Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

отримав сьогодні сет сайлент фрозен світчів від пана 7mindfields (вчергове, категорично порекомендую його всім до співпраці)

і вгадайте з одного разу, в яку клавіатуру я їх поставив? все правильно, в акко спр67 з SA-кейкапами, про яку не так давно тут також писав :)

якщо клавіатура не звучить, як мені подобається, але має приємний тайпінг філ завдяки мауну, а в парі з SA-капами взагалі дарує дуже непогані відчуття при роботі в цілому, то поставити в неї сайлент світчі виглядає цілком логічним. так я подумав, і ось, потестивши саме такий конфіг, можу стверджувати, що мої очікування справдились. ще трохи напхав додаткової шумки в кейс, для максимального занурення в сайлент експірієнс. правда шумка трохи з'їла флекс пружинного маунту, але все одно нормально.

світчі просто бімба. я неодноразово бачив, що ці ТТС вважаєються мало не найкращими сайлентами на ринку, але навіть не думав, що все настільки добре. єдине що, пружина дійсно легка, але, тут вже кому що підходить. я взагалі від неї отримую, як і від світча в цілому, тільки позитивні емоції :kbd:

Відправлено через 43 хвилини 13 секунд:
з.і.
офкорс, те, що мені сподобались ці сайленти не означає, що я поставлю їх в якийсь геон глейр :laugh:

суто на мій смак, це класне рішення для клавіатур, які не орієнтовані на звук і які з будь-яким конфігом звучать унило в кращому випадку

але люди різні, може хтось і в кохаку та юнікорни сайленти ставить :laugh: я не засуджую і такі збочення в жодному разі
leif
Member

Повідомлення

так, ну шо, я потужно вриваюсь по китайській гамінг периферії на ОЛХ. спочатку вчора замовив 35-грамову мишу dareu за 1700 грн. а сьогодні акко FUN60 Ultra за 2300, з урахуванням трохи більшої ціни за ОЛХ-доставку. подивимось, що це за народний вутінг за 50 баксів в алю корпусі :eek:

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
латенсі ніби норм наміряли:
https://www.rtings.com/keyboard/reviews ... un60-ultra
тотальний гамінг

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
о, тут китайці вже нарізали мідний та алю плейти для нео ерго і відправили їх. 5 днів різали) що цілком собі непогано

Відправлено через 9 хвилин 31 секунду:
* 2300 грн це тому що вона трохи (пару тижнів) юзана, але продавець обіцяє "ідеальний стан технічно і зовні". ніби людина притомна, доставок багато, рейтинг нормальний, по фотках все гуд. мало би бути все гаразд і економія пройти гладко
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 15:29 так, ну шо, я потужно вриваюсь по китайській гамінг периферії на ОЛХ. спочатку вчора замовив 35-грамову мишу dareu за 1700 грн. а сьогодні акко FUN60 Ultra за 2300, з урахуванням трохи більшої ціни за ОЛХ-доставку. подивимось, що це за народний вутінг за 50 баксів в алю корпусі :eek:

Відправлено через 1 хвилину 44 секунди:
латенсі ніби норм наміряли:
https://www.rtings.com/keyboard/reviews ... un60-ultra
тотальний гамінг

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
о, тут китайці вже нарізали мідний та алю плейти для нео ерго і відправили їх. 5 днів різали) що цілком собі непогано

Відправлено через 9 хвилин 31 секунду:
* 2300 грн це тому що вона трохи (пару тижнів) юзана, але продавець обіцяє "ідеальний стан технічно і зовні". ніби людина притомна, доставок багато, рейтинг нормальний, по фотках все гуд. мало би бути все гаразд і економія пройти гладко
50 баксів це звісно потужно, враховуючи що тільки пачка толкових магнітних свічів під 30 коштуватиме, а тут тобі люмінь і безпровід на решту. За китайцями не поспіваєш взагалі, ось недавно це чудо випустили, менше 90 баксів за майже 2 кіло щастя. При тому, що за оригінальний Morkblade Bold TKL просили 200+, а тут бац і колаба з Weikav за півціни…
спойлер
IMG_3054.jpeg
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 14.07.2025 15:57ось недавно це чудо випустили, менше 90 баксів
ціни нижче нікуди!
втім, здається, вони все ж наближаються до якоїсь межі, коли нижче вже буквально нема куди :laugh: та і по характеристиках, якщо чесно, подальше збільшення оціх всіх показників опитування, точності налаштування спрацювання і т.д. вже виглядає досить сумнівним. ну куди вже далі, і найголовніше навіщо ¯\_(ツ)_/¯

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
тому виглядає так, що оця супер-активна стадія розвитку ринку НЕ-клавіатур наближається до свого закату, а далі буде вже більш стала ситуація, де таких радикальних падінь ціни і покращення характеристик за ті самі гроші вже не спостерігатимемо. як можна суттєво здешевити ту ж fun60 (або ж значно її покращити без змін у ціні) мені вже досить непросто уявити
feniks_tm
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 16:43
feniks_tm: 14.07.2025 15:57ось недавно це чудо випустили, менше 90 баксів
ціни нижче нікуди!
втім, здається, вони все ж наближаються до якоїсь межі, коли нижче вже буквально нема куди :laugh: та і по характеристиках, якщо чесно, подальше збільшення оціх всіх показників опитування, точності налаштування спрацювання і т.д. вже виглядає досить сумнівним. ну куди вже далі, і найголовніше навіщо ¯\_(ツ)_/¯

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
тому виглядає так, що оця супер-активна стадія розвитку ринку НЕ-клавіатур наближається до свого закату, а далі буде вже більш стала ситуація, де таких радикальних падінь ціни і покращення характеристик за ті самі гроші вже не спостерігатимемо. як можна суттєво здешевити ту ж fun60 (або ж значно її покращити без змін у ціні) мені вже досить непросто уявити
По характеристикам вже дійсно майже нема куди, залишається лише рухатись у сторону покращеннях звуку/відчуття тайпінгу.
leif
Member

Повідомлення

feniks_tm: 14.07.2025 17:07рухатись у сторону покращеннях звуку/відчуття тайпінгу.
це вже мало відрізняється від того, що відбувається з клавіатурами зі світчами на металічному контакті і тут вже ситуація більш ніж стала.

звісно, це з урахуванням особливостей НЕ-перемикачів, їхніх вимог до жорсткості плейтів, пцб, тощо

попросту кажучи до клавіатур високого рівня будуть просто пропонувати НЕ-пцб/плейт та й по всьому. як зараз можна купити до геонів, та і до інших дошок також, навіть до сайклу 8 можна було. власне і до клавіатур рівнем понижче цей підхід також застосовують (див. той же zoom65v3) і будуть застосовувати, але я так думаю, що через конструктивні особливості НЕ-світчів та інших вищезгаданих елементів, клавіатури які серйозно про звук і/або тайпінг філ, вони залишатимуться на MX-світчах. але подивимось
artko
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 16:43 як можна суттєво здешевити ту ж fun60 (або ж значно її покращити без змін у ціні) мені вже досить непросто уявити
надати їй нормальну підтримку qmk та опенсорс прошивку :)
leif
Member

Повідомлення

artko
ніби ото, що вони там через веб зробили, особисто мене б мало влаштувати, судячи з того, шо я краєм ока подивився.

Для більш просунутих/вимогливих юзерів — так, це завжди не завадить, але припускаю, що цільова аудиторія fun60 це в абсолютній більшості прості мамкіни гамери і їм на такі штуки трохи байдуже і веб-налаштовувалка їм навіть більше до душі буде
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 15:29 так, ну шо, я потужно вриваюсь по китайській гамінг периферії на ОЛХ. спочатку вчора замовив 35-грамову мишу dareu за 1700 грн
skyrox v8 нахвалюють, але особисто не перевіряв
leif: 14.07.2025 15:29 народний вутінг за 50 баксів в алю корпусі :eek:
На оф сайті якийсь дуже потужний перелік всіх характеристик, включаючи висоту активації від 10 мікронів :think:
Але все ще 60%, ех
Чекаю на хід від apayado, наврядче затерплять таке
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 14.07.2025 18:35skyrox v8 нахвалюють, але особисто не перевіряв

Бачив її, але там вага 42гр в зборі, а dareu 35гр, у декого навіть менше виходить:
спойлер
Зображення
але це скоріше трошки брешуть ваги :laugh:

ідея була спробувати якомога легшу мишу від китайських брендів, тому на цей раз обрав dareu, альтернативи всі важче

Відправлено через 5 хвилин 10 секунд:
7mindfields: 14.07.2025 18:40Але все ще 60%
мені в даному випадку 60% навіть більш приваблива опція, тому що вона мені потрібна виключно як контролер, який взяв на час гри->пограв->відклав до наступної гамінг сесії, а тому маленькі розміри і нічого зайвого це плюс
7mindfields: 14.07.2025 18:40На оф сайті якийсь дуже потужний перелік всіх характеристик, включаючи висоту активації від 10 мікронів
в наші буремні часи без цього ти рахуй вже програв в онлайні, ще до того як зайшов у гру :laugh:
artko
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 18:05 artko
ніби ото, що вони там через веб зробили, особисто мене б мало влаштувати, судячи з того, шо я краєм ока подивився.

Для більш просунутих/вимогливих юзерів — так, це завжди не завадить, але припускаю, що цільова аудиторія fun60 це в абсолютній більшості прості мамкіни гамери і їм на такі штуки трохи байдуже і веб-налаштовувалка їм навіть більше до душі буде
я подивився теж.. там веб умовний - воно пропонує завантажити "драйвер" під win, і потім типу у веб буде. такий "веб" в мене на attack shark є. під лінухом - не працює, зовсім.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 14.07.2025 18:40Чекаю на хід від apayado, наврядче затерплять таке
корпус з титану, комплектні капи ГМК (оригінал), активація від 0.000001мм, частота опитування 32khz, сканування 512khz, "геймерський" пробіл з написом APAYADO :pray: ціна 450грн, дві пляшки львівського 1715 і пачка горішків в подарунок
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 18:54
7mindfields: 14.07.2025 18:40Чекаю на хід від apayado, наврядче затерплять таке
корпус з титану, комплектні капи ГМК (оригінал), активація від 0.000001мм, частота опитування 32khz, сканування 512khz, "геймерський" пробіл з написом APAYADO :pray: ціна 450грн, дві пляшки львівського 1715 і пачка горішків в подарунок
Зображення
Непогано, але якщо не буде вбудованого екранчику, функції павербанка і usb хаба, то моїх грошей їм не бачити

Відправлено через 3 хвилини 55 секунд:
leif: 14.07.2025 18:50 без цього ти рахуй вже програв в онлайні, ще до того як зайшов у гру :laugh:
Я платив за 4мм ходу тревелу, тому використовую всі 4.1, щоб точно не програти

Доречі, трохи погрався зі спрінгами, підкинув 70g двох і трьох стейджеві 22mm у durock black lotus (ті, де стоять комплектні 80g, тільки такі були лінійні не змазані з заводу), розбирати кожен дюрок свіч виявилось ще тим гемороєм, збірка дуже прецизійна, виявилось що я переоцінив себе трохи, виходить що мені таки треба щось типу 80g 16mm single stage або two stage десь на 67g :(
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 14.07.2025 19:04Непогано, але якщо не буде вбудованого екранчику, функції павербанка і usb хаба, то моїх грошей їм не бачити
це фішки pro-версії, на 12 грн дорожче, APAYADO прайс-ладдер, всі діла
7mindfields: 14.07.2025 19:04Я платив за 4мм ходу тревелу, тому використовую всі 4.1, щоб точно не програти
ставлюсь з розумінням. але уявімо собі ситуацію: ти біжиш в онлайн шутані і бачиш супротивника в той же час, як він побачив тебе, але в тебе клавіатура з актуацією від 0.000000001 нанометрів, а у нього лоховські 0.1мм. та поки він там щось натисне, ти його вже два рази вбив, залутав його ствол і побіг далі
Зображення
7mindfields: 14.07.2025 19:04Доречі, трохи погрався зі спрінгами, підкинув 70g двух і трьох стейджеві 22mm у durock black lotus (ті, де стоять комплектні 80g), розбирати кожен дюрок свіч виявилось ще тим гемороєм, збірка дуже прецизійна, виявилось що я переоцінив себе трохи, виходить що мені таки треба щось типу 80g 16mm single stage
а шо там, треба спочатку відколупати світлорозсіювач, якщо правильно пам'ятаю? я їх потестив в стоці, вирішив, що світч гарний, звучить добре, але треба змастити та можливо зафілмити для розкриття усього потенціалу, але так досі руки і не дійшли, тому мене ці всі процедури ще чекають.

2 стейдж легкий на початку ходу, тобі мабуть це не сподобалось, правильно я розумію? для того щоб була максимальна вага з самого початку ходу треба брати довгі сінгл-стейджи. чи ти не цього хотів би, а більше ваги в кінці? не до кінця зрозумів чому 16мм :insane:

а от 3-стейджи я сам ніколи не пробував, кажуть, що за рахунок 3 стейджу там мало не зовсім легенький бамп з'являється, коли його протискаєш

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
artko: 14.07.2025 18:52я подивився теж.. там веб умовний - воно пропонує завантажити "драйвер" під win, і потім типу у веб буде. такий "веб" в мене на attack shark є. під лінухом - не працює, зовсім.
а, он воно що. на лінуксі, мабуть, не дуже багато гамерів, тим паче ЦА акко, тому в конторі вирішили зекономити трохи, все ж таки клавіатура дуже приваблива по ціні, можна зрозуміти їх
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 19:29 [а шо там, треба спочатку відколупати світлороссіювач, якщо правильно пам'ятаю?
:eek: Я цього не знав, і розбирав як звичайні свічі
leif: 14.07.2025 19:29 2 стейдж легкий на початку ходу, тобі мабуть це не сподобалось, правильно я розумію? для того щоб була максимальна вага з самого початку ходу треба брати довгі сінгл-стейджи. чи ти не цього хотів би, а більше ваги в кінці? не до кінця зрозумів чому 16мм :insane:

Важкий боттом аут, не дуже, але відчувається
leif: 14.07.2025 19:29 3-стейджи я сам ніколи не пробував
Дуже потужний боттом аут :D
16mm 80g це позолочені, які ставлять в дюрок лотус з білим стемом , і виходить що їх зробити би тріжки важче було б ідеально

Upd: подивився на маркування, є 16mm одностейджеві 80g (трохи не вистачає ваги), двостейджеві 22mm 70g (трохи перебір з боттом аутом), трьохстейджеві 68g (суттєвий перебір з боттомом) і tx 22mm 70g одностейджеві (не тестував)
Були плани зробити спрінг свап в дюрок дельфінах (комплектні 63.5 дуже легкі) і в жовтих мілкі гатеронах (кращий бюджетний звук, так і не вмовив себе на ink v2 box через ціну, оіл кінги відкинув через те, що планував ставити у борд з підсвіткою, gateron cj виявились гучними), нічого «розумнішого» за тестувати це на лотусах в голові не зʼявилось

Трохи власного досвіду з портіко і гатеронами cj, після встановлення двох гатів і десь півгодинних спроб їх дістати з плати: погнув дешевий пулер (комплектний від neo80), погнув трохи корпус самого свіча при спробі демонтувати за допомогою цього пулеру, спроби дістати свіч за допомогою тиску на найбільшу циліндричну «ніжку» в сокеті зі зворотньої сторони, врятувала тільки ксяомі викрутка з найтоншим пласким бітом і обережне підковирювання свіча, де він контактує верхнім хаузінгом з платою, після чого зʼявилася фобія і тепер я завжди на одному свічі перевіряю, що він нормально виходить з pcb, перед тим як встановлювати декілька одразу

Також з неприємних моментів - durock свічі дуже не полюбляють дешеві сети свічів з алі (ті що по $30 десь), два сети з чотирьох ледь тримаються на 1u місцях, можливо кому ця інформація буде корисною
Востаннє редагувалось 14.07.2025 20:11 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 14.07.2025 19:41Я цього не знав, і розбирав як звичайні свічі
все правильно зробив. щойно взяв сам спробував, у випадку цих дюроків світчі і без цього розбираються. ws morandi, скажімо, не можна розібрати, якщо перед тим не дістати (виштовхнути знизу вгору) світлорозсіювач, який в принципі має таку ж конструкцію і там же розташований

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
7mindfields: 14.07.2025 19:4116mm 80g це позолочені, які ставлять в дюрок лотус з білим стемом , і виходить що їх зробити би тріжки важче було б ідеально
у мене один є такий, той, що ти мені поклав, затестив і його також. так а важче хотілось би більше на початку ходу чи в кінці?
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 20:12 так а важче хотілось би більше на початку ходу чи в кінці?
На початку
7mindfields: 14.07.2025 19:41 durock свічі дуже не полюбляють дешеві сети кейкапів з алі (ті що по $30 десь)
Виправив
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 14.07.2025 20:13На початку
тоді так, просто довгу сінгл стейдж цієї ваги. спробуй
7mindfields: 14.07.2025 19:41tx 22mm 70g одностейджеві
можливо, це саме те, що ти шукаєш, адже саме довша пружина, якщо вона сінгл стейдж, потребує більше зусилля на початку ходу. 2-стейдж зовсім не такі на початку (легші)

Відправлено через 8 хвилин 11 секунд:
7mindfields: 14.07.2025 19:41Трохи власного досвіду з портіко і гатеронами cj, після встановлення двох гатів і десь півгодинних спроб їх дістати з плати: погнув дешевий пулер (комплектний від neo80), погнув трохи корпус самого свіча при спробі демонтувати за допомогою цього пулеру, спроби дістати свіч за допомогою тиску на найбільшу циліндричну «ніжку» в сокеті зі зворотньої сторони, врятувала тільки ксяомі викрутка з найтоншим пласким бітом і обережне підковирювання свіча, де він контактує верхнім хаузінгом з платою, після чого зʼявилася фобія і тепер я завжди на одному свічі перевіряю, що він нормально виходить з pcb, перед тим як встановлювати декілька одразу
о, це буває, так, інколи як застрягне, то розвага забезпечена ще та, я бувало дуже довго виколупував запресовані сілушкою богатирською світчі ("шось туговато заходить...хм... та ладно, воно ж сумісне, це ж мх і то мх, значить так має бути, нічо" :laugh: big brain time). деякі світчі, такі як тенжеріни, наприклад, вони взагалі не те що гнуться, а доволі легко ламаються з того боку де діод/світлорозсіювач встановлюється, ну це нічого страшного, на звук і функціонування світча ніяк не впливає
7mindfields: 14.07.2025 19:41Також з неприємних моментів - durock свічі дуже не полюбляють дешеві сети свічів з алі (ті що по $30 десь), два сети з чотирьох ледь тримаються на 1u місцях, можливо кому ця інформація буде корисною
колись давно в 21 році у мене була нагода спробувати сет капів з алі десь такого ж рівня і він теж не тримався ані на бобах ю4т ані на інках в2. можна, звісно, всюди попрокладати якісь ущільнювачі (акуратно, щоб їх не зажовувало стемом), трохи поморочитись, але буде норм
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 14.07.2025 20:25 всюди попрокладати якісь ущільнювачі (акуратно, щоб їх не зажовувало стемом), трохи поморочитись, але буде норм
Так, це завжди варіант, але це все ще дикість, бо є інші свічі, які разом з кейкапами вилітають з плати :D

Саме страшне, що цей вайб лайтової кастомізації починає подобатись, так це все ще навіть не аматорський рівень (для відчуття контрасту, не спроба когось образити), упереджене ставлення до HE через хейт легких спрінгів в механічних перемикачах, середній і преміум сегменти все ще табу (психологічний фактор), не тримаю руку на пульсі останніх клавіатурних новин, нічого не випаюю, не замовляю додаткові плейти, не чіпаю дефолтні стаби, навіть філмити наврядче буду щось в перспективі, але є в цьому занятті (все таки не можу назвати це хобі, принаймні зараз) щось медитативне, на додаток тепер краще розумію тих, хто не може обійтись одним бордом, комплектом свічів, кейкапів. Хочеться вірити що це не перейде в хронічну форму :rotate:
Востаннє редагувалось 14.07.2025 21:05 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 3 разів.
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 14.07.2025 20:42бо є інші свічі, які разом з кейкапами вилітають з плати
буває і таке) але тут не вгадаєш, навіть у одного виробника різні стеми по різному взаємодіють з одними і тими ж кейкапами, я не здивуюсь, якщо це навіть від партії/року випуску може змінюватись

втім, такого щоб кейкапи саме не тримались настільки, щоб їх не можна було використовувати без якихось модифікацій у мене з отого одного досвіду 21 року не було. тоді саме взагалі неюзабельно було, а з того часу більше чи менше але тримається достатньо, щоб не паритись про це. вибірка по виробниках у мене, правда, не велика: gmk, ws, nicepbt, infinikey, domikey

Відправлено через 17 хвилин 21 секунду:
7mindfields: 14.07.2025 20:42щось медитативне
:yes:

клавіатури як хоббі це дуже медитативна історія і, якщо мати певний тип внутрішньої організації, то для менталки весь цей двіж, як на мене, вельми і вельми корисний. при чому це різні аспекти: як самі маніпуляції з окремими елементами, їхнє модифікування, так і колекціонування, вивчення каталогу всіх випущених гмк сетів, історії корейських кастомів в ранні нульові, гікхак, стріми, огляди, залипання на мехмаркеті і так далі. все це, за умови, що людині підходить, то затягує і занурює в себе достатньо сильно, щоб зніматись з напрягу повсякденного життя і отримувати якісний дофамін, тим паче в наші часи. єдине, що дуже дороге :(
Зображення
Відповісти