все буде. просто це все не бюджетноWakeMe: ↑ 06.07.2025 03:04Без тилових динаміків гроші на вітер, в кіно не буде об'єм відчуватися як треба. Так, воно буде бумкати, більш якісно звучати все, але...
Новини
Останні статті і огляди
Выбор акустики
-
Hotspur
Member
-
Filabatya
Member
для тилів дійсно тупо коли вони прямо над головою 
-
DaKaR
Member
Для аудіофіла важливо щоб звук максимально відповідав першоджерелу. Щоб скрипка в першому ряду - звучала як скрипка в першому ряду.MSiAventador: ↑ 06.07.2025 20:47Без аудіофільства означає - без крітеріїв.
Для мультимедіа такої вимоги немає. Важливий об'єм і частотний діапазон. Мені в принципі не важливо, на скільки точно відтворює колонка звук пострілу відповідно оригіналу. Головне що звук пострілу був схожий звук пострілу і було зрозуміло звідки летить.
-
Radio Bay
Member
Нормальне розумінняDaKaR: ↑ 06.07.2025 19:32Та я купую саундбар не тому що я дуже хочу саундбар. А для економії місця.
Його призначення виводити звук із фільмів. Ніякого аудіофільства.
Відправлено через 3 хвилини 34 секунди:
Для кіно, коли поглинаєш відеоряд важливо, щоб скрипка була схожа на скрипку, а кулемет на кулемет. Хтось знає, як звучить саме та модель кулемета? Сумніваюсь. Про пердеж Годзіли промовчуDaKaR: ↑ 06.07.2025 21:34Для аудіофіла важливо щоб звук максимально відповідав першоджерелу. Щоб скрипка в першому ряду - звучала як скрипка в першому ряду
-
DEVES
Member
Аудиофилам важно верить в свои фантазии и делать различные глупые вещи, с точки зрения науки.DaKaR: ↑ 06.07.2025 21:34Для аудіофіла важливо щоб звук максимально відповідав першоджерелу. Щоб скрипка в першому ряду - звучала як скрипка в першому ряду.MSiAventador: ↑ 06.07.2025 20:47Без аудіофільства означає - без крітеріїв.
Качество звука их совершенно не интересует, иначе как еще объяснить острую непереносимость студийной акустики и наушников.
Сделать 32/384 рип задроченной пластики 1970 г.в. это душевно, а вот послушать что-то 16/44 из свежего это фу-фу-фу. То души нет и всё сухо/плоско, то скорость сибилянтов седьмого порядка не соответствует ширине сцены...
-
MSiAventador
Member
Студійніе мониторі - работают на отслеживание дефектов сведения, они не расчитані на достоверность звучания музікальніх инструментов. Задача такая не ставится.DEVES: ↑ 07.07.2025 00:02Качество звука их совершенно не интересует, иначе как еще объяснить острую непереносимость студийной акустики и наушников.DaKaR: ↑ 06.07.2025 21:34 Для аудіофіла важливо щоб звук максимально відповідав першоджерелу. Щоб скрипка в першому ряду - звучала як скрипка в першому ряду.
Наушники - впринципе на способні показать ... да ничего не способні, ни оркестровую яму, ни стадионній концерт. Наушники тупо каждій по своиму кукожат звук от балді.
-
Radio Bay
Member
До речі такMSiAventador: ↑ 07.07.2025 10:01Наушники тупо каждій по своиму кукожат звук от балді
-
tablestikus
Member
Я правда довго мучався поки саб доналаштував так щоб було віддалене схожість басів в фільмах як в аймаксі)Radio Bay: ↑ 06.07.2025 22:56От тому я одразу почав топити за сабtablestikus: ↑ 06.07.2025 22:37і щоб сабуфер в екшен-сценах розривав сраку)![]()
-
Radio Bay
Member
Так там лопух з метр розміром та приміщення інше. Налаштував? )tablestikus: ↑ 07.07.2025 10:13Я правда довго мучався поки саб доналаштував так щоб було віддалене схожість басів в фільмах як в аймакс
-
tablestikus
Member
Я ж написав що віддаленно. Щоб і не забивало вухо але і не було дуже слабке на фоні. Тепер при черзі з кулемета в мене очко зжимається на дивані)Radio Bay: ↑ 07.07.2025 10:33Так там лопух з метр розміром та приміщення інше. Налаштував? )tablestikus: ↑ 07.07.2025 10:13Я правда довго мучався поки саб доналаштував так щоб було віддалене схожість басів в фільмах як в аймакс
-
Radio Bay
Member
tablestikus: ↑ 07.07.2025 10:34Тепер при черзі з кулемета в мене очко зжимається на дивані)
Відправлено через 36 хвилин 18 секунд:
Повне занурення та ніякої аудіофіліїtablestikus: ↑ 07.07.2025 10:34Тепер при черзі з кулемета в мене очко зжимається на дивані)
-
Hotspur
Member
спірне питанняDaKaR: ↑ 06.07.2025 21:34Для мультимедіа такої вимоги немає.
-
DaKaR
Member
Скоріш за все візьму Magnat SBW 300. Фірма спеціалізується на HI-FI звуку + параметри і відугуки хороші.
-
Radio Bay
Member
З початки треба визначитися, що таке мультімедіаHotspur: ↑ 07.07.2025 20:30спірне питання
-
vitamir
Member
Дивлюсь я на вас і збоку стає смішно.
Якщо мова йде про споживання музичних консервів, потрібно розуміти, за якими рецептами їх готують.
Для розуміння пропоную прочитати про K-System від загальновідомого кухаря тих консервів на поширене прізвище Кац, Bob Katz. Він автор рецепту, що став де-факто стандартом при мастерингу будь-чого, будь-ким, і будь-де. Виключаючи, можливо, деякі самопальні ріпи з вінілу.
Звідти потрібно винести одну цифру 83 dB SPL @ -20 dB FS у кожне фізиологічне овдиоуфайльське вухо. Пробачте, будь ласка, мою французьку.
Потім перевести це в потрібні середній та піковий рівні потужності RMS підсилювача і акустичної системи, з урахуванням відстані від випромінювача до вуха. Тато ж у Васі сильний а математиці?
І це буде потрібна кількість звуку, аби таки почути в консервах все так, як того накуховарив мастерінговий інженер. І відправна точка для усвідомленого вибору акустичної системи, зокрема.
Долучайтесь, вам сподобається.
А камерата, опера, рок чи реп, байдуже. А мультимедіа то зовсім погляд з іншого боку. Рецепт з огляду на кількість звуку для всих один.
Якщо мова йде про споживання музичних консервів, потрібно розуміти, за якими рецептами їх готують.
Для розуміння пропоную прочитати про K-System від загальновідомого кухаря тих консервів на поширене прізвище Кац, Bob Katz. Він автор рецепту, що став де-факто стандартом при мастерингу будь-чого, будь-ким, і будь-де. Виключаючи, можливо, деякі самопальні ріпи з вінілу.
Звідти потрібно винести одну цифру 83 dB SPL @ -20 dB FS у кожне фізиологічне овдиоуфайльське вухо. Пробачте, будь ласка, мою французьку.
Потім перевести це в потрібні середній та піковий рівні потужності RMS підсилювача і акустичної системи, з урахуванням відстані від випромінювача до вуха. Тато ж у Васі сильний а математиці?
І це буде потрібна кількість звуку, аби таки почути в консервах все так, як того накуховарив мастерінговий інженер. І відправна точка для усвідомленого вибору акустичної системи, зокрема.
Долучайтесь, вам сподобається.
А камерата, опера, рок чи реп, байдуже. А мультимедіа то зовсім погляд з іншого боку. Рецепт з огляду на кількість звуку для всих один.
-
vitamir
Member
Це справді розділ про звук на конференції для користувачів компьютерів? 
-
Radio Bay
Member
Мені абсолютно начхати, що там накуховарив цей інженер, я просто або буду слухати або ні. Справа справжнього майстра мастерингу зробити так, щоб воно грало на всьому, навіть на музцентрі. Якось дивився огляд на Дженели серії 83xx звукача, "Чому ми їх використовуємо". Говорить, тільки стали, ще не зрозуміло. Щось на чорну звів, закинув на флешку. У машині увімкнув, вах, грає і тільки потім він зрозумів, що після зведення на них на всьому грає. Це я до того, що то справа інженера мастерінгу піклуватися про те, щоб у мене грало, а ні я повинен обирати для цього колонки на яких буде грати те, що він там назводивvitamir: ↑ 11.07.2025 22:58аби таки почути в консервах все так, як того накуховарив мастерінговий інженер
-
OldGoodGames
Member
напевно, такий спосіб прослуховування це новий тренд у аудіофілії?
-
ARomanA
Member
Хочу зібрати систему 5.1, для фільмів, музики та ігор в зал з проектором, кімната невелика, 17 кв. м.
Шукаю колонки та ресівер, бюджет обмежений, тому розгядаю в першу чергу б/в.
Має дійсно "грати" музику, також бажано щоб у фільмах відігравало від 20-30Гц нормально...
Були S30, потім S50, хочеться якісного стрибка не за всі гроші світу.
Порадьте, будь-ласка, що варте уваги.
Бюджет... Ну нехай 20к на все, якщо можна - дешевше. Якщо буде щось значно краще, то трохи можна підняти бюджет, але 40к потолок і то 10 раз подумаю...
Бюджет вказаний сумарний на 5 колонок, саб та ресівер.
Шукаю колонки та ресівер, бюджет обмежений, тому розгядаю в першу чергу б/в.
Має дійсно "грати" музику, також бажано щоб у фільмах відігравало від 20-30Гц нормально...
Були S30, потім S50, хочеться якісного стрибка не за всі гроші світу.
Порадьте, будь-ласка, що варте уваги.
Бюджет... Ну нехай 20к на все, якщо можна - дешевше. Якщо буде щось значно краще, то трохи можна підняти бюджет, але 40к потолок і то 10 раз подумаю...
Бюджет вказаний сумарний на 5 колонок, саб та ресівер.
-
MSiAventador
Member
Мені достатньо перших 7 секунд прослуховування треку щоб ідентифікувати рукодупого звукорежисера що звів пісню для Ейрподз і Бітц.Radio Bay: ↑ 12.07.2025 00:16Мені абсолютно начхати, що там накуховарив цей інженер, я просто або буду слухати або ні. Справа справжнього майстра мастерингу зробити так, щоб воно грало на всьому, навіть на музцентрі. Якось дивився огляд на Дженели серії 83xx звукача, "Чому ми їх використовуємо". Говорить, тільки стали, ще не зрозуміло. Щось на чорну звів, закинув на флешку. У машині увімкнув, вах, грає і тільки потім він зрозумів, що після зведення на них на всьому грає. Це я до того, що то справа інженера мастерінгу піклуватися про те, щоб у мене грало, а ні я повинен обирати для цього колонки на яких буде грати те, що він там назводивvitamir: ↑ 11.07.2025 22:58аби таки почути в консервах все так, як того накуховарив мастерінговий інженер![]()
І таких дегенератів в звуковій індустрії з кожним роком все більше і більше стає, нажаль.
А в двері вже стукають ще й ШІ-композитори...