erkins007: ↑
07.07.2025 12:54
Речь о нем не идёт. Хватает других производителей видеокарт, нет препятствий для входа на рынок других игроков и т.д.
То что нвидиа 20 лет вливала миллиарды в куду в частности и технологии в целом, пока сначала АТИ, а потом и АМД(эти хоть немного стараются) известно что пинала не значит что можно теперь плоды этого труда отжать и раздать всем бедным.
Опять таки это все равно что вы работали 20 лет, купили дом, а его у вас отобрали и сделали коммуналку. Ну а чё это у вас жилье есть, а у других нету. Логика одинаково люмпено-комунистическая.
Ну так нехай аргументує маржу перед антимонопольним комітетом, прказавши усі витрати, які вкладе у собівартість.
І пояснить чому у неї менше відеопамяті за ту ж ціну ніж в конкурентів.
Справа не у патентах, а в цінах.
До речі вендорам Нвідіа диктувала цінову політику, що теж є серед критеріїв монополій. Через що пішла так звана EVGA з ринку?
Вона не могла конкурувати з іншими в ціновій політиці ставивши якісні компоненти. Це не картельна змова ставити скрізь найдевші компоненти?
Дійшло до того, що економлять на текстоліті, аж до межі крихкості!
І що від того виграє покупець?
Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
fantomrulezz: ↑
07.07.2025 16:11
Kyro: ↑
07.07.2025 15:49Походу перепись неучей которые не понимают разницы между капитализмом и комунизмом и основных принципов регуляции этого самого капитализма которые ему не дают скотиться в корпоракратию.
Самокритично
Доморощені мамкіни комуністи вважають, що кожна кухарка може керувати державою.
Трускавецька школа економіки в дії, у вас є реальні шанси прийти до успіху в компанії корабельних сосен та весільних дроноводів.
MqM: ↑
07.07.2025 15:41Тільки от антимонопольні комітети працюють не по такому принципу, а дивляться чи немає зловживань на ринку і чи певна компанія не диктує не вигідні умови покупцям. І на професійному ринку саме така ситуація - завищені ціни і обмежені характеристики.
Товар не відповілає своїй ціні, чомусь Інтел може докласти більше памяті, а вони ні.
Лол, це смішно
Вільна ринкова конкуренція - ні не чує баба.
Я прям уявляю, як сидить якийсь бюрократ 80 лвла і порівнює
процент жиров у маслі відяхи по кількості пам'яті а потім роздає указівки "партія сказала продавать за трі рубля".
P.S. Цікаво, чому саме об'єм пам'яті? Не по продуктивності (там флопсам чи фпсам)? Не по якості та стабільності роботи, імплементації технологій?
Бо ні в що більше любімка не змогла (а більше пам'яті ніж у конкурента фактично ставлять лише тому, що не уміють в компресію)?
Я там више привів вище критерії, ви зробили вигляд, що їх не помітили:)
Мені смішно з цього рівня аргументів та рівня дискусії та конструктиву по суті:)
Пс щодо відепамяті, то це самий показовий момент, який найсуттєвіше і найтупіше знижує продуктивність. І я це відчуваю в роботі, ну як ви там гражте лише в ігри то вам не зрозуміти. Тут вже інші розповідали, як їм для професійних завдань важлива кількість відеопамяті, бо якщо з меншою продуктивністю ядер довше оброблятиме, то з обмеженою кількістю памяті частину завдань в принципі навіть не запустити.
Пс не дивно, що вам згадалися рублі ралянські часи - кому який жосвід ближче