Seagate налагодила постачання 30-терабайтних жорстких дисків Exos M та IronWolf Pro. Їх оцінили у $600

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kirakishou
Member

Повідомлення

DolfDolfi
DolfDolfi: 15.07.2025 21:26А де можна онлайн подивитися якийсь uhd remux?
А мова йшла про конкретні формати чи про необхідність зберігання інформації загалом? UHD BDRemux ви онлайн ніде не подивитеся, бо жоден піратський онлайн-кінотеатр не дасть вам такий бітрейт. Що знову ж таки підтверджує необхідність зберігання потрібної вам інформації, навіть якщо це якийсь популярний фільм. Бо якщо всі вважатимуть, що зберігати і роздавати не потрібно, адже завжди можна буде завантажити це кіно знову, то в певний момент на роздачі може не залишитися сідерів. А зберігати такі великі файли на SSD ви, звичайно, можете, якщо у вас повно грошей. Ну або якщо у вас небагато улюблених фільмів.
Я також мрію про те, щоб з’явилися доступні SSD на 30 терабайт, але реальність поки що інша.

Rex
Rex: 15.07.2025 21:30Моя думка полягає в тому, що недостатньо мати один диск на 30 ТБ, який може відлетіти будь якої миті, разом зі всіма унікальними даними.
Тому купуючи один диск на 30 ТБ, треба бути готовим купити ще один такий самий для резервного копіювання. Або бути морально готовим до втрати всіх 30 ТБ даних в один момент. Просто через те, що так склалися зірки.
Звичайно, краще дублювати важливу для вас інформацію. Але це вже кожен сам вирішує, наскільки якісь ріпи VHS для нього важливі, щоб купувати той чи інший носій інформації та робити резервне копіювання.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Спор какие диски самые ломучие бесполезен. и красные менял и Iron wolf и все ломаются. Пока неплохо себя показывают тошибы для интерплайза, но сравнивать диски для NAS с энтерпрайзом наверное не стоит. У знакомого который купил вд, первый же диск сразу назад в магазин понес, лежа включенным на столе ездил на нём как нокия на вибро :)
Timedemo
Member

Повідомлення

оце була якість в роботі пошти 15 років без перериву.
спойлер
Зображення
s1nedus
Member

Повідомлення

Rex: 15.07.2025 15:53
А де по вашому зберігаються (торенти з серіалами, наприклад) в повітрі.
Взагалі-то, торенти зберігаються на пк користувачів. Це р2р мережа. В чому питання??
tornadox
Багато які ігри неможливо придбати, а сідів все менше і менше
Ну і? Це тільки підтверджує необхідність мати резервну копію. Що будете робити, якщо один такий диск зламається і всі дані на ньому стануть невідновлюєми?
Вы видимо не пытались скачать сериальчик 10-20 летней давности у которых заявлено 2 сида, а по факту 1 и тот на час в день и на idsl :gigi: и можно качать неделю и не одну. В онлайне пережатки одни :mad:

Отправлено спустя 4 минуты 13 секунд:
white_noise: 15.07.2025 16:28
tablestikus: 15.07.2025 16:18Як і з іншими виробниками hdd.
ну у інших хоч сервіс нормально працює, а з сеагейтом то квест ще той. в нас біля 300 компів, зараз всі на ССД, але коли були на хардах був постійним клієнтом сервісів, і мало того що сеагейти сипались частіше, так ти ще спробуй поміняти його по гарантії. з вестерном тих проблем нема від слова зовсім.
Погуглите уровень шума wd red vs Seagate ironwolf при объеме дисков 16+ Тб . Умножьте это на 6-10 дисков в NAS которые постоянно в раскрутке и не паркуются

Отправлено спустя 1 минуту 32 секунды:
А рейд 5 из 10 таких дисков будет собираться видимо дня 4, не меньше :insane:
white_noise
Member

Повідомлення

s1nedus: 15.07.2025 22:55 Погуглите уровень шума wd red
послухай, мій любий друг теоретик, поціновувач кацапідорської мови, нагугліванія, і роздачі порад, піди з ШІ поспілкуйся і їй поради подавай, а в мене прямо зараз в метрі стоїть два НАС-а один з wd red, другий айронвульфом
l-m
Member

Повідомлення

DolfDolfi: 15.07.2025 21:26 А де можна онлайн подивитися якийсь uhd remux ?
Sony Pictures Core (раніше Bravia Core), але він в Україні не доступний :-/
Більше ніде :dontknow:

P.S. Формально там не uhd remux, тому що відеопотік використовується не той що на диску, але бітрейт та якість там часто навіть вищі (70-75 Мбіт на відео в середньому).
Востаннє редагувалось 16.07.2025 10:24 користувачем l-m, всього редагувалось 1 раз.
tablestikus
Member

Повідомлення

l-m
це чудово що таке з'явилось, але сумно що вібир фільмів там досить унилий(

Ну і ще треба для цього купляти плойку)
MqM
Member

Повідомлення

Rex: 15.07.2025 15:06 Зберігання даних не має жодного сенсу, якщо відсутнє їх резервне копіювання.
Якщо там зберігати дані, які не мають цінності і можуть бути отримані в будь який момент (торенти з серіалами, наприклад), то для чого їх зберігати, якщо можна завантажити в будь як й момент?
А якщо там зберігаються робочі документи і архів фото, то чим більше накопичувач, тим більше даних буде втрачено, якщо він в один момент від*бне.
Тому тут треба мати мінімум 2 таких, один для зберігання даних, інший - в якості холодного бекапу
Є чимало торентів, які ніхто вже не роздає.
Проте справа не в цьому, деякі файли довше завантажити. Я можу привести приклади з моделями нейронок з civitai, які чомусь довго завантажуються на пк - буває до години чи півтори години часу якісь 12-16 гіг. А буває взагалі деякі прибирають з сайту. А цих моделей буває чимало треба для роботи, в мене спокійно набирається більше 100 гіг під кожну нейронку і це я обираючи найкращі моделі.
А ще є всякі цікаві курси, які зараз модно стало робити в 4k, там теж спокійно сотні гігабайт назбирується - зовсім не факт, що там будуть сідери весь час на віки вічні

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Megaclite: 15.07.2025 16:09
white_noise: 15.07.2025 15:11

бери одразу два. другий під бекап, бо одним махом втратити 30 тер інфи буде "трохи" неприємно
З seagate все можливо
Не варто порівнювати користувацький сегмент з серверними рішеннями

Відправлено через 6 хвилин 34 секунди:
Timedemo: 15.07.2025 22:17 оце була якість в роботі пошти 15 років без перериву.
спойлер
Зображення
Жаль, що наче того виробника вже нема
Відповісти