SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Starsclub1999
Junior

Повідомлення

lewerlin: 04.07.2025 00:37
Starsclub1999: 04.07.2025 00:02Но решил сэкономить, прсото наслышан что в играх нет разницы скорости диска, некотрые даже обычные сата ссд рекомендовали
Нема різниці швидкості, а ви зекономили на якості. Економія на швидкості - це Кіоксія, безбуферний WD, старий залежалий топ 3.0 і т.п..
не сказал бы что у вд лучше, они умудрились установить 1 банку на 2тб в диске, да и обзорщики к новым вд скептически отнеслись. Проверил свой диск на основном слоте, он выдаёт полную скорость, просто маркетологи мси, сделали псевдо ген4 слоты, которые урезаны до ген3 по скорости
Ostin
Member

Повідомлення

Starsclub1999: 04.07.2025 11:33не сказал бы что у вд лучше, они умудрились установить 1 банку на 2тб в диске, да и обзорщики к новым вд скептически отнеслись
Яким боком це все до типу комірок? Вам детально розписали, в яких моделях гарантовано стоїть TLC і які виробники на сайті пишуть це в офіційних специфікаціях. Вся інша маркетингова дурня по типу швидкостей 7000 не має ніякого сенсу і відношення до реальної роботи ссд в домашньому ПК. Тут я наголошую - саме в домашньому, бо нескладно придумати якийсь дивний сценарій, де я копіюю з одного ссд на інший і займаюсь цим постійно, тому треба великі лінійні швидкості на постійній основі.
Так от, повертаючись до теми, питання було в материнці і в ньому розібрались - це ок. Але це ніяк не гарантує, що наступний покупець цієї ж моделі не отримає QLC. Бо виробник не сказав, що там має бути "так і так", а значить, може бути як завгодно. Тому потенційному покупцеві варто прислухатись до рекомендацій, які надав lewerlin
Starsclub1999
Junior

Повідомлення

Ostin: 04.07.2025 12:31
Starsclub1999: 04.07.2025 11:33не сказал бы что у вд лучше, они умудрились установить 1 банку на 2тб в диске, да и обзорщики к новым вд скептически отнеслись
Яким боком це все до типу комірок? Вам детально розписали, в яких моделях гарантовано стоїть TLC і які виробники на сайті пишуть це в офіційних специфікаціях. Вся інша маркетингова дурня по типу швидкостей 7000 не має ніякого сенсу і відношення до реальної роботи ссд в домашньому ПК. Тут я наголошую - саме в домашньому, бо нескладно придумати якийсь дивний сценарій, де я копіюю з одного ссд на інший і займаюсь цим постійно, тому треба великі лінійні швидкості на постійній основі.
Так от, повертаючись до теми, питання було в материнці і в ньому розібрались - це ок. Але це ніяк не гарантує, що наступний покупець цієї ж моделі не отримає QLC. Бо виробник не сказав, що там має бути "так і так", а значить, може бути як завгодно. Тому потенційному покупцеві варто прислухатись до рекомендацій, які надав lewerlin
Я ведь диск купил уже, закрыли тему. Я напрудил в штаны себе, послушав prossd, думал что он знающий обзорщик, а он его хвалил. Ещё базы techpowerup вроде как обещали хорошие контроллеры и банки
7mindfields
Member

Повідомлення

Starsclub1999: 04.07.2025 13:01
Ostin: 04.07.2025 12:31
Я ведь диск купил уже, закрыли тему. Я напрудил в штаны себе, послушав prossd, думал что он знающий обзорщик, а он его хвалил. Ещё базы techpowerup вроде как обещали хорошие контроллеры и банки
Обіцяли всі, окрім виробника :lol:
Якщо ще й дорожче 5к заплатив за це сміття - взагалі анлакі
Alex646
Member

Повідомлення

Привіт!

Зорієнтуйте, будь ласка, по 2.5 сата ссд на 2 Тб, які варто розглянути для покупки. Не хочеться за всі гроші світу, але шоб і контроллер раптом не здох і сам ссд більш-менш ворушився, коли заб'ю його.
7mindfields
Member

Повідомлення

Alex646: 16.07.2025 23:49 Привіт!

Зорієнтуйте, будь ласка, по 2.5 сата ссд на 2 Тб, які варто розглянути для покупки. Не хочеться за всі гроші світу, але шоб і контроллер раптом не здох і сам ссд більш-менш ворушився, коли заб'ю його.
Б/в evo 860
Alex646
Member

Повідомлення

Хто ж їх продає, та ще й на 2 тб б/у. :laugh:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Alex646: 16.07.2025 23:49Зорієнтуйте, будь ласка, по 2.5 сата ссд на 2 Тб, які варто розглянути для покупки.
WD Blue SA510 2 TB
Samsung 870 EVO 2 TB
7mindfields
Member

Повідомлення

Alex646: 17.07.2025 09:07
Хто ж їх продає, та ще й на 2 тб б/у. :laugh:
Ті, в кого вони є, наприклад, при переході на m2 nvme
860 evo безпроблемні, на відміну від 870 evo, які можна брати тільки новими і одразу оновлювати прошивку перед використанням і mx500 (2tb версії можуть бути на qlc)
ScorpionRRR
Member

Повідомлення

Можна взяти nvme m2 ssd і карту адаптер під pci express 1x.
Alex646
Member

Повідомлення

ScorpionRRR: 17.07.2025 14:35 Можна взяти nvme m2 ssd і карту адаптер під pci express 1x.
Дякую, але якось би хотілось без костилів.

Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
Окей, ще питання. Чим поганий, наприклад, Samsung 870 QVO?
lewerlin
Member

Повідомлення

Alex646: 17.07.2025 18:54Окей, ще питання. Чим поганий, наприклад, Samsung 870 QVO?
QLC
Alex646: 17.07.2025 18:54Дякую, але якось би хотілось без костилів.
Це не костиль, а елементарний перехідник. В М2 ті самі РСІ-Е лінії, що і в слоті, там просто піни перекинути. Це мало того що краще ціна/якість, ще й технологічно свіжіше.
Filabatya
Member

Повідомлення

lewerlin
але на сандалі така комбінація не буде грузити вінду?
Alex646
Member

Повідомлення

Чи є реальні мінуси для повсякденного користування і якщо не дрoчити тести?
lewerlin: 17.07.2025 19:33 Це не костиль, а елементарний перехідник. В М2 ті самі РСІ-Е лінії, що і в слоті, там просто піни перекинути. Це мало того що краще ціна/якість, ще й технологічно свіжіше.
Це зайва плата на мамці, в мене вона мікро-атх, так шо місце там обмежене. Зверху вона буде душити уже наявний NVME, а знизу закриє доступ повітря до відюхи. Щодо ціни/якості спірно, бо м2 ссд не дешевші за сата + ціна перехідника.
lewerlin
Member

Повідомлення

Alex646: 17.07.2025 20:10бо м2 ссд не дешевші за сата
Адекватні(якщо ми відкидаємо весь лотерейний шлак, типу апасерів, патріотів, а400) - дешевше.

Отправлено спустя 2 минуты 28 секунд:
Alex646: 17.07.2025 20:10Чи є реальні мінуси для повсякденного користування і якщо не дрoчити тести?
Саме на сата - є, причому наочні. На хороших QLC NVME(670p, P41) мінуси, окрім довговічності, компенсуються протоколом.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Alex646: 17.07.2025 20:10 реальні мінуси для повсякденного користування
Ніхто не знає вашого стилю користування техніки, тому ризики можна поділити на кілька груп:
1) нічого важливого на компі не зберігаю, переставити вінду якщо здохне носій - не проблема. Тоді для вас ризиків - нуль
2) тримаю важливі дані на компі, якщо носій вмре, дуже геморно все перевстановлювати. Тоді я би не ставив QLC носій як основний, лише файлопомийка
3) комп є робочим інструментом, вмираючий носій - не варіант. Тоді обходимо QLC стороною, користуєм, наприклад, 860 Pro для системи, або шось інше надійне
Обирайте свій стиль :shuffle:
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 17.07.2025 20:53Адекватні(якщо ми відкидаємо весь лотерейний шлак, типу апасерів, патріотів, а400) - дешевше.
Купив минулого року кіоксію г2 на 2тб (м2) за 5.5к (5к було без доставки із євророзетки), так вийшло що мені вона не дуже підходить через схемотехніку сучасних мІТХ дошок, купив на заміну саташний 870 ево на 2тб по місцю (маю на увазі в Україні, в КТС) за 6.2к.
Якісно я б сказав вони на одному рівні, проте кіоксія все таки значно швидша.

LiquidStorm: 18.07.2025 02:001) нічого важливого на компі не зберігаю, переставити вінду якщо здохне носій - не проблема. Тоді для вас ризиків - нуль
Підтримаю тут - реально qlc можна використовувати тільки під бібліотекуу фільмів/серіалів/анімешок/музики та під ігри, бо якщо "здохне" - ну то не велика втрата (в плані даних). Для всього іншого я б не ризикував, особливо якщо комп ще й для роботи використовується і є шанс залишитись на сутку, а то й декілька без компа взагалі.
Alex646
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 18.07.2025 02:00 Ніхто не знає вашого стилю користування техніки, тому ризики можна поділити на кілька груп:
1) нічого важливого на компі не зберігаю, переставити вінду якщо здохне носій - не проблема. Тоді для вас ризиків - нуль
2) тримаю важливі дані на компі, якщо носій вмре, дуже геморно все перевстановлювати. Тоді я би не ставив QLC носій як основний, лише файлопомийка
3) комп є робочим інструментом, вмираючий носій - не варіант. Тоді обходимо QLC стороною, користуєм, наприклад, 860 Pro для системи, або шось інше надійне
Обирайте свій стиль :shuffle:
Диск планувався, як місце зберігання ігор. Під файлопомийки важливіших файлів у мене є жд і нормальні ссд.
Dmytro_o_o
Junior

Повідомлення

lewerlin: 17.07.2025 20:53
...На хороших QLC NVME(... P41)...
Я вибачаюся, а хіба в Platinum P41 пам`ять не: 176-слойна TLC Hynix? :insane:
ScorpionRRR
Member

Повідомлення

Dmytro_o_o: 18.07.2025 17:37
lewerlin: 17.07.2025 20:53
...На хороших QLC NVME(... P41)...