Для «яблучної» версії Cyberpunk 2077 розробники рекомендують процесори рівня від Apple M3 Pro

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
1234waltz
Member

Повідомлення

AssayMAS: 16.07.2025 19:47 Как видим уметь в ФПС на порядок сложнее чем в число дробилки для ИИ. Даже Интел без ReBar не смогла в видеокарты... а НВИДИЯ АМД смогли.
Ну, ReBAR є на 90% сисем випущених за останні років 5, тож не бачу проблеми в хардвейр локє на цій технології (чому воно так залежне з архітектурної точки зору не цікавився). Та й на консолях, по факту ReBAR за замовчанням викоиистовується в актуальному гені.
Nick_888
Member

Повідомлення

Krakrakrya: 16.07.2025 22:02 Перемога.
Вивали 1400 за м4 про і насолоджуйся 1080п без рт

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
Емейзінг ліквід шит експіріенс в грі якій 5 років яка вже навіть на портативках круто крутиться
на портативках у 720p на мініатюрних екранах текстурами як мило? сміх і гріх
dext
Member

Повідомлення

firestarter256: 16.07.2025 22:12 Не может арм, и точка пробывал на арм кибер панк, это печаль, проц не успевает за видяхой
Якби CPU обмежував iGPU - не було би кратного падіння продуктивносты при збільшенні роздільної здатності - що (кратне падіння) і спостерігається, не варто бути зовсім відбитими фанатами ARM/x86 щоб не розуміти очевидних речей і казати маячню накшталт "ЦП рендерить полігони [в іграх]" :insane:

Будь-яка (x86/ARM/RISCV/etc) SoC не рівень дискретним 5080/5090 ані за площею, ані за сирою 3D/AI/RT-продуктивністю, просто фізично, тож в тестах 3D/ігор потрібно виходити з цього.

Відповідно, ідіоти ті, хто каже, що M3/M4 краще за 5080/5090, і ті, хто каже, що CPU x86 краще за ARM (лише тому що дискретні 5080/5090 з 1TB/s+ VRAM >>> за будь-які інтегровані GPU) - оберіть до кого ви тут належите
Martix
Member

Повідомлення

daesz
Нет, 1060 шустрее этих двух и м4 соответственно лучше чем 780М. Более того, в проф программах м4 на мак значительно шустрее 6650ХТ ;)
Но не 5090 точно :lol:
Afit
Member

Повідомлення

anatolikostis: 16.07.2025 21:54 вы зачем yuriy-ДуДя покусали: он теперь из будки даже в тему не вылазит
патенцивал великолепных сок-ов от яблока опять остался нераскрыт :gigi:
Вы не поняли! Это д р у Г О Е🤌
Дима Динамит
Member

Повідомлення

Nekros: 16.07.2025 17:25 Підскажіть, 1920х1080 30фпс це вже рівень 5090 чи ще ні? :gigi:
6090
erkins007
Member

Повідомлення

firestarter256: 16.07.2025 22:12 dext
Не может арм, и точка пробывал на арм кибер панк, это печаль, проц не успевает за видяхой
А свич2 говорит что может и на достаточном уровне. Ньюанс в том что свич2 стоит 400$, а эпловский амейзинг в десяток раз больше.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

artko: 16.07.2025 21:05з цікавості порився, знайшов прикладні "тести" - швидкість компіляції проекту на rust. чистий тест процесора.
( посилання - https://www.reddit.com/r/rust/comments/ ... ile_times/ )
так от проект https://github.com/wez/wezterm.git
M4 Pro 14-core 48 GB, 1TB компілює за 58 секунд+- (по лінку вище декілька результатів, всі майже однакові).
мій ryzen 7500f (буде хтось ствержувати, що це найкращій х86? :) до того в нього 6 ядер усього) зібрав цей проект за 74 секунди.
це вже дуже добре що ви змогли протестити :beer:
питання:
- на скільки завантажений проц під час компіляції?
- скільки споживає вся система?
artko: 16.07.2025 21:05 де велетеньска перевага арма?
перевага в тому що він (а саме проц від мобільного) вже швидший за ваш десктопний проц, при чому в нього така ж швидкість і при роботі від батареї
скільки треба поколінь х86 щоб наздогнати М4? як часто виходять нові покоління х86? як часто виходять нові покоління М проців?
за той час що х86 наздожене поточний М4 - яке вже буде покоління М проца?
вам не спало на думку спробувати також порівняти з ноутбучними х86 процами?
а ви знаєте на скільки просідає їх швидкість при роботі від батареї?
Afit
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.07.2025 00:25
artko: 16.07.2025 21:05з цікавості порився, знайшов прикладні "тести" - швидкість компіляції проекту на rust. чистий тест процесора.
( посилання - https://www.reddit.com/r/rust/comments/ ... ile_times/ )
так от проект https://github.com/wez/wezterm.git
M4 Pro 14-core 48 GB, 1TB компілює за 58 секунд+- (по лінку вище декілька результатів, всі майже однакові).
мій ryzen 7500f (буде хтось ствержувати, що це найкращій х86? :) до того в нього 6 ядер усього) зібрав цей проект за 74 секунди.
це вже дуже добре що ви змогли протестити :beer:
питання:
- на скільки завантажений проц під час компіляції?
artko: 16.07.2025 21:05 де велетеньска перевага арма?
перевага в тому що він (а саме проц від мобільного) вже швидший за ваш десктопний проц, при чому в нього така ж швидкість і при роботі від батареї
скільки треба поколінь х86 щоб наздогнати М4? як часто виходять нові покоління х86? як часто виходять нові покоління М проців?
за той час що х86 наздожене поточний М4 - яке вже буде покоління М проца?
вам не спало на думку спробувати також порівняти з ноутбучними х86 процами?
Проблема не в энергоэффективности, с этим никто не спорил и не говорил что "М" процессоры плохие. Весь абсурд полетел именно от тебя, когда ты начал сравнивать с 5090. Это просто не сопоставимые вещи :rotate: Мало того, ты начал доказывать что на ARM всё быстрее работает, чем на Х86. Но если бы ты был прав, то Киберпанк был бы не то что равен на IOS, но и должен даже обогнать 5090, так как на ARM якобы всё крутится быстрее. НО как я уже писал... Вся магия рассыпается, как только сравнение происходит не в плоскости ускорителей, под которые эпловские процы заточены. И мы наглядно видим реальную, сырую производительность на этих графиках, которая не дотягивает даже до среднего сегмента десктопов
Nekros
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.07.2025 00:25
Почав на споживання давити. Це наступна стадія після того як м4промакс = 5090, тепер коли це не так виявляється що камінчик то енергоєфективний! :gigi:
Коли підʼїдуть тести споживання у кіберпукі і виявиться що М4 ще і жере як не в себе і мак бук перегрівається, що будеш наступне казати? Зате він компактний? :gigi: :lol:
Востаннє редагувалось 17.07.2025 01:15 користувачем Nekros, всього редагувалось 1 раз.
Extra
Member

Повідомлення

Скрін з "Сяйва", де Ніколсон з топором ломиться до ванни з Дюваль, з підписом "А на скільки завантанжений проц під час компіляції?!!".jpg
yuriy_dd: 17.07.2025 00:25 скільки треба поколінь х86 щоб наздогнати М4? як часто виходять нові покоління х86? як часто виходять нові покоління М проців?
Ніскільки. Як показує більшість тестів, в середньому по палаті він ще нікого з сучасних топів навіть не наздогнав.
yuriy_dd: за той час що х86 наздожене поточний М4 - яке вже буде покоління М проца?
Коли x86 (Ryzen 5950x) "наздогнав" поточного Apple'кіна, того ще не існувало.
yuriy_dd: вам не спало на думку спробувати також порівняти з ноутбучними х86 процами?
Ні на скільки. Ноутбучні проци не просідають у швидкості при роботі від батареї, якщо спеціально не змушувати їх це робити. Те, що по дефолту вінда це робить - ну, плюс їй.
Так, при максимальному навантаженні батареї надовго не вистачить, і так, тут Apple безумовно виграє (навіть коли Маки були на Інтелі) вже років так дцять. Та й, в принципі, і усе на цьому.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Afit: 17.07.2025 00:52Весь абсурд полетел именно от тебя, когда ты начал сравнивать с 5090
порівнював не я, а оглядач з ютюб. Потім тут фанати х86 знайшли тести які це підтверджують
Afit: 17.07.2025 00:52Мало того, ты начал доказывать что на ARM всё быстрее работает
це брехня, я такого не казав.
Afit: 17.07.2025 00:52Но если бы ты был прав, то Киберпанк был бы не то что равен на IOS, но и должен даже обогнать 5090
знову брехня - я всі рази казав що ігри на маках йдуть гірше, і що для ігор купуйте х86

проблема в тому що ви, і такі як ви - не вмієте читати, розуміти, нове покоління яке бачить лише перші слова?

Відправлено через 11 хвилин 20 секунд:
Nekros: 17.07.2025 01:14Почав на споживання давити
споживання - це дуже важливий параметр, бо скільки споживає, стільки потрібно тепла і відвести
Nekros: 17.07.2025 01:14 і мак бук перегрівається
таки так, макбук М4 Макс - тротлить. Не розумію людей які його купили, а не мак студіо
Extra: 17.07.2025 01:15Як показує більшість тестів, в середньому по палаті він ще нікого з сучасних топів навіть не наздогнав
ну це ви заперечуєте реальність
Extra: 17.07.2025 01:15Коли x86 (Ryzen 5950x) "наздогнав" поточного Apple'кіна, того ще не існувало
особисто тестив М1 та 5950Х у своїх реальних задачах - М1 швидший
Extra: 17.07.2025 01:15Ні на скільки. Ноутбучні проци не просідають у швидкості при роботі від батареї, якщо спеціально не змушувати їх це робити. Те, що по дефолту вінда це робить - ну, плюс їй
просто ви не в курсі реальних тестів, і часто оглядачі цього не роблять, щоб сильно не позорити х86
захочете - знайдете

Відправлено через 1 хвилину 16 секунд:
Extra: 17.07.2025 01:15і так, тут Apple безумовно виграє (навіть коли Маки були на Інтелі)
фізику не обдуриш - коли вони були на Інтелах - проц споживав так точно як і в х86 ноуті
плюс ще багато інших проблем з Інтел процами - і гуділи, і грілись, і тротлили
Afit
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.07.2025 01:28
Afit: 17.07.2025 00:52Весь абсурд полетел именно от тебя, когда ты начал сравнивать с 5090
порівнював не я, а оглядач з ютюб. Потім тут фанати х86 знайшли тести які це підтверджують
Afit: 17.07.2025 00:52Мало того, ты начал доказывать что на ARM всё быстрее работает
це брехня, я такого не казав.
Afit: 17.07.2025 00:52Но если бы ты был прав, то Киберпанк был бы не то что равен на IOS, но и должен даже обогнать 5090
знову брехня - я всі рази казав що ігри на маках йдуть гірше, і що для ігор купуйте х86

проблема в тому що ви, і такі як ви - не вмієте читати, розуміти, нове покоління яке бачить лише перші слова?
Вкладення
Снимок экрана 2025-07-17 013330.png
Востаннє редагувалось 17.07.2025 01:43 користувачем Afit, всього редагувалось 2 разів.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Afit: 17.07.2025 01:37 Ну где? Это первая страница, второй комментарий
так, ви можете щось заперечити? чи може через мову - ви не все зрозуміли?
Afit
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.07.2025 01:40
Afit: 17.07.2025 01:37 Ну где? Это первая страница, второй комментарий
так, ви можете щось заперечити? чи може через мову - ви не все зрозуміли?
Прочитайте ваши ответы и посмотрите на скрины, где вы якобы такого не говорили
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Afit: 17.07.2025 01:42 Прочитайте ваши ответы и посмотрите на скрины, где вы якобы такого не говорили
вам по кожному слову розбирати і пояснювати що воно означає?
Nekros
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.07.2025 01:16 це брехня, я такого не казав.
це хто писав? :gigi:
yuriy_dd: 15.07.2025 20:04 інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах, навіть при роботі від батареї
враховуючи що прогресу у Нвідіа - дуже мало, а М проци кожного року - у Нвідіа нема шансів
yuriy_dd: 15.07.2025 22:15 але ви ж вже не заперечуєте що проц М4 - швидший за х86?
пс: якщо що - в одно-потоці вже так, і х86 не наздожене ніколи
yuriy_dd: 15.07.2025 23:59 в робочих тестах Photoshop, Premiere Pro, After Effects, DaVinci Resolve - М4 швидше - це програми де люди заробляють гроші:
5090 - на папері має колосальну перевагу в TOPS - у 88 разів більш потужна, але в тестах Blender чи Geekbench 6 AI - швидша лише в 1.5-3 рази
це просто тотальний позор для 5090
yuriy_dd: 16.07.2025 00:35 так тести вже є і давно
М4 в одно-потоці на 50% швидші, і це (майже) у всіх +- оптимізованих програмах (звичайно що можна знайти щось під х86 запускати через емулятор)
х86 - не наздожене ніколи
можете навіть не чекати
yuriy_dd: 16.07.2025 04:15 мені не лише сказали, мені навіть тести дали де М4 швидший за: 5090, AMD Ryzen 9 9950X, Intel Core Ultra 9 285K
тобто швидший проти самих швидких десктопних проців
yuriy_dd: 16.07.2025 13:23 і навіть не змогли побачити що я за АРМ і прогресс - М4 - це найкраща реалізація АРМ проца на зараз
макбуки - теж добре - особливо Ейр, нема нічого з світу х86 який би був кращий у всьому і дешевший
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Nekros: 17.07.2025 01:48це хто писав?
всі фрази були сказані і надані докази

ви щось вириваєте з контексту, беріть фразу, беріть тест - і пробуйте заперечити
Extra
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 17.07.2025 01:28
Extra: 17.07.2025 01:15Як показує більшість тестів, в середньому по палаті він ще нікого з сучасних топів навіть не наздогнав
ну це ви заперечуєте реальність
Ніт. Я роблю висновки на основі тестів, яки привели в сусідньому треді. Серед купи тих, що підтверджують мої слова, ви там знайшли один, в якому М4 переміг, і давай з ним носитись направо і наліво. Було смішно, чесно, треба вам плюсика додати за ржаку.
yuriy_dd:
Extra: 17.07.2025 01:15Коли x86 (Ryzen 5950x) "наздогнав" поточного Apple'кіна, того ще не існувало
особисто тестив М1 та 5950Х у своїх реальних задачах - М1 швидший
Я вам зараз наведу приклад реального теста, у якому М1-М4 будуть рівно тієї ж швидкості, як і будь-який інший проц. І навіть не тільки проц.
Якщо їх скинути з вікна, то їх швидкість буде однаковою. Це ще Галілей довів, коли ніяких процесорів ще не існувало.
Ну, ви зрозуміли (чи ні, неважливо).
yuriy_dd:
Extra: 17.07.2025 01:15Ні на скільки. Ноутбучні проци не просідають у швидкості при роботі від батареї, якщо спеціально не змушувати їх це робити. Те, що по дефолту вінда це робить - ну, плюс їй
просто ви не в курсі реальних тестів, і часто оглядачі цього не роблять, щоб сильно не позорити х86
захочете - знайдете
В мене споконвіку є купа ноутів (різного класу), які я як тільки не ганяв. Навіщо мені чиїсь ще тести?
yuriy_dd:
Extra: 17.07.2025 01:15і так, тут Apple безумовно виграє (навіть коли Маки були на Інтелі)
фізику не обдуриш - коли вони були на Інтелах - проц споживав так точно як і в х86 ноуті
плюс ще багато інших проблем з Інтел процами - і гуділи, і грілись, і тротлили
В них батареї більш ємні були, наскільки я можу судити (типові 50-60Wh Мака проти 40Wh у вінбука) та, можливо, налаштування більш енергоефективні.
Так що все вірно, фізику не обдуриш. Той самий Галілей так само і казав.

ЗІ. Плюсика додав.
lewerlin
Member

Повідомлення

yuriy_dd
Чоловіче, всі переваги "яблука" закопані в їхньому софті і взаємній оптимізації софту і заліза. За межами цієї теплиці М-ки собою нічого, ні в якому сенсі, ні в яких дисциплінах, не представляють.
Відповісти