Огляд та тестування відеокарти ASUS ROG Strix GeForce RTX 5070 Ti OC Edition. Порівняння з GeForce RTX 4070 Ti, GeForce RTX 4080 Super, Radeon RX 9070 XT та іншими

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд та тестування відеокарти ASUS ROG Strix GeForce RTX 5070 Ti OC Edition. Порівняння з GeForce RTX 4070 Ti, GeForce RTX 4080 Super, Radeon RX 9070 XT та іншими

Але корекція швидкодії серії GeForce RTX 50 з боку NVIDIA в нових драйверах знижує потенціал новинок і в деяких іграх падіння продуктивності може сягати 15 відсотків та більше.

Що за новояз?
І чого б не формувати табличку по результах всіх карт, замість групувати по чіпмейкеру?
Stray
Member

Повідомлення

Геральт: 28.07.2025 14:49 Але корекція швидкодії серії GeForce RTX 50 з боку NVIDIA в нових драйверах знижує потенціал новинок і в деяких іграх падіння продуктивності може сягати 15 відсотків та більше.
Що за новояз?
цікаве питання - я щось пропустив? :-/
leif
Member

Повідомлення

Я щось теж не пригадую новин про падіння продуктивності в якомусь драйвері, мабуть теж пропустив :insane:

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Тим паче "15% і вище", це щось дофігіща :eek:
Геральт
Member

Повідомлення

Stray: 28.07.2025 15:34 цікаве питання - я щось пропустив? :-/
В цій же статті:
Цікава ситуація виявилася з новітніми драйверами Nvidia (після GeForce 572.47), з якими відеокарти GeForce RTX 50 в деяких проєктах демонструють зниження продуктивності на декілька fps, тож порівнювати результати одних й тих самих продуктів зараз та на початку виходу цієї серії не слід. Для розуміння ситуації додамо результати тестування ASUS TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING на старих драйверах.
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 28.07.2025 15:51 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Volodya811
Member

Повідомлення

Треба нижчу ціну. Було б круто, якби 5070 Ті від Асуса коштувала 30-35 тис грн. На жаль, реалії дещо інші :(
П.С. З такими цінами буду чекати нове покоління у 2026 році. Тоді вийде і РДНА 5 від АМД (обіцяють "прорив").
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 28.07.2025 15:46
Stray: 28.07.2025 15:34 цікаве питання - я щось пропустив? :-/
В цій же статті:
Цікава ситуація виявилася з новітніми драйверами Nvidia (після GeForce 572.47), з якими відеокарти GeForce RTX 50 в деяких проєктах демонструють зниження продуктивності на декілька fps, тож порівнювати результати одних й тих самих продуктів зараз та на початку виходу цієї серії не слід. Для розуміння ситуації додамо результати тестування ASUS TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING на старих драйверах.
а що тут поганого? так і треба робити. тестуєш гпу, робиш це на останніх драйверах і ретест робиш у конкурентів, потім свіжі дані вже в огляд, а не як деякі "професіонали" порівнюють продуктивність піврічних драйверів, де в нас "файн вайн" і 9070хт вже швидша за 5070ті, але якось в реальності картина інша, що і показує в черговий раз цей огляд, де в жодній грі 9070хт не наздоганяє 5070ті, навіть у вбогому "вейлгард" де казус з драйвером.
Востаннє редагувалось 28.07.2025 16:00 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
VladimirV
Member

Повідомлення

Два конектори під PWM вентилятори, які будуть розганятись/сповільнюватись синхронно з СО ГПУ я так розімію бо нащо тоді вони там потрібні - це прикольно.
Але конектор так розміщений, що адепти кабель-менеджменту будуть незадоволені. Хоча можна одною косою з 12VHPWR зробити.
https://www.overclockers.ua/content/rev ... gaming.jpg
Карта :) націнка за стрікс :(
leif
Member

Повідомлення

Клятий хуанг, карти не встигли вийти, а він вже їх гарбузить :laugh:

Хоча треба глянути, чи хтось ще з норм. оглядачів з таким стикнувся і шо вони там наміряли, бо якось дивно :spy:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Володя тобі вже ніхто не вірить
Але як варіант ти можеш зачекати ще десь років 6 і думаю на Лох.юа така карта буде коштувати 30к :laugh:
VladimirV
Member

Повідомлення

Volodya811: 28.07.2025 15:46Треба нижчу ціну. Було б круто, якби 5070 Ті від Асуса коштувала 30-35 тис грн. На жаль, реалії дещо інші
П.С. З такими цінами буду чекати нове покоління у 2026 році. Тоді вийде і РДНА 5 від АМД (обіцяють "прорив").
Та не буде нічого раніше CES 2027 (зразу за Новим Роком у січні). Так, будуть зливи спеків, будуть витоки тестів і т.п., буде може якась офіційна інфа восени.
Зараз супери після НР вийдуть. може АМД сподобиться розширити лінійку своїх карт (а може й ні).
Але реально придбати раніше початку 2027 нове покоління - то дууже навряд.
leif
Member

Повідомлення

Volodya811
Нє, ну якщо 2060 ще вистачає, то можна ще пару років посидіти-почекати, чому ні :think: :idea:
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

За 55 тисяч вже можна купити RTX 5080, хай і не найкращої якості, але вона буде потужнішою за цей виріб. Ціна явно завищена.
Геральт
Member

Повідомлення

Volodya811
АМД в 2027 вийде. І так, має бути цікаво )
спойлер
Зображення
Polybius
Member

Повідомлення

leif: 28.07.2025 15:57бо якось дивно
По факту, як я дивлюся, там тіки пара ігор де це помітно, тож загалом можна не звертати уваги, скоріше за все якісь софтові нюанси чи то у розрабів ігор, чи то дров.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 28.07.2025 14:49Але корекція швидкодії серії GeForce RTX 50 з боку NVIDIA в нових драйверах знижує потенціал новинок і в деяких іграх падіння продуктивності може сягати 15 відсотків та більше.
Все як ви пророкували, Хуанг буде сповільнювати драйверами старі нові карти :laugh:

Відправлено через 7 хвилин 14 секунд:
Volodya811: 28.07.2025 15:46П.С. З такими цінами буду чекати нове покоління у 2026 році.
Володя, я рахую, що краще почекати, ще пару поколінь і дочекатись дійсно потужної карти за невеликі гроші. Можливо це буде Інтел.
Volodya811
Member

Повідомлення

kairo: 28.07.2025 16:41
Volodya811: 28.07.2025 15:46П.С. З такими цінами буду чекати нове покоління у 2026 році.
Володя, я рахую, що краще почекати, ще пару поколінь і дочекатись дійсно потужної карти за невеликі гроші. Можливо це буде Інтел.
Молодець! Правильно мислите! Ті, хто чекає - економить гроші сьогодні, а завтра купить краще (С) :learn: :beer:
Звезда S0-2
Member

Повідомлення

Цена не соответствует производительности.
OldBoyUA
Member

Повідомлення

Картка з продуктивністю 4080 super за ціною 4080 super . Звичайним користувачам не зрозуміти глибинних сенсів :weep:
Telcontar
Member

Повідомлення

Volodya811: 28.07.2025 17:47 Молодець! Правильно мислите! Ті, хто чекає - економить гроші сьогодні, а завтра купить краще (С) :learn: :beer:
Або купить те ж саме дорожче, подібних випадків вистачало. Або вже буде не до залізяк взагалі.
Volodya811
Member

Повідомлення

Telcontar: 28.07.2025 18:48
Volodya811: 28.07.2025 17:47 Молодець! Правильно мислите! Ті, хто чекає - економить гроші сьогодні, а завтра купить краще (С) :learn: :beer:
Або купить те ж саме дорожче, подібних випадків вистачало. Або вже буде не до залізяк взагалі.
Ждуни - завжди оптимісти! Не треба думати про найгірше :up: :super:
Відповісти