Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vlaad13
Member

Повідомлення

mkoalesym: 21.07.2025 17:16
GreenMile: 21.07.2025 16:56 Тягнути до 5070. А так, у Асуса гарнтія 3 роки проти 2 років у паліта.
Тут вже постає інша проблема, якщо брати 5070 то треба брати не саму дешеву. Наприклад, MSI Gaming, яка коштує десь 34-35к грн. В той же час як ті варіанти що я вище написав, коштують в районі 22-23к грн.
Там є паліта за 28к на три вертушки
GreenMile
Member

Повідомлення

byaka: 21.07.2025 17:06
GreenMile: 21.07.2025 16:56 Тягнути до 5070. А так, у Асуса гарнтія 3 роки проти 2 років у паліта.
Гарантiю вiд асус можно послати в дупу, у мене температура до 110С на хот спотi на ASUS rtx4060ti dual i в оф. СЦ повернули навiть не надав висновок, довелося спiлкуватися через магазин щоб дiзнатися що проблем в СЦ незнайшли.Напевно в СЦ вважають що 3000 обертiв на кулерах це дуже тихо i акустичний комфорт не порушується.
Ой, я вас прошу, давайте тільки без драми, ок? Будь хто, кому не пощастило з бракованою річчю починає один і той самий плач Єремії: виробник *ххх* не дотримується гарантії, сволота! :D Якщо вбити в гугл, то там абсолютно на всіх є такі скарги :rotate: Немає жодного нормального виробника, який жах :rolleyes:
Просто ви, як і більшість людей, плутаєте гарантійні зобов'язання з "мені не сподобався акустичний комфорт". Температура хотспота, швидкість вентиляторів, писк дроселів тощо не є предметом гарантійних зобов'язань, виробник вам не гарантував, що хотспот буде не більше 60°С, а вентилятор не більше 500 обертів, а дроселі не гучніше за 0,1дБА от і все :) Так, в карті може бути несправність, але оскільки 95% юзверів вважають, що карта має взагалі не видавати жодних звуків і не грітись, то сервіси просто завалені хибними скаргами, тому такі скарги з першого разу майже ніколи не проходять. Там карту втикнули - крутить, робить - ок - "не підтвердилось".
Багато симптомів можуть провялитесь лише в специфічних умовах, тому, хочете нормальне відношення - здавайте карту самостійно в СЦ і пояснюйте прямо там, шо не так і за яких умов, а не через магазин відправляйте, якщо це не очевидна несправність ;)

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
mkoalesym: 21.07.2025 17:16
Тут вже постає інша проблема, якщо брати 5070 то треба брати не саму дешеву. Наприклад, MSI Gaming, яка коштує десь 34-35к грн. В той же час як ті варіанти що я вище написав, коштують в районі 22-23к грн.
Не розумію ваших проблем, у мене сама дешева 4070ті працює без проблем :rolleyes: Он гіга 5070 віндфорс стартує від 27к з трьома роками гарантії в нормальних магазинах (лакілінк, комтрейдінг), тю на вас :dontknow:
byaka
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.07.2025 21:37
byaka: 21.07.2025 17:06
Гарантiю вiд асус можно послати в дупу, у мене температура до 110С на хот спотi на ASUS rtx4060ti dual i в оф. СЦ повернули навiть не надав висновок, довелося спiлкуватися через магазин щоб дiзнатися що проблем в СЦ незнайшли.Напевно в СЦ вважають що 3000 обертiв на кулерах це дуже тихо i акустичний комфорт не порушується.
Температура хотспота, швидкість вентиляторів, писк дроселів тощо не є предметом гарантійних зобов'язань, виробник вам не гарантував, що хотспот буде не більше 60°С, а вентилятор не більше 500 обертів, а дроселі не гучніше за 0,1дБа от і все :)
Я вам вже написав про акустичний комфорт i за законом є певнi норми до гучностi електричних пристроїв!
За заявами нвiдiя хотспот бiльше 105C це саме грантiйний випадок,тому що може презвести до деградації кристала i виходу вiдеокарти з ладу!
Я б ще промовчав якщо це був мiй перший випадок з продуктами вiд асус,але ви зайдiть хоча б на розетку та комаентарi почитайте на новий монiтор Asus, там 50% браку!
Якicь в Асуса лайно,а цiна зазвичай вища нiж у iнших виробникiв!I не потрiбно говорити що в iнших виробникiв теж є проблеми, я вам навiв конкретний приклад,тому що так вазагали що завгодно можно виправдати.
https://hard.rozetka.com.ua/ua/asus-90l ... /comments/
GreenMile
Member

Повідомлення

byaka: 21.07.2025 21:52
GreenMile: 21.07.2025 21:37 Температура хотспота, швидкість вентиляторів, писк дроселів тощо не є предметом гарантійних зобов'язань, виробник вам не гарантував, що хотспот буде не більше 60°С, а вентилятор не більше 500 обертів, а дроселі не гучніше за 0,1дБа от і все :)
Я вам вже написав про акустичний комфорт i за законом є певнi норми до гучностi електричних пристроїв!
За заявами нвiдiя хотспот бiльше 105C це саме грантiйний випадок,тому що може презвести до деградації кристала i виходу вiдеокарти з ладу!
Я б ще промовчав якщо це був мiй перший випадок з продуктами вiд асус,але ви зайдiть хоча б на розетку та комаентарi почитайте на новий монiтор, там 50% браку!
Якicь в Асуса лайно ,а цiна зазвичай вища нiж у iнших виробникiв!
За яким законом? Ну назвіть закон, за яким ваша карта асус не вкладається в його норми? Зможете? ;)
Та добре, я ж не казав, що ваша карта повністю справна, може ви вдома там фурмарк в душному ящику при +30 запускаєте і у вас 110, а в сервісі запустили 3д марк на відкритому стенді і все в нормі, то який вони мали зробити висновок? Ще раз, з такими проблемами треба самому здавати в сервіс напряму і детально описувати проблему і умови, тоді шанси отримати нормальну діагностику з першого разу різко збільшуються.
Ну і я так розумію, карту вам поміняли чи повернул гроші по гарантії, то навіщо ви пишете неправду про гарантію? :rolleyes: Я ж кажу: припиніть цю драму.
Щоб знати відсоток браку треба знати кількість проданого, ніяких 50% там нема, інакше б Асус вже давно від збитків помер ;) Це колись давно дуже, приходив чувак і каже, я от купив ХДД ВД, не розпакований навіть, хочу поміняти на сігейт, бо почитав що у ВД багато повернень в сервіс. Ну ми йому поміняли, але поржали, бо ВД продавалось десь кілька тисяч в місяць, а сігейтів пара сотень :laugh:
byaka
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.07.2025 22:10
byaka: 21.07.2025 21:52
Я б ще промовчав якщо це був мiй перший випадок з продуктами вiд асус,але ви зайдiть хоча б на розетку та комаентарi почитайте на новий монiтор, там 50% браку!
Якicь в Асуса лайно ,а цiна зазвичай вища нiж у iнших виробникiв!
За яким законом? Ну назвіть закон, за яким ваша карта асус не вкладається в його норми? Зможете? ;)
Та добре, я ж не казав, що ваша карта повністю справна, може ви вдома там фурмарк в душному ящику при +30 запускаєте і у вас 110, а в сервісі запустили 3д марк на відкритому стенді і все в нормі, то який вони мали зробити висновок? Ще раз, з такими проблемами треба самому здавати в сервіс напряму і детально описувати проблему і умови, тоді шанси отримати нормальну діагностику з першого разу різко збільшуються.
Ну і я так розумію, карту вам поміняли чи повернул гроші по гарантії, то навіщо ви пишете неправду про гарантію? :rolleyes: Я ж кажу: припиніть цю драму.
Щоб знати відсоток браку треба знати кількість проданого, ніяких 50% там нема, інакше б Асус вже давно від збитків помер ;) Це колись давно дуже, приходив чувак і каже, я от купив ХДД ВД, не розпакований навіть, хочу поміняти на сігейт, бо почитав що у ВД багато повернень в сервіс. Ну ми йому поміняли, але поржали, бо ВД продавалось десь кілька тисяч в місяць, а сігейтів пара сотень :laugh:
До побачення,знову однi вiдмовки, там намагання перевести стрiлки.Встановлюйте gpt 4 там вiн вам все розкаже ,а сперечатися я з вами не маю наміру!
GreenMile
Member

Повідомлення

byaka: 21.07.2025 22:16
GreenMile: 21.07.2025 22:10 За яким законом? Ну назвіть закон, за яким ваша карта асус не вкладається в його норми? Зможете? ;)
До побачення,знову однi вiдмовки, там намагання перевести стрiлки.Встановлюйте gpt 4 там вiн вам все розкаже ,а спречатися я з вами не має наміру!
Які відмовки? На відміну від вас, я працював в сервісі і пов'язане законодавство і внутрішню кухню знаю як свої 5 пальців. А ви тільки власні емоції і вигадки сиплете. ЖПТ4, бляха, ох і крінж :facepalm:
byaka
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.07.2025 22:19
byaka: 21.07.2025 22:16
До побачення,знову однi вiдмовки, там намагання перевести стрiлки.Встановлюйте gpt 4 там вiн вам все розкаже ,а спречатися я з вами не має наміру!
Які відмовки? На відміну від, вас я працював в сервісі і пов'язане законодавство і внутрішню кухню знаю як свої 5 пальців. А ви тільки власні емоції і вигадки сиплете. ЖПТ4, бляха, ох і крінж :facepalm:
Те що ви там працюєте ще нi про що не говорить,а розказувати менi байки про душний корпус i 3д марк теж не потрiбно.Я конкретно описав проблему в конкретних iграх коли посилав вiдеокарту в СЦ(навiть розпечатку з описом проблеми вклав до вiдеокарти) i корпус взагалi вiдкрив i прогнав всi iгри.Не треба думати що хтось тупiший за вас.
GreenMile
Member

Повідомлення

byaka: 21.07.2025 22:28
GreenMile: 21.07.2025 22:19 Які відмовки? На відміну від, вас я працював в сервісі і пов'язане законодавство і внутрішню кухню знаю як свої 5 пальців. А ви тільки власні емоції і вигадки сиплете. ЖПТ4, бляха, ох і крінж :facepalm:
Те що ви там працюєте ще нi про що не говорить,а розказувати менi байки про душний корпус i 3д марк теж не потрiбно.Я конкретно описав проблему в конкретних iграх коли посилав вiдеокарту в СЦ(навiть розпечатку з описом проблеми вклав до вiдеокарти) i корпус взагалi вiдкрив i прогнав всi iгри.Не треба думати що хтось тупiший за вас.
Давайте простіше: за карту вам повернули гроші чи поміняли? Якщо так, то гарантія працює, все інше - ваше невдоволення процесом.
byaka
Member

Повідомлення

GreenMile: 21.07.2025 22:57
byaka: 21.07.2025 22:28
Давайте простіше: за карту вам повернули гроші чи поміняли? Якщо так, то гарантія працює, все інше - ваше невдоволення процесом.
Яж вам писав що карту менi просто повернули(без ремонту)тому що не знайшли проблем,рiк назад була таж iсторiя i тодi була замiна термопасти i наче все було добре, але iсторiя повторилась i зараз я чекаю коли вона просто здохне щоб менi повернули кошти раз для СЦ Asus hotstop - 110C та кулери на 100% це норма.
Вiдеокарту поки ще рятує те що вона почала знижувати напргу на гп до 1V ну i частоту як наслiдок, але тривати це вiчно не буде.
Геральт
Member

Повідомлення

byaka: 21.07.2025 22:28 Те що ви там працюєте ще нi про що не говорить,а розказувати менi байки
:D

Весело тут в вас. Так а карта-то зелена була, так? :-/
skyod69
Member

Повідомлення

Геральт: 22.07.2025 07:29
byaka: 21.07.2025 22:28 Те що ви там працюєте ще нi про що не говорить,а розказувати менi байки

А яка вона ще може бути з браком? :)

У мене десь в 2002 році був GeForce 2 Ti і через місяць почав сипати артефактами,причому купив в "солідній" фірмі НБіс. Приніс в сервісний центр,вони місяць (!!!) перевіряли і повернули з вердиктом "карта справна". Несу додому,знову в 3D Mark 2001 і в іграх артефакти,причому в 2D-проблем нема. Знову несу до сервісменів,оформлюю знову перевірку і через 2 тижні знову відмова. Злий як чорт прошу показати,як вони перевіряли карту і шо ви думаєте-той "спеціаліст" ставить її на стенд і запускає якийсь тест в 2D і звісно все Ок!
Тут мене "понесло" і на крик про директора- той прийшов і сказав що вони все роблять правильно і в мене ,на що був привселюдно посланий на три букви.

І в сервісі я теж трохи працював потім і знаю,як вони дурять кліентів,ага.
Hells Angels
Member

Повідомлення

о госпаді при чому тут вендор карти, коли вас на вертить сервіс-центр? :laugh:
GreenMile
Member

Повідомлення

byaka: 21.07.2025 23:02
GreenMile: 21.07.2025 22:57 Давайте простіше: за карту вам повернули гроші чи поміняли? Якщо так, то гарантія працює, все інше - ваше невдоволення процесом.
Яж вам писав що карту менi просто повернули(без ремонту)тому що не знайшли проблем,рiк назад була таж iсторiя i тодi була замiна термопасти i наче все було добре, але iсторiя повторилась i зараз я чекаю коли вона просто здохне щоб менi повернули кошти раз для СЦ Asus hotstop - 110C та кулери на 100% це норма.
Вiдеокарту поки ще рятує те що вона почала знижувати напргу на гп до 1V ну i частоту як наслiдок, але тривати це вiчно не буде.
Стає все цікавіше і цікавіше, тобто, один раз гарантія відпрацювала і проблема усунула (хоча і тимчасово), а так карта робоча? При якому режимі в неї кулери на 100% і хотспот 110? Яка при цьому температура ГПУ? :think:

Відправлено через 24 хвилини 33 секунди:
skyod69: 22.07.2025 09:10 У мене десь в 2002 році був GeForce 2 Ti і через місяць почав сипати артефактами,причому купив в "солідній" фірмі НБіс. Приніс в сервісний центр,вони місяць (!!!) перевіряли і повернули з вердиктом "карта справна". Несу додому,знову в 3D Mark 2001 і в іграх артефакти,причому в 2D-проблем нема. Знову несу до сервісменів,оформлюю знову перевірку і через 2 тижні знову відмова. Злий як чорт прошу показати,як вони перевіряли карту і шо ви думаєте-той "спеціаліст" ставить її на стенд і запускає якийсь тест в 2D і звісно все Ок!
Тут мене "понесло" і на крик про директора- той прийшов і сказав що вони все роблять правильно і в мене ,на що був привселюдно посланий на три букви.

І в сервісі я теж трохи працював потім і знаю,як вони дурять кліентів,ага.
Я як раз в той час і працював в СЦ, може, звісно, вам попався тупуватий співробітник, але звучить як якась вигадка, особливо про директора, ніхто не буде тестувати карту в 2Д, якщо клієнт прийшов і заявив, що проблема саме в 3Д :dontknow: Ну це як, я не знаю, приїхали ви на СТО, бо колесо спустило, а вам кажуть - все ок, рівень оливи в нормі :dontknow:
У нас так і було, був спеціальний бланк і там заповнювали скарги 2/3Д, це пішло ще від карт де врама була знімна у вигляді соджиків і 3Д прискорювачі окремі, як Вуду2. Стандартний на той момент тест відяхи - це 3Д марк на ніч, в особливо "тяжких" випадках був окремий ПК з іграми, туди ставилась карта клієнта, його садили за ігри і він наочно сам тестував і моделював проблему, якщо вона була :) Бо на той час купа проблем було з кривим піратським софтом, вірусами тощо.
Про місяць тесту теж фігня, всі були вумні про 14 днів, якщо не вкладались в термін то просили прочекати, а як ні то міняли прямо там на нове зі складу.
Не знаю, в якому СЦ ви працювали і нащо дурили клієнтів, але я тільки стикався з обвинуваченнями, що ми крадемо деталі клієнта і замість них ставимо гірші свої :lol: А по факту навпаки, скільки пост-карт і СД-Дисків було пролюблено в клієнтських ПК я вже і не перерахую, при чому, на прохання привезти, чи прислати пост-карту назад поштою- жоден не повернув :laugh: Отак працюєш-працюєш на ЗП 375 баксів, а потім хоба - влетів на соточку за пост-карту :weep:
Ektalion
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
Давно не читав такі лулзи. Про термін служби мікросхем і тд :lol:

Куртка повинен гордитись такими клієнтами.
byaka
Member

Повідомлення

GreenMile: 22.07.2025 10:54
byaka: 21.07.2025 23:02
Стає все цікавіше і цікавіше, тобто, один раз гарантія відпрацювала і проблема усунула (хоча і тимчасово), а так карта робоча? При якому режимі в неї кулери на 100% і хотспот 110? Яка при цьому температура ГПУ? :think:
Карта робоча,кулери 100% в iграх котрi завантажують на всi 160W, напариклад кiберпанк чи метро.Якщо говорити за максимальну температуру ГП, то вона може и до 90C стрибнути поки кулери повільно набирают оберти але потiм температура 75-80С що теж дофiга,якщо дивитися по її огляду https://www.overclockers.ua/video/asus- ... 060ti-o8g/
Зображення

Отправлено спустя 14 минут 9 секунд:
Геральт: 22.07.2025 07:29

У мене була MSI RTX4060 Gaming абсолютно нуль проблем,а вiд асуса це вже друга карта яка має якість проблеми з охолодженням,якщо не рахувати RX570 Strix яка просто шумна з коробки.

Отправлено спустя 14 минут 39 секунд:
Hells Angels: 22.07.2025 10:24 о госпаді при чому тут вендор карти, коли вас на вертить сервіс-центр? :laugh:
Сервiси керуються вказiвками вендора,вони не встановлюють свої норми, а беруть їх у асус.А Асус хоче спетляти від гарантійних зобов'язань, як це було в новинi про ASUS ROG Ally
AlexxUnder
Member

Повідомлення

Игры на Unreal Engine 4 с трассировкой жестко фризят на Radeon RX 9000

Канал Digital Foundry подтвердил жалобы владельцев, что игры на движке Unreal Engine 4 с DirectX 12 и включенной трассировкой лучей тормозят на картах Radeon RX 9000. И речь идет не о быстрых статтерах, а о зависаниях на пару секунд – именно такая проблема была замечена в Hellblade: Senua’s Sacrifice и Sackboy: A Big Adventure. AMD пока не дала никаких комментариев по этому поводу.
спойлер
https://youtu.be/m05yE_-X7uY?si=lgUhbjQt9_J5vagF&t=4454
Bloodfallen
Member

Повідомлення

AlexxUnder: 22.07.2025 17:08 Игры на Unreal Engine 4 с трассировкой жестко фризят на Radeon RX 9000

Канал Digital Foundry подтвердил жалобы владельцев, что игры на движке Unreal Engine 4 с DirectX 12 и включенной трассировкой лучей тормозят на картах Radeon RX 9000. И речь идет не о быстрых статтерах, а о зависаниях на пару секунд – именно такая проблема была замечена в Hellblade: Senua’s Sacrifice и Sackboy: A Big Adventure. AMD пока не дала никаких комментариев по этому поводу.
спойлер
https://youtu.be/m05yE_-X7uY?si=lgUhbjQt9_J5vagF&t=4454
Червоні бетатестери :gigi:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Ektalion: 22.07.2025 14:40
спойлер
Зображення
Давно не читав такі лулзи. Про термін служби мікросхем і тд :lol:

Куртка повинен гордитись такими клієнтами.
і що поганого в тому що людина заробила гроші і витратила їх не на хвойд, бухло чи наркотики а купила собі нову відяху? :dontknow:
не всі ж можуть як пан Володя сидіти роками на 2060 і казати що це норм :laugh:
інша справа що приросту там не так багато і що в деяких іграх його важко помітити (особливо якщо там 1080)
але нічого апокаліптично поганого я в такому абгрейді не бачу

що ще хочу додати - оце у вас у червоних не лади з головою, заходити на розетку і читати відгуки про зелені карти :lol: :lol: :lol:
Hells Angels
Member

Повідомлення

byaka: 22.07.2025 15:54Сервiси керуються вказiвками вендора
у асуса свої сервіс-центри, вони не засилають карту у МТІ як то робить більшість
Геральт
Member

Повідомлення

byaka
Може варто зняти СО і подивитись що там? Якщо і так вже гарантії, наскільки я розумію, нема.
Відповісти