Редактор DSOGaming зіткнувся з оплавленням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Conqistador
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Редактор DSOGaming зіткнувся з оплавленням роз’єму живлення на GeForce RTX 5090

Компания изучает данную ситуацию, в следующем году выйдет новая версия переходника и разъема ;)
AlienFighter
Member

Повідомлення

Ніколи такого не було і ось знову! :D
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Ну і шляпа ця 5090.
leif
Member

Повідомлення

Це тільки мені на фотці коннектор виглядає не вставленим до кінця?

Відправлено через 6 хвилин 45 секунд:
Ага відкрив першоджерело, вони там теж в курсі, але тулять якусь дичину на цю тему. Кароч, черговий
Зображення

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Я ще розумію хайпувати, коли всі коннектори підключені правильно і щось десь у когось плавиться, ок, нормально. Але отаке як сабж це взагалі срань

Відправлено через 5 хвилин 24 секунди:
А чого автор новини пише, що коннектор був повністю вставлений? Ну видно ж, що не до кінця.

А власник ліпить відмазку "ну так працювало ж спочатку". Ну працювало, потім посунув трохи комп, він відійшов ще сильніше бо не було фіксації, і все — ось тобі і запах диму. Тупість, жесть :laugh: :lol:

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
Нічо, зараз хейтери набіжуть, вони і таке схавають, а потім будуть розповідати, що роз'єми плавляться якщо не у кожної другої так у кожної 3-ої 5090 точно, мамой клянусь :laugh:
erkins007
Member

Повідомлення

AlienFighter: 25.07.2025 15:46 Ніколи такого не було і ось знову! :D
Судя по тому что там нигде нет ни единого упоминания что там был за БП, там таки снова 3.0 или вообще "комплектный" переходник. Ни одного случая с 3.1 пока не было

П С. Угу на фото переходник. На этом зраду можно заканчивать. Пихать карту в 600 ват через переходники это нужно быть очень одаренным.
Геральт
Active Member

Повідомлення

erkins007
А пхати перехідник в комплект для чого, просто, щоб було?
waryag
Member

Повідомлення

erkins007: 25.07.2025 16:10 П С. Угу на фото переходник. На этом зраду можно заканчивать. Пихать карту в 600 ват через переходники это нужно быть очень одаренным.
Ты про инженеров и менеджеров нвидиа, которые кладут переходник в комплект - а значит считают его нормальным способом подключения?
При чем карта ФЕ, так что на криворукого и экономного вендора не спрыгнуть, проблема возникла между компонентами от самой нвидиа.
erkins007
Member

Повідомлення

Геральт: 25.07.2025 16:21 erkins007
А пхати перехідник в комплект для чого, просто, щоб було?
Для того же для чего в современные Рязани iGPU на 2CU встраивают. На всякий случай.
Переходник для того чтобы ты мог карту запустить после покупки и протестировать.
Я бы его вообще в 5090 не ложил. Только в 5080 и ниже.
У меня тоже в комплекте он был, но мне бы и в голову не пришло покупать карту за 3.5к$ и экономить 200 баксов на БП гоняя 600 ват по переходнику.
leif
Member

Повідомлення

Я думаю, шо і через комплектний перехідник мало б працювати норм, якщо його правильно використовувати і він не бракований, але не по фен шую, муляє трохи ця зайва ланка.

Собі придбав для 5090 кастомний кабель у відомого всім форумчанина, але перші кілька днів, поки чекав кабель, юзав через перехідник і не здалось мені, що можуть виникнути якісь трабли з ним. Знову ж таки, за вищезазначених умов
waryag
Member

Повідомлення

leif: 25.07.2025 16:07Це тільки мені на фотці коннектор виглядає не вставленим до кінця?
А відео з фотками зняте до чи після? З повним вставлянням оплавленого конектору можуть бути проблеми.

І знову-таки, в карті повинні використовуватися конектори нового зразка, що начебто повинні захищати від неправильного вставляння.
leif
Member

Повідомлення

waryag: 25.07.2025 16:26проблема возникла между компонентами от самой нвидиа.
Проблема виникла через криворукість і тупість юзера, як і в більшості таких випадків

Відправлено через 35 секунд:
waryag
Почитай першоджерело, там все написано.
erkins007
Member

Повідомлення

leif: 25.07.2025 16:28але перші кілька днів, поки чекав кабель, юзав через перехідник
Вот для того он и нужен
afhpwnd
Member

Повідомлення

Нвідіа, як і вся Європа з США - занепокоєна цим інцидентом. :apes:
Ostin
Member

Повідомлення

Отакі криворукі редактори пішли) Не вміють обладнанням користуватись, лише кнопки тицяють :rotate:
Якщо серйозно - то це просто сором для обладнання з такою ціною :facepalm: Люди купують річ для "погратись", а зелені дятли їм розказують, що "ти не туди і не так" засунув...
Востаннє редагувалось 25.07.2025 16:41 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
erkins007
Member

Повідомлення

waryag: 25.07.2025 16:30знову-таки, в карті повинні використовуватися конектори нового зразка, що начебто повинні захищати від неправильного вставляння.
Это сработает если и карта и кабель и БП 3.1.
В случае с переходниками у вас часть функций стандарта 3.1 просто будут отсутствовать.
Да, карта заведется и будет работать, да маркетологи нвидиа посчитали что лучше ложить переходники, но должны же быть и свои мозги.
Стандарт 3.1 даже от 3.0 отличается не только физическим размером штырьков, но и тем что карта с БП грубо говоря общается и запрашивает нужную ей мощь, а в некоторых БП ещё и компенсация напряжения идёт по ГПУ.
waryag
Member

Повідомлення

erkins007: 25.07.2025 16:27 Переходник для того чтобы ты мог карту запустить после покупки и протестировать.
Брехня. Ніяких обмежень не прописано. Більш того, 16-піновий кабель згадується лише раз
> System Power Supply:
· 1000 W power rating minimum.
· Supported power connector configurations:
- At least four PCIe 8-pin cables
(with RTX 5090 PCIe Gen 5 Power Connector Adapter).
- One 600 W or greater PCIe Gen 5 Cable (16-pin).
А попередження про перехідник
Attention: Use only the included NVIDIA power connector adapter
for your GeForce RTX 50 Series Founders Edition graphics card
- ще двічі. Причому акцент робиться саме на перехіднику.

https://www.nvidia.com/content/geforce- ... e_Rev1.pdf

Відправлено через 10 хвилин 59 секунд:
erkins007: 25.07.2025 16:41Это сработает если и карта и кабель и БП 3.1.
В случае с переходниками у вас часть функций стандарта 3.1 просто будут отсутствовать.
Да, карта заведется и будет работать, да маркетологи нвидиа посчитали что лучше ложить переходники, но должны же быть и свои мозги.
Стандарт 3.1 даже от 3.0 отличается не только физическим размером штырьков, но и тем что карта с БП грубо говоря общается и запрашивает нужную ей мощь, а в некоторых БП ещё и компенсация напряжения идёт по ГПУ.
Рекомендації приорітезувати АТХ3.1 чи навіть просто нативний 16 пін кабель БЖ (хоча б на рівні "так буде краще") у мануалі теж немає :idea:
erkins007
Member

Повідомлення

waryag: 25.07.2025 16:43Ніяких обмежень не прописано
А, вы из тех кто если на наждачке не написано что ей нельзя задницу вытирать потом будете к производителю претензии выставлять?)

Ещё раз, я не отрицаю что комплектные переходники горят не по вине пользователя, думаю это даже нвидиа не отрицает и меняет такие карты по гарантии.

Я говорю о том что должны быть свои мозги и не нужно на карте за 3+к$ жмотить 200 на нормальный БП
waryag
Member

Повідомлення

erkins007: 25.07.2025 16:56 А, вы из тех кто если на наждачке не написано что ей нельзя задницу вытирать потом будете к производителю претензии выставлять?)
Я из тех, кто периодически читает мануалы ДО :rotate:
erkins007: 25.07.2025 16:56 Я говорю о том что должны быть свои мозги и не нужно на карте за 3+к$ жмотить 200 на нормальный БП
Как бы да, но нвидиа этого не пишет и даже не намекает. И я могу представить ситуацию, когда плавающий в теме юзер, прочитав мануал, предпочтет подключить переходником, по инструкции...
qziua
Member

Повідомлення

Ну нашо вони грали у Wuchang? :lol:
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

erkins007: 25.07.2025 16:41
waryag: 25.07.2025 16:30знову-таки, в карті повинні використовуватися конектори нового зразка, що начебто повинні захищати від неправильного вставляння.
Это сработает если и карта и кабель и БП 3.1.
Немає кабелів "ATX 3.1", і блок живлення тут ні до чого якщо ви знаєте хоч щось про конструкцію БЖ і той факт що ATX 3.1 має буквально той же роз'єм на стороні БЖ як і ATX 3.0.

Просто повторюєте одне й те саме що "Ни одного случая с 3.1 пока не было", хоча очевидно що це брехня, знайти випадки з ATX 3.1 елементарно та займає хвилину часу:
https://en.overclocking.com/msis-12v-2x6-is-hot-too/ (SuperFlower 1300W ATX 3.1)
https://www.club386.com/12v-2x6-power-c ... -rtx-5070/ (Seasonic FOCUS GX 750W ATX 3.1)
Відповісти