Active Member

Повідомлення

Lorichic
Дельта = 0, малоймовірна при працюючих датчиках і під навантаженням.
Бачу на відео різницю в 7гр. І це вода :-/
В себе дельту >15 здається і не бачив, на повітрі
Востаннє редагувалось 29.07.2025 12:04 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Геральт: 29.07.2025 12:03Бачу на відео різницю в 7гр
мій скріншот подивився? це точно повітря, там видно )
Lorichic
Member

Повідомлення

leif: 29.07.2025 12:02аа, тоді ясно, я ще й думаю, а шо це при 350вт навантаження такі температури низькі
Я протупил, там 7 градусов, ноль это от памяти темпы(на воде), на воздухе было 10 градусов чип\хотпот, в любом случае 20 градусов на нвидии это если очень кривой кристал или пять лет необслуживалась
leif
Member

Повідомлення

Lorichic: 29.07.2025 12:04Я протупил, там 7 градусов, ноль это от памяти темпы(на воде), на воздухе было 10 градусов чип\хотпот
ну це вже ближче до того, з чим я стикався) у мене, на жаль, немає скрінів з першого року використання карти чи тесту не влітку, але чесслово, вперше коли заміряв була різниця 5-6 градусів, як там товаришу в обговоренні і писав по посиланню вище, він не повірив, я зробив спецом для нього тест, але щось не склалось і вийшло 7
Востаннє редагувалось 29.07.2025 12:08 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
Геральт
Active Member

Повідомлення

leif
Подивився, саме через дельту в 7гр НВ і прибрала хотспот в 5000 :D

420Вт, а я ще придивлявся до тих крокодилів, бр-р
Lorichic: 29.07.2025 12:04 в любом случае 20 градусов на нвидии это если очень кривой кристал или пять лет необслуживалась
Правда прихована від нас :rotate:
Igor's Lab uncovers 'hotspot issue' affecting all RTX 50-series GPUs — says it could compromise graphics card longevity
The PNY RTX 5070 was far worse, measuring 107.3 °C in the same area due to its significantly shorter PCB (the GPU core was sitting at a much chillier 69.7 °C).
Востаннє редагувалось 29.07.2025 12:11 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

Геральт: 29.07.2025 12:08через дельту в 7гр
так 7 чи 25? :D
Геральт: 29.07.2025 12:08420Вт, а я ще придивлявся до тих крокодилів, бр-р
паверліміт у карти 440вт і вона їх спокійно вижирала в деяких іграшках і це в даунвольті до 0.937в :gigi:

Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
а, так там на скріні вона вже в даунвольті, там видно. але це я якийсь бенч крутив, який тоді був під рукою, щоб стабільне навантаження було тому в 440вт не впиралась
Геральт
Active Member

Повідомлення

leif
Ти не зміг в іронію, буває. Ну і посилання вище, про "7гр" на 5000
Lorichic
Member

Повідомлення

Геральт: 29.07.2025 12:08Правда прихована від нас
Меньше знаешь лучше спишь, хотпот это разве не самая горячая точка чипа? 107 градусов там же видно что vrm, какая то днищенская реализация системы питания
leif
Member

Повідомлення

Геральт: 29.07.2025 12:15 Ну і посилання вище, про "7гр" на 5000
а хот спот завжди мірявся в силових ланцюгах системи живлення? я думав це датчики по ГПУ. нє?

ну і чомусь взяли там найдешевші виконання карт на ринку. чому не супрім? вже не так хайповєнько було б?
Геральт: 29.07.2025 12:15Ти не зміг в іронію, буває.
тонко, дуже тонко, прям уух який інтелектуал, така іронія, що я-бидло і не зміг в таку :laugh: :lol:
Відповісти