Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

Ra1n
Між працює і працює стабільно дві великі різниці. Я не звик щоб у мене вафля обривалась і перепідключалась частіше ніж раз на кілька років, а на асусі раз на кілька годин. Все оновлено до останньої версії.

Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:
Бімформінг у нього взагалі треш. Спочатку націлюється і наче норм, а потім його кудись раптово розвертає в біс знає яку сторону і прийом "на дві палки" по прямій без перешкод з 4х метрів. А за стіну тупо рве.

Відправлено через 5 хвилин 42 секунди:
Я так підозрюю шо там паттернів діаграм направлення не сотні як в нормальних точках, а штуки три-чотири, ловить мобілу чи телек і все йде по :censoured:
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Scoffer
Можливо на рівні прошивки бага, - в майбутніх firmware можливо пофіксять.
Але питання навіть не в цьому, - якщо у вас вже був стабільно робочий девайс, нащо було лізти у авантюру?
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
В цій локації старий рукус 7982, гігабітик підвезли, вирішив апнути з н до ах. І питання якраз не в тому навіщо, це мої проблеми нашо воно мені, а в тому що пристрій не відповідає ТТХ. Я-то точку заміню на шось інше, то таке, але попереджаю інших шо все не так радісно як в брушірці.
crumd
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: Ти отримаєш 3 роки гарантії і 5 років підтримки після того як цей роутер буде знятий з продажу.
В чем смысл техподдержки и использования покрытого плесенью старичка? Не проще ли обновлять роутер раз в 3-5 лет?

Местные микротикфилы так радуются 10-летней техподдержке. Хватает денег чтобы купить один Микротик раз в 10 лет? Так может лучше перейти на менее оверпрайсные бренды?
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

crumd: 08.07.2025 15:18
AlexKuzovkov: Ти отримаєш 3 роки гарантії і 5 років підтримки після того як цей роутер буде знятий з продажу.
В чем смысл техподдержки и использования покрытого плесенью старичка? Не проще ли обновлять роутер раз в 3-5 лет?
Туполінкам цього не зрозуміти.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Местные микротикфилы так радуются 10-летней техподдержке. Хватает денег чтобы купить один Микротик раз в 10 лет? Так может лучше перейти на менее оверпрайсные бренды?
у TP-Link философия зачем вообще поддерживать роутеры - включили, инет раздает, перекрестили и слава Богу.. выпустим новую ревизию и пусть хомячки покупают новый :lol: :laugh:
Gold_Star
Member

Повідомлення

crumd: 08.07.2025 15:18В чем смысл техподдержки и использования покрытого плесенью старичка? Не проще ли обновлять роутер раз в 3-5 лет?
crumd: 25.02.2025 12:4399% роутеров ТП-Линк годами работают в режиме 24*7*365, и не подвисают.
vdemeshko
Member

Повідомлення

Gold_Star: 08.07.2025 15:38работают в режиме 24*7*365
ботнетами * - fixed
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

crumd
Ну хіба що мені заплатять і дадуть безкоштовно, тоді можливо я і задумаюсь, але тільки задумаюсь! над заміною роутера.
Що цікаво, ви таки дійсно щось вживаєте, враховуючи інтервали між вашими коментарями та зміст коментарів. Як би там не було, але здоров'я важливе, не забувайте про це.
Gold_Star
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst
Очевидно, що мала на увазі зміна вашого роутера на бестселер від ТП-Лінка - TL-WR841N, який в продажу ось уже 18-й рік
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Gold_Star
Саме так, мова йде про будь який виріб цього бренду.
Tesseract
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.07.2025 14:04Між працює і працює стабільно дві великі різниці. Я не звик щоб у мене вафля обривалась і перепідключалась частіше ніж раз на кілька років, а на асусі раз на кілька годин. Все оновлено до останньої версії.
Саме підключення рветься, типу телефонний дзвінок по вайберу, чи щось таке? Бо якщо просто з частоти на частоту скаче без обривів, то це може бути нормальною поведінкою.
У мене старенький Асус відпрацював вісім років, і лише цієї весни почав чип відвалюватись. До того це був мегастабільний роутер, що на рідній прошивці, що на OpenWRT. Правда частоти я завжди розділяю. Але усе ж дивно таке читати про їхнє професійне обладнання.
Scoffer
Member

Повідомлення

Tesseract
Скаче з обривами і там де не треба. Очевидно якщо пряма видимість і невелика дистанція, то перемикати частоти не обов'язково. В логах писало щось про раптове погіршення сигнал/шум з -50-60 до -80. Бабайка літає по хаті і екранує, не інакше :laugh:
neo89skynet
Member

Повідомлення

crumd: 08.07.2025 15:18Местные микротикфилы так радуются 10-летней техподдержке.
Ні, твої брати китайці з тупо-лінк дали тобі застарілі методички, підтримка більше 10-ти років.
І так, ми любителі стабільно працюючих пристроїв звикли до тривалої підтримки своїх улюблених пристроїв. Ну а тобі, любителю калла залишається тільки заздрити і купувати новий гівний пристрій - як ти висловився кожні 3-5 років.

RouterOS версії 6.x почала випускатися з 2013 року, і long-term гілка цієї версії все ще отримує оновлення для виправлення критичних уразливостей та багів. Це означає, що перші роутери, сумісні з RouterOS 6.x, підтримуються вже близько 12 років (з 2013 до 2025). Для більш ранніх пристроїв, що працюють на RouterOS 5.x або 4.x, підтримка припинилася раніше, приблизно в 2010-2015 роках, що дає близько 10-15 років підтримки з моменту їх випуску (2000-2005 роки).
AI_Avenger
Member

Повідомлення

Сенс у тому, що ще за часів FIDONet був такий золотий принцип сисадміна: "Працює? Не чіпай!". Який сенс міняти те, що стабільно працює і повністю виконує покладені на нього функції, необхідні користувачеві? Чому раніше в часи аналогових модемів надавали перевагу модемам U.S.Robotics Courier або продукції ZyXEL? Бо якість зв'язку і набір функцій були набагато кращими ніж в якихось ноунейм китайців. Ще непогані моделі виходили у IDC, особливо мені подобалися перші ревізії на чіпсеті від AT&T.
Так що якщо ви не розумієте, чому люди готові платити дорожче за товар певної марки чи конкретну модель (і це стосується не тільки роутерів) - то немає сенсу вам щось пояснювати.
vdemeshko
Member

Повідомлення

AI_Avenger
U.S.Robotics
помню свой первый опыт прошивки роутера модема в OpenWRT с 33.6К в 56К :gigi: он же еще по ISA шину был и помню как с сожалением и грустью расставался с ним при апгрейде уже на материнку где не было этой шины со слотами ))
SashkoS
Member

Повідомлення

neo89skynet: 08.07.2025 22:12 Для більш ранніх пристроїв, що працюють на RouterOS 5.x або 4.x, підтримка припинилася раніше, приблизно в 2010-2015 роках,
Все дещо інакше і набагато гірше,
знято з підтримки тільки одну архітектуру mipsle, підтримку якої було припинено у 2016 році, останнє оновлення 6.33.5, коли розпочато, я просто не маю інформації, всі інші архітектори процесорів з ROS 3.0 - 2009 рік продовжують підтримуватися. Щодо більш ранніх версій ROS просто у мене немає інформації. Для прикладу, Архітектура mipsbe, яка була в ROS 3.0, продовжує підтримуватися і в останньому оновленні ROS 7.19.3 є пакети для оновлення цієї архітектури.
crumd
Member

Повідомлення

neo89skynet: отримує оновлення для виправлення критичних уразливостей та багів.
Что там можно 12 лет править уязвимости и баги? Зачем вообще пользоваться таким хламом?
Кроме того обновить можно софт, но не железо. А железо имеет свойство деградировать со временем. Зачем мучить себя заплесневелым чахлым хламом с wifi1/2, если можно за недорого купить нормальный стабильный роутер типа ТП-Линк с wifi6/7 и радоваться жизни.
Gold_Star
Member

Повідомлення

crumd: 09.07.2025 12:40ТП-Линк с wifi7
Яких офіційно немає в Україні, ото ти васілій
Відповісти