Мікросхеми, що випускаються на американському заводі TSMC, обходяться AMD на 5–20% дорожче за тайванські чипи

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Мікросхеми, що випускаються на американському заводі TSMC, обходяться AMD на 5–20% дорожче за тайванські чипи

От і всі казки про дорогу робочу силу і логістику.

І ото заради 20% амери похоронили свою промисловість :laugh:
yariksom
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 10:20 Пропоную обговорити Мікросхеми, що випускаються на американському заводі TSMC, обходяться AMD на 5–20% дорожче за тайванські чипи

От і всі казки про дорогу робочу силу і логістику.

20% при цінах і об'ємі це дуже і дуже багато для бізнесу.
Геральт
Active Member

Повідомлення

А в кінцевому продукті різниця буде ще менша. Ні про що, порівняно з перевагами локалізованого виробництва
dead_rat
Member

Повідомлення

yariksom: 24.07.2025 10:27
dead_rat: 24.07.2025 10:20 От і всі казки про дорогу робочу силу і логістику.

Гадаєте? А як на мене це інфляція за два роки і все.
Це ж не просто 20%, а ще й неймовірні інвестиції в фабрики іншої країни і вивід всіх податків у чужу юрисдикцію.

Умовний Джо працював би в Америці і віддавав 30%+ у місцевий бюджет, купував би і тд. Державі б вигідніше було дати ім 20% податкову знижку і лишити в країні
Востаннє редагувалось 24.07.2025 10:36 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
KimRomik
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 10:20От і всі казки про дорогу робочу силу і логістику.

20% це вартість за свою безпеку та незалежність від Тайваня, на випадок якщо Китай його з"їсть
Александр Попович
Junior

Повідомлення

Якщо диверсифікувати постачання матеріалів і побудувати потужності по упаковці та не возити через пів світу, то різниця у вартості може бути ще меншою.
З іншої сторони 20% оверпрайсу можна легко урівняти тарифами Трампа.
IronWithin
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 10:34
yariksom: 24.07.2025 10:27
Середня інфляція в Амерів 2-3%, і магічним образом ваші «2 роки і все» перетворюються в 10 років, щоб ви не помилялися на «дрібниці» можете наступного разу за будь-що заплатити ні с того ні з сього в 10 разів більше, гарантую, ця фігня швидко пройде ;)
dead_rat
Member

Повідомлення

IronWithin: 24.07.2025 10:41
dead_rat: 24.07.2025 10:34
Середня інфляція в Амерів 2-3%, і магічним образом ваші «2 роки і все» перетворюються в 10 років, щоб ви не помилялися на «дрібниці» можете наступного разу за будь-що заплатити ні с того ні з сього в 10 разів більше, гарантую, ця фігня швидко пройде ;)
Ага, їхня 2-3% це як наше Втрат нема.
Якщо глянути на реальні ціни за останні 5 років, то там куди більше, просто це назвали cost of living.

Скільки коштували 1080 - 2080 - … 5080? Я не бачу між ними 2-3%(множимо на три роки - 6-9%) росту :laugh:
IronWithin
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 10:44
IronWithin: 24.07.2025 10:41
Якщо глянути на реальні ціни за останні 5 років, то там куди більше, просто це назвали cost of living.

Скільки коштували 1080 - 2080 - … 5080? Я не бачу між ними 2-3%(множимо на три роки - 6-9%) росту :laugh:
Ви ж наче про інфляцію, а мені в приклади одні відеокарти, наче маєте ж знати що перше не рівно другому, хоча почекайте… :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

Ці 5-20% легко перекриваються податками, котрі з тайваню переходять в америкосію. По факту для економіки в цілому локалізація ще й вигідніше.
dead_rat
Member

Повідомлення

IronWithin: 24.07.2025 10:49
dead_rat: 24.07.2025 10:44

Ви ж наче про інфляцію, а мені в приклади одні відеокарти, наче маєте ж знати що перше не рівно другому, хоча почекайте… :laugh:
Звісно.
Офіційна інфляція рахується по спец кошику продуктів, котрі існують як раз для розрахунку інфляції. Типу ота сама коняка на 1 кінську силу, довжиною 1 метр і вагою 1 кіло з анекдоту.

А от ціна справжнього кошика росте не на 2-3% чогось
Denvys5
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 10:20І ото заради 20% амери похоронили свою промисловість
Заради 20% навіть не на кінцевому продукті, а на етапі виробництва (хоч і основному)
IronWithin
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 10:51
IronWithin: 24.07.2025 10:49

Звісно.
Офіційна інфляція рахується по спец кошику продуктів, котрі існують як раз для розрахунку інфляції. Типу ота сама коняка на 1 кінську силу, довжиною 1 метр і вагою 1 кіло з анекдоту.

А от ціна справжнього кошика росте не на 2-3% чогось
Ну так чому ви тоді використовували термін «інфляція» в першому повідомленні, та відеокарти мені в приклад кидаєте, коли самі ж кажете «що то все не то»? ;)
dead_rat
Member

Повідомлення

IronWithin
Є два значення слова - офіційна брехня, вибачаюся статистика і реальне збільшення цін товарів.

Я мав на увазі другу і весь форум окрім Вас це наче зрозумів.
IronWithin
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 10:57 IronWithin
Є два значення слова - офіційна брехня, вибачаюся статистика і реальне збільшення цін товарів.

А я кажу - ні, ляпнули бо так краще ваші слова виглядають про «2 роки і все», і судячи зі слова «брехня» досі як дитина гадаєте що якщо в Україні це брехня то так і у всьому світі, а ні пане. Якщо вже так хочеться притягнути саме відеокарти до росту цін могли б використати хоча б «промислову інфляцію», або ще й категорію відфільтрувати, але що то я, то вже треба щось робити)
dead_rat
Member

Повідомлення

IronWithin: 24.07.2025 11:04
dead_rat: 24.07.2025 10:57 IronWithin

А я кажу - ні, ляпнули бо так краще ваші слова виглядають про «2 роки і все», і судячи зі слова «брехня» досі як дитина гадаєте що якщо в Україні це брехня то так і у всьому світі, а ні пане. Якщо вже так хочеться притягнути саме відеокарти до росту цін могли б використати хоча б «промислову інфляцію», або ще й категорію відфільтрувати, але що то я, то вже треба щось робити)
Любий друже, проживши 10 років у Німеччині я запевняю, тут розрахунок інфляції така сама брехня.

За останні 6-7 років аренда більше ніж подвоїлася, купівля житла теж біля +100%, булочка коштувала 11 центів - зараз 19. Умовна шоколадка з рівно єврика до 2+.

То «інфляція» і тут і там рахується однаково брехливим чином, як і безробіття і всі інші метрики. Бо хтось за них отримає чи підвищення чи по шапці, то за десятиліття махлювань вони скотилися в повну брехню.

І взагалі, новина не про те. Завʼязуємо. Я мав на увазі реальну інфляцію, ви не згодні - ваше право
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 24.07.2025 11:23За останні 6-7 років аренда більше ніж подвоїлася, купівля житла теж біля +100%, булочка коштувала 11 центів - зараз 19. Умовна шоколадка з рівно єврика до 2+.
Не хвилюйся, скоро ще загнеться машинобудування, і стане +400% :rotate:

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
У Європі продажі автомобілів впали найбільше за 10 місяців через сповільнення зростання ринку електромобілів
Новина за сьогодні наприклад.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer
Зато офіційна інфляція буде нижче 3% :super:
Nehrk
Member

Повідомлення

Получается, правильно делают. И камни свои и бабки внутри.
Megaclite
Member

Повідомлення

Ше мають 1.5роки щоб все перевести в штати, поки Китай не нападе
Відповісти