Процесорам Intel Nova Lake приписується до 144 МБ L3-кешу. Відповідь «синіх» на AMD 3D V‑Cache

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nekros
Member

Повідомлення

Volodya811: 24.07.2025 19:37 Тому, це не тягар, а перевага, оскільки вертикально інтегроване виробництво продукції завжди має нижчу собіварість.
Вірю, я повірив :gigi:
«Передові» інтел вже майже рік звітують про величезні збитки через свої фабрики, а ти все що вітаєш в мріях. Звільнили купу людей, і ще більше звільнять, техпроцесси вимагають величезних вливань, чіпів нема, акції падають :-P
Це вже перемога виробничого «гіганта» чи ще ні?

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
dead_rat: 24.07.2025 19:37 І нічого б не міняв і прекрасно грав в усі ігри. Тож чи справді той прогрес треба?
А потім віходять нові консолі з 8/16 і ти викидаєш свій ПК як у 2005 коли вишли ПС3 та хбокс 360 ігри з яких ніяки ПК пару років не тягнули :gigi:
Volodya811
Member

Повідомлення

Nekros: 24.07.2025 19:46
Volodya811: 24.07.2025 19:37 Тому, це не тягар, а перевага, оскільки вертикально інтегроване виробництво продукції завжди має нижчу собіварість.
Вірю, я повірив :gigi:
«Передові» інтел вже майже рік звітують про величезні збитки через свої фабрики, а ти все що вітаєш в мріях. Звільнили купу людей, і ще більше звільнять, техпроцесси вимагають величезних вливань, чіпів нема, акції падають :-P
Це вже перемога виробничого «гіганта» чи ще ні?
АМД позбулася свого виробництва ще у 2009 році. Тоді таких проблем з освоєнням техпроцесів не було. І заводи АМД були цілком конкурентними до техпроцесу 14 (12) нм.
Nekros
Member

Повідомлення

Volodya811: 24.07.2025 19:50
АМД позбулася свого виробництва ще у 2009 році.
Позбулися тому що були в скрутному фінансовому положенні, і що би з нього вийти їм довелось продати тягар і вкласти ці гроші у розробку разйенів. І як бачиш, тепер у них все гаразд, тому я не розумію як у тебе язик піднімається називати правильні фінансові ходи і успіхи які витягли компанію з кризи «провалом» чи «втратою» коли амд здобула від цього тільки розвиток, а не стагнацію як інтел зараз
Alexsandr
Member

Повідомлення

Nekros: 24.07.2025 20:02 Позбулися тому що були в скрутному фінансовому положенні, і що би з нього вийти їм довелось продати тягар і вкласти ці гроші у розробку разйенів. І як бачиш, тепер у них все гаразд, тому я не розумію як у тебе язик піднімається називати правильні фінансові ходи і успіхи які витягли компанію з кризи «провалом» чи «втратою» коли амд здобула від цього тільки розвиток, а не стагнацію як інтел зараз
Т.е. это было не желательно для АМД, но отсутствие финансов помнится заставило даже свою штаб-квартиру продать с заводами. У них не было больше денег.
Rabbitultra
Member

Повідомлення

Nekros: 24.07.2025 20:02
Volodya811: 24.07.2025 19:50
АМД позбулася свого виробництва ще у 2009 році.
Позбулися тому що були в скрутному фінансовому положенні, і що би з нього вийти їм довелось продати тягар і вкласти ці гроші у розробку разйенів. І як бачиш, тепер у них все гаразд, тому я не розумію як у тебе язик піднімається називати правильні фінансові ходи і успіхи які витягли компанію з кризи «провалом» чи «втратою» коли амд здобула від цього тільки розвиток, а не стагнацію як інтел зараз
Та забий, володька просто троль. Я би його рекомендував в мут кинути та і все
qziua
Member

Повідомлення

Червоних сектантів порозривало :lol:
daesz
Member

Повідомлення

Volodya811: 24.07.2025 19:13Є дві компанії, які виготовляють процесори Х86. Обидві мали свої заводи. Одна компанія обісрaлася через жадібність (на економії транзисторного бюджету), втратила своє виробництво і перетворилася на чисто дизайнерську, офісну компанію.
Це ж інтел? :gigi:
Rabbitultra: 25.07.2025 03:26
Nekros: 24.07.2025 20:02
Та забий, володька просто троль. Я би його рекомендував в мут кинути та і все
Ви що? Навіщо?? Це ж ржака в кожній темі :lol:
LynxyOne
Junior

Повідомлення

Так наче ж були вкиди що інтолл буде відмовлятися від Е-ядер, хіба ні?
Pride91
Member

Повідомлення

Nekros: 24.07.2025 19:06
Pride91: 24.07.2025 18:39 навіщо так ламати архітектуру, що не вимагала ні великого кешу ні швидкісної пам'яті до рівня червоних з їх постійною залежністю від вищезгаданого...
Затим що попередній розвиток був тупиковий і процесори по 250w+ тому доказ. І треба було щось вигадувати, робити інновації у яким інтел не звик бо доїв своїх споживач в роками продаваючи теж саме збільшуючи частоти та споживання. І все прийшло до того що інтел зробили теж саме що і амд лише тільки гірше бо з затримками та швидкістю кеша вони обісрались

Відправлено через 41 секунду:
Міф про енергоефективність райзенів не більше ніж міф, їх проци з заявленими 65Вт запросто кочегарять під 120Вт при 6ти ядрах і більш менш адекватних заявлених частотах, наприклад 7600й, стільки ж, при подібних частотах споживає і5 14600kf при формулі 6+8, будучи очікувано продуктивнішим, маючи умовно застарілий 7нм техпроцес .. сама платформа АМ5 за вартістю не поступається s1700, а швидкість пам'яті на АМ5 на рівні s1700-ddr4. Не все так радужно у кукурузенів, але є і певні переваги, тому в цілому до придбання можна розглядати обидві платформи, але не так щоб АМ5 якось суттєво домінував з якихось об'єктивних причин, а не на фанатизмі своїх поціновувачів.
Volodya811
Member

Повідомлення

Pride91: 25.07.2025 08:46
Міф про енергоефективність райзенів не більше ніж міф, їх проци з заявленими 65Вт запросто кочегарять під 120Вт при 6ти ядрах і більш менш адекватних заявлених частотах, наприклад 7600й, стільки ж, при подібних частотах споживає і5 14600kf при формулі 6+8, будучи очікувано продуктивнішим, маючи умовно застарілий 7нм техпроцес .. сама платформа АМ5 за вартістю не поступається s1700, а швидкість пам'яті на АМ5 на рівні s1700-ddr4. Не все так радужно у кукурузенів, але є і певні переваги, тому в цілому до придбання можна розглядати обидві платформи, але не так щоб АМ5 якось суттєво домінував з якихось об'єктивних причин, а не на фанатизмі своїх поціновувачів.
Червоні фанати Вам аж п'ять мінусів влупили. Тільки не зрозуміло, а чому вони крім мінусів не змогли Вам хоч якось заперечити? Невже це мінуси за неприємну для них правду?
Lorichic
Member

Повідомлення

Volodya811
Я прокоментирую, Pride91 пишет о немочном контроллёре памяти у амд, и супербыстром КП интела, у меня вопрос, а где он даёт преимущество? В рендере? Нет. Может в играх? Так тоже нет.
спойлер
16.png
Так зачем это в примущества записывать, написал бы что процессор интел визуально красив, потому и лучше, все поймут
Pride91
Member

Повідомлення

Lorichic: 25.07.2025 10:51 Volodya811
Я прокоментирую, Pride91 пишет о немочном контроллёре памяти у амд, и супербыстром КП интела, у меня вопрос, а где он даёт преимущество? В рендере? Нет. Может в играх? Так тоже нет.
спойлер
16.png
Так зачем это в примущества записывать, написал бы что процессор интел визуально красив, потому и лучше, все поймут
Дело не в преимуществах, а в вымышленных победах и сектантах, бить себя пяткой в грудь во славу красных с их Х3Д линейкой, а самому сидеть на 7500F, по тому что за преимущества Х3Д нужно заплатить золотой монетой, которой нет в избытке.. процессор который имеют 1% пользователей, это статистическая погрешность, а не достижение.
Lorichic
Member

Повідомлення

Pride91: 26.07.2025 08:20 процессор который имеют 1% пользователей, это статистическая погрешность, а не достижение
Производительность старших процессоров это реклама платформы в первую очередь, потребитель смотрит тесты 9950x3d и покупает 7700, у конкурента нечем похвастаться, потому амд и в топах продаж
Pride91: 26.07.2025 08:20Дело не в преимуществах
Погоди, КП интела ты выдвинул как преимущество, при этом где оно заруливает пояснить не можешь, это и есть вымышленая победа, кеш 3d вполне осязаем, в играх
спойлер
Amd DDR5-6400 vs Inel DDR5-7600 ;)
Rabbitultra
Member

Повідомлення

Pride91: 25.07.2025 08:46
Nekros: 24.07.2025 19:06

Затим що попередній розвиток був тупиковий і процесори по 250w+ тому доказ. І треба було щось вигадувати, робити інновації у яким інтел не звик бо доїв своїх споживач в роками продаваючи теж саме збільшуючи частоти та споживання. І все прийшло до того що інтел зробили теж саме що і амд лише тільки гірше бо з затримками та швидкістю кеша вони обісрались

Відправлено через 41 секунду:

Виробники вказують тдп для стоку, тобто для проца без турбобусту. Якщо його вимкнути то буде якийсь райзен на якому написано 65 ватт і споживати 65. Але по дефолту буст увімкнений, а там вже споживання може бути до 88. У "Х" версій проців якраз споживання до 125. Так само як і раніше буст у Інтел був вказаний для одного ядра і то теоретично, по всім ядрам побачити заявлене було нереально. Як справи зараз - не знаю
Ну і навіть не знаю, я коли побачив як здавалося б звичайний і5 з індексом К з відпущеними лімітами жере 250 ватт і відлітає на водянці в космос до 105 градусів, то аж очі на лоб полізли. Намагалися витиснути останнє ціною збільшення споживання. Ну от з тих часів амд і вважається холодними, бо вони хоч 250 ватт не кочегарили
Відповісти