Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Vader

Тебе нравится? ну так какие претензии? я просто хотел узнать как включить этот режим, я и так достаточно знаю про свой монитор и когда я его покупал это было лучшее предложение на рынке с теми хар-ми что я хотел, другие с такими же были сильно дороже (как минимум на 10к), или ты думаешь что что-то изменится для меня когда я увижу ту инфу что есть в этом режиме? :lol:

И да, у самурая есть только путь! :super: :gigi:
Свегер
Member

Повідомлення

STARL1GHT
STARL1GHT: 21.06.2025 15:43 модель Dell U3425WE(яку вам тут рекомендує юзер) , там огляд такий собі :down:
Не дуже зрозуміло, який розмір
, тип монітора чи матриці ви хочете людині порадити, але, якщо ви не помітили, Юзер, акцентував увагу на типі матриці IPS, щоб людині не потрібно було переходити на іншу, менш відому для неї VA панель. А оскільки відбір: IPS матриць // 34 дюйми // з частотою оновлення від 100hz // в 1000$ // і з більш-менш відомих магазинів - не дуже різноманітний, ось тому й вирішив порадити такий варіант...
Розумію, що відгук матриці на (Dell U3425WE) від 11(м/с), не дуже для ігор, через можливість розмиття зображення в динамічних сценах, але якщо розглянути найпоширеніші в цьому розмірі (34 дюйми) ігрові VA монітори, то відгук матриці в них ~ 5-11(м/с), що майже та такому ж рівні, тож, якоїсь дуже суттєвої різниці в цьому плані, гадаю не буде. А от гірші кути огляду VA панелей в робочих задачах, можливо, можуть людині не дуже сподобатись.
...
Tim_wo_Pum
Доречі, щодо Dell S3422DWG.
В Dell, як я знаю, офіційна гарантія від виробника 3 роки. А модель Dell S3422DWG, яка є наявності в інтернет магазинах (з 3 річною гарантією відсутня!). То ж майте на увазі, якщо захочете його купувати, то скоріше за все - це якийсь сіровоз. Рекомендував би розглядати варіанти в тих магазинах, що дають 3-х річну гарантію, або хоча б в тих, яким ви довіряєте.
Якщо, все ж таки на Dell робити акцент, то ще ось таку новинку з пилу-жару можете розглянути: Dell S3425DW, або такий Dell Alienware AW3425DWM - в них вже VA панель матриці.
Серед, VA моніторів, в такому розмірі, вибір звісно більше, там є де розгулятися, тож, дивіться/вирішуйте вже самі, що вам більше подобається й потрібно...
Filabatya
Member

Повідомлення

Доброго дня, знайомий вибирає, можливо хтось користуєтсья цією моделлю одісея Г5
https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-sam ... eixci.html
можливо якісь альтернативи в бюджеті 10К 32ки можна і рівної?
Свегер
Member

Повідомлення

Filabatya
Filabatya: 28.06.2025 18:34 Доброго дня, знайомий вибирає, можливо хтось користуєтсья цією моделлю одісея Г5
https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-sam ... eixci.html
можливо якісь альтернативи в бюджеті 10К 32ки можна і рівної?
Якщо в ігри гратиме, то мабуть такий варіант не дуже підходить, краще все-таки буде на IPS матриці розглядати варіанти
lefrin
Member

Повідомлення

Може бачили вже якісь нові тести і огляди по MSI MAG 271QP QD-OLED X24 - дайте лінки будь ласка.
Як вважаєте типу чи кардинальна різниця буде між простим фрісінком і Преміум і тд?
Gold_Star
Member

Повідомлення

lefrin: 29.06.2025 12:59Може бачили вже якісь нові тести і огляди по MSI MAG 271QP QD-OLED X24 - дайте лінки будь ласка.
Які цікавлять тести, на вигорання оледу?
lefrin: 29.06.2025 12:59чи кардинальна різниця буде між простим фрісінком і Преміум
0.0%
lefrin
Member

Повідомлення

Gold_Star: 29.06.2025 13:01
lefrin: 29.06.2025 12:59Може бачили вже якісь нові тести і огляди по MSI MAG 271QP QD-OLED X24 - дайте лінки будь ласка.
lefrin: 29.06.2025 12:59чи кардинальна різниця буде між простим фрісінком і Преміум
0.0%
Да вигорання це обсосана тєма - 3 покоління це вже більш меньш ОК, восени буде 4е - ще краще.
Цікаво чим він програє в порівнянні з іншими дорожчими (на розетці бачу відгуки хлопців прям ОК) - чи за 23к можна положить болт на все :shuffle:
Vader
Member

Повідомлення

lefrin
Да нема ніякої різниці ні в чому,нащо воно вам!Вам вище написали,що цифра 1,це теж саме,що 3.. :lol: Питання по вигоранню..Ну яке на фіг вигорання,як це нові панелі...по ним навіть рейтинг не зложиш...і гарантія в три роки...
Свегер
Member

Повідомлення

lefrin: 29.06.2025 13:46 восени буде 4е - ще краще.
Ну, як мінімум 2 моделі 4-го покоління від Samsung, можна, вже хоч зараз подивитися:
MSI MPG 272URX
ASUS ROG Strix XG27UCDMG для тих хто не хоче чекати до осені
lefrin: 29.06.2025 12:59 Може бачили вже якісь нові тести і огляди по MSI MAG 271QP QD-OLED X24 - дайте лінки будь ласка.
тестів не знайшов, а єдиний огляд ось є від розетки
lefrin: 29.06.2025 12:59 Як вважаєте типу чи кардинальна різниця буде між простим фрісінком і Преміум і тд?
Ось тут можна почитати:
Чем отличается обычный AMD FreeSync от FreeSync Premium и FreeSync Premium Pro?
У про версії більший діапазон частот, а при низькому FPS кадри засвоюються.
Також потрібно враховувати, що деякі моделі Oled мають відволікаюче VRR мерехтіння і кому воно реально заважатиме, потрібно буде вимикати різні Free Sync, G-Sync і грати з фіксованим FPS
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

lefrin: 29.06.2025 13:46
Gold_Star: 29.06.2025 13:01

0.0%
Да вигорання це обсосана тєма - 3 покоління це вже більш меньш ОК, восени буде 4е - ще краще.
Цікаво чим він програє в порівнянні з іншими дорожчими (на розетці бачу відгуки хлопців прям ОК) - чи за 23к можна положить болт на все :shuffle:
то в 4 поколінні просто ще більше яскравості буде.
На 3 ген зараз включаю підсвітку ввечері на 30. вдень на 40. Тому наче і так з головою :)
Vader
Member

Повідомлення

aaleksandrenko
Отож бо,все что дальше-маркетинг...Куда уже ярче....
Gold_Star
Member

Повідомлення

lefrin: 29.06.2025 13:46Цікаво чим він програє в порівнянні з іншими дорожчими
Ні ну можете взяти і Philips Evnia за 27к, там і ембілайт і розгон до 360 Гц і наклеєчка AMD® Freesync Premium™ :gigi: А найголовніше - екран все той самий ;)
Andrey_kyky
Junior

Повідомлення

Підскажіть, який монітор буде краще:
Gigabyte GS27QA чи MSI MAG 275QF?
FarCry
Member

Повідомлення

Andrey_kyky
https://www.displayspecifications.com/r ... 208f2df2c3
Они одного разлива, под разными брендами. Будет приблизительно одно и то же...
Зображення
Свегер
Member

Повідомлення

Andrey_kyky
Andrey_kyky: 30.06.2025 14:49 Підскажіть, який монітор буде краще:
Gigabyte GS27QA чи MSI MAG 275QF?
Оглядів на Gigabyte GS27QA не знайшов, тай відгуків не дуже багато (пишуть, що іноді попадаються екземпляри з незначними засвіченнями та битими пікселями, тому, на цей момент, варто звернути увагу при перевірці, якщо оберете даний монітор). Чомусь, модель не дуже популярна. Про матрицю екрану на даному моніторі, вказують, як "SS IPS (Super Speed IPS)" типу - швидкий IPS, тому, в іграх я думаю, має бути все норм.

Про MSI MAG 275QF, ось є огляди, можете ознайомитися, що він собою являє: MSI MAG 275QF
Обзор монитора MSI MAG 275QF і пару сотень відгуків на розетці, почитайте, що про нього люди пишуть.
Щодо матриці на даному моніторі, то на форумах вказують про цю: CSOT SG2701G03-3 з часом відгуку 5,9м/с
lefrin
Member

Повідомлення

Свегер: 29.06.2025 14:16
lefrin: 29.06.2025 13:46 восени буде 4е - ще краще.
Ну, як мінімум 2 моделі 4-го покоління від Samsung, можна, вже хоч зараз подивитися:
MSI MPG 272URX
ASUS ROG Strix XG27UCDMG для тих хто не хоче чекати до осені
lefrin: 29.06.2025 12:59 Може бачили вже якісь нові тести і огляди по MSI MAG 271QP QD-OLED X24 - дайте лінки будь ласка.
тестів не знайшов, а єдиний огляд ось є від розетки
lefrin: 29.06.2025 12:59 Як вважаєте типу чи кардинальна різниця буде між простим фрісінком і Преміум і тд?
Ось тут можна почитати:
Чем отличается обычный AMD FreeSync от FreeSync Premium и FreeSync Premium Pro?
У про версії більший діапазон частот, а при низькому FPS кадри засвоюються.
Також потрібно враховувати, що деякі моделі Oled мають відволікаюче VRR мерехтіння і кому воно реально заважатиме, потрібно буде вимикати різні Free Sync, G-Sync і грати з фіксованим FPS
AMD FreeSync от FreeSync Premium и FreeSync Premium Pro - 48 Гц = 48 ФПС, тобто якщо у тебе завжди більше то тобі пофіг на технологію яка використовується ж вірно?
Ті що ви навели я бачив, но вони ж 4к..... так там є функція типу на 1080 перейти... але ну мені здається це діч на 1080 в шось грати в 2025 році...

Чого ж так затягують з оглядами на цей бюджетнік....
Свегер
Member

Повідомлення

lefrin
lefrin: 01.07.2025 12:12 AMD FreeSync от FreeSync Premium и FreeSync Premium Pro - 48 Гц = 48 ФПС, тобто якщо у тебе завжди більше то тобі пофіг на технологію яка використовується ж вірно?
Так, все вірно
lefrin: 01.07.2025 12:12 Ті що ви навели я бачив, но вони ж 4к..... так там є функція типу на 1080 перейти... але ну мені здається це діч на 1080 в шось грати в 2025 році...
Вибачаюсь, за недоцільну пораду! Я якось не звернув увагу, що ви орієнтувалися виключно на QHD (2K) варіант монітора, тому й запропонував такі моделі... Тоді дійсно, можливо, немає сенсу купувати 4K монітор, щоб грати в Full HD розширенні, хоча функція досить цікава, але, поки що, працює вона, якось, некоректно. Читав нещодавно в статті, що єдиний монітор, в якому нормально ця функція змогла відображати зображення, був Oled монітор від Dell, але я не запам'ятав який саме. В інших моделей, які були на тестуванні, зображення було більш розмите.
Сам я колись спробував застосувати це цілочисельне масштабування на своєму 2K моніторі. Воно рівномірно має маштабуватись до HD 720p розширення. Але те розмиття, що відобразилося в мене на моніторі, було не варте уваги, то я його відразу й вимкнув та перемкнув на його нативне QHD розширення.
Кому цікаво, можете самі спробувати/подивитися, що воно таке і як у вас відображає дана функція (цілочисельне масштабування).
Знаходиться вона у налаштуваннях відеодрайверів AMD/Nvidia. В кого 4K монітор, в того буде в Full HD розширення маштабуватись, а в кого QHD (2K) - то в HD розширення.
lefrin: 01.07.2025 12:12 Чого ж так затягують з оглядами на цей бюджетнік....
Можливо, маркетологи MSI гаву ловлять, адже, якщо виробники щось цікаве випускають на ринок, то тим скоріше варто цей продукт пропонувати для різних тестів та оглядів, щоб зацікавити покупців. Хто зна тоді, чи дійсно вартий цей монітор уваги
den55den
Member

Повідомлення

Прикупив собі монітор LG UltraGear 27GP850-B щоб відчути що таке 2к IPS), брав по місцю у хлопця, прям страшних засвітів не помітив, в углу є невеличкий но не страшна пляма, а так світліше на темному та й все, в сталкері 2 на ультрах виглядає покруче, но і від системника мені стало під столом спекотно, переключив на високі но все рівно тепло ногам), я не уявляю що 4к зробить з системником моїм, поки за пару днів подобається що бачу. :kbd:
corban_jum
Member

Повідомлення

Що скажите за вибір між 31.5" MSI G321Q та MSI MAG401QR для ігор та фото( полупро) ?
Зараз в мене Dell U2713HM. Хочеться більше, не 4к, на ОЛЕД не буду витрачатись
FirstTDM
Member

Повідомлення

corban_jum: 02.07.2025 14:55Зараз в мене Dell U2713HM
После шикарных UltraSharp тяжело будет переходить на другие мониторы :)
Хм... 32" с разрешением 2К - зачем? Пиксели большие будут... качество снизится... в чем смысл?
Ну... это ширик 40" 21:9 и это совсем другая история. Обычно такие мониторы покупают только в тех случаях, когда точно знают зачем надо 21:9
corban_jum: 02.07.2025 14:55Хочеться більше, не 4к,
Почему не 4К? Давно обкатанная технология, которая стала стандартом и для работы, и для игр. Для работы с фото - просто отлично!
Відповісти