Розробка оперативної пам’яті DDR6 набирає обертів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.07.2025 17:09
dead_rat: 24.07.2025 14:40Який сором, М же кращий для всіх залач! Ви бачили швидкість? А потужність? А економністт? Він навіть з 5090 поборотися може, тож вочевидь не існує кращого інструменту для будь яких задач!
мені ніщо не заважає визнавати де М4 швидший (мало-потік), а де швидший 9950Х (і дешевший)
а вам?
Вам настільки не заважає, що ви за пару днів стали головним розважальником форуму :beer:

Тож ні, якщо М4 ще десь поступався(що неправда) , то М5 просто всіх анігіює
Nekros
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 24.07.2025 18:42
Nekros: 24.07.2025 17:18тести показував. 5090 обганяв
так, показав, але фанати х86 - знайшли ще більше доказів, дуже гарно підгоряло :lol:
А чому у кіберпанку рівень 5060 показав? :gigi:

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
yuriy_dd: 24.07.2025 18:42 про багатопотік - я такого не казав, ви просто не уважно читаєте - і це, і як видно з попереднього повідомлення
вам слід більш уважно читати :lamer: :lamer:
Ти казав що він швидший у майже всіх робочих завданнях які добре працюють у багатопотоку, також у таоїх тестах М4 був швидший у багатопотоку, неуважний ти наш :gigi:
yurius_r
Member

Повідомлення

yuriy_dd
але чому у Епл сильно краще:
Це як рахувати. Перерахуй на чотирьох ядерний Epyc 4124p під am5 або якийсь 8300G. Вийде як раз M4 pro
FastBullet
Member

Повідомлення

Afit: 23.07.2025 11:36
FastBullet: 23.07.2025 11:27 Предлагаю обсудить Розробка оперативної пам’яті DDR6 набирає обертів

Ще б на 4 канали завезли у десктоп ))
А де тобі не вистачає нинішньої пропускної здатності? Згадується 4 канальні Intel HEDT на DDR4 і в іграх наприклад це практично нічого не давало. Так само й тредріпери. Для звичайного ПК на DDR5 з головою як на мене вистачає. Тим паче у DDR5 і так умовно ділиться на 2 канали планка пам'яті. Не забувай що є частота ще, яка росте вдвічі з новим поколінням. Яскравий приклад росту пропускної здатності - це у відеокарт. Шина може бути вузькою, але за рахунок нового покоління пам'яті пропускна здатність може бути вищою, ніж у попередника на більш ширшій шині
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ну якщо це нічого не дає, то нащо пришвидшувати випуск ддр6???
Якщо іграм на це все одно, то став все в один канал та бажано ддр2 :lol: :lol: :lol:
Та якщо ти ще не зрозумів, то подивись на тести тих інтел 14 в 14 покоління на ддр4 та ддр5…здається вже всі знають що на ддр4 є значна втрата продуктивності
Afit
Member

Повідомлення

FastBullet: 24.07.2025 22:07
Afit: 23.07.2025 11:36

А де тобі не вистачає нинішньої пропускної здатності? Згадується 4 канальні Intel HEDT на DDR4 і в іграх наприклад це практично нічого не давало. Так само й тредріпери. Для звичайного ПК на DDR5 з головою як на мене вистачає. Тим паче у DDR5 і так умовно ділиться на 2 канали планка пам'яті. Не забувай що є частота ще, яка росте вдвічі з новим поколінням. Яскравий приклад росту пропускної здатності - це у відеокарт. Шина може бути вузькою, але за рахунок нового покоління пам'яті пропускна здатність може бути вищою, ніж у попередника на більш ширшій шині
Якщо іграм на це все одно, то став все в один канал та бажано ддр2 :lol: :lol: :lol:
Та якщо ти ще не зрозумів, то подивись на тести тих інтел 14 в 14 покоління на ддр4 та ддр5…здається вже всі знають що на ддр4 є значна втрата продуктивності
Ти через очко читав? Я десь писав що нове покоління пам'яті нічого не дає? Мова про чотирьохканал, а не про покоління пам'яті :censoured: І його так пришвидшують (випуск ддр6)... так пришвидшують, що в споживчому сегменті очікують в 2030 році. П'ять років це дійсно шалене прискорення :yes:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 18:49 Вам настільки не заважає, що ви за пару днів стали головним розважальником форуму :beer:
таке завжди ставлення якщо хтось відрізняється, і довести свою думку може. Ви ж вище спроби образити ні на що не здатні :lamer:
dead_rat: 24.07.2025 18:49 Тож ні, якщо М4 ще десь поступався(що неправда) , то М5 просто всіх анігіює
якщо порівняти M4 Max & 9950X багато-потік в Cinebench 2024 - то очевидно що ядра М4 - кращі (12Р + 4Е проти 16 + НТ і в 3 рази менше споживає), і якщо їх стане більше - то і в багато-потоку пережене
недарма АМД вже заявляє що к-ть ядер піднімуть, відчувають загрозу
Nekros: 24.07.2025 18:56Ти казав що він швидший у майже всіх робочих завданнях які добре працюють у багатопотоку, також у таоїх тестах М4 був швидший у багатопотоку, неуважний ти наш
знайдіть де я таке сказав
yurius_r: 24.07.2025 22:06 але чому у Епл сильно краще:
Це як рахувати. Перерахуй на чотирьох ядерний Epyc 4124p під am5 або якийсь 8300G
інтернет каже - The AMD EPYC 4124P processor has a maximum memory bandwidth of 85.3 GB/s - це менше базового М4
8300G - а чим він таким особливий?
FastBullet
Member

Повідомлення

Afit: 24.07.2025 22:22
FastBullet: 24.07.2025 22:07

Ти через очко читав? Я десь писав що нове покоління пам'яті нічого не дає? Мова про чотирьохканал, а не про покоління пам'яті :censoured: І його так пришвидшують (випуск ддр6)... так пришвидшують, що в споживчому сегменті очікують в 2030 році. П'ять років це дійсно шалене прискорення :yes:
Ти якщо не розумієшь, тоді вже зовсім не пиши :rotate:
Тому що ДДР5 у 2 канали дорівнює ДДР у 4 канали, а ДДР6 у 2 канали дорівнює ДДР5 у 4 канали...далі сам зможешь щось ДОПЕКАТИ чи ні????
Afit
Member

Повідомлення

FastBullet: 25.07.2025 01:52
Afit: 24.07.2025 22:22

Тому що ДДР5 у 2 канали дорівнює ДДР у 4 канали, а ДДР6 у 2 канали дорівнює ДДР5 у 4 канали...далі сам зможешь щось ДОПЕКАТИ чи ні????
Боже... Яке кончене! :apes: До чого взагалі режим роботи ОЗП, до його покоління? :dontknow:
Kashtan
Member

Повідомлення

waryag: 24.07.2025 15:37
Kashtan: 24.07.2025 12:42Для кого складним? Мої знайомі (інтернет) освоїли ддр5 в 21 році, на альдері, на апексах включно. Самі взяли основи джедек та методами експерименту швидко опанували ддр5. Ніяких складнощів не було.
Фактично минув рік від серверних до десктопів у випадку ддр5 - визнаю. Але не два точно.
І ще рік-півтора збірки на ДДР4 були цікавіші за ДДР5 для масового покупця.
За цей час допилили мікрокод, знизили ціни і стало альтернативою.
Мова не про масового покупця, принаймні з мого боку, і ціна це ніщо для ентузіастів, ддр5 з самого початку в умілих руках був кращим.
yurius_r
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Ви неуважно читали цифри вище. Вони стосувалися скільки bandwidth на ядро. Ці процесори особливі кількістю ядер. Якщо дивитися на 9950x и 8300g або той Epyc то ядер в 4 рази меньше, а bandwidth загальний однаковий тому що контролер один і обслуговує всі ядра
FastBullet
Member

Повідомлення

Afit: 25.07.2025 11:08
FastBullet: 25.07.2025 01:52

Боже... Яке кончене! :apes: До чого взагалі режим роботи ОЗП, до його покоління? :dontknow:
До того шо ти навіть не зрозуміло ні питання, ні підказку. А чого, спробуй сам здогадатись :lol: :lol: :lol: :lol:
Afit
Member

Повідомлення

FastBullet: 25.07.2025 19:29
Afit: 25.07.2025 11:08

До того шо ти навіть не зрозуміло ні питання, ні підказку. А чого, спробуй сам здогадатись :lol: :lol: :lol: :lol:
С твоєї кривої логіки я здогадуюсь що ти про пропускну спроможність пам'яті говориш. АЛЕ моє перше повідомлення не про пропускну спроможність, а про режими роботи пам'яті в 2 каналі чи 4 каналі. Ніде я не писав, що новий стандарт пам'яті не потрібен. Я сказав лише що з нинішньою пропускною спроможністю DDR5 вистачає й 2 канала ДЛЯ ДОМАШНЬОГО ПК. До чого твої дибільні ржаки, які по суті можна інтерпретувати як труси які ти не зняв, намагаючись на мене навалити, я не знаю :puzzle: :dontknow:
Відповісти