Microsoft похвалилася економією $500 мільйонів завдяки ШІ через кілька днів після масових звільнень

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Extra: 11.07.2025 15:17 Ви абсолютно впевнені, що "дупля не відбивають" саме вони?
Ігровий підрозділ наступив практично на всі можливі граблі, а керівника досі не зняли. Зате звільнили половину працівників.

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
MqM: 12.07.2025 16:05відомі студії це баласт?
Дайте в Україну хоча би декілька таких :weep:
Навіщо воно їм? Навіть без війни ідея така собі через корупцію, боротьбу з якою навіть не імітують.
БомжАнатолій
Junior

Повідомлення

waryag В вашій святій Америці судді і політики і обмежують розслідування, Фбр звільнили один з антикорупційних загонів і перевели агентів на міграційну політику, злочини з наркотиками. Справа була коли декілька прокурорів звільнилися бо їх просили не порушувати розслідування проти мера ню йорка

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Всією душею за крах мікро магеньких
Scoffer
Member

Повідомлення

MqM: 12.07.2025 16:05Боїнг так вже догрався, що з часом почали падати літаки пс цікава документалка на Нетфліксі, там якраз є про маніакальне відношення до цін на акції
Але в тому ж боінгу ніякі висновки зроблені не були і нічо не змінилось в підходах до менеджменту. Проблема в акціонерах, котрі вимагають росту акцій інакше звільнять і поставлять інших менеджерів.
Ситуація патова насправді. З однієї сторони без акцій не буде ніякого капіталізму, що не прикольно, а з іншої акціонери дружно здуріли і не сприймають нічого окрім короткострокового прибутку, навіть якщо це втопить компанію. Що з цим робити - от взагалі ні разу не зрозуміло.

Відправлено через 3 хвилини 12 секунд:
Я думаю це все наслідок електронізації/інтернетизації. Якщо заставити цих акціонарів ходити на біржу фізично, і підписувати папірці там, тобто позбавити можливості злити акції за наносекунду автоматом, то вони б думали далі ніж на три секунди наперед.

Відправлено через 7 хвилин 15 секунд:
Тим часом під'їхали цікаві дослідження
https://metr.org/Early_2025_AI_Experien ... _Study.pdf
де зненацька виявилось, що ШІ на прикладі погромістів, не прискорює розробку, а навпаки сповільнує її на 19% в середньому, хоча самим погромістам здавалось шо все стало швидше, поки хтось не взяв в руки таймера :D Суб'єктивізм він такий. А головне прогнози-то які були :rotate:
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer
Поки виробництво було в Омериці, акціонери принаймні розуміли що на заробляння грошей потрібен час. І горизонт планування рахувався ну роками, чи хоч місяцями.

Але коли на біржу вийшов Біг Тех без жодних фізичних активів і показав маржу 50%, то акціонери запушили всі компанії позбутися фізичних активів. Але виявилося, що не всі бізнеси тоді мають сенс - привіт Боінгу.

Вони б були щасливі, щоб компанія робила лише дизайни, а літачки випускала ТСМЦ.
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 13.07.2025 11:03Але виявилося, що не всі бізнеси тоді мають сенс - привіт Боінгу.
Виявилось то виявилось, але це дійшло до всіх, окрім самих акціонерів. Вони ж свої підходи не змінили.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.07.2025 11:06
dead_rat: 13.07.2025 11:03Але виявилося, що не всі бізнеси тоді мають сенс - привіт Боінгу.
Виявилось то виявилось, але це дійшло до всіх, окрім самих акціонерів. Вони ж свої підходи не змінили.
А їм то що? Ну збанкротують якісь компанії з портфоліо, а інщі впораються. Вцілому + буде
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 13.07.2025 11:07А їм то що? Ну збанкротують якісь компанії з портфоліо, а інщі впораються. Вцілому + буде
Скоріше збанкрутують всі, тільки як в пірамідах хтось отримає прибуток, а хтось прогорить. В цілому для економіки це в мінус.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.07.2025 11:09
dead_rat: 13.07.2025 11:07А їм то що? Ну збанкротують якісь компанії з портфоліо, а інщі впораються. Вцілому + буде
Скоріше збанкрутують всі, тільки як в пірамідах хтось отримає прибуток, а хтось прогорить. В цілому для економіки це в мінус.
OpenAI і всякі АІ сками задали новий рівень профітності, як інфоциганською шлюпкою привнести мільярди інвестицій.

От учора мені показали АІ стартап, що оцінює продуктивність розробників - тупо проїдеться по гітхабу і ЛЛМ поставить кожному оцінку :lol:

І нічо, корпорації купують. Я аж засумував, що сам не вигадав такий скам
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Так в тому і справа що профітність там досить умовна, поки хтось не пробує вивести гроші з акцій. Я не сперечаюсь шо окремі персонажі на всій цій інфоциганщині зароблять трильйони, але в середньому для економік як таких все в дуже і дуже великий мінус. В розвиток західних контор - аналогічно. Практика вже натурно показала як "могутня, потужна і прекрасна"(ц) економіка штатів зливається перед "примітивною і недорозвиненою" економікою китаю.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer
Я трохи про інше.

Спочатку в США в умовних 50х економіка була на виробництві.

Потім сказали біс з ним, викидаємо виробництво, цінність в манагерах і інженерах.

Тепер період, коли нафік найомних працівників. Цінність у акціях, бренді та АІ.

До Краху тюльпаномáнії в Нідерландах США лишилося скільки?
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 13.07.2025 11:46До Краху тюльпаномáнії в Нідерландах США лишилося скільки?
Тут вже питання до краху самих США скільки залишилось. Попередня акціонерна криза сторічної давнини лише трішечки не дотягнула до розвалу штатів. А в ній, на відміну від тої що надвигається, брали участь не всі контори країни. І зливати акції так швидко як зараз теж ще фізично не могли.
waryag
Member

Повідомлення

Scoffer: 13.07.2025 10:35Я думаю це все наслідок електронізації/інтернетизації. Якщо заставити цих акціонарів ходити на біржу фізично, і підписувати папірці там, тобто позбавити можливості злити акції за наносекунду автоматом, то вони б думали далі ніж на три секунди наперед.
Стара історія. Вперше проявилося при появі телеграфу. Небачена швидкість передачі інформації викликала у посадовців нестерпне бажання порулити вручну. У тому числі і війнами.

Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
БомжАнатолій: 13.07.2025 07:55В вашій святій Америці судді і політики і обмежують розслідування, Фбр звільнили один з антикорупційних загонів і перевели агентів на міграційну політику, злочини з наркотиками. Справа була коли декілька прокурорів звільнилися бо їх просили не порушувати розслідування проти мера ню йорка

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
Всією душею за крах мікро магеньких
:facepalm:

У США все нормально з економікою і близько немає таких загроз і викликів, як в нас. Та й вони не найкращий приклад для бездумного копіювання.
LynxyOne
Junior

Повідомлення

Прибуток в дохуліарди баксів?
Класс, звільняємо 9к трудяг і малюємо ще пів лярда. І ШІ треба не забути прикрутити.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Klon: 11.07.2025 14:09 Нейронкі крута річь, але в руках маркетолохов\самодурів директорів = це біда.
Прогнал страничку сайта с заблоченными вариантами выделения и копирования через один ИИ на тему снять ограничения. Несколько попыток, ограничения не сняты.
При этом по его же советам что найти нужно ограничения частично снял. ИИ начудит ИИ такого,что проще будет все переделать с нуля, только кому?
Scoffer
Member

Повідомлення

LynxyOne: 14.07.2025 09:37Прибуток в дохуліарди баксів?
Класс, звільняємо 9к трудяг і малюємо ще пів лярда. І ШІ треба не забути прикрутити.
Це дуже дивно звучить, але прибуток більше не є мірилом успішності компанії для акціонерів. Акціонерам тепер не цікаві дивіденди і стабільне життя на наступні три покоління. Єдиним мірилом успішності компанії з їхньої точки зору є ціна акцій. Так от зараз тренд що якщо ти звільняєш працівників і заміщуєш їх ШІ, то вартість акцій росте. І неважливо що потім компанія скотиться в дно, це нікого не парить. Тільки миттєва вигода на курсі акцій, а далі хоч трава не рости.
Компанія може показувати небачені прибутки, але бути недостатньо ШІзонутою з точки зору інвестора, і все, масове звільнення, закриття проектів, реорганізація і все таке. :-/

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
Klon: 11.07.2025 14:09Нейронкі крута річь, але в руках маркетолохов\самодурів директорів = це біда.
Нейронки як технологія річ звісно прикольна. Але не LLM, а спеціалізовані моделі, і не всюди, а там де завдання не можна покрити алгоритмічно. LLM же чисте зло.
MqM
Member

Повідомлення

dead_rat: 13.07.2025 11:31
Scoffer: 13.07.2025 11:09
OpenAI і всякі АІ сками задали новий рівень профітності, як інфоциганською шлюпкою привнести мільярди інвестицій.

От учора мені показали АІ стартап, що оцінює продуктивність розробників - тупо проїдеться по гітхабу і ЛЛМ поставить кожному оцінку :lol:

І нічо, корпорації купують. Я аж засумував, що сам не вигадав такий скам
Я би поспреречався, що це скам - певний рівень ефективності є. Це не роздута піраміда в якій немає ніякого сенсу, ші дійсно мое виконувати ефективно діагнози.
ШІ навіть може аналізувати ренгенівські знімки, що в наших умовах принаймні мені дуже допомогло
dead_rat
Member

Повідомлення

MqM
Так, нейронки і правда аналізують знімки для виявлення раку, мій колишній ментор як раз працює у такій компанії.
Але це зроблено задовго до сьогоднішнього хайпу на ЛЛМ, в часи коли пересічний юзверь і не чув про нейронки
Відповісти