Китайська Lisuan Tech представила 7G106 — 6-нм графічний процесор, який мітить у конкуренти GeForce RTX 4060

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

leif: 27.07.2025 16:05 є ще світ китайського аудіо і там теж доволі цікаві речі відбуваються, але про це я вже вам не розповім,
Хтось сказав Аудіо? :D Я тутоньки

Китайці вже майже вбили середній сегмент портативу, скажімо 100-1000$
У поважних брендів умовно одне оновлення в лінійці на рік, та й те лиш перейменування старих добрих Sennheiser hd600, AKG 240/701 - тобто моделей з 1960-2000. Маю залишки колекції.

А от китайці релізять дуже багато і вже підтягнули якість, ті ж Hifiman та Fiio вже мабуть цікавіші за західні бренди.

Цапи вже 90% китайські і хороші за 50-150$.

Купив собі Fiio ff5 + Fiio Ka15 - дууууже хороші вкладиші.
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 27.07.2025 16:47тобто людей які готові заплатити за якість немає? чи може просто кожен купує те, що бачить для себе більш привабливим і велику кількість людей влаштовує нижча якість за нижчу ціну і це для них кращий споживчий вибір і ніякої проблеми тут немає? подумайте над цим.
:facepalm: ну от коло і замкнулося.
І з самого початку я писав - що це і є проблема, що люди по всьому світу ведуться на китайську стратегію сарани "лайно, але подешевше"
->
потім якісь ваших пости, де ви мені намагаєтесь довести, що це не так
->
І от бінго - ви самі пишете, що люди обирають нижчу якість, але щоб подешевше.
:D
Проблема тільки в тому, що ви не бачите тут нічого поганого. Бо погане тут все. Починаючи від незручностей для споживачів, котрим тепер треба купляти неякісне і дешеве, але в кілька разів частіше, ніж раніше якісне але більш дороге. Закінчуючи екологією і ресурсами планети, яких надовго не вистачить при одноразовому виробництві всього і вся.
Ну і так - така схема призводить врешті решт до того, що якісне але за більші гроші ви теж не купите, бо його просто не буде (бо не вигідно буде зберігати якісне виробництво через відсутність масштабу). Ну або буде, але по неадекватній ціні, як от ті клави за 1500 баксів.
Востаннє редагувалось 27.07.2025 17:33 користувачем Tiufin, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.07.2025 17:27А от китайці релізять дуже багато і вже підтягнули якість, ті ж Hifiman та Fiio вже мабуть цікавіші за західні бренди.

Цапи вже 90% китайські і хороші за 50-150$.

Купив собі Fiio ff5 + Fiio Ka15 - дууууже хороші вкладиші.
та шо ж ти будеш робити! і dead_rat купили кляті китайці! кішка-дружина пообіцяли, не інакше

НЕМАЄ НІЧОГО ЯКІСНОГО ВІД КИТАЙЦІВ, ЯСНО?!?!?!?!!11 все погане, все буквально, все дешеве і погане і ламається і полагодити не можна, інфа 100% :lol: :lol:

Відправлено через 57 секунд:
Tiufin: 27.07.2025 17:29І от бінго - ви самі пишете, що люди обирають нижчу якість, але щоб подешевше
китайці тут ні до чого, доброго ранку, це ви їх притягнули навіщось, але якщо на це просто є попит, а китайці його задовольняють це ніяк не означає тих кумедних висновків які ви робите

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Tiufin: 27.07.2025 17:29Проблема тільки в тому, що ви не бачите тут нічого поганого. Бо погане тут все. Починаючи від незручностей для споживачів, котрим тепер треба купляти неякісне і дешеве, але в кілька разів частіше, ніж раніше якісне але більш дороге.
не знаю, що ви купуєте і де, але у мене таких проблем немає. є якісні товари, є неякісні, у кожного своя ціна, інформацію та відгуки по обох категоріях знайти не складно.

Відправлено через 51 секунду:
Tiufin: 27.07.2025 17:29Ну і так - така схема призводить врешті решт до того, що якісне але за більші гроші ви теж не купите, бо його просто не буде
не помічаю таких тенденцій. просто звичайно розшарування ринку, можна купити все.
dead_rat
Member

Повідомлення

Доречі, останні кілька років кількість китайського аудіо в алюмінієвих корпусах пішла у ксомос. Якість обробки теж висока.

Я прямо здогадуюся куди раша експортує весь алюміній

Відправлено через 55 секунд:
Поки тримаються німецькі ножі - якість все ще божєствєнна. Ціна нормальна.

Щодо Grundig, це щось з історичних часів, зараз цей бренд в Німеччині і не знайти.
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 27.07.2025 17:29Ну або буде, але по неадекватній ціні, як от ті клави за 1500 баксів.
завдяки китайцям і тим же вищезгаданим виробникам TKD та qwertykeys якість клавіатур в початково-середньому сегменті за останні роки злетіла неймовріно. той рівень, що зараз можна купити у цих брендів умовно за 200 баксів ще 5 років тому коштував 600 і це однозначно саме їхня заслуга
Евгений King
Member

Повідомлення

Виглядає дуже гарно, як гарний компняк всім поточним виробникам GPU
Але є нюанси, кристал дууже масивний, не менш як 260мм2, це приблизно площа RTX 4070...
Відповідно ціна таких карт, з урахуванням ще й 12Gb на борту, на жаль, буде дуже печальною
Тим не менш, новий потужний гравець на ринку - велкам)
leif
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.07.2025 17:36Поки тримаються німецькі ножі - якість все ще божєствєнна
кухонні? у мене вюстхоф, ковані, це котірується у вас там, чи ні?
dead_rat
Member

Повідомлення

leif: 27.07.2025 17:39
dead_rat: 27.07.2025 17:36Поки тримаються німецькі ножі - якість все ще божєствєнна
кухонні? у мене вюстхоф, ковані, це котірується у вас там, чи ні?
Wüsthof, Zwilling, Güde і ще купа брендів що мають виробництво у Золінгені.

Кайфую від свого меча від Вустхофа: широка модель з 26 см клінком B-) і пара малих ножів.
Востаннє редагувалось 27.07.2025 17:41 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

dead_rat: 27.07.2025 17:40виробництво у Золінгені.
так так, навіть написано було що зроблено там, традиції то-сьо. але шикарні ножі
Vlaad13
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 27.07.2025 15:41
leif: 27.07.2025 15:21
ок, пояснюю як для 5-річного:
якість це не тільки надійність, остання, звісно, включається в категорію якість, але це далеко не тільки вона. існують дуже непогані машини (не китайські), які, на жаль, не дуже надійні, але їх все одно випускали і купували. не думав, що про це треба зазначати, але у вас, здається, якась фіксація, що якість машини визначається суто тим, як часто вона потребує сервісу :)
він не тільки купив, а ще й досить довго поїздив + дав свій схвальний відгук про неї. розумієте різницю? розумієте що це означає?
ні, не бачу взагалі. якщо треба, я поясню ще детальніше.
пише то він різне, але тут він тупо бреше про свій власний досвід? не знаю-не знаю, особисто я сильно сумніваюсь, що він щось вигадує. ставлю велике капучіно, що все так і є, як він пише.
там з 2004 року чи з якого? до чого тут це? вкотре повторюю: китай зараз на тому етапі, коли все змінюється, якість росте і так далі. на черрі амулеті СЕО форд не їздив і йому б навіть в голову думка така не прийшла, а на салямі їздить. чому? ви собі можете пояснити?
китайські автівки в плані кузовщини - дійсно не кращі, навіть сучасні і не бюджетні, всілякі "зікри" пофарбовані дуже так собі, хоча вони не з дешевих машин. скільки вони проживуть, питання інше, як і історії про "всі деталі єсть", знайдіть оригінальну чверть на зікр, подивимось. але ці історії про "чері, які по 15 років не гниють" смішно читати, правда) я це пишу, тому що на офіціалі працюю (правда не китайскього сміття) і знаю, що таке кузовщина і яка різниця в брендах, китай завжди був найгіршим, як по збірці, так і по якості і це стосується не тільки "китайських" брендів, але й "хонд, вольксвагенів і тд" які збирають у Китаї
А що про кузови Мазди можете сказати? Дійсно цікаво.
dead_rat
Member

Повідомлення

Забавно вийшло, що захід переніс виробництво в Китай через дорогу робочу силу, а зараз вже винайшли темні фабрики взагалі без людей, але вже пізно.

Як з фабрикою в США, що виходить дорожче усього на 5-20% що взагалі ніщо
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 27.07.2025 17:34китайці тут ні до чого, доброго ранку, це ви їх притягнули навіщось, але якщо на це просто є попит, а китайці його задовольняють це ніяк не означає тих кумедних висновків які ви робите
Китайці тут дуже до чого, бо саме вони мають таку філософію виробництва, що треба будь що, але зробити дешевше ніж у інших. Там метал потонше, там провід покоротше, там ще щось скоротили, і вуаля - дешево, але хлам. Народ ведеться, а потім плюється. Але потім вже пізно, бо інших конкурентів, які робили якісно - не залишилось.
Є попит і на політиків популістів. Але всім розумним людям зрозуміло, що це шлях в нікуди. Так і тут.

leif: 27.07.2025 17:34не знаю, що ви купуєте і де, але у мене таких проблем немає. є якісні товари, є неякісні, у кожного своя ціна, інформацію та відгуки по обох категоріях знайти не складно.
Та що завгодно. Починаючи від зарядки на телефон, де вказано 45-100вт (в залежності від фантазії та нахабності китайця), до побутової техніки, де те саме- написано одне, в що там по факту стоїть - ніхто не знає. А проводити години і тижні, вивчаючи реальні характеристики та відгуки, щоб нарешті із цієї купи лайна придбати щось, що справді відповідає заявленим характеристикам - дякую, за пораду, але мені таке не дуже подобається. По ітогу я часу більше витрачу на це, чим зекономлю на неякісній китайщині. Але знову ж таки, проблема в тому, що для багатьох товарів вже або не залишилось не-китайщини, або інші виробники також вдаються до такого.
Afit
Member

Повідомлення

Евгений King: 27.07.2025 17:38 Виглядає дуже гарно, як гарний компняк всім поточним виробникам GPU
Але є нюанси, кристал дууже масивний, не менш як 260мм2, це приблизно площа RTX 4070...
Відповідно ціна таких карт, з урахуванням ще й 12Gb на борту, на жаль, буде дуже печальною
Но техпроцесс давно освоен и уже не такой дорогой. + брака явно меньше. По этому это всё компенсируется
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 27.07.2025 17:46Китайці тут дуже до чого, бо саме вони мають таку філософію виробництва, що треба будь що, але зробити дешевше ніж у інших.
це неправда. вони просто зайняли ту частку ринку, яку змогли зайняти, пропонуючи відповідну якість за відповідну ціну. в чому тут ви бачите проблему -- категорично не зрозуміло. яких якісних товарів вам не вистачає? що проблема купити для вас?
Tiufin: 27.07.2025 17:46 Там метал потонше, там провід покоротше, там ще щось скоротили, і вуаля - дешево, але хлам.
залежить від товару. є якісне, є ні. ще раз кажу, огляди і відгуки зараз на все знайти не складно, незалежно від країни виробництва. скоро китайці повідкривають свої заводи в африці і люди будуть дивитись на африканське як на китайське, а на китайське як на корейське, ставлю 2 снікерса ;)
Tiufin: 27.07.2025 17:46Та що завгодно. Починаючи від зарядки на телефон, де вказано 45-100вт (в залежності від фантазії та нахабності китайця)
а ви хотіли якісну зарядку за 1 бакс? у мене от скажімо cуто китайська Ugreen на 160вт, заряджає як і обіцяно ноутбуки, павербанки по PD3.1, ну так, це не за 1 бакс зарядка, була недешева, купував невдовзі після того як з'явилась, але це саме про те, про що я вам кажу: різні товари за різну ціну.
Tiufin: 27.07.2025 17:46А проводити години і тижні, вивчаючи реальні характеристики та відгуки, щоб нарешті із цієї купи лайна придбати щось, що справді відповідає заявленим характеристикам - дякую, за пораду, але мені таке не дуже подобається.
ну як у вас такі запити, то купуйте просто дуже дороге, в більшості випадків буде норм :gigi:
Tiufin: 27.07.2025 17:46Але знову ж таки, проблема в тому, що для багатьох товарів вже або не залишилось не-китайщини, або інші виробники також вдаються до такого.
це для яких? що вам не подобається? що раніше було краще крім зарядок?
Евгений King
Member

Повідомлення

Afit: 27.07.2025 17:47
Евгений King: 27.07.2025 17:38 Виглядає дуже гарно, як гарний компняк всім поточним виробникам GPU
Но техпроцесс давно освоен и уже не такой дорогой. + брака явно меньше. По этому это всё компенсируется
Ну все не так райдужно
TSMC N6 на стандартну пластину з врахуванням браку і країв пластини, чипів розміром 260мм2 можна отримати ~ 205 шт
TSMC N4 на стандартну пластину з врахуванням браку і країв пластини, чипів розміром 146мм2 можна отримати ~400 шт
От вам і кардинальна різниця в вартості виробництва RTX4060 і нової китай карти, навіть враховуючи що N4 дорожчий на 40%, чипів можна отримати вдвічі більше, ще й відсоток браку буде менший, оскільки сама площа кристалів кардинально менша
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag: 27.07.2025 15:45Можна згадати про той же літій. Спочатку демпінгом і субсидіями отримали левову частку ринку (і практично монополію по окремим типам вировини), потім стали піднімати ціни.
Ем ні, частку літію вони отримати тому що захід замутив промислову антиреволюцію. Основний видобуток руди зосереджений навіть не у китаї фізично, зато добуваються китайськими конторами як-от в Австралії, Аргентині або Чилі. З топ 10 контор-постачальників літію лише одна західна, всі інші - суцільна китайщина.
Ти ж розумієш шо субсидіювати Австралію це тобі не субсидіювати у себе в китаї шось.

Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
leif
Люди не дивились назад у майбутнє, де доктор з 55го заявляв шо японські компоненти лайно, а марті з 85го наярював на них як на чудо техніки :D Там ця ситуація з азіатами чудово обігрується. Шкода шо висновки ніхто не зробив.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 27.07.2025 18:33Ем ні, частку літію вони отримати тому що захід замутив промислову антиреволюцію. Основний видобуток руди зосереджений навіть не у китаї фізично, зато добуваються китайськими конторами як-от в Австралії, Аргентині або Чилі. З топ 10 контор-постачальників літію лише одна західна, всі інші - суцільна китайщина.
Ти ж розумієш шо субсидіювати Австралію це тобі не субсидіювати у себе в китаї шось.
Який Захід? Левова частка випуску була зосереджена у японських і корейських компаній. Китай їх посунув демпінгом.
А потім дешеві китайські акуми суттєво подорожчали.
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag
Як ти пропонуєш демпінгувати завод в Австралії розкажи мені будь ласка. Китайці у себе на батьківщині видобувають доволі небагато, вони там хитрожопі, чекають поки у інших закінчиться руда. І отоді дійсно покажуть скільки тепер коштує батарейка :laugh:
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 27.07.2025 18:40Як ти пропонуєш демпінгувати завод в Австралії розкажи мені будь ласка. Китайці у себе на батьківщині видобувають доволі небагато, вони там хитрожопі, чекають поки у інших закінчиться руда. І отоді дійсно покажуть скільки тепер коштує батарейка :laugh:
Австралійський акумулятор коштує 4 бакси, китайський 3. Вгадай, який будуть купляти?
Scoffer
Member

Повідомлення

waryag
Ну так хай продають за 3. А у вас якась маразматична мантра що китай все робить у збиток. Це повна нісенітниця. Для того щоб робити в збиток треба фінанси. Для того щоб робити в збиток ВСЕ як ви тут віщаєте, фінансів треба стільки що без рептилоїдів точно не обійдеться, а як всі знають, справжні рептилоїди належать до британської корони :D
Вони просто конкурують в умовах рівної конкуренції товарів і нерівної конкуренції робочої сили. А як ви хотіли. В глобальній економіці у кого найменші видатки, той і молодець. Нічого було затівати цю гру з виносами виробництв, з самого початку було зрозуміло чим завершиться, а для тих кому не зрозуміло були приклади спочатку Японії, а потім Кореї. Якщо і після них не дійшло, то це вже клініка.
Відповісти