Новости
Последние статьи и обзоры
Мат. плата LGA1700 MSI H610M-E підтримує PCI Express 5.0
-
Vault_boy
Junior
Ради експерименту затестив RTX 5070 на бюджетній платформі з мат. платою MSI H610M-E та i5-12400F. Підтримка платою pci express 5.0 не заявлена, проте процесор підтримує цей стандарт. Єдиний момент це те що в BIOS режим роботи PCI-Express виставив із режиму Gen4 в Auto. І от маємо що маємо, халява від Intel чи все ж розвод? Прикріплю скріни з AIDA64 де видно що все працює належним чином і показники між версіями 3.0, 4.0, 5.0 різняться. Бачив у мережі такую ж ситуацію з мат.платами AM5 B650.
- Вложения
-
-
-
-
FirstTDM
Member
И не халява, и не разводVault_boy: ↑ 18.06.2025 13:24І от маємо що маємо, халява від Intel чи все ж розвод?
Это просто незначительные колебания результатов тестов, а никак не поддержка чипсетом Intel® H610 Chipset стандарта PCI Express 5.0
-
Vault_boy
Junior
Дивіться на показники Читання/Запису. Різниця у 1.5 рази це "колебания результатов тестов" ?FirstTDM: ↑ 26.06.2025 11:02И не халява, и не разводVault_boy: ↑ 18.06.2025 13:24І от маємо що маємо, халява від Intel чи все ж розвод?![]()
Это просто незначительные колебания результатов тестов, а никак не поддержка чипсетом Intel® H610 Chipset стандарта PCI Express 5.0
-
Lorichic
Member
В 3d марк проверяй пропускную способность шины, тест pci-e, 32гб 4.0, 64гб 5.0Vault_boy: ↑ 26.06.2025 11:03Дивіться на показники Читання/Запису. Різниця у 1.5 рази це "колебания результатов тестов" ?
-
VladimirV
Member
Vault_boy
А что если сделать тест AIDA CPUGPU benchmark?
Cам жду, когда будет видеокарта, AI говорит, что моя asrock b760m pg riptide поддерживает PCie 5.0 для видеокарт (хотя и не заявалено).
Ну а почему нет, если 16 линий 5.0 напрямую от цп разведены на слот вк, то будет работать (должно).
Cам жду, когда будет видеокарта, AI говорит, что моя asrock b760m pg riptide поддерживает PCie 5.0 для видеокарт (хотя и не заявалено).
Ну а почему нет, если 16 линий 5.0 напрямую от цп разведены на слот вк, то будет работать (должно).
-
Vault_boy
Junior
гляньте скріншоти які я прикріпив, це дані з тесту AIDA CPUGPU benchmark на різних версіях PCI Express)VladimirV: ↑ 26.06.2025 11:21 Vault_boy
-
VladimirV
Member
Vault_boy
Глянув. Працює 5.0. Для нього змінюються лише два параметри - Memory Read & Memory Write на GPU. Всі інші можуть бути однакові.
Глянув. Працює 5.0. Для нього змінюються лише два параметри - Memory Read & Memory Write на GPU. Всі інші можуть бути однакові.
- спойлер

-
Vault_boy
Junior
Я впевнений що ваша мат плата буде підтримувати 5.0 і міняти на щось Z790 не знадобиться)VladimirV: ↑ 26.06.2025 11:35 Vault_boy
- спойлер
-
VladimirV
Member
Надіюсь, але справа тут не в чіпсеті, а скоріше в тому, чи правильно інженери виконали розводку ліній, і чи не задушили "навмисно" біосом.Vault_boy: ↑ 26.06.2025 11:42 Я впевнений що ваша мат плата буде підтримувати 5.0 і міняти на щось Z790 не знадобиться)
Я думаю що це якось так. У процесорів є 20 своїх ліній ПСІе (незалежно від чіпсету), 16 з них версії 5.0 і 4 лінії версії 4.0. Якщо розводку від цп напряму на перший слот ВК зробили х16 всі лінії версії 5.0, а на ССД м2 розвели 4 лінії версії 4.0, і при цьому програмно (біосом) не задушили оті 16 ліній 5 версії на слот х16, то все буде працювати. У амд впринципі, теж саме з b650.
Можливо я десь не правий, але я думаю що якось так воно є.
-
Filabatya
Member
В амд 24 лінії напряму від проца
-
Grava
Member
Vault_boy
Ну нікому це не цікаво, довго піднімати будете?Останній раз піднімалось Vault_boy на 27.09.2025 13:04.
Тема поднималась пользователем Vault_boy 19.10.2025 11:50.