Tiufin: ↑
27.07.2025 20:08Ви там ще приклади просили? Ок, купив якось блендер. Китайський, так. На ножі написано, що з нержавійки, на вигляд також виглядає як непогана нержавіюча сталь. В результаті через пару місяців на дальньому краї насадки із ножами з'явилась іржа (яку я не помітив, бо не розраховував взагалі її там побачити) та блендер згорів.
Інший приклад, із останнього - купляв нещодавно доріжку для ходьби. Некитайських не знайшов (ті що заявлені як українські чи польські, чи навіть німецькі - насправді нонейми із Китаю). І основний параметр - потужність двигуна - всі пишуть яку бажають. Той маразм до того доходить, що на різних сайтах для тієї самої моделі вказані різні параметри, бо тупо ніхто не знає, що там насправді встановлено. Із знайомого мені Китаю - лише пару моделей від xiaomi, та й ті, не дивлячись на те, що у половину-двічі дорожче за своїх менш іменитих братів - мають неоднозначні відгуки.
в бюджетному сегменті такі ситуації як у вас з блендером можливі, і я не знаю, чому це вас дивує, так завжди було. починаючи від якогось цінового рівня таких проблем практично немає, а якщо є, вони вирішуються по гарантії. (ви звертались по гарантії?) а бажання купувати товари дешево, але щоб все з ними було, як у дорожчих альтернатив... ну, це доволі наївно, м'яко кажучи. усі подібні економії це завжди лотерея, в яку грати або не грати -- обираєте ви. щодо false advertising і т.д. це питання до регуляторів, в нормальних країнах це бореться лише подібним чином, а не закликами до китайців бути чесними
Tiufin: ↑
27.07.2025 20:08Інший приклад, із останнього - купляв нещодавно доріжку для ходьби. Некитайських не знайшов (ті що заявлені як українські чи польські, чи навіть німецькі - насправді нонейми із Китаю).
знову ж таки, можу зрозуміти, що вам не подобається в цій ситуації, але, якщо за ціну яка вас цікавить китайці можуть запропонувати лише такий асортимент і безлад в описах, то значить споживачів такий розклад влаштовує або виробники краще не змогли, інакше з'явилась би конкуренція і хтось (з китайців чи ні) запропонував би кращий підхід. ну, я думаю, ви розумієте, як ринок працює.
я теж обирав доріжку і врешті решт оцінивши риночєк довелось купувати модель подорожче ніж насамперед планував. вивчивши відгуки та огляди
(таке страждання було в цьому розбиратись, жах, ледве витримав) обрав Horizon 7.0AT, ніби тайваньська фірма, але де вироблено саме мою навіть не знаю, або в китаї або на тайвані, мені байдуже. чудова штука, рекомендую. відгуки гарні, якість чудова (користуюсь ~півтора роки), всі характеристики відповідають заявленим.
в підсумку: адресуйте ваші претензії до українських регуляторів, вони мають цим займатись. по нормальному споживач має бути захищеним згідно закону і прописаних норм торгівлі, а false advertising та інші речі -- покарані. але не адресуйте їх до китайців, це абслютно недоречно. вони роблять різні товари, які можуть відрізнятись як день і ніч, як Ugreen та якась зарядка з алі експресу за 30грн. якщо є можливість хитрувати і обманювати і таким чином продавати більше, китайці будуть це робити, якщо немає -- не будуть. і це б так відбувалось будь-де, китайці тут нічим не кращі і не гірші, можна навести мільйон прикладів, починаючи від дізель-гейту фольксвагена і закінчуючи чорт-зна чим. просто так склались обставини, що вони стали "фабрикою світу" станом на зараз і на них спрямований ваш хейт)))