AMD оголосила рекомендовані ціни процесорів Ryzen Threadripper PRO 9000WX: від $11699 за 96-ядерний флагман

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
yurius_r
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити AMD оголосила рекомендовані ціни процесорів Ryzen Threadripper PRO 9000WX: від $11699 за 96-ядерний флагман

Автор - "від" це найменша ціна. Замініть "від" на "до" і буде вірно і логічно
Afit
Member

Повідомлення

Я так розумію відяха відрізняється від ігрових версій тільки збільшеним обсягом пам'яті?
yurius_r
Member

Повідомлення

Afit
Зазвичай там ще ECC пам'ять

P.S. В спєках немає, дивно. Хоча попереднє покоління було із ecc
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Хто в курсі, для чого використовуються такі процесори зазвичай?
AssayMAS
Member

Повідомлення

Afit: 18.07.2025 10:57Я так розумію відяха відрізняється від ігрових версій тільки збільшеним обсягом пам'яті?
неа. чип отборной: КПД выше, биос\дрова с заточкой на вычисления, умение сопрягаться в количестве, по подписке контракта всякое ПО типо распознавания лиц, отпечатков, ... .
Alexx-wisa: 18.07.2025 11:09Хто в курсі, для чого використовуються такі процесори зазвичай?
И вот чтобы много много карт=вычислителей для ИИ сопрягать и нужны такие процы с кучей линий писи.
Native PCIe® Lanes (Total/Usable/PCIe® 5.0) 148 , 144 , 128
https://www.amd.com/en/products/process ... 995wx.html
yurius_r
Member

Повідомлення

Alexx-wisa
Два напрями - або де треба багато ядер. Під всякі великі контори, де займаються рендерингом чи AI на проці. Або де треба дуже багато швидкого pcie - 128 ліній pcie-e 5.0 з біфуркацією дозволяє робити досить цікаві речі.
Liam
Member

Повідомлення

Alexx-wisa: 18.07.2025 11:09 Хто в курсі, для чого використовуються такі процесори зазвичай?
Як я бачу - подібні рішення зараз можуть бути у дуже спецефічних потребах, бо ціна тільки одного CPU (хоч і топ) вища за 10к$, а це вже не гуморески. Інженери, генетики, астрономи, метеорологи, симулятори та симуляції багато чого. Не єдиним ШІ, якщо подумати.
Відповісти