Cyberpunk 2077 вийде на комп’ютерах Apple цього тижня

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

daesz: 16.07.2025 01:03Я таких лайняних тейків в житті не читав - порівнюємо інтеграшку з 5090, але не в іграх
от і хто вам розкаже ще що ВК використовується не лише для ігор :lamer:
daesz: 16.07.2025 01:03Порівнюємо арм з х86, але тільки в однопотоці
невже ви не бачили що майже кожен тест має режим тестування - одно-потік? :lamer:
якщо бачили - то чому йому приділяється так багато уваги?

і про тести - я казав про малопотік, можете взяти всі ноутбучні проци і порівняти з лінійкою М4
я надіюсь ви знаєте на скільки просідає швидкодія х86 при роботі від батареї? чи теж про це вперше чуєте?
daesz: 16.07.2025 01:03 Чому тоді в серверах ніхто проци на арм не ставить?
от і де ви такі беретесь, невже х86 - настільки отуплює мізки? :lamer: :lamer:

я думаю ви мали чути про найбільшого клауд провайдера - Амазон AWS?
а ви знаєте що він закуповує АРМ серверів більше ніж х86?
і що всі провайдери вже давно пропонують сервери на АРМ

Відправлено через 38 секунд:
Nekros: 16.07.2025 01:04 Тести якісь ще будуть що М4 = 5090?
ви ж можете знайти самі, чи не можете? :lol:

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
daesz: 16.07.2025 01:03незабудьте ще сказати китайцям, що 5090 уже все, треба купляти маки для обрахування ші
не сумніваюсь, що вас здивує що багато хто так вже роблять - конкретно купують мак студіо м3
у вас тотальний брак знань, вилазьте з печери
Sub-Zero
Member

Bukakanga: 16.07.2025 00:52новость на самом деле в том, что на маке есть какие-то геймеры!
Ахаха, они же всю жизнь кричали, что Apple не для игр, а тут стали геймерами? :laugh:
Я думаю, что это как и на свиче новом: портировали, чтобы показать какой классный у них девайс - тянет такую игру.
Были же статьи про продакт-плейсмент апле, где писали что они запрещают давать свою технику отрицательным персонажам кино и что предоставляют свои устройства в качества реквизита киностудиям бесплатно. А тут вот новости пойдут, что ресурсоёмкую игру тянут. Просто ребят трудятся, чтобы вам захотелось прикупить себе их супермощный девайс.
DEVES
Member

daesz
А я думал, что желтые как раз продают 5090 белым и черным, а не покупают... Не?

Nekros
Ну так ты определись с каким конкретно М4 собираешься сравнивать 5090 и в каких задачах.
Энергопотребление будет сравниваться? Типа производительность попугаев на Ватт.
daesz
Member

DEVES: 16.07.2025 01:17А я думал, что желтые как раз продают 5090 белым и черным, а не покупают... Не?
а 5090д та 5090дд для кого виготовляють? :facepalm:
Demedik
Member

На...? А главное зачем? Игроки на мак обычно покупают себе консоль(чаще всего плойку). Причем маководов знаю достаточно. Т.е. выпускать игру для компа на другой архитектуре, чтобы какие-то условные 10 человек поиграли? Прибыль жмет? :)) Да и размер рынка не большой...
------------
Тут обсуждали мак вс 5090 в аишке... Почему быстрее - ответ простой, больше видеопамяти(насколько помню у маков она динамическая). И да, если крутить ее на видушке... то когда получается держать всю модель в памяти ее, получается не хило так поднять производтельность. Собственно идея AMD AI 395 и т.д(компы на 128 гб) в этом. И да результаты отличные. Если модель не влезла в видеопамять 5090 - то 395 проц будет ее разделывать - бо в этом случае чтобы это все обработать надо аишке идти на проц и там все обрабатывать или освобождать видеопамять и потом заливать нужную часть модели в нее.
DEVES
Member

daesz: 16.07.2025 01:20
DEVES: 16.07.2025 01:17А я думал, что желтые как раз продают 5090 белым и черным, а не покупают... Не?
а 5090д та 5090дд для кого виготовляють? :facepalm:
Для галочки, чтобы рыжая макака не зае докучала
Grey_ukr
Member

Нахватаюсь минусов, но я честно скажу, что надеюсь что порт киберпука станет толчком выпуска большего числа игр на мак.
так сложились обстоятельства, что мне нужна компактность и автономность. А конкурента по автономности у маков просто нет.
Смотрел асусы. Но там цены уже почти равны маковским прошкам с такой же конфигурацией.
При этом проблемы с хрустящими петлями (на ноуте за 2к евро)
Ну и по отзывам всех знакомых и своему личному опыту - у ноута на винде через 3 года уже мертвая батарея.
проблемы с жором батареи в режиме сна.
И он расхлябывается и начинает выглядет как кусок дешевого кала.
Так взял прошку на маке и тупо заменил все свои инструменты этим девайсом.

И да, был скептически настроен против маков. Но у жены прошка уже 7 лет и ноут до сих пор держит батарею по 4 часа.
У моего Асера купленного в тоже время батарея умерла уже давно.
У меня эйр на м1. И как же он меня выручал в блекауты.
еще и абсолютно тихий и холодный.
Все что удерживает на винде - это игры. Если они переедут полноценно на макОС, то гудбай винда.
7mindfields
Member

Grey_ukr: 16.07.2025 01:26 проблемы с жором батареи в режиме сна.
Так само присутні на маках з M процесорами
Grey_ukr: 16.07.2025 01:26 И да, был скептически настроен против маков. Но у жены прошка уже 7 лет и ноут до сих пор держит батарею по 4 часа.
Тобто це якийсь старий мак 18 року на інтелі, гарний анекдот
Grey_ukr: 16.07.2025 01:26 У меня эйр на м1.
Grey_ukr: 16.07.2025 01:26 еще и абсолютно тихий и холодный.
Інший гарний анекдот, особливо зараз під час спеки
yuriy_dd
Member

daesz

обидва проца в чесних умовах? наприклад - обидва від розетки?
yuriy_dd
Member

7mindfields: 16.07.2025 01:56 Так само присутні на маках з M процесорами
макбук ейр М1 - не має проблем з сном - може це у вас якась програма
і дуже швидко просинається - навіть на 20 градусів кришку не встиг після ночі підняти - вже проснувся і готовий до роботи
х86 - це мінімум секунд 30 просинається після ночі
7mindfields: 16.07.2025 01:56 еще и абсолютно тихий и холодный.
Інший гарний анекдот, особливо зараз під час спеки
є проблема що він на стільки холодний - що на голі коліна покласни не можливо, бо як холодний кусок металу
треба щось підстеляти
daesz
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 02:00 daesz

обидва проца в чесних умовах? наприклад - обидва від розетки?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Все, хлопець поплив, разом із своїми 50% переваги в однопотоці :lol: :lol: :lol: :lol:
:D
Сінс ю інсіст
https://www.pugetsystems.com/pugetbench ... TX%205090/
А в лайтрумі - ніхто навіть і не протестував це одоробло надкусане :lol:
спойлер
Изображение
7mindfields
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 02:02 макбук ейр М1 - не має проблем з сном - може це у вас якась програма
Незручно якось, мабуть також якісь програми у всіх «встановлені»
https://discussions.apple.com/thread/25 ... ortBy=rank
yuriy_dd: 16.07.2025 02:02 є проблема що він на стільки холодний - що на голі коліна покласни не можливо, бо як холодний кусок металу
треба щось підстеляти
У вимкненому стані хіба що, купа скарг на перегрів навіть без спеки влітку
daesz
Member

7mindfields
читаю от це і розумію, що у хлопця вище й справді діагноз, як пан на попередній сторінці написав.
Джон_Иваныч: 16.07.2025 00:55Давно для себе зрозумів, якщо у людини мак, то це діагноз, більшість коментів тут це лише підтверджують)
Щось типу того, що у Володьки :D
Последний раз редактировалось daesz 16.07.2025 02:14, всего редактировалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

дійсно хороший тест:
Apple M4 Max(32 Cores) Average Score: 12919
NVIDIA GeForce RTX 5090 Average Score: 10351

там де я давав то 5090 - хоч іноді швидша була, а тут так злилась
і це при роботі від мережі, споживаючи в рази більше і маючи на папері у 88 разів більш потужні х-ки :lol: :lol:
daesz
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 02:14дійсно хороший тест:
Apple M4 Max(32 Cores) Average Score: 12919
NVIDIA GeForce RTX 5090 Average Score: 10351
Вау, М4 зміг у єдиній софтині в якій 5090 взагалі ніяк не задіюється. А всі інші 3 успішно проігнорені були.
Дивіться, я не медик, але думаю, якщо ви звернетесь за професійною допомогою до експерта - він вам допоможе, без образ.
Последний раз редактировалось daesz 16.07.2025 02:16, всего редактировалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

daesz: 16.07.2025 02:03 Все, хлопець поплив, разом із своїми 50% переваги в однопотоці :lol: :lol: :lol: :lol:
для цього потрібно відкрити тести, ось приклад:

https://www.notebookcheck.net/AMD-Ryzen ... 274.0.html

там ще й можна егергоефективність порівняти, але вам не сподобається

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
daesz: 16.07.2025 02:16 Вау, М4 зміг у єдиній софтині в якій 5090 взагалі ніяк не задіюється. І успішно проігнорив інші 3.
М4 в ноуті при роботі від батареї - порівнюється з дектопними гробами з споживанням під 500 Вт?

і те що в деякиїх тестах гроби швидші? чи сама потужна десктопна ВК швидша?
Hotspur
Member

yuriy_dd: 15.07.2025 20:04інтеграшка М4 - сильно переважає будь яку іншу інтеграшку х86 і може змагатись з 5090 в робочих задачах
ахахахахахахахахахахаха
daesz
Member

yuriy_dd: 16.07.2025 02:19М4 в ноуті при роботі від батареї - порівнюється з дектопними гробами з споживанням під 500 Вт?

і те що в деякиїх тестах гроби швидші? чи сама потужна десктопна ВК швидша?
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... 909950x3d/
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... tal_terra/
https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... 090_build/

Повторюсь
daesz: 16.07.2025 02:16Дивіться, я не медик, але думаю, якщо ви звернетесь за професійною допомогою до експерта - він вам допоможе, без образ.

На цьому діалог монолог закінчу.
Ответить