Новини
Останні статті і огляди
Чутки: гібридний процесор AMD Magnus для наступного покоління ігрових консолей отримає 11 ядер Zen 6
-
Steady Connection
Junior
Пропоную обговорити Чутки: гібридний процесор AMD Magnus для наступного покоління ігрових консолей отримає 11 ядер Zen 6
12 мегабайт кешу на кожне ядро як я розумію? Цікаво скільки це все коштувати буде, особливо порівняно з еквівалентним пк на момент виходу
12 мегабайт кешу на кожне ядро як я розумію? Цікаво скільки це все коштувати буде, особливо порівняно з еквівалентним пк на момент виходу
-
Геральт
Active Member
Можна припустити, що майбутні консолі отримають щонайменше 24 ГБ оперативної пам’яті.
Для портів 16 врами мабуть вже й мало буде, хех
-
ScorpionRRR
Member
3D V-cache краще б додали на CPU.
-
Scoffer
Member
Або 12. Теж з 384 шиною чудово сходитьсяМожна припустити, що майбутні консолі отримають щонайменше 24 ГБ оперативної пам’яті.
Відправлено через 6 хвилин 46 секунд:
А якщо без жартів, то 24 гіга GDDR для консолі за умовні 500 баксів це дорого. Пророкую що буде або менше, або DDR5/LPDDR5.
Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
Ну може LPDDR6 ще, як варіант
-
Alexx-wisa
Member
L3 кеш вказується завжди на весь CPU. Навіть в 3D процесорах не буде вам стільки кешу як якби по 12*11=132 МБ.Steady Connection: ↑ 21.07.2025 10:47 Пропоную обговорити Чутки: гібридний процесор AMD Magnus для наступного покоління ігрових консолей отримає 11 ядер Zen 6
-
IlyaBril
Junior
Steady Connection
Так це 12MB L3 cache.
Зазвичай L1 та L2 це per core. L3 is shared by cores inside a CPU complex.
Так це 12MB L3 cache.
-
Steady Connection
Junior
12MB L3 це ж дуже мало, хіба ні? Навіть у наймолодших Zen 4 процах 32MB L3 кешу, чи для консолі багато кешу не потрібно?IlyaBril: ↑ 21.07.2025 11:24 Steady Connection
Так це 12MB L3 cache.
-
Scoffer
Member
Steady Connection
Для консолі треба всього і побільше. Але собівартість проти. Тому будуть якісь компроміси.
Для консолі треба всього і побільше. Але собівартість проти. Тому будуть якісь компроміси.
-
Astralex
Member
Або консоль стане дорожчою. Пс5 про з РРЦ в 700€ тому приклад.Scoffer: ↑ 21.07.2025 11:08Або 12. Теж з 384 шиною чудово сходитьсяМожна припустити, що майбутні консолі отримають щонайменше 24 ГБ оперативної пам’яті.
А якщо без жартів, то 24 гіга GDDR для консолі за умовні 500 баксів це дорого. Пророкую що буде або менше, або DDR5/LPDDR5.
-
Azerty
Member
Они не могут врам даунгрейдить по отношению к прошлому поколению, будет gddr7Scoffer: ↑ 21.07.2025 11:08Або 12. Теж з 384 шиною чудово сходитьсяМожна припустити, що майбутні консолі отримають щонайменше 24 ГБ оперативної пам’яті.
-
Scoffer
Member
Azerty
Проц між пс3 і пс4 даунгрейднули і всім сподобалось. Чому не можуть провернути те ж саме з відео?)
Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
Компенсують якимось фреймогенератором, теж мені проблема.
Проц між пс3 і пс4 даунгрейднули і всім сподобалось. Чому не можуть провернути те ж саме з відео?)
Відправлено через 5 хвилин 20 секунд:
Компенсують якимось фреймогенератором, теж мені проблема.
-
vmsolver
Member
Это наверное в первый раз, когда чип для консоли имеет самое актуальное ядро процессора.
Память, скорее всего 24 ГБ GDDR7, ничего другого там быть не может, только такая память даст много полосы, что касается стоимости, память может быть не топовая, а со сниженными частотами, 26-28 ГГц точно не будут чем-то особенным на момент выхода, в том числе и по цене.
Три р-ядра экзотично, но для решения вопроса однопотока сойдут, на фоне ещё 8-ми е-ядер.
В целом, слух выглядит не плохо.
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
Память, скорее всего 24 ГБ GDDR7, ничего другого там быть не может, только такая память даст много полосы, что касается стоимости, память может быть не топовая, а со сниженными частотами, 26-28 ГГц точно не будут чем-то особенным на момент выхода, в том числе и по цене.
Три р-ядра экзотично, но для решения вопроса однопотока сойдут, на фоне ещё 8-ми е-ядер.
В целом, слух выглядит не плохо.
Відправлено через 1 хвилину 29 секунд:
что будут не 500 баксов ))Scoffer: ↑ 21.07.2025 11:08для консолі за умовні 500 баксів це дорого. Пророкую
-
Scoffer
Member
А скільки? Якщо робити "в лоб" то подібний сетап на пекарні перевалить за 2 кілобакси.vmsolver: ↑ 21.07.2025 12:40что будут не 500 баксов ))
Ні, я от прям гарантую що там буде щось з нюансами. Чи lpddr5, чи gddr5, чи ще щось вигадають.
Відправлено через 8 хвилин 5 секунд:
Можуть зробити лише частину пам'яті повношириною. Коротше варіантів багато. В 24 гіга гддр7 в консолях я не вірю. МС з соні не такі щедрі.
-
MaxNew
Member
Некст ген в любому випадку перевалить за 1000 зелених. Правда була надія на 3D кеш, як не крути, крута фішка для ігор. Опери да, 24гб а краще ще більше.
Скоріше інфа за базову модель.
Скоріше інфа за базову модель.
-
Derogs
Member
Їм потрібно доїти корову, тому з х3д не варіант, занадто великий буст буде, і не факт що наступним поколінням після введення 3д кешу, вони зможуть чимось здивувати, щоб не просмалити дірку в кишеннях цільової аудиторії.
-
1234waltz
Member
Гарний жарт, називати даунгрейдом заміну SoC з 1 ядерним огризком з 8 графічними ядрами числодробилками з 25 GFLOPS на повноцінний 8 ядерник з GPU що мав в сумі 1840 GFLOPS, і не ламав програмістам мозок.Scoffer: ↑ 21.07.2025 12:27 Azerty
Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
Якщо робити по "хитрому", як Майки - реально.Scoffer: ↑ 21.07.2025 13:02 Можуть зробити лише частину пам'яті повношириною. Коротше варіантів багато. В 24 гіга гддр7 в консолях я не вірю. МС з соні не такі щедрі.
Xbox Series S - 8 ГБ @ 224 ГБ/с, 2 GB @ 56 ГБ/с
Xbox Series X - 10 ГБ @ 560 ГБ/с, 6 GB @ 336 ГБ/с
-
l-m
Member
Чому це? Зараз на консолях 16 ГБ та більшість портів навіть у нещасні 8 ГБ втискають, тобто у 2 рази.Геральт: ↑ 21.07.2025 10:48 Можна припустити, що майбутні консолі отримають щонайменше 24 ГБ оперативної пам’яті.
-
Геральт
Active Member
Не скажу за більшість, а деякі спокійно за 12 перевалюютьl-m: ↑ 21.07.2025 17:03 Чому це? Зараз на консолях 16 ГБ та більшість портів навіть у нещасні 8 ГБ втискають, тобто у 2 рази.
-
vmsolver
Member
500 баксов не вечны, когда-то и на консоли будет расти цена.Scoffer: ↑ 21.07.2025 13:02 А скільки? Якщо робити "в лоб" то подібний сетап на пекарні перевалить за 2 кілобакси.
Почему GDDR5 когда есть прекрасная DDR3?Scoffer: ↑ 21.07.2025 13:02Ні, я от прям гарантую що там буде щось з нюансами. Чи lpddr5, чи gddr5, чи ще щось вигадають.
Эти мутки для процессора, для видеокарты будет полная ширина. В целом это просто вопрос проецирования адресного пространства, контроллеры памяти ничего об этом скорее всего даже не знают.Scoffer: ↑ 21.07.2025 13:02 Можуть зробити лише частину пам'яті повношириною. Коротше варіантів багато. В 24 гіга гддр7 в консолях я не вірю. МС з соні не такі щедрі.
Если уж и подразумевать нюансы, то тогда я за 256 битную шину и 3 ГБ чипы GDDR7 с частотой 24 ГГц, но пока нет предпосылок, считать, что Сони проигнорируют прогресс в виде новой памяти, которая к релизу консоли будет уже чем-то обыденным.
384 бита мне нравится больше, для 4К самое оно, также, судя по площади кристаллов, большого кеша у GPU не будет, хотя все уже хотят большой LLC и у CPU, и у GPU, наглядно видно, что прирост большой.