Новини
Останні статті і огляди
AMD почала розсилати зразки процесорів Zen 6 своїм партнерам
-
alextampa
Member
Пропоную обговорити AMD почала розсилати зразки процесорів Zen 6 своїм партнерам
Питання до тих хто в темі. Якщо я правильно зрозумів то чекати якогось прориву від нового покоління не варто? Буде щось схоже з 7600~9600?
Питання до тих хто в темі. Якщо я правильно зрозумів то чекати якогось прориву від нового покоління не варто? Буде щось схоже з 7600~9600?
-
Li
Member
По сливам, очень даже много улучшений. 12 ядер на чиплет, до 24 ядер в топ процессорах. Переработка работы с ОЗУ, частота ~6-6.2+ггц, улучшение работы IF.alextampa: ↑ 11.07.2025 10:03 Пропоную обговорити AMD почала розсилати зразки процесорів Zen 6 своїм партнерам
-
unique-neon
Member
Ну і кажуть що буде якийсь кращий інтерконект між CCD-IOD ніж текстоліт
-
MC Esdabes
Junior
Сподіваюся це буде АМ5 
-
RoM4uK
Junior
ну перехід від 7600 на 10600X3D виглядатиме цікаво
-
Li
Member
Это точно будет АМ5, но вероятней всего, последний ЗЕН для АМ5.
-
cadet-ua
Member
Мені чомусь ще не надіслали... 
- спойлер
- Сиджу на AMD з косматих часів Am486 DX4-100
-
xIIImaL
Member
Прорыв будет , в ценеalextampa: ↑ 11.07.2025 10:03 Питання до тих хто в темі. Якщо я правильно зрозумів то чекати якогось прориву від нового покоління не варто? Буде щось схоже з 7600~9600?
-
Afit
Member
Ну само собой. 12/24 ядер - это диковина и что то новое для AM сокетовxIIImaL: ↑ 11.07.2025 10:56Прорыв будет , в ценеalextampa: ↑ 11.07.2025 10:03 Питання до тих хто в темі. Якщо я правильно зрозумів то чекати якогось прориву від нового покоління не варто? Буде щось схоже з 7600~9600?![]()
-
item2
Member
alextampa
Очікується достатньо еволюційних покращень. IPC може зрости до +10%. Частоти можливо до +10%. Новий контролер пам'яті зсуне нарешті світ-спот з 6000 МТ вище, що дасть приріст в деяких задачах. Чиплет збільшиться з 8 до 12 ядер. Об'єм L3 кешу на чиплет зросте на 50%. Новий швидший зв'язок між IO-CCD та CCD-CCD дасть змогу зменшити затримки пам'яті, підвищити 1% Low в іграх, зменшити просадки, якщо планувальник обрав неправильний CCD. Може нарешті NPU завезуть. Цілком можливо оновлять iGPU на щось сучасніше (маю сумніви). Більше ліній PCIE.
По 3D-кешу поки неясно чи будуть покращення/збільшення об'єму.
Очікується достатньо еволюційних покращень. IPC може зрости до +10%. Частоти можливо до +10%. Новий контролер пам'яті зсуне нарешті світ-спот з 6000 МТ вище, що дасть приріст в деяких задачах. Чиплет збільшиться з 8 до 12 ядер. Об'єм L3 кешу на чиплет зросте на 50%. Новий швидший зв'язок між IO-CCD та CCD-CCD дасть змогу зменшити затримки пам'яті, підвищити 1% Low в іграх, зменшити просадки, якщо планувальник обрав неправильний CCD. Може нарешті NPU завезуть. Цілком можливо оновлять iGPU на щось сучасніше (маю сумніви). Більше ліній PCIE.
По 3D-кешу поки неясно чи будуть покращення/збільшення об'єму.
Востаннє редагувалось 11.07.2025 11:27 користувачем item2, всього редагувалось 1 раз.
-
Afit
Member
Пам'ятаю як давно Юрій мені тут відповідав в коментарях) Я ще щось дискутував з ним)) Тоді не знав і не осягав маштаб його особистості
-
proos
Member
Ждём ждём)
-
Timedemo
Member
24 ядра прям сладко, буду в первых рядах
Відправлено через 22 секунди:
Відправлено через 22 секунди:
Ты случайно в фолдинг хоум не участвовал?cadet-ua: ↑ 11.07.2025 10:32 Мені чомусь ще не надіслали...
- спойлер
- Сиджу на AMD з косматих часів Am486 DX4-100
-
Entar
Member
Получається більше всього виграють ті, хто не купив за 20000 процесори типу 7800x3d в свій час а візьме за умовні 10000 якийсь 10700x 12-ядерний? 
А коли вони приблизно вийдуть?
-
Lucik
Junior
Очень ждём! Наконец-то обновлюсь, 10800X3D на 12 ядер это просто топ 
-
item2
Member
Приблизно через 12 місяців, плюс-мінус.Entar: ↑ 11.07.2025 11:58 А коли вони приблизно вийдуть?
Цікаво, що зараз "обрубок" повного чиплету - це 6 ядер. А тепер це буде вже 10 ядер? Непоганий такий "обрубок". Аби AMD не підняла ціни на Ryzen 5 через це.
Востаннє редагувалось 11.07.2025 12:07 користувачем item2, всього редагувалось 1 раз.
-
Timedemo
Member
вони давной вийграли, бо вже грають і насолоджуються, а не ждуть чогось попереду роками.Entar: ↑ 11.07.2025 11:58 Получається більше всього виграють ті, хто не купив за 20000 процесори типу 7800x3d в свій час а візьме за умовні 10000 якийсь 10700x 12-ядерний?
-
Lucik
Junior
Если верить сливам, в первом квартале 2026го. Но лучше ориентироваться на конец первого квартала-начало второгоEntar: ↑ 11.07.2025 11:58 Получається більше всього виграють ті, хто не купив за 20000 процесори типу 7800x3d в свій час а візьме за умовні 10000 якийсь 10700x 12-ядерний?
-
Kashtan
Member
Восстаннє Бублій писав що не буде революції про Вермеєр - але всі ми знаємо яким проривним він був на фоні Інтел. З тих пір думка Бублія мене не цікавить, і коли він запевняє "революції не буде" - значить точно чекає нас щось проривне.
-
Earanak
Member
Как эта логика вообще у людей работает, когда в их представлении те кто купили на релизе железяку что-то могут потерять от того что через 3 года выйдет железяка шустрее, дичь какая то
Выдать каждому по хрустальному шару с видом в будущее и в придачу мягкую игрушку "ждуна" ))