Відмова від Hyper-Threading поставила компанію в невигідне становище, вважає голова Intel

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

vmsolver: 25.07.2025 12:32 АМД об отказе от НТ даже не вспоминает
Наскільки я чув АМДешна SMT це трохи інша реалізація ніж HT. Краща ніж НТ
Scoffer
Member

vmsolver
Так шо там з аплє, котра упоролась в енергоефективність понад усе, чому не заводить SMT, забули проконсультуватись у ліп-бу тана? :rotate:
dead_rat
Member

Scoffer
Як тіки профіт піде вниз, то якогось такого Бутана і наймуть, буде кікать працівників і вводити гіпертрейдинг в ейрподси
Scoffer
Member

dead_rat
Я думаю інтел готують до поділу і поглинання умовним квалкомом, раз просто продатись не схотіли. :-/
Nekros
Member

Scoffer: 25.07.2025 13:04 dead_rat
Я думаю інтел готують до поділу і поглинання умовним квалкомом, раз просто продатись не схотіли. :-/
Це за умови що кавалкому взагалі буде потрібна така компанія :gigi:
Вони без інтела наче нормально почуваюся, а з ним не факт що стане краще :gigi:
Гіпертрейдінг ще додадуть :laugh:
Ostin
Member

Scoffer: 25.07.2025 13:04поглинання
Враховуючи, що зараз вони активно скорочують рядовий штат (а по-іншому і бути не може), то навіщо квалкому ефективні менеджери з інтел?) Причому лишаться найефективніші, які окрім нарад ніякої роботи взагалі ніколи не роблять)
Scoffer
Member

Nekros
Квалком давно мріє закріпитись на ринку ноутів. З армом щось не виходить.

Ostin
Насправді квалкому від інтела треба лише ліцензія на х86. У них і своє доволі непогане ядро є, може трохи гірше за інтелівські але то таке, зараз це не принципово.
Li
Member

Насколько помню, основной причиной отказа от Hyper-Threading были проблемы с тепловыделением и энергопотреблением. Intel посчитала, что эффективнее будет нарастить количество E-ядер вместо включения HT, но на практике это не всегда работало, как задумывалось. С момента релиза Core Ultra прошло уже немало времени, возможно, часть проблем уже пофиксили.
Основной упрёк в адрес Core Ultra - в том, что в большинстве сценариев он уступает Core i 14-го поколения. Да, 14-е поколение было чрезмерно форсировано и склонно к деградации, но с маркетинговой точки зрения это провал: новое поколение не должно быть медленнее предыдущего.
mr-enic
Member

давай па новай, міша. всьо муйня
приблизно такий вайб
vmsolver
Member

Nekros: 25.07.2025 12:52 Наскільки я чув АМДешна SMT це трохи інша реалізація ніж HT. Краща ніж НТ
Никаких "других" реализаций не существует, потому что НТ это принцип.
Чем выше прирост от НТ, тем ниже способность ядра загрузить свои ресурсы, поэтому высокий прирост от НТ означает более худшую реализацию внутренней параллельности микроархитектуры или слишком много ресурсов для данной ОоО машинки.

Вы сами подумайте, если можно сделать НТ как то иначе, типа лучше, то так и реализуют, и это и будет обычный НТ.

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
Scoffer
Вот и спроси у Apple, а не сочиняй
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Scoffer: 25.07.2025 11:50 і вразливості на рівному місці вилізали, котрі глушити треба було патчами, котрі сповільнювали
Не на рівному місці. Всі кори дуба і наступні кори мали суттєвий буст через забитий болт на безпеку. Перестали забивати болт швидкість стрімко вже не росла.
Volodya811
Member

Earanak: 25.07.2025 12:17 За 30+ месяцев и работы и игр на 13900KF ни разу не столкнулся с проблемами связанными с распределением нагрузки между P/E ядрами, отключение HT прилично роняло перформанс, особенно в рендере. Отключение Е ядер под игры так же прилично роняло перформанс. Особенно в играх которые грузили проц на 60-70% до этого, как Колда или Киберпанк какой нить. Впрочем, в Arrow Lake они сильно ускорили Е ядра, так что это компенсировало потерю в рендеринге от отклдчения HT.
Підкажіть. Чи є різниця у часі відгуку системи між Інтел та Амд? Швидкість роботи операційної системи, браузерів тощо.
Stamb
Member

Volodya811
я переходив із i5-3570K на 5800X3D - різниці 0
браузери і ОС процесор майже не навантажують
різниця буде якщо пересісти із hdd на ssd
Earanak
Member

Volodya811, не заметил разницы в ОС/Браузере/Проводнике.
Да это как сравнивать два истребителя летающих на сверхзвуке )) Откуда там той разнице взяться.

Пожалуй самую значительную разницу я заметил в работе WinRAR/7-Zip, ну будто бы вдвое быстрее стало.
Думаю тут совокупно разница от того что Zen-ы хорошо справляются с этим + переход от DDR4 на DDR5.

В 3Ds Max вышла неравномерная ситуация, что-то стало немного резвее отрабатывать а что-то внезапно медленней. В детали не буду вдаваться, в целом это не критические штуки. Но удивительно что они стабильно при прямом сравнении отрабатывают хуже на АМД. Но это такие мелочи которыми редко пользуюсь. В целом ничего страшного от перехода на AMD не обнаружил. Ну, чуть горячее проц вышел при идентичном потреблении.

В остальном софте не заметил прям ощутимой разницы. Ну рендрит при идентичном потреблении на 17.5% быстрее, ну игры получили значительный прирост (для кого то значительный). В Marvelous Designer начало бодрее тягать штуки. В UE5.6 редакторе начало компилить шейдеры побыстрее, C++ код начал быстрее компилиться. Нейронки в ComfyUI с тяжелыми Workflow подвязанными под CPU начали шустрее работать. RAMDisk начал быстрее тяжелые образы монтировать (привет DDR5). В общем по мелочам там-сям шустрее вышло... Конечно если относиться к этому всему с позиции что я менял проц 2022 года с памятью 2020 года который нынче стоит раза в ~3 дешевле - то прибавки конечно курам на смех вышла. Но так как бабки не проблема а 192гб памяти прям нужны были то я все равно довольным остался. К тому же интересно было что-то новенькое поковырять. А Интел у меня будет и дальше пахать на рендер ноде пока его кремний в пыль не рассыпется :gigi:
VladimirV
Member

Таке не бутан повинен казати, а як мінімум колегіальне рішення інженерів. бутан інженер чи що.
Тут можуть бути багато думок, але. Бутан обіцяв залучити провідних інженерів. А взагалі задовбали своїм хитанням.
Nekros
Member

Stamb: 25.07.2025 14:41 Volodya811
я переходив із i5-3570K на 5800X3D - різниці 0
браузери і ОС процесор майже не навантажують
Дивні дива. Я коли замінив райзен 3600 на 5900 нічого іншого не трогаючи, то навіть браузер (хром) став швидше прогружатись (~7 вкладок) при холодному старті десь у 1,5 рази. Zbrush став у 2 рази швидше. Marvelous designer, Substance designer, substance painter стали швидше чехлити. Вцілому вся система стала швидше працювати, навіть диспетчер завдань швидше запускатись :gigi:

Відправлено через 5 хвилин 30 секунд:
Earanak: 25.07.2025 14:44 В 3Ds Max вышла неравномерная ситуация, что-то стало немного резвее отрабатывать а что-то внезапно медленней.
Ти ще враховуй що 3д макс це старий кусок лайна котрий лагає на любих системах. Якщо б це був блендер чи щось що розвивається, то збільшення продуктивності ЦПУ принесло би збільшення продуктивності програми

Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
Volodya811: 25.07.2025 14:27
Підкажіть. Чи є різниця у часі відгуку системи між Інтел та Амд? Швидкість роботи операційної системи, браузерів тощо.
Що, вже пробиваєш щоб перейти чи знову шукаєш невигадані історії як у той раз з музикою де нібито на АМД не така? :gigi:
Earanak
Member

Nekros: 25.07.2025 15:21Ти ще враховуй що 3д макс це старий кусок лайна котрий лагає на любих системах. Якщо б це був блендер чи щось що розвивається, то збільшення продуктивності ЦПУ принесло би збільшення продуктивності програми
Ну так между 5950X и 13900KF в Максе вышел приличный прирост у меня :
chrome_8S0lcFCgBV.png
А вот между 13900KF и 9950X3D уже нифига толком того и прироста не вышло. Хотя я в однопоточном тесте модификаторов в Максе занял первое место в таблице :laugh: Видимо все это уже уперлось в реализацию инструментария в Максе. Я конечно рад за Блендер и прочий годно оптимизированный софт, но мы с ним дела не имеем в студии, так что как-то побоку что там было бы. Вообще у меня 3Ds Max годно и стабильно работает, даже в самых больших экстерьерах что я делал. Конкретно к Максу претензий нету. Да и к тому же, уже на 5950Х комфортно вполне стало. Остальные прибавки приятные но не критические.
Последний раз редактировалось Earanak 25.07.2025 15:43, всего редактировалось 3 раза.
VladimirV
Member

спойлер
Останні більш менш нормальні ЦП для десктопу Інтел випустила 14600K та 14700K
І то з де-якими умовностями - 14700-й повинен скинути ціну дуже сильно, та почати продаватись на Алі (зараз його там немає і я думаю причина одна - це ціна).
Якщо 14600-й зараз хто завгодно візьме якщо захоче за 140$, то 14700 має коштувати по мінімуму десь 200$. Це перше, скинути ціну на вдалі камні, що їм треба зараз зробити.
Крім того, якщо 14600-й реально і нормально використовується з повітряним охолодженням, то щоб повністю користуватись перевагами 14700-го тут треба АІО.
Всі вище/нижче або для маси надлишкові, або вже заслабкі. Я не беру до уваги спеціалізовані робочі-домашні десктопні ПК. Бо їх все одно значно менше. 14700-го вистачило би для для умовно робочих завдань не 24/7.
15 покоління скіпнули всі. Статистику багато разів наводили.
Цей менеджер повинен розуміти, що в Інтела з наступним поколінням вже немає права на помилки. Якщо вони конкурентну продукцію в десктопі не випустять, то навіть фанати перевзуються, бо задовбали цими вкидами, немає в них з такими новинами єдиного погляду ні на архітектуру ні на перспективи.
yuriy_dd
Member

Kashtan: 25.07.2025 12:00Замість того щоб взяти приклад з конкурента, просто робити більше ядер і
а може брати приклад з інших конкурентів, в кого ядра швидші?
Sanьka
Member

Та не відсутність НТ поставила Інтел раком, а безтолкове керівництво і зарозумілість. В золоті часи панування синіх (Кора Дуба) НТ теж не було, але це не заважало їм рулити.
Volodya811: 25.07.2025 14:27Підкажіть. Чи є різниця у часі відгуку системи між Інтел та Амд? Швидкість роботи операційної системи, браузерів тощо.
Валодя, різниця колосальна :D
1. Користуючись Інтелом це як поїздка в купе першого ешелону.
2. А АМД як плацкарт в вагоні з дембелями.

Ну ти ж наче не вчорашній, знаєш що до чого :gigi:
Ответить