Читаю відгуки: хтось дуже задоволений, хтось скептичний.
У когось є досвід використання?
Новости
Последние статьи и обзоры
OptiScaler - чи варто заморочуватися?
-
waryag
Member
-
taras_cs
Member
Гадаю, що варто. Для прикладу, гра Dead Island 2 підтримує лише FSR 2.2.waryag: ↑ 13.05.2025 12:26 Читаю відгуки: хтось дуже задоволений, хтось скептичний.
Я встановив сабж, як мод з Nexusmods, накатив XeSS, підключив генерацію кадрів. Зараз в мене 95-110 к/с у 4К (в самій грі ставлю обмеження 60 к/с). Одного разу після смерті, впало до 35 к/с, лагало помітно. Тоді я оновив і Optiscaler і XeSS до найновіших версій, зараз вже нічого не лагає.
Немає також роздвоєння HUD через фреймгенератор, що теж дуже приємно.
Ще він врятував мене в грі Avowed - FSR там давав помітну пікселізацію в русі.
-
AFU_power
Member
на деку юзаю, те що треба
-
taras_cs
Member
Найсвіжіший коментар для Optiscaler:
Гадаю, що сумісність сабжа розширилася.Нещодавно я трохи рефакторував OptiScaler, і схоже, що я переніс багато коду, що спричиняв численні проблеми сумісності та помилки. Завдяки постійній підтримці @TheRazerMD ми (сподіваємося) вирішили всі проблеми. Можливо, все ще залишаються деякі крайні випадки, які ми пропустили;
-
aaleksandrenko
Member
нормальна штука. Активував був у грі де немає фср4. Все чотко 
-
Draqoon
Member
Немає досвіду, але на ручних-пк норм тем, так само як альтернатива lossless scaling 
-
tornadox
Member
Цілком вартує спробувати, там 5хв розбиратися, не більше, перенести файли, запустити рег.файл, і в грі далі нажимаєш кнопку INS і вибираєш що цікаво. Там здається навіть тепер є автоматичний скрипт встановлення.
-
DDt
Member
я правильно понимаю что фреймген конкретно в Dead Island 2 сделан через мод? сам по себе OptiScaler не добавляет поддержку генерации если её нет в игре? Например в БГ3 фреймген никак не включить?taras_cs: ↑ 29.06.2025 02:55Гадаю, що варто. Для прикладу, гра Dead Island 2 підтримує лише FSR 2.2.waryag: ↑ 13.05.2025 12:26 Читаю відгуки: хтось дуже задоволений, хтось скептичний.
Я встановив сабж, як мод з Nexusmods, накатив XeSS, підключив генерацію кадрів. Зараз в мене 95-110 к/с у 4К (в самій грі ставлю обмеження 60 к/с). Одного разу після смерті, впало до 35 к/с, лагало помітно. Тоді я оновив і Optiscaler і XeSS до найновіших версій, зараз вже нічого не лагає.
Немає також роздвоєння HUD через фреймгенератор, що теж дуже приємно.
Ще він врятував мене в грі Avowed - FSR там давав помітну пікселізацію в русі.
-
taras_cs
Member
Вже додає генерацію, але не скрізь це правильно працюватиме.DDt: ↑ 01.07.2025 22:21я правильно понимаю что фреймген конкретно в Dead Island 2 сделан через мод? сам по себе OptiScaler не добавляет поддержку генерации если её нет в игре? Например в БГ3 фреймген никак не включить?
Є можливість прикрутити OptiFGб або якщо гра підтримує DLSS-FG - заюзати більш універсальний FSR FG.Since v0.7.0+, added experimental DX12 frame generation support with possible HUDfix solution (OptiFG by FSR3)
Since v0.7.7, added support for Nukem's FSR FG mod dlssg-to-fsr3, only supports games with native DLSS-FG - not bundled

-
tornadox
Member
Я точно пригадую що таким чином заводив фреймген коли сам кіберапнк підтримував ФСР 2.DDt: ↑ 01.07.2025 22:21я правильно понимаю что фреймген конкретно в Dead Island 2 сделан через мод? сам по себе OptiScaler не добавляет поддержку генерации если её нет в игре? Например в БГ3 фреймген никак не включить?
Раніше дивився сюди https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... y5/pubhtml#
але список схоже давно не оновлювали.
Вартує також спитати в їхньому діскорд сервері
https://discord.gg/2JDHx6kcXB
-
DDt
Member
taras_cs
tornadox
ну в том то и дело, что требование либо игра ДХ12 либо нативно поддерживает фреймген от нвидии
БГ3 не проходит ни по первому пункту ни по второму, так что в пролёте
если б оно ещё могло добавлять апскейлеры в игры где его нет - цены не было, но то наверно надо смотреть в сторону решейда
tornadox
ну в том то и дело, что требование либо игра ДХ12 либо нативно поддерживает фреймген от нвидии
БГ3 не проходит ни по первому пункту ни по второму, так что в пролёте
если б оно ещё могло добавлять апскейлеры в игры где его нет - цены не было, но то наверно надо смотреть в сторону решейда
-
tornadox
Member
DDt
В такому випадку більше толку саме з Lossless Scaling. Для роботи ортіскейлера потрібно щоб гра передавала вектори руху. Автор LS здається працює над чимось схожим.
В такому випадку більше толку саме з Lossless Scaling. Для роботи ортіскейлера потрібно щоб гра передавала вектори руху. Автор LS здається працює над чимось схожим.