Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Filabatya
Member
айфон ще мав стояти там 
-
Gold_Star
Member
Глянув на свій екран через камеру телефона, а там суцільне рожеве дзеркало, усе як на долоні
Вживу і близько нічого такого немає, так якісь признаки силуету присутні, можна ще притушене відображення вікна побачити якщо збоку встати, але не більше 
-
Vader
Member
Filabatya
Нє,в мене мотор'ролла,я не фан бой еппла
Та Боже,їду на то,тачку жену,зараз цього не буде,ще й доложити треба буде
Нє,в мене мотор'ролла,я не фан бой еппла
Та Боже,їду на то,тачку жену,зараз цього не буде,ще й доложити треба буде
-
SleepNeep
Member
Vader
ок. дякую за фото, буду думати.
Відправлено через 4 години 26 хвилин 54 секунди:
Шарився по Редіту і натрапив на тему про чіткість тексту
Це WOLED. Ореол на тексті по горизонталі
Це QD-LED. Ореол по вертикалі
І в той же час багато пишуть, як їм все класно.
Як ви працюєте з таким текстом? Хтось кодить за Оледом із хорошим зором? Як враження?
Як ви працюєте з таким текстом? Хтось кодить за Оледом із хорошим зором? Як враження?
-
tablestikus
Member
SleepNeep
Взагалі в мене нема таких ореолів. Чудово працюється з текстами. І кодю час від часу без якихось проблем. Точніше я за ним працюю так само як і за попереднім ips 1 в 1 і мені ок. Тіки фільми і ігри стали гарніші.
Взагалі в мене нема таких ореолів. Чудово працюється з текстами. І кодю час від часу без якихось проблем. Точніше я за ним працюю так само як і за попереднім ips 1 в 1 і мені ок. Тіки фільми і ігри стали гарніші.
-
Gold_Star
Member
-
ilcattivo
Member
В мене WOLED і 100% зір. Можу спокійно на ньому кодити, проблем немає.SleepNeep: ↑ 09.07.2025 17:05 Як ви працюєте з таким текстом? Хтось кодить за Оледом із хорошим зором? Як враження?
Текст трішки гірше ніж на IPS 27" QHD (110 PPI), але на голову чіткише ніж на IPS 24" FHD (90 PPI). Телефон з зумом перебільшує проблему, в реальності на відстані 60-70 см ореолів не видно
-
Vader
Member
SleepNeepНiяких ореолiв..все гуд.
Отправлено спустя 1 час 38 минут 2 секунды:
SleepNeep
Подивись..тут як раз говорять про матове,та глянцеве покриття...
Отправлено спустя 1 час 38 минут 2 секунды:
SleepNeep
Подивись..тут як раз говорять про матове,та глянцеве покриття...
-
Nutbar
Member
Ну це смішноSleepNeep: ↑ 09.07.2025 17:05 Vader
- спойлер
- asus-pg32ucdp-text-fringing-issues-v0-iajg28ia4nge1.png
asus-pg32ucdp-text-fringing-issues-v0-xm5o7tka4nge1.jpg
- спойлер
- asus-pg32ucdp-text-fringing-issues-v0-qspijsz0fpge1.png
От і вся тема про чіткість. 1440р - під ігри та медіа, з текстом є нюанси. 4к - під все, при такому ppi вже не важлива структура субпікселів.
-
Goddan
Member
Доброго дня , що краше для ігор 21 на 9 чи 16 на 9 , думаю взяти чи 32 чи 34 дюймів олед. Зараз в мене ксяомі 27 мінілед.
-
fantomrulezz
Member
32" однозначноGoddan: ↑ 12.07.2025 13:59що краше для ігор 21 на 9 чи 16 на 9 , думаю взяти чи 32 чи 34 дюймів олед
32" 16:9 набагато більший по площі ніж 34" 21:9
16:9 значно універсальніший, підтримка є в усіх сучасних іграх, тому немає ніяких чорних полос
21:9 в багатьох іграх немає підтримки, або доводиться плясати з бубном, щоб включити через сторонній софт чи правку інішників, або мати чорні полоси, які сжеруть частину площі.
Єдиний "псевдоплюс" 21:9 - з таким співвідношенням в іграх по замовчуванню включається більш широкий FOV, через це ви бачите більш широке зображення, це може надавати перевагу в мультиплеєрі.
Але!
По перше, це призводить до ефекту риб'ячого ока, коли зображення по краях екрану вигнуте.
По друге, якщо fisheye не лякає, то ніщо не заважає виставити такий самий FOV і на моніторі 16:9, отримавши більш широкий кут огляду не лише по горизонталі, а і по вертикалі.
-
Gold_Star
Member
Ну якщо судити по саме ігровим девайсам (такі як консолі) - усі вони в тій чи іншій мірі заточені під екрани 16:9. І схоже що ця тенденція не буде мінятися з масовим переходом на 4К і подальшим приходом 8К.Goddan: ↑ 12.07.2025 13:59що краше для ігор 21 на 9 чи 16 на 9
-
Melofon
Member
Да ладно, и на много больше?fantomrulezz: ↑ 12.07.2025 15:2932" 16:9 набагато більший по площі ніж 34" 21:9
-
fantomrulezz
Member
ЛолMelofon: ↑ 13.07.2025 18:04Серьёзно вы от куда инфу берёте? Боюсь чтобы эта глупая тенденция не захлестнула молодеж, 32" 16:9 оказывается больше по площади чем 34" 21:9
Безграмотний неук, який навіть не закінчив школу, переживає за сучасну молодь
Теорему Піфагора та розрахунок площи фігури через неї вчать десь в 7-8 класі.
Площа прямокутника з діагоналлю 32" та співвідношенням сторін 16:9 - 2823 см².
Площа прямокутника з діагоналлю 34" та співвідношенням сторін 21:9 - 2671 см².
-
FirstTDM
Member
16:9Goddan: ↑ 12.07.2025 13:59Доброго дня , що краше для ігор 21 на 9 чи 16 на 9 , думаю взяти чи 32 чи 34 дюймів олед.
-
Melofon
Member
fantomrulezz
Окей, хорошо, я тупанул бо чуть выпил сегодня с друзьями, шо нельзя уже тупить сегодня?
32" 16:9 это больше чем 34" 21:9
Окей, хорошо, я тупанул бо чуть выпил сегодня с друзьями, шо нельзя уже тупить сегодня?
-
Artem_M
Member
В обох варіантах є свої плюси та мінуси. У мене був 34" 3440-1440 (вигнутий не олед), перейшов на 27" (плоский олед). Брав би 34", якби ціна була для мене прийнятна.Goddan: ↑ 12.07.2025 13:59 Доброго дня , що краше для ігор 21 на 9 чи 16 на 9 , думаю взяти чи 32 чи 34 дюймів олед. Зараз в мене ксяомі 27 мінілед.
21:9 це зовсім інший рівень, для ігор саме те. За пів року жодних проблем з іграми не було, хіба що в деяких кат-сцени були з полосами по боках. Це тільки в старих іграх може не бути підтримки потрібної роздільної здатності. Ніякого риб'ячого ока немає. Звикаєш дуже швидко до ширини. В фпс шутерах ти бачиш значно більше, ніж на 16:9. Єдине що мене не радувало - це навантаження на відеокарту, роздільна здатність все ж таки в половину більша, тому фпс буде помітно менше.
По площі 32" 16:9 буде трохи більший за 34" 21:9, але по PPI це буде 91.79 VS 110 і тільки через це я б не брав 32". Але можливо ви націлились на 4+К ))), там РРІ вже інший буде і не так помітна різниця.
Краще по-можливості спробувати обидва варіанти і тоді визначитись. Але я наразі жалкую, що не доклав до 21:9.
-
OldGoodGames
Member
ЕЛТ, 15", 4:3Goddan: ↑ 12.07.2025 13:59 Доброго дня , що краше для ігор 21 на 9 чи 16 на 9 , думаю взяти чи 32 чи 34 дюймів олед. Зараз в мене ксяомі 27 мінілед.
-
mult
Member
Artem_M
Та як це немає рибячого ока в 21:9, воно є.
В мене теж було аж два 34" монітора.
В кожній грі по краям екрана предмети розтягуються доволі відчутно при повороті камери.
Я навпаки знижував fov щоб зменшити цей ефект.
Може краще написати, що розтягування є, просто комусь на це пофіг а комусь ні.
Можна просто пошукати проходження ігор на ютубі на таких моніторах і самому глянути.
Танців з бубном вистачає і зараз, багато навіть сучасних ігор не підтримують його, або підтримують криво розтягуючи зображення і треба шукати гайди або ini файли правити, або моди.
Елден рінг та ж, відьмак некст ген щось пишуть про купу проблем з ультравайд і ще знайдеться немало.
21:9 на ринку вже дуже давно, це ж не новинка і моніторів таких виробляється завжди багато.
Навідь оледів наклепали вже багато.
А от розробники якось не дуже люблять цей формат.
Особливо в змагальних іграх, типу щоб не було переваги над звичайними моніторами.
Хоча може все і змінитись мабуть.
Для роботи тут сто відсотково ультравайд краще.
В кожній грі по краям екрана предмети розтягуються доволі відчутно при повороті камери.
Я навпаки знижував fov щоб зменшити цей ефект.
Може краще написати, що розтягування є, просто комусь на це пофіг а комусь ні.
Можна просто пошукати проходження ігор на ютубі на таких моніторах і самому глянути.
Танців з бубном вистачає і зараз, багато навіть сучасних ігор не підтримують його, або підтримують криво розтягуючи зображення і треба шукати гайди або ini файли правити, або моди.
Елден рінг та ж, відьмак некст ген щось пишуть про купу проблем з ультравайд і ще знайдеться немало.
21:9 на ринку вже дуже давно, це ж не новинка і моніторів таких виробляється завжди багато.
Навідь оледів наклепали вже багато.
А от розробники якось не дуже люблять цей формат.
Особливо в змагальних іграх, типу щоб не було переваги над звичайними моніторами.
Хоча може все і змінитись мабуть.
Для роботи тут сто відсотково ультравайд краще.
-
Artem_M
Member
Так це не "риб'яче око"...mult: ↑ 17.07.2025 12:19 Artem_M
Воно виглядає так:
- спойлер

Але це все риторика... Доводити свою думку не бачу смислу, оскільки у кожного свій смак. Он люди жаліються на ореоли навколо символів в oled моніторах, а хтось цього не помічає. Я помічаю, але не парюсь, монітор чисто для споживання контенту та ігор.
Не по темі, але ще поугарав у стрічці про вибір відеокарт. Деякі персонажі після того як купили якусь карту намагаються переконати інших у тому, що їх вибір був єдиний вірний, але то більше схоже що вони в першу чергу самі себе в цьому переконують, дізнавшись про переваги, які мають вироби конкурентів...