GPD анонсувала портативну ігрову систему Win 5 на платформі AMD Ryzen AI Max

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
FurryGentleman
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити GPD анонсувала портативну ігрову систему Win 5 на платформі AMD Ryzen AI Max

Судя по скрину при мощности 57 ватт такая портативка проработает без сети максимум час)
Skiff93
Member

Повідомлення

FurryGentleman: 24.07.2025 14:29 Пропоную обговорити GPD анонсувала портативну ігрову систему Win 5 на платформі AMD Ryzen AI Max

Судя по скрину при мощности 57 ватт такая портативка проработает без сети максимум час)
Ну шумить як пилесос, що наушники не допоможуть :gigi:
tornadox
Member

Повідомлення

Ці процесори можуть працювати в режимі 15 ват, що в сам раз для портатива. В режим 57 ват для докед режиму, досить непоганий варіант пограти від ТВ. Поки що мало пристроїв на ринку на цій платформі.
Melofon
Member

Повідомлення

Самое интересное как они запихнули такую мощность в такое маленькое устройство? ведь там и чип немаленький и врм для него если смотреть на те платы которые показывали раньше с этим процом, да и реально чтобы на ней играть нужно блок питания из розетки не вынимать т.к. аккума на полной мощности не хватит и на час, а вот если снизить ТДП до 15-25 ватт то можно уже и поиграть от аккума пару часиков.
erkins007
Member

Повідомлення

Ну такое себе. Для меня портативка должна быть в первую очередь автономной, во вторую очередь с адаптированными под нее играми и в третьих недорогой.
Пока что идеал это свич.
Для графония и высокого разрешения есть ПК
tornadox
Member

Повідомлення

erkins007
Ну ніхто не заставляє купляти.

Коли розглядав до покупки свіч то не зміг для себе знайти цікавих ігор, а перекупляти те саме що маю на пк сенсу не бачу.

Там он Юра у всіх темах доказує що для всіх задач хватить мак міні з м4 :lol:

Головна проблема з GPD це якість збірки та матеріалів. Раніше з цим були скарги.
ackstarvinta
Member

Повідомлення

видно що він на зарядці, по 57W з батареї йому ніхто не дасть їсти, максимум 15-20.
Але загалом цікаво як вони в приставці такого розміру розсіюють 57W з такого дрібного кристалу ще й температура при тому 64C

Щось десь хімічать :teacher:
kairo
Member

Повідомлення

Я все чекаю Стімдек 2 ОЛЕД із ФСР4 або ДЛСС4. На днях Діджітал Фаундрі робила порівняння Деки з Свічем новим, Дека програє сильно через старий ФСР.
erkins007
Member

Повідомлення

tornadox: 24.07.2025 15:45Коли розглядав до покупки свіч то не зміг для себе знайти цікавих ігор
Зельды, Марио, Кирби, метроид, покемоны и т.д. ПК игры на ПК, а для свиче куча игр именно под портатив
tornadox
Member

Повідомлення

erkins007: 24.07.2025 17:04Зельды, Марио, Кирби, метроид, покемоны и т.д. ПК игры на ПК, а для свиче куча игр именно под портатив
Не розумію що робить "іменно під портатив" це, жанр платформера, примітивний геймплей чи примітивна графіка?
Таких ігор є вагоном на пк, просто в них не такий суперроздутий бюджет як в нінтендо. Часто це інді ігрі які не кричать на кожному куті про себе, а в іграх нінтендо нічого нового практично нема, просто рескін і цінник $80, і так з року в рік, але це працює. Питання особистих смаків.

ПК ігри під ПК - серйозно? Тобто ПК ігри грати на консолі це єресь? А якщо через віддалений доступ на смартфоні через джойстик? Або PS portal чи GFN?
Я розумію що на портативні точно не вартує грати змагальні ігри, але все решта, чому б і ні?
erkins007
Member

Повідомлення

Первый свич чипуется за 50$. Причем с чиповкой ситуация как и с икбокс360 в свое время - не столько ради пираток, сколько для кастома, разгона и прочего.
yurius_r
Member

Повідомлення

ackstarvinta
з такого дрібного кристалу
Там 308+141 у вигляді одної здоровенної структури. Споживати електрику в іграх має більше GPU, той що в 308мм, але воно у вигляді одної здоровенної структури. Мені більше цікаво як цей чіп із vrm та пам'яттю там взагалі вліз :D
waryag
Member

Повідомлення

tornadox: 24.07.2025 19:00Не розумію що робить "іменно під портатив" це, жанр платформера, примітивний геймплей чи примітивна графіка?
Стилізована графіка. Геймплей, адаптований під короткі сесії чи легке їх відновлення. Інтерфейс., зручний для геймпаду і малого екрану.
Demedik
Member

Повідомлення

Конечно хорошо... но мне кажется вряд ли она будет использовать самый мощный чип. + будет задушен.

Відправлено через 1 годину 20 хвилин 42 секунди:
А не, увидел на скрине 395... если 64 гб, то для консоли это бомба.
Shuginubi
Member

Повідомлення

ДА КАК ЭТО ОХЛАЖДАТЬ ТО?!
да и вообще, разумнее б AI Max 385 туда..
tornadox
Member

Повідомлення

waryag
Тому головний конкурент свіча це смартфони і мобільні ігри. Топові продажі на свічі виключають мультиплатформу повністю, лише в топ 20 ми починаємо бачити (сюрприз!) мобільні ігри, по типу Minecraft, Among us, Stardew Valey. А якщо глянути по кількості продаж, то єдина "серйозна" мульти платформенна гра це Minecraft з більше чим 30+ мільйонами продаж. А що взагалі цікаво не дуже схоже що ігри які в топ10 мають геймплей розрахований на короткі ігрові сесії. Тому цілком логічною є що більшість продаж на нінтендо складають ігри саме з дитячою стилістикою.

Наприклад MK11 взагалі ледве продається на свічі, хоча там короткі сесії.

На свічі добре продаються саме дитячі стилізовані ігри, а не просто ігри заточені під портатив, яких хватає на всіх інших платформах.
Melofon
Member

Повідомлення

ackstarvinta: 24.07.2025 16:03Але загалом цікаво як вони в приставці такого розміру розсіюють 57W з такого дрібного кристалу ще й температура при тому 64C
Мелкого? Пфф :gigi: вот как раз кристаллы тут не мелкие учитывая 16-ядер плюс жирная встройка и SOC :learn:

Отправлено спустя 2 минуты 56 секунд:
Shuginubi: 25.07.2025 09:26 ДА КАК ЭТО ОХЛАЖДАТЬ ТО?!
да и вообще, разумнее б AI Max 385 туда..
Всмысле как? Активно естественно ;) , там же видно температуры которые при таком маленьком кулере осень вполне себе (65градусов), но я думаю при этом шум этой маленькой жужалки совсем не тихий, а вот при работе от аккума думаю вполне терпимый шум при нагрузке 15-25ватт (может и до 35ватт).
Відповісти