я, альтернативи?leif: ↑ 15.07.2025 11:48 хто зараз взагалі фаєрфоксом користується? хто ці 2 з половиною відсотки юзерів? навіщо їм саме фаєрфокс?
Новини
Останні статті і огляди
Метеозалежність Intel Core: процесори стали частіше виходити з ладу через літню спеку, стверджує розробник Firefox
-
Stamb
Member
-
Vnad78
Junior
Якщо пам'ять працювала на 6400 а теперь твільки на 5600 то може і не тільки в пам'яті проблема, а контролері проца. Тож яб не дуже був упевнений в цілостності проца.xander27: ↑ 15.07.2025 11:33 На минулому тижні впіймав перший синяк на системі з 13700К, подумав всьо, деградував проц. Прогнав через різні бенчмарки, наче норм. Проблема виявилась в оперативці, яка відмовлялась стабільно працювати в ХМР 6400 на останньому біосі від Гігі, мемтест видав більше 200 помилок. Знизив частоту до 5600, всі тести система пройшла та працює стабільно.
-
leif
Member
так і чому ти обрав саме його для себе? які такі специфічні запити не покриваються для тебе іншими браузерами, щоб юзати саме фаєрфокс?
особисто мене на вінді хром всім влаштовує, на маці - сафарі, також все гуд. просто цікаво, що саме там приваблює, що досі є люди, які ним користуються? і навіть цілих ~2.7% користувачів у світі. якась частина з яких це просто веб девелопери, які змушені і під нього пиляти сумісність
-
cspp
Member
Вчера зашёл к школьнику, он говорит игра на ноуте лагает, скачал core temp - 93 градуса....мда. это на дешёвой распайке bay trail. Конечно я не лазил внутрь и не чистил, у самого руки ленятся свой системник продуть.
-
Stamb
Member
leif
була колись опера, її настав кінець і переключився на хром
оскільки don't be evil пропало і кількість даних які гугл збирає перевалює за всі можливі і не можливі межі (тут не тільки про браузер), але ще давніше вирішив потрохи проводити дегугліфікацію де це можливо
на додаток до цього всього firefox дає можливість використовувати розширення на моб телефоні(якщо пам'ятаєш я ще колись питав тебе як там із цим на айфоні)
так що ніяких реклам не маю ні на десктопі, ні на телефоні
була колись опера, її настав кінець і переключився на хром
оскільки don't be evil пропало і кількість даних які гугл збирає перевалює за всі можливі і не можливі межі (тут не тільки про браузер), але ще давніше вирішив потрохи проводити дегугліфікацію де це можливо
на додаток до цього всього firefox дає можливість використовувати розширення на моб телефоні(якщо пам'ятаєш я ще колись питав тебе як там із цим на айфоні)
так що ніяких реклам не маю ні на десктопі, ні на телефоні
-
xander27
Junior
Маю дві системи 13700К та 14700К, за виключенням одного випадку, який описав трохи вище, мабуть еталон стабільності.leif: ↑ 15.07.2025 11:52зачекайте, так інтел же сама визнала, що проблема існуєxander27: ↑ 15.07.2025 11:50Проци Інтел "горять" в основному у користувачів продукції АМД і навпаки.![]()
і питання не горять чи не горять, а чи працюють коректно чи ні
Можливо, щось там й було з першими партіями Рапторів, але реальних, підтверджених випадків було дуже небагато.
-
Inqizitor2022
Member
13700K благодаря кондиционеру работает, деградирует помаленьку, но -100 мгц за 2 года - нормально. Интересно, а 260К вообще не подвержен деградации, или просто никто не писал ещё?
-
leif
Member
ясно, серйозна причина. але справа особиста, звісноStamb: ↑ 15.07.2025 12:03вирішив потрохи проводити дегугліфікацію де це можливо
-
VladimirV
Member
Хто заважає просто виставити на неї Ліміт, крім кривих рук? Це перше що повинно було бути зроблене на Рапторах.Volodya811: ↑ 15.07.2025 11:53 Але завантажує на максимальній частоті та напрузі, яка подається на ядра. Саме напруга є критичною.
Друге це андервольт і балансування від-запросів. Третє вже по бажанню це розжимка лімітів і зміна множнику, якщо дозволяє охолодження.
Я більше схиляюсь до того, что виробники понавипускали кривих біосів і кривих профілів біосів, а абсолютна більшість користувачів просто заходять туди і думають: "О профіль від АСУСУ перформенс, ну зараз полетим, там же інженери не дурні" Активують а там все прекрасно, зняті ліміти, відпущена напруга і т.д.
Asus Bios: IA VR Voltage Limit = 1400~1420 mv
Asrock bios: IA VR Voltage limit аналогічно.
МСІ та Гігабайт (не люблю їхні плати і біос) напевно щось схоже.
Востаннє редагувалось 15.07.2025 12:09 користувачем VladimirV, всього редагувалось 2 разів.
-
leif
Member
звідки ви знаєте? я без подвоху питаю, просто цікаво, чи була якась статистика, чи як це можна оцінити, якщо ви не працюєте в інтел? прикинути по відгуках це не працює, величезна частина людей можуть не здогадуватись або ігнорувати їхxander27: ↑ 15.07.2025 12:05реальних, підтверджених випадків було дуже небагато
-
xander27
Junior
Подібної статистики я не бачив і взагалі сумніваюсь, що вона десь існує, окрім внутрішніх документів виробника. Як звичайний користувач, я шукав інформацію на реддітах, ютубах та у відгуках на великих торгових майданчиках.leif: ↑ 15.07.2025 12:08звідки ви знаєте? я без подвоху питаю, просто цікаво, чи була якась статистика, чи як це можна оцінити, якщо ви не працюєте в інтел? прикинути по відгуках це не працює, величезна частина людей можуть не здогадуватись або ігнорувати їхxander27: ↑ 15.07.2025 12:05реальних, підтверджених випадків було дуже небагато
-
Васильович
Member
Ну, камон, хто ти такий, щоб судити про це?leif: ↑ 15.07.2025 12:06серйозна причина
Я ось сам теж активно Chrome використовую, навіть на macOS. Але "чую спинним мозком" - скоро Google в браузер інтегрує свій ШІ так, що тільки "з м'ясом" можна буде відірвати
Тому навіть сам факт існування open source браузера виглядає як острівець безпеки (так, наразі безлюдний острівець, але таке життя, що ж поробиш).
-
FirstTDM
Member
Угу... так и есть... несколько 13700K/14700K спокойно себе работают в офисе... без разгона, без танцев с бубнами - всё просто и стабильно... они еще не знают, что надо "деградировать" - охлад хорошийInqizitor2022: ↑ 15.07.2025 12:0513700K благодаря кондиционеру работает, деградирует помаленьку, но -100 мгц за 2 года - нормально. Интересно, а 260К вообще не подвержен деградации, или просто никто не писал ещё?
Новые 265К/285К - да они же просто холодные на фоне предыдущих камней... ну и еще даже полгода не прошло - рано делать выводы...
-
nikolaiii
Member
FirstTDM
Ваш приклад має відмінити новину?
Ваш приклад має відмінити новину?
-
Nekros
Member
Ти вчора писав що інтел це якість та надійність, як Сяомі та Самсунг. Але забув що Самсунг взривалисьVolodya811: ↑ 15.07.2025 11:53
Але завантажує на максимальній частоті та напрузі, яка подається на ядра. Саме напруга є критичною.
-
erkins007
Member
Это что-то новенькое. Такое явно только для первого эшелона доступно
-
Alexsandr
Member
Теперь вопрос, память или КП ЦП деградирует?xander27: ↑ 15.07.2025 11:33 На минулому тижні впіймав перший синяк на системі з 13700К, подумав всьо, деградував проц. Прогнав через різні бенчмарки, наче норм. Проблема виявилась в оперативці, яка відмовлялась стабільно працювати в ХМР 6400 на останньому біосі від Гігі, мемтест видав більше 200 помилок. Знизив частоту до 5600, всі тести система пройшла та працює стабільно.
-
FirstTDM
Member
Странный вопросnikolaiii: ↑ 15.07.2025 12:20Ваш приклад має відмінити новину?
-
Nekros
Member
Тобто ти стверджуєш що це вигадали?FirstTDM: ↑ 15.07.2025 12:30Странный вопросnikolaiii: ↑ 15.07.2025 12:20Ваш приклад має відмінити новину?Никто не может запретить журналистам писать "новости"
![]()
-
leif
Member
анонім з інтернету, висловлюю свою думку про що завгодно в межах правил форуму і що ти мені зробиш?Васильович: ↑ 15.07.2025 12:15Ну, камон, хто ти такий, щоб судити про це?
користуйся на здоров'яВасильович: ↑ 15.07.2025 12:15Тому навіть сам факт існування open source браузера виглядає як острівець безпеки (так, наразі безлюдний острівець, але таке життя, що ж поробиш).