Бюджетні рішення для підключення кількох жорстких дисків до ноутбука

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
DarkJoney
Member

Повідомлення

Привіт всім,
Мій тато відмовляється від свого ПК, оскільки йому потрібна мобільність, і він буде використовувати мій ASUS TUF на док-станції вдома. Чи можете допомогти мені з питанням про те, що робити з жорсткими дисками?

Нам потрібно їх кудись поставити, щоб вони залишалися доступними з ноутбука, і я розглядаю покупку чогось на кшталт ICY BOX IB-3640SU3 чи FANTEC QB-35U31. У його ПК встановлено 3 жорстких диски по 4ТБ, 2 WD RED і 1 Seagate IronWolf. Я також збираюся подарувати йому 14ТБ WD DC, який нещодавно мені віддав датацентр.
Дані переважно "холодні"; він зберігає архіви весіль і записи з дронів. Він буде редагувати з 850X, який я встановив у TUF, що має бути нормально.

Чи можете, будь ласка, сказати мені:

Наскільки хороші ці ICY BOX? Чи варто розглянути ORICO?
ORICO, як я бачу з відгуків, має тенденцію виходити з ладу через деякий час, і я бачив згадки про те, що ICY BOX працює чудово. Який у вас досвід з ними?
Наскільки поганий ICY BOX з точки зору швидкості?
Чи є щось інше, що мені слід розглянути?
Чи варто доплатити за USB 3.1 10GB/s?

ORICO мені доведеться замовляти з Ali/Amazon. ICY BOX та Fantec доступний у магазині локально. Я не розглядаю Terramaster і OWC, оскільки вони продаються за тією ж ціною, що й повноцінний QNAP... Також я не вважаю, що йому потрібен QNAP (у мене є TS464-8G) або Synology, а також ця штука переформатує диски... Вона залишатиметься підключеною до робочого місця на ноутбуці.

Я знаю, що в ідеальному світі було б непогано побудувати RAID тощо, але я шукаю бюджетний варіант з мінімальними зусиллями, але з хорошим співвідношенням ціна/якість.
Буду дуже вдячний за будь-які поради, хороші ідеї чи відгуки! Дякую! :beer:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

DarkJoney
Підключення до старого ПК і налаштування його в якості NAS (Network-attached storage). Ставите NAS десь деінде аби над вухом не гудів дисками. І доступ буде не тільки з ноута. В цілому це найраціональніше рішення як на мене.
Відповісти