Сучасні технології NVIDIA в іграх — усе про DLSS 4, Multi Frame Generation і трасування

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

tornadox: 29.06.2025 01:25Не валяй дурного, DLSS, FG, FSR, XESS і т.д. це все костилі які першим ділом пхнуть в криві технодемки. Ці
DLSS, FG, FSR, XESS і т.д. це все костилі які першим ділом пхнуть в криві технодемки.
Додають в більшість ігор, які виходили за останні роки.
Ці технології зазвичай нормально працюють на нових відеокартах лише, де насправді вони не дуже потрібні.
Прекрасно працюють на картах рівня 2060S, що вже говорити про нові карти. І потрібні усюди по різним причинам.
Elden не написаний на анрілі де достатньо закинути DLSS плагін і зібрати проект.
Причому тут UE, DLSS є в більшості сучасних рушіїв.
Там свій рушій і така робота може бути далеко не пріоритна для команди розробників. В таких проектах головне це хороша оптимізація під консоль і тв, а не робота під монітор на 360герц.
Відмазка серйозна. Гра, де важлива швидкість реакції не може видати більше 60 ФПС, а з РТ, навіть на 4090 геймплей просідає до ~40 ФПС в дощ. І на консолях оптимізація теж хромала на обидві ноги.
Там свій рушій
Свої рушії із підтримкою DLSS:
RE Engine
RAGE Engine
id Tech 7
REDengine 4
Snowdrop
Frostbite
CryEngine
Anvil
Northlight
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

waryag: 28.06.2025 08:32

Але це не точно! :rotate:
Це вже точно. Питання лише коли.
Он новий ДЛСС з економією пам'яті вже викатили, можливо і нейронне сжимання встигнемо побачити в цьому році. А можливо видадуть під наступне покоління.
Tetronga
Member

Повідомлення

Це не технології, а костилі, щоб хоча б якось ігри в 4К60 фпс запускати. 4К обіцяли ще на залізі ПС4 Про і з тих часів не те що нічого не змінилось - скоріше навпаки, навіть гірше стає з цими примусовими апскейлерами і графікою, яка стає ліпшою в цілому , але в той же час даунгрейдиться в деталях. :tomat:
А уж про те, що скоро більшість контенту в іграх будуть генерувати ШІ і думати не хочеться...
Melofon
Member

Повідомлення

а также GB206 для RTX 5050
У 5050 должен быть чип GB207-300.
kairo
Member

Повідомлення

Tetronga: 30.06.2025 12:15Це не технології, а костилі
Раптово, абсолютно уся комп'ютерна графіка, це набір костилів, для того, щоб надурити очі гравця.

4К доступний вже багато років, питання лише в потужності відеокарти та пріоритетах в налаштуваннях. Я вже багато років граю в 4К +60ФПС. Недавно зробив скіни Hogwarts Legacy 4К натив та DLSSQ та порівняв в Diffchecker. І не побачив різниці. Давно вже спокійно виставляю масштабування навіть там, де в мене карта витягує натив. Треба вам вилізти із печери і зрозуміти, що світ не стоїть на місці. Нові технології дають кращу продуктивність і кращу якість картинки, ніж натив із ТАА милом.
Tetronga
Member

Повідомлення

kairo: 30.06.2025 16:11
Раптово, абсолютно уся комп'ютерна графіка, це набір костилів, для того, щоб надурити очі гравця.

4К доступний вже багато років, питання лише в потужності відеокарти та пріоритетах в налаштуваннях. Я вже багато років граю в 4К +60ФПС. Недавно зробив скіни Hogwarts Legacy 4К натив та DLSSQ та порівняв в Diffchecker. І не побачив різниці. Давно вже спокійно виставляю масштабування навіть там, де в мене карта витягує натив. Треба вам вилізти із печери і зрозуміти, що світ не стоїть на місці. Нові технології дають кращу продуктивність і кращу якість картинки, ніж натив із ТАА милом.
Тобто, в умовному 2014 році, купа людей грали на ПК в ігри в не просто FullHD, а за допомогою DSR, який рендерить високу роздільну здатність і потім масштабує картинку під твій монітор і роздільну здатність цього монітору. Минає 10 років(!) і люди грають в ігри не просто не в нативі (опустимо ТАА), а ще й в апскейлі з 720р і говорять, що це навіть ліпше! Ти сам не бачиш, що це якийсь буллшит? :gigi:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Tetronga: 30.06.2025 20:49

Тобто, в умовному 2014 році, купа людей грали на ПК в ігри в не просто FullHD, а за допомогою DSR, який рендерить високу роздільну здатність і потім масштабує картинку під твій монітор і роздільну здатність цього монітору. Минає 10 років(!) і люди грають в ігри не просто не в нативі (опустимо ТАА), а ще й в апскейлі з 720р і говорять, що це навіть ліпше! Ти сам не бачиш, що це якийсь буллшит? :gigi:
ага, це в які такі ігри в 2014 році, карти того часу (900 гтх) настільки тягнули все, що аж dsr вмикався, цікаво послухати. :popcorn: "crysis 3", "metro: last light?" це щось з цього з дср грались?
kairo
Member

Повідомлення

Тобто, в умовному 2014 році, купа людей грали на ПК в ігри в не просто FullHD, а за допомогою DSR
Давайте точніше, на яких картах та в які ігри грали в умовному 2014 році за допомогою DSR? І купа, це скільки? 0,5%?
який рендерить високу роздільну здатність і потім масштабує картинку під твій монітор і роздільну здатність цього монітору
Я так проходив ДС2 із DSR, коли в мене була GTX970. Ефект від нього в 1080р на рівні плацебо. Не кажучи вже, що використовувати його можна було лише в стареньких або графічно слабких іграх, бо нові картка із скрипом тягнула, що вже казати про DSR.
Минає 10 років(!) і люди грають в ігри не просто не в нативі (опустимо ТАА), а ще й в апскейлі з 720р
DLSSQ 4К, це підтягнутий нейромережею 1440р, а не 720р.
і говорять, що це навіть ліпше!
Так, DLSS кращий за мило ТАА, яке давно вже є стандартом згладжування в іграх та не вимикається без отримання артефактів.
Ти сам не бачиш, що це якийсь буллшит? :gigi:
Я особисто багато ігор порівнював роблячи скріни. Ніякого буллшіту не бачу. А ви той буллшіт на своєму "відрі" побачили? :laugh:
myravei
Member

Повідомлення

Цікаво на якій діагоналі ви не бачите різницю dlaa vs dlss quality
kairo
Member

Повідомлення

myravei: 09.07.2025 20:36Цікаво на якій діагоналі ви не бачите різницю dlaa vs dlss quality
На профільному 32'' дисплеї. На 55'' ТВ тим більше.
Відповісти