Новини
Останні статті і огляди
Сильніше гріється відеокарта після заміни термопасти
-
Notiss001
Junior
Вітаю.
Кілька місяців тому купив б/у відеокарту. У продавця будинку протестував — все було добре: у FurMark температура не піднімалася вище за 72°. Вдома зібрав ПК — температури залишилися такими самими. Але помітив одну невелику проблему: на певних обертах вентилятори створювали вібрацію. не знаю навіщо вирішив їх замінити.
Як зібрався розбирати відеокарту, виявив, що одна стійка відлетіла. Відніс відеокарту до ремонту. Там її розібрали, приклеїли стійку та замінили термопасту. Вдома все перевірив – було гаразд, температури не змінилися.
У сервісі також сказали, що термопрокладки ще в хорошому стані міняти не потрібно.
Коли прийшли нові вентилятори, я знову розібрав відеокарту, встановив їх — і навіщось вирішив ще раз замінити термопасту (у сервісі сказали, що нанесли MX-4 і що вона хороша, а в мене якраз була така ж ось і подумав що буде якщо заміню знову).
У результаті після збирання температура зросла до 78°C. Подумав, що моя MX-4 палена, і замовив MX-6. Перевірив — начебто оригінал, усі ознаки оригіналу на місці. Сьогодні наніс її і температура стала ще вищою, тепер близько 80 °.
Вже починаю думати про вентилятори, але вони крутяться нормально, нічого їм не заважає. Притиск до радіатора хороший кілька разів перевіряв.
Сподіваюся, тут є знаючі люди, які підкажуть, у чому може бути справа, тому що я вже втомився вбухувати гроші в цю відеокарт(
Кілька місяців тому купив б/у відеокарту. У продавця будинку протестував — все було добре: у FurMark температура не піднімалася вище за 72°. Вдома зібрав ПК — температури залишилися такими самими. Але помітив одну невелику проблему: на певних обертах вентилятори створювали вібрацію. не знаю навіщо вирішив їх замінити.
Як зібрався розбирати відеокарту, виявив, що одна стійка відлетіла. Відніс відеокарту до ремонту. Там її розібрали, приклеїли стійку та замінили термопасту. Вдома все перевірив – було гаразд, температури не змінилися.
У сервісі також сказали, що термопрокладки ще в хорошому стані міняти не потрібно.
Коли прийшли нові вентилятори, я знову розібрав відеокарту, встановив їх — і навіщось вирішив ще раз замінити термопасту (у сервісі сказали, що нанесли MX-4 і що вона хороша, а в мене якраз була така ж ось і подумав що буде якщо заміню знову).
У результаті після збирання температура зросла до 78°C. Подумав, що моя MX-4 палена, і замовив MX-6. Перевірив — начебто оригінал, усі ознаки оригіналу на місці. Сьогодні наніс її і температура стала ще вищою, тепер близько 80 °.
Вже починаю думати про вентилятори, але вони крутяться нормально, нічого їм не заважає. Притиск до радіатора хороший кілька разів перевіряв.
Сподіваюся, тут є знаючі люди, які підкажуть, у чому може бути справа, тому що я вже втомився вбухувати гроші в цю відеокарт(
-
f24gun69
Member
- спойлер
- Спробуй ще раз розібрати, промить керхером та намастить чіп гірчіцей, але обов'язково міцной " Козацькой"
Це одразу знизить температуру . Якщо не допоможе, знов розбері, промий та намасти хранцузькой напополам з маянезом
-
wow_w
Member
Зареєструвались, щоб розповісти цю жалібливу історію?
Ні моделі відеокарти, ні фото ще живих термопрокладок і відбитку термопасти.
Що ми маємо:
1. бу відеокарту невідомого формату
2. термопасти чи то оригінальні чи то ні, які часто міняють
3. незамінені інші термоінтерфейси
4. вертушки, які поміняли і після цього стало гірше
але вони ж крутяться
Так в чому ж проблема
Що ми маємо:
4. вертушки, які поміняли і після цього стало гірше
Так в чому ж проблема
-
Ektalion
Member
Температура росте після кожного розбору. Такими темпеми вона взагалі перестане вмикатись, якщо ще декілька разів розібратиwow_w: ↑ 24.07.2025 09:10 Зареєструвались, щоб розповісти цю жалібливу історію?
Що ми маємо:
4. вертушки, які поміняли і після цього стало гіршеале вони ж крутяться
![]()
Так в чому ж проблема![]()
-
Graveworm
Member
Так температура на вулиці кілька місяців тому і сьогодні - дві великих різниці 
-
Васильович
Member
Але після збирання знову падаєEktalion: ↑ 24.07.2025 10:59Температура росте після кожного розбору.
-
CMEPTb_HD
Member
Потужноf24gun69: ↑ 24.07.2025 09:09
- спойлер
- Спробуй ще раз розібрати, промить керхером та намастить чіп гірчіцей, але обов'язково міцной " Козацькой"
Це одразу знизить температуру . Якщо не допоможе, знов розбері, промий та намасти хранцузькой напополам з маянезом
-
7mindfields
Member
Notiss001: ↑ 24.07.2025 08:58 купив б/у відеокарту. У продавця будинку протестував
-
f24gun69
Member
Будинок йшов бонусом до той сікретної відюхі, хіба не зрозумило ?7mindfields: ↑ 24.07.2025 12:03Notiss001: ↑ 24.07.2025 08:58 купив б/у відеокарту. У продавця будинку протестував![]()
-
Graveworm
Member
7mindfields
Надмозковий переклад "у продавца дома"
Надмозковий переклад "у продавца дома"
-
Notiss001
Junior
Відеокарта palit gamerock gtx 1080 ti
Термопасту мх4 купував в itbox, а mx6 на розетці
Зробити фото термоінтерфейсів і відбитку термопасти зараз не маю можливості, бо в іншому місці, як тільки буду вдома можу скинути
Нові вертушки з аліка не створюють вібрації, але деякі трошки шумлять на малих обертах (можливо стопорне кільце треться, я не знаю), в цілому все гаразд з ними
Відправлено через 24 секунди:
Зробити фото термоінтерфейсів і відбитку термопасти зараз не маю можливості, бо в іншому місці, як тільки буду вдома можу скинути
Нові вертушки з аліка не створюють вібрації, але деякі трошки шумлять на малих обертах (можливо стопорне кільце треться, я не знаю), в цілому все гаразд з ними
Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
Відправлено через 24 секунди:
Відправлено через 5 хвилин 43 секунди:
В кімнаті де комп - кондеціонер, не думаю що проблема в температурі на вулиці, тим паче, що температура виросла одразу після заміни термопасти з куллерами.Graveworm: ↑ 24.07.2025 11:30 Так температура на вулиці кілька місяців тому і сьогодні - дві великих різниці![]()
-
daesz
Member
Дивно, в мене температури що в простої, що в роботі 1в1 з тими що були в січні. Сонячна сторона, без кондиціонеруGraveworm: ↑ 24.07.2025 11:30 Так температура на вулиці кілька місяців тому і сьогодні - дві великих різниці![]()
-
Ektalion
Member
А яка в тебе зараз температура Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 Pro 1TB в простої?daesz: ↑ 24.07.2025 18:51 Дивно, в мене температури що в простої, що в роботі 1в1 з тими що були в січні. Сонячна сторона, без кондиціонеру![]()
-
daesz
Member
КС системний, тож не те щоб простой був на ньому, температура 53*С. 980 про - 59*С, запущений ремаксер з мкв в мр4, тож можна сказати йде зчитування/запис.Ektalion: ↑ 24.07.2025 21:27А яка в тебе зараз температура Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 Pro 1TB в простої?daesz: ↑ 24.07.2025 18:51 Дивно, в мене температури що в простої, що в роботі 1в1 з тими що були в січні. Сонячна сторона, без кондиціонеру![]()
Додам ще нюанс - на ІТХ дошках поганенька топологія, бо чіпсет знаходиться між слотами м2 (тобто виходить сендвіч із м2 на передній стороні/чіпсет/м2 на звороті дошки), до того ж м2 на звороті має лінії від чіпсету, а не від проца. Тож в теорії на умовній мАТХ дошці температури були б нижчими. Маю ідею як вирішити цю проблему, але почну її реалізації коли переберусь в інший корпус, в цьому щось налагоджувати на планувати вже не дуже маю ентузіазм.
Востаннє редагувалось 24.07.2025 21:47 користувачем daesz, всього редагувалось 2 разів.
-
Alexsandr
Member
Попробуйте еще раз. Нормально затянуть болты, нанести пасту размазав тонким слоем, без пылинок. Какая там система охлаждения, на процессор наносить или на радиатор если он не гладкий.Notiss001: ↑ 24.07.2025 08:58
-
Notiss001
Junior
мх4 нанести? Вона рідша. Мх6 як пластилінAlexsandr: ↑ 24.07.2025 21:36Попробуйте еще раз. Нормально затянуть болты, нанести пасту размазав тонким слоем, без пылинок. Какая там система охлаждения, на процессор наносить или на радиатор если он не гладкий.Notiss001: ↑ 24.07.2025 08:58
-
Alexsandr
Member
мх4 нанести? Вона рідша. Мх6 як пластилін
[/quote]
На большом чипе она лучше растечется. Если тепловые трубки и онова не ровные, мазать радиатор, что бы закрыть щели (мне показало,что так лучше). и главное. Куча паст спустя некоторое время работы под температурой (около недели) снижают температуру чипа. То ли излишки выдавливаются, то ли еще что-то. слой тонкий и без пылинок и мусоринок. Видел как чел кучу раз размазывал пасту оставляя там видимую соринку, на температуре сразу сказывалось, пока не убрал её так и мучился.
-
Notiss001
Junior
Щойно перевірив без кришки - 69 градусів в фурмаку. В корпусі стоїть 3 вентилятора на вдув і 2 на видув.
Відправлено через 23 хвилини 11 секунд:
Відправлено через 5 хвилин 41 секунду:
Відправлено через 34 хвилини 28 секунд:
Зараз намазав мх4 рівним тонким шаром, температура 78-79 як і була до цього з нею
Відправлено через 23 хвилини 11 секунд:
Термопаста мх6 зараз намазана, бачу що трохи фігово розчавилась, через це температури не 78 як з мх4 а 80+wow_w: ↑ 24.07.2025 09:10 Зареєструвались, щоб розповісти цю жалібливу історію?
Що ми маємо:
![]()
Відправлено через 5 хвилин 41 секунду:
https://postimg.cc/gallery/PPmJNBW Термопаста мх6 зараз намазана, бачу що трохи фігово розчавилась, через це температури не 78 як з мх4 а 80+wow_w: ↑ 24.07.2025 09:10 Зареєструвались, щоб розповісти цю жалібливу історію?
Що ми маємо:
![]()
Відправлено через 34 хвилини 28 секунд:
Зараз намазав мх4 рівним тонким шаром, температура 78-79 як і була до цього з нею
-
Евгений King
Member
Прокладки... виглядають як китайська дупа
По посиланню видно оригінал сірі
Звідси можуть бути і ноги, якщо прокладки надто тверді, радіатор не лягає нормально, може змістилась яка при переборці
В цілому, ви просто шукали пригоди собі на дупу)
Звідси можуть бути і ноги, якщо прокладки надто тверді, радіатор не лягає нормально, може змістилась яка при переборці
-
Notiss001
Junior
Я також помітив це. Продавець віддавав на обслуговування полтора-два року тому, там замінили термопрокладки і термопасту. І як може бути що температура бахнула вверх в один момент?Евгений King: ↑ 25.07.2025 15:32 Прокладки... виглядають як китайська дупа По посиланню видно оригінал сірі