Заверните мне один, под файл-помойку
Новости
Последние статьи и обзоры
Seagate налагодила постачання 30-терабайтних жорстких дисків Exos M та IronWolf Pro. Їх оцінили у $600
-
Afit
Member
Предлагаю обсудить Seagate налагодила постачання 30-терабайтних жорстких дисків Exos M та IronWolf Pro. Їх оцінили у $600
-
tablestikus
Member
Afit
На яйках можна час від часу 24Тб сігейти взяти по $250-280
На яйках можна час від часу 24Тб сігейти взяти по $250-280
-
Rex
Member
Зберігання даних не має жодного сенсу, якщо відсутнє їх резервне копіювання.
Якщо там зберігати дані, які не мають цінності і можуть бути отримані в будь який момент (торенти з серіалами, наприклад), то для чого їх зберігати, якщо можна завантажити в будь як й момент?
А якщо там зберігаються робочі документи і архів фото, то чим більше накопичувач, тим більше даних буде втрачено, якщо він в один момент від*бне.
Тому тут треба мати мінімум 2 таких, один для зберігання даних, інший - в якості холодного бекапу
Якщо там зберігати дані, які не мають цінності і можуть бути отримані в будь який момент (торенти з серіалами, наприклад), то для чого їх зберігати, якщо можна завантажити в будь як й момент?
А якщо там зберігаються робочі документи і архів фото, то чим більше накопичувач, тим більше даних буде втрачено, якщо він в один момент від*бне.
Тому тут треба мати мінімум 2 таких, один для зберігання даних, інший - в якості холодного бекапу
-
dead_rat
Member
Ващє халява
-
white_noise
Member
бери одразу два. другий під бекап, бо одним махом втратити 30 тер інфи буде "трохи" неприємно
-
Classic
Member
Rex
А де по вашому зберігаються (торенти з серіалами, наприклад) в повітрі.
А де по вашому зберігаються (торенти з серіалами, наприклад) в повітрі.
-
Alexsandr
Member
Копия хорошо. Но бывают данные который вроде бы можно и взять (только где если никто не будет хранить?) и время нужно для взять приличное. А так, под рукой. только цены кусаютсяRex: ↑ 15.07.2025 15:06 Зберігання даних не має жодного сенсу, якщо відсутнє їх резервне копіювання.
-
tornadox
Member
Rex
Мені теж колись так друг казав і дивувався навіщо я збираю собі NAS. Але це працює лише для серіалів та фільмів яким максимум 1-2 роки, більшість сідів в медіа розділі одразу тікають з роздач після перегляду і скачати якесь цікаве кіно з українською озвучкою стає вже неможливо. Допустимо, сенсу користуватися старим софтом особливо немає, але як на рахунок резервації ігор? Багато які ігри неможливо придбати, а сідів все менше і менше.
Мені теж колись так друг казав і дивувався навіщо я збираю собі NAS. Але це працює лише для серіалів та фільмів яким максимум 1-2 роки, більшість сідів в медіа розділі одразу тікають з роздач після перегляду і скачати якесь цікаве кіно з українською озвучкою стає вже неможливо. Допустимо, сенсу користуватися старим софтом особливо немає, але як на рахунок резервації ігор? Багато які ігри неможливо придбати, а сідів все менше і менше.
-
Rex
Member
Взагалі-то, торенти зберігаються на пк користувачів. Це р2р мережа. В чому питання??А де по вашому зберігаються (торенти з серіалами, наприклад) в повітрі.
tornadox
Ну і? Це тільки підтверджує необхідність мати резервну копію. Що будете робити, якщо один такий диск зламається і всі дані на ньому стануть невідновлюєми?Багато які ігри неможливо придбати, а сідів все менше і менше
-
Megaclite
Member
З seagate все можливоwhite_noise: ↑ 15.07.2025 15:11бери одразу два. другий під бекап, бо одним махом втратити 30 тер інфи буде "трохи" неприємно
-
tablestikus
Member
Як і з іншими виробниками hdd.Megaclite: ↑ 15.07.2025 16:09З seagate все можливоwhite_noise: ↑ 15.07.2025 15:11
бери одразу два. другий під бекап, бо одним махом втратити 30 тер інфи буде "трохи" неприємно
-
white_noise
Member
ну у інших хоч сервіс нормально працює, а з сеагейтом то квест ще той. в нас біля 300 компів, зараз всі на ССД, але коли були на хардах був постійним клієнтом сервісів, і мало того що сеагейти сипались частіше, так ти ще спробуй поміняти його по гарантії. з вестерном тих проблем нема від слова зовсім.tablestikus: ↑ 15.07.2025 16:18Як і з іншими виробниками hdd.
-
alexeygalas
Member
У мене пів року тому здох Iron Wolf на 6TB. Причому здохла плата керування, механіка абсолютно робоча.Megaclite: ↑ 15.07.2025 16:09З seagate все можливо
Щодо резервних копій - є золоте правило 3-2-1, яке працює
Відправлено через 6 хвилин 6 секунд:
Доречі, іронія, я деякий час тому з кимось на форумі закусився в темі про диски щодо крутості товстенького 2.5 сігейта на 5тб ST5000LM000
Було у мене їх два. І стало їх один десь з місяць тому. Один здох пропрацювавши 3 місяці (здохла механіка, головка скреготала і не могла стати на позицію). Забрали в ремонт - результат - повернення грошей.
Порада: не беріть. Привабливо але дуже ризиково. Добре, що був raid-1 і дані збереглись на другому томі.
Якщо малий то стандартний на 2ТБ. Якщо потрібно > 2TB - тільки 3.5 товстий.
Последний раз редактировалось alexeygalas 15.07.2025 18:49, всего редактировалось 2 раза.
-
Sub-Zero
Member
RAID 1 не подходит?Rex: ↑ 15.07.2025 15:06в якості холодного бекапу
-
tablestikus
Member
Тут якби все залежить тільки від важливості даних. Є такі що треба резервувати по 3-2-1, є такі що ок щось локально, а є такі що втратяться то і втратяться.Rex: ↑ 15.07.2025 15:06 Зберігання даних не має жодного сенсу, якщо відсутнє їх резервне копіювання.
-
Rex
Member
Sub-Zero
интересно, за что мне налепили минусов? Ну да ладно. Наверное летнее обострение
НетRAID 1 не подходит
интересно, за что мне налепили минусов? Ну да ладно. Наверное летнее обострение
-
Kirakishou
Member
Якщо вас задовольняють популярні серіали та фільми, то їх можна навіть онлайн дивитися.Rex: ↑ 15.07.2025 15:06Якщо там зберігати дані, які не мають цінності і можуть бути отримані в будь який момент (торенти з серіалами, наприклад), то для чого їх зберігати, якщо можна завантажити в будь як й момент?
Але якщо вас цікавить якесь старе гонконгське кіно, або якесь старе аніме, яке виходило тільки на VHS, або оцифрування старих вінілових записів японських виконавців енки, то інколи такі речі викладаються тільки на закритих торент-трекерах або в IRC, і навіть якщо у вас є доступ до закритих трекерів, і навіть якщо ці трекери не закрилися, як той же старий Nyaa чи ADC, то це не гарантує, що ви зможете їх в будь-який час звідти завантажити, особливо, якщо роздачу зробили 15 років назад і сід з’являється кілька разів на рік і роздає зі швидкістю 100 кілобіт.
У кожного свій світогляд, свій кругозір, свої смаки. Комусь достатньо SSD на 512, щоб грати в PUBG і дивитися серіали онлайн, а комусь і 30 терабайт жорсткий диск буде мало. Вже навіть не дивує, що в кожній темі про жорсткі диски є люди, причому я впевнений, що це не тролі, які починають доводити, що жорсткі диски не потрібні, бо є SSD.
-
DolfDolfi
Member
А де можна онлайн подивитися якийсь uhd remux ?Kirakishou: ↑ 15.07.2025 20:42Якщо вас задовольняють популярні серіали та фільми, то їх можна навіть онлайн дивитися.Rex: ↑ 15.07.2025 15:06Якщо там зберігати дані, які не мають цінності і можуть бути отримані в будь який момент (торенти з серіалами, наприклад), то для чого їх зберігати, якщо можна завантажити в будь як й момент?
Але якщо вас цікавить якесь старе гонконгське кіно, або якесь старе аніме, яке виходило тільки на VHS, або оцифрування старих вінілових записів японських виконавців енки, то інколи такі речі викладаються тільки на закритих торент-трекерах або в IRC, і навіть якщо у вас є доступ до закритих трекерів, і навіть якщо ці трекери не закрилися, як той же старий Nyaa чи ADC, то це не гарантує, що ви зможете їх в будь-який час звідти завантажити, особливо, якщо роздачу зробили 15 років назад і сід з’являється кілька разів на рік і роздає зі швидкістю 100 кілобіт.
У кожного свій світогляд, свій кругозір, свої смаки. Комусь достатньо SSD на 512, щоб грати в PUBG і дивитися серіали онлайн, а комусь і 30 терабайт жорсткий диск буде мало. Вже навіть не дивує, що в кожній темі про жорсткі диски є люди, причому я впевнений, що це не тролі, які починають доводити, що жорсткі диски не потрібні, бо є SSD.
-
Rex
Member
Kirakishou
Та я погоджуюсь з кожним словом! І про ріпи з ВХС дуже вдалий приклад.
Моя думка полягає в тому, що недостатньо мати один диск на 30 ТБ, який може відлетіти будь якої миті, разом зі всіма унікальними даними.
Тому купуючи один диск на 30 ТБ, треба бути готовим купити ще один такий самий для резервного копіювання. Або бути морально готовим до втрати всіх 30 ТБ даних в один момент. Просто через те, що так склалися зірки.
Та я погоджуюсь з кожним словом! І про ріпи з ВХС дуже вдалий приклад.
Моя думка полягає в тому, що недостатньо мати один диск на 30 ТБ, який може відлетіти будь якої миті, разом зі всіма унікальними даними.
Тому купуючи один диск на 30 ТБ, треба бути готовим купити ще один такий самий для резервного копіювання. Або бути морально готовим до втрати всіх 30 ТБ даних в один момент. Просто через те, що так склалися зірки.
-
Mozdev
Member
В мене 2х2TB але не Iron wolf, a SkyHawk( CMR ) вже 5 років працюють.
Вже думаю, на що іх можна замінити, з ними все ок, але подумати про це заздалегідь буде нормально.
До того ж бекапи даних є, на інших носіях.
На що міняти з урахуванням того що мені вистачає 4 TB, і я наразі з дуже лімітованим бюджетом, бажано 2x2TB?
30 TB то круто звісно ж, але дійсно їх, треба 2-3 для надійності, або буде лячно втратити 30 TB даних, так чи інакше це добре, бо це рух технологій у перед.
Вже думаю, на що іх можна замінити, з ними все ок, але подумати про це заздалегідь буде нормально.
До того ж бекапи даних є, на інших носіях.
На що міняти з урахуванням того що мені вистачає 4 TB, і я наразі з дуже лімітованим бюджетом, бажано 2x2TB?
30 TB то круто звісно ж, але дійсно їх, треба 2-3 для надійності, або буде лячно втратити 30 TB даних, так чи інакше це добре, бо це рух технологій у перед.