Проектори

Мониторы и другие устройства отображения информации
Автор
Повідомлення
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

Потрібен проектор для презентацій при денному світлі дешево. Розглядаю варіанти б/в великі і також портативні лед. Питання чи портативний не у темному приміщенні, буде видно щось? Чи чіткий текст?
Приклад варіантів з олкс:
Портативний проектор HOCO DI08 2300 грн
Проектор acer P1166P 2100 грн
Якщо порівнювати подібні рішення, що краще?
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

Хтось має лед проектора з китаю. Як вони при денному світлі? Як у порівнянні із старими велимкими проекторами типу тих що висять у школах? Який краще узяти з алі наприклад?
OldGoodGames
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 28.06.2025 14:54 Хтось має лед проектора з китаю. Як вони при денному світлі? Як у порівнянні із старими велимкими проекторами типу тих що висять у школах? Який краще узяти з алі наприклад?
Цікава тема, можливо треба спитати на більш спеціалізованих форумах,
Я бачив тільки один компактний, бюджетний проектор, і в ньому навіть у темноті недостатьньо було яскравості, нажаль.
Я би дивився характеристики ламп/лед, або шукати англомовні огляди,
Ось наприклад,
https://icecat.biz/en-nz/p/acer/ey.j950 ... 50067.html
AFU_power
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 28.06.2025 14:54 Хтось має лед проектора з китаю. Як вони при денному світлі? Як у порівнянні із старими велимкими проекторами типу тих що висять у школах? Який краще узяти з алі наприклад?
В мене є hy320 mini, більш менш норм, не треба очікувати що буде прям як лсд екран, але видно буде цілком, головний недолік цих всіх проекторів - проблема з текстами, тому для презентацій з текстом я би взяв таки "дорослий" повноцінний проектор, а не такого типу як штампують китайці
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

OldGoodGames
Дякую. Корисний ресурс

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
AFU_power
Дякую. Щось я теж думаю не просто так китайці такі дешеві
tablestikus
Member

Повідомлення

EvgeniyK86
Для деного світла і дешево - поняття несумісні. Всі десь так до штуки баксів досить блікло з денним світлом дають та й деталізація слабка
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

tablestikus
Я мав на увазі не на вулиці під сонцем, звісно. В приміщенні, але без чорних штор. Просто є проектори які взагалі нічого не покажуть, а є що більш менш видно. І дуже великої якості кольорів я теж не вимагаю в цьому бюджеті.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 28.06.2025 17:41 tablestikus
Я мав на увазі не на вулиці під сонцем, звісно. В приміщенні, але без чорних штор. Просто є проектори які взагалі нічого не покажуть, а є що більш менш видно. І дуже великої якості кольорів я теж не вимагаю в цьому бюджеті.
знаю ще шо навіть на непоганих старих лампових пректорах в учбовому закладі у классній кімнаті треба було усі вікна закривати шторами щоб було нормально видно що на екрані
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

OldGoodGames
Ну я про такі умови і кажу. Закриті вікна по можливості, але не темрява. Вночі китайські проектори буде видно добре, але вдень мабуть тільки великий ламповий проектор потрібен.
Китайці пишуть в характеристиках 2800 люмен, це в середньому так само як і у великих. Але віри в це не багато. Тому і завів тему щоб відгуки почитати.
tablestikus
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 28.06.2025 17:41 tablestikus
я і мав на увазі без штор вдень, такого нема - буде блекло
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

tablestikus
Ну мабуть у кожного свої вимоги щодо якості. Бо я багатьма проекторами користувався вдень, і більшість дозволяють розгледіти презентацію. Звісно закривались вікна якимись шторками чи жалюзями, щоб сонце не лупило. Дорогих проекторів не було.
Зрозумів що міні проектори краще не розглядати, зупинив свій вибір на стандартному з 3000 люмен яскравості.
DEVES
Member

Повідомлення

Яркий и компактный это фантастика.
Яркий и недорогой - вполне реально, если б/у.

Автору нужен б/у проектор для презентаций (он же школьный, он же для бизнеса и т.д.). В отличие от проектора для домашнего кино, школьный имеет высокую яркость (более 2000люмен), но низкий контраст. В темном помещении такой "школьник" будет выжигать глаза при воспроизведении видео с покатушками на лыжах (очень высокая яркость), зато ужасы смотреть на таком не страшно, т.к. в темных сценах ничего не видно. И в целом цветопередача очень не очень, т.к. не для того делаются презентационные проекторы. Из задача показывать текст и графики в светлом неподготовленном помещении.

О китайских проектрах по $100 вообще рекомендую забыть. Это воплощение всех минусов "школьника", но еще и с низкой яркостью.
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

DEVES
Оце розгорнуто. Дякую.
Ось таку модельку собі обрав
https://icecat.biz/p/acer/mr.jgk11.002/ ... 39329.html

В контрастності і інших параметрах не розбираюсь, але в такому бюджеті головне щоб видно було. :)
DEVES
Member

Повідомлення

EvgeniyK86
Если SVGA (800x600) достаточно, то вполне нормальная рабочая лошадка
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

DEVES
Ну там наче підтримується до FHD масштабування. А так до 3000 грн майже усі варіанти такі, десь краще роздільна здатність, але hdmi відсутній і т.д.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

EvgeniyK86: 28.06.2025 23:05 DEVES
Оце розгорнуто. Дякую.

В контрастності і інших параметрах не розбираюсь, але в такому бюджеті головне щоб видно було. :)
На цьому сайті по запиту acer p1163
як альтернативу показало такий
https://www.projectorcentral.com/ViewSonic-PA503S.htm

Відправлено через 4 хвилини 14 секунд:
EvgeniyK86: 28.06.2025 23:26 DEVES
Ну там наче підтримується до FHD масштабування. А так до 3000 грн майже усі варіанти такі, десь краще роздільна здатність, але hdmi відсутній і т.д.
Яущо брати б\у то треба спитати яки ресурс вироботки ламп бо якщо міняти лампу то мені здається вийде також + 3000грн ;)
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

OldGoodGames
Такого немає на олкс до 3000 грн

Відправлено через 58 секунд:
OldGoodGames
Ресуср звісно буду дивитись, бо багато продають взагалі вироблені.
tablestikus
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 29.06.2025 01:02
EvgeniyK86: 28.06.2025 23:05 DEVES
Оце розгорнуто. Дякую.

На цьому сайті по запиту acer p1163
як альтернативу показало такий
https://www.projectorcentral.com/ViewSonic-PA503S.htm

Але вони вже в рази більше за твій бюджет)

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Мені було якось сумно і я заради забави взяв китайця Magcubic HY320 за $50 - ну воно якось працює, брав перед сном дивитися ютуб, то з цим справляється - в день без зашторених вікон дивитися неможливо)
OldGoodGames
Member

Повідомлення

tablestikus: 29.06.2025 09:33

Відправлено через 1 хвилину 23 секунди:
Мені було якось сумно і я заради забави взяв китайця Magcubic HY320 за $50 - ну воно якось працює, брав перед сном дивитися ютуб, то з цим справляється - в день без зашторених вікон дивитися неможливо)
ну от і питання, що краще взяти нового китайця на лед або б/у умовного європейця на лампі, гроші однакові 3000грн?
EvgeniyK86
Member

Повідомлення

OldGoodGames
Якщо підсумувати тему, то китайці для вечірніх розваг, в лампові для денної роботи. Обидва варіанти без претензії на якість :) , яка ціна така і якість
Відповісти